Reacties voor: Oude Windows-malware ontdekt in iPhone-app Instaquotes

In de app Instaquotes is oude Windows-malware uit 2009 ontdekt. Twee ongewenste exe-bestanden zitten meeverpakt in het .ipa-bestand, dat je via de App Store kunt downloaden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. Krijgen we nu weer de bash dat Kaspersky hier achter zit en hierdoor zijn eigen iPhone virusscanner app er doorheen wil pushen?

    Raar dat Apple de apps hier niet op checkt. Lijkt me niet echt moeilijk om als er “exe” bestanden in de ipa zitten hier een melding van te geven.

  2. Gevaar voor Mac is er niet. duh……!

  3. Vergeet niet dat de ipa-file standaard een zipje is. Kan dus per definitie niets kwaad en wordt ook niet opgemerkt door de virusscanner, totdat de gebruiker ‘m met opzet uitpakt.

  4. Ik vind dit vrij ernstig. Als je software uit een betrouwbare bron download ( en de Apple App Store zou dat moeten zijn ) moet je er op kunnen vertrouwen dat het malware vrij is.

  5. Ik vraag me af hoe dit door de keuring van Apple gekomen is.

  6. @Rednose: Correct.
    Het zou van de zotte zijn dat Apple zijn appstore als malware distributie centrum zou laten gebruiken.
    Dat in dit artikel gezegd wordt dat er niets aan de hand is, is niet waar. Apple helpt mee asn het distribueren van kwaadaardige code. Weliswaar voor indirecte besmetting, maar toch.

  7. Een virus voor…… Windows.
    Gaap…..

  8. en voor Windows-gebruikers die zich goed hebben beveiligd is er ook niets aan de hand

    Nou ja goed beveiligd… Enigszins beveiligd is al genoeg in dit geval. Maar het lijkt me overduidelijk dat dit een test was, in de toekomst kunnen we vast en zeker op gevaarlijkere dreigingen rekenen.

    @Rednose: Mee eens. Ik denk echter dat ze bij de automatische check door het systeem niet op Windows-dreigingen zoeken. Gezien de werking van iTunes zou het wel handig zijn.

  9. Windows is zelf al een vorm van malware dus daar moeten alle wekkers al op aflopen…

  10. Origineel geplaatst door Frankie
    Een virus voor…… Windows. Gaap…..

    Ah ja, en binnenkort voor de afwisseling ook eens eentje voor OS X.
    Ik lijk een van de weinigen te zijn die anti-malware software op zijn Mac draait, dus de meeste Mac gebruikers zullen het niet eens doorhebben.
    Tot hun bankrekening geplunderd wordt natuurlijk …

  11. Voor windows is er ook geen gevaar. een .ipa is een zip bestand. Het wordt niet standaard uitgevoerd, en windows herkend het ook niet als zip bestand.
    De enige manier dat het schadelijk is, is als je het handmatig unzipt en de exe uit gaat voeren. En er zullen heel weinig mensen zijn die dit doen.

  12. En de ontwikkelaar heeft een levenslange verbanning gekregen mag ik hopen? Of krijgt zo iemand een standje van Apple en mag ‘ie het daarna gewoon nog een keer proberen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.