Reacties voor: Outlook voor iOS krijgt betere agenda en adresboek

Outlook voor iOS heeft een flinke update gekregen. De app heeft nu een volledig adresboek, betere agendafuncties en uitgebreidere zoekfuncties.
Sander Kleijn -

Reacties: 15 reacties

  1. Ongelooflijk dat mensen deze app nog gebruiken na alle privacy berichtgeving

  2. @Ed: Oh, wat is er dan met deze app? En welke app zou dan je privacy niet misbruiken, wat betreft mail app?

  3. @Marc: wat er mis is? Bijvoorbeeld Alle mailverkeer via servers van Microsoft laten lopen. Dus ook die van bijvoorbeeld je ISP in Nederland. Zonder dit expliciet te melden en zonder dat hier een goede reden voor is.

  4. @peli: De reden lijkt mij de extra functionaliteit die ze bieden, bijvoorbeeld het “schedulen” van emails zodat ze op een later tijdstip in je inbox terugkeren. Zoiets is bijna niet betrouwbaar op te lossen zonder de mails via een eigen server te laten lopen. Mailbox doet bijvoorbeeld hetzelfde om dezelfde reden.

    Als je die functionaliteit niet nodig hebt, kun je beter een andere app gebruiken. Het zou misschien wel mooi zijn als je het uit kunt schakelen..

  5. Wil Outlook graag gebruiken,maar kan geen emailadres invullen. Er staat een voorbeeld emailadres,en dat gaat niet weg als ik mijn emailadres wil invullen.
    Bij andere emailadressen die er staan kan het wel,en uitgerekend die ik moet hebben doet het niet.
    Is er iemand die dit ook heeft,en wat moet ik doen om dit wel voorelkaar te krijgen?

  6. Dan is mailbox net zo onveilig voor je privacy?

  7. Origineel geplaatst door peli
    @Marc: wat er mis is? Bijvoorbeeld Alle mailverkeer via servers van Microsoft laten lopen. Dus ook die van bijvoorbeeld je ISP in Nederland. Zonder dit expliciet te melden en zonder dat hier een goede reden voor is.

    Als het probleem is dat data via servers van derden, althans via servers in de VS, loopt, dan zijn niet veel diensten / apps bruikbaar.

  8. Maar welke mail app is dan wel bruikbaar? Gaat alles tegenwoordig niet over servers vanuit USA?

    Mij benieuwen welk mail app dan wel bruikbaar is, zonder privacy gebeuren. Alleen de mail app van Apple zelf?

  9. @whaan: Hoi,
    Ik heb dat ook, alleen bij het invullen van mijn Apple iCloud id. Vreemd in ieder geval, zou niet weten hoe op te lossen, waarschijnlijk een bug.

  10. Origineel geplaatst door Marc
    Maar welke mail app is dan wel bruikbaar? Gaat alles tegenwoordig niet over servers vanuit USA?
    Mij benieuwen welk mail app dan wel bruikbaar is, zonder privacy gebeuren. Alleen de mail app van Apple zelf?

    Apple’s Mail verbindt bij mijn weten direct met jouw provider zonder tussenkomst van Apple. Zou mij ook verbazen als dat niet zo was. Outlook kun je best blijven gebruiken als je een privé-account op outlook.com/live.com/hotmail.com hebt, omdat Microsoft sowieso de provider is en de gegevens dus al heeft. Hetzelfde geldt voor Google’s Gmail en Yahoo! Mail als je hun apps gebruikt voor jouw accounts.

    Outlook moet je alleen mijden als Microsoft niet jouw provider is. Dat is bijvoorbeeld het geval bij Exchange-servers, die door je werkgever of onderwijsinstelling worden beheerd. De gegevens worden via een eigen/aparte server opgeslagen (mogelijk door een derde partij).

    Apps als Outlook, Mailbox, Boxer enzovoort kunnen niet optimaal functioneren op iOS, omdat apps over het algemeen genomen niet op de achtergrond actief kunnen blijven. Dat betekent dat je deze apps telkens moet openen om ze te verversen. Dan krijg je dus geen melding bij nieuwe e-mails en zijn de functies beperkt.

    Om deze tekortkoming te omzeilen, hebben deze apps ervoor gekozen om nieuwe e-mails via pushberichten naar voren te brengen. Maar dan moet de pushserver wel weten dat er iets te pushen valt, vandaar dat deze apps toestemming nodig hebben om je account te monitoren. Deze apps werken dan ook niet alleen op je iPhone, maar vooral ook in de cloud.

  11. Ik krijg t niet voor elkaar om push uit te zetten. Nu slurpt ie mn batterij
    Snel leeg…

  12. Origineel geplaatst door rtc: Ik krijg t niet voor elkaar om push uit te zetten. Nu slurpt ie mn batterij
    Snel leeg…

    Sorry hoor, maar pushberichten zijn toch geen batterij slurpers? Dit moet dat toch juist voorkomen?

  13. Ik wil m op fetch: lukt niet. Haal net t einde vd dag niet.
    Gooi ik m eraf, dan haal ik het einde vd dag met 20% batterij over.
    Dus ja: in mijn geval is het een batterijslurper.

  14. Origineel geplaatst door rtc
    Ik wil m op fetch: lukt niet. Haal net t einde vd dag niet.
    Gooi ik m eraf, dan haal ik het einde vd dag met 20% batterij over.
    Dus ja: in mijn geval is het een batterijslurper.

    Sorry, maar wat lukt er dan niet?

    Ga naar de instellingen-app, scroll helemaal naar beneden en zoek de Outlook-app. Daar kun je pushberichten helemaal uitzetten, tevens zou ik ook ververs op achtergrond uitschakelen (anders gaat het systeem automatisch de app verversen als je hem vaak gebruikt). Locatie wordt volgens mij niet gebruikt. Met deze dingen uitgeschakeld kan er geen energie worden verspild als je de app niet gebruikt.

  15. Off Topic vraagje:
    Ik probeer op de mail app van Apple iPhone mijn iCloud email toe te voegen. Tot mijn spijt kom ik alleen maar tot aan de algemene voorwaarden en verder kom ik niet, ik kan dus geen iCloud mail toevoegen.

    Als ik accepteer algemene voorwaarden klik dan krijg ik weer die voorwaarden en klik ik er weer op dan krijg ik hem nog een keer, enz. Ik kan gewoon geen iCloud mail meer toevoegen. Iemand het zelfde probleem?

    Of misschien iemand een oplossing voor mij?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.