Reacties voor: Oude TomTom-apps terug in de App Store (update: overstappen rond 15 maart)

De oude TomTom-apps zijn weer teruggekeerd in de App Store. Dat betekent dat er voor bestaande gebruikers ook weer in-app aankopen gedaan kunnen worden. Ook hebben we eindelijk meer info wanneer
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 65 reacties

  1. Wat betreft die nieuwe app, hebben nog meer mensen last van het feit dat de app wel een zware aanslag op je batterij is? Batterij wordt ontzettend traag opgeladen in de auto als de TomTom Go-app gebruikt wordt.

  2. Lekker snel / adequaat gereageerd.
    Het zijn uiteindelijk je klanten maar
    We zijn inmiddels overgestapt

  3. Via Twitter heeft TomTom (op 1 maart) aan mij aangeven dat het binnen 2-3 weken zou zijn.

  4. Dat heeft de oude TomTom ook last van, batterij sneller leeg dan dat er bij geladen kan worden…. En daar sta je dan midden in Frankrijk

    Maar eerlijk gezegd ook nooit een melding van gemaakt daar het bij langdurig gebruik voor komt

  5. Mijn voorkeur gaat uit naar de oorspronkelijke TomTom-app. De rijbaanaanduiding vind ik duidelijker uitgevoerd en de gesproken aanduidingen zijn duidelijker. Bij de nieuwe TomTom-app worden hierbij los van elkaar ingesproken woorden achter elkaar geplakt, waardoor onder meer een onnatuurlijke klemtoon in de zinnen kan ontstaan. Bij de oorspronkelijke TomTom-app zijn – vermoed ik – de verschillende zinnen in z’n geheel ingesproken, waardoor ze duidelijker te volgen zijn en de klemtoon op de juiste woorden komt te liggen. Overigens heb ik de nieuwe TomTom-app langdurig ‘getest’ om mezelf de gelegenheid te geven om eraan te kunnen wennen.

  6. Lost deze update ook het probleem op dat de app Engels is?

  7. Krijgen we op 1 of andere manier nog korting op TomTom Go Mobile? net zoals android gebruikers?

  8. Fijn om te lezen dat de bestaande app waar ik veel geld voor heb betaald gewoon weer kan blijven gebruiken zoals ik dat voorheen deed.

    Alleen jammer dat ik geen jaarabonnement maar alleen maandabonnement op flits- en verkeersinformatie kan nemen. Niet echt gebruikersvriendelijk.

  9. @Marco: Ja. 3 jaar lang gratis als je de huidige app hebt.

  10. Origineel geplaatst door Marco
    Krijgen we op 1 of andere manier nog korting op TomTom Go Mobile? net zoals android gebruikers?

    Het schijnt dat gebruikers van de oorspronkelijke TomTom-app binnenkort via de oude app een aanbieding krijgen om de nieuwe app gratis drie jaar onbeperkt te kunnen gebruiken. Toch zijn er nog veel vragen en onduidelijkheden. Zoals de vraag of de oude app nog ondersteund blijft worden en er ook voor die app nog periodiek kaartupdates blijven verschijnen. Ik hoop van wel. Maar tot dusver roept de handelwijze van TomTom meer vragen op, dan dat het beantwoordt.

  11. @Marco: ik heb begrepen dat bestaande gebruikers 3 jaar gratis gebruik kunnen maken van de app, met inbegrip van alle faciliteiten.

    Wat mij opvalt is dat batterij stuk warmer wordt dan oude app. Grafisch vind ik hem stuk mooier in 3D. Balen is wel dat hij veel meer ruimte inneemt. Tov oude Benelux scheelt dan 200 mb.

  12. Ik had zelf ook problemen omdat ik net de file informatie had verlengd en die deed het niet meer toen.

    Gebeld met TomTom en binnen no time hadden ze de nieuwe app voor mij geactiveerd tot eind maart zodat ik iig weer daar gebruik van kon maken.

    en in maart komt als het goed is de melding dat ik kan overstappen en dan heb je de eerste 3 jaar gratis je abbonement.

    Goed geregeld door de helpdesk, was erg tevreden! ( en erg ontevreden met de oude app ;- )

  13. @Ed: @Robert Janssen: @Brian: Bedankt! ik begreep dat android gebruikers dat al hebben gekregen. die moesten de oude app openen en er kwam een melding in de tomtom shop voor de upgrade van 50 cent per jaar voor Go Mobile. Goede deal, maar voor iOS gebruikers is er ‘nog’ niets dus. Even afwachten dan maar.

  14. Origineel geplaatst door MLVC
    Wat betreft die nieuwe app, hebben nog meer mensen last van het feit dat de app wel een zware aanslag op je batterij is? Batterij wordt ontzettend traag opgeladen in de auto als de TomTom Go-app gebruikt wordt.

    Ja ik heb hetzelfde, hij vreet mijn accu binnen de kortste keren leeg. Zonder laadsnoer in de auto op pad is geen aanrader.

  15. Origineel geplaatst door MLVC
    Wat betreft die nieuwe app, hebben nog meer mensen last van het feit dat de app wel een zware aanslag op je batterij is? Batterij wordt ontzettend traag opgeladen in de auto als de TomTom Go-app gebruikt wordt.

    Dat heeft de oude app ook, je moet wel een goede oplader hebben die genoeg sap geeft,
    de goedkopere opladers redden het niet.

  16. Origineel geplaatst door MLVC
    Wat betreft die nieuwe app, hebben nog meer mensen last van het feit dat de app wel een zware aanslag op je batterij is? Batterij wordt ontzettend traag opgeladen in de auto als de TomTom Go-app gebruikt wordt.

    Klopt, het is een stroomvreter. Bij ‘oude’ app, werd je batterij opgeladen. Ik heb het gevoel dat de ‘Go’ app. meer stroom vraagt dan de lader geeft.

  17. Origineel geplaatst door MLVC
    Wat betreft die nieuwe app, hebben nog meer mensen last van het feit dat de app wel een zware aanslag op je batterij is? Batterij wordt ontzettend traag opgeladen in de auto als de TomTom Go-app gebruikt wordt.

    Origineel geplaatst door Absrnd
    Dat heeft de oude app ook, je moet wel een goede oplader hebben die genoeg sap geeft,
    de goedkopere opladers redden het niet.

    Originele Apple lader, bij de oude app totaal geen problemen. Vorige week van Maastricht naar Rotterdam gereden, in 2 uur tijd iets van 7% opgeladen. Met de nieuwe app dus.

  18. Vraag me af of de nieuwe TomTom go zo dadelijk ook op de Ipad met GPS werkt. Nu in ieder geval nog niet. Wat een gemis.

  19. Origineel geplaatst door MLVC
    Wat betreft die nieuwe app, hebben nog meer mensen last van het feit dat de app wel een zware aanslag op je batterij is? Batterij wordt ontzettend traag opgeladen in de auto als de TomTom Go-app gebruikt wordt.

    Dat kun je ondervangen door een 2,1 Amp (iPad)lader te gebruiken. Ook als je een Perrot gebruikt: die levert ook niet genoeg vermogen om bij te laden als je navigeert…

  20. Vanaf het begin een gebruiken van de nieuwe Go Mobile app omdat de file informatie in de oude app het inderdaad niet meer deed. Grafisch een geweldige vooruitgang, maar voor je batterij is het ellende. Een keer gehad dat ik binnen een rit van 30 minuten van 100% naar 20% ging.

    Daarnaast mis ik functionaliteit in de nieuwe app. Je kan (voor zover ik weet) geen Tussenstops meer maken en ook de optie om een alternatieve route te berekenen is verdwenen. Dit was vooral handig bij files als TomTom je zelf nog niet omgeleid had (File informatie loopt altijd een beetje achter en op basis van ervaring wilde ik zelf al vaak beslissen of ik om moest rijden).

    Tot slot vind ik het jammer dat je alleen nog je aankomst tijd ziet en niet nog je te rijden tijd. (dus nog 30 minuten ofzo).

    Daarnaast zijn ook in de nieuwe app de kaarten nog oud aangezien de nieuwe Leidse Rijn tunnel (parallel aan A2 tunnel) nog steeds niet in TomTom te vinden is (tunnel bestaat sinds begin december).

  21. Ik heb de app vergeleken met een Android versie.Beide waren de gratis versie maar de Android was vele malen uitgebreider.Dit was een gemis op de iOS versie, hopelijk komt daar verandering in. En anders wordt het overstappen.Ik ergerde me ook rot aan de uitgesproken straatnamen.De Sir Winston Churchillaan kwam er echt heel rot uit. Hopelijk wordt dat ook weer aangepast.Voorlopig werk ik nog even met de oude app totdat ik de aanbieding krijg om over te stappen, de verkeersinfo werkt nog niet op de nieuwe versie.

  22. @Paul: In de opties kan je kiezen om de “te rijden tijd” te weergeven.

  23. De oude app had een instelling die het batterijverbruik verminderde. Misschien komt ie straks wel weer terug (samen met veel andere functies van de oude app). Ik neem aan dat de app bij de wereldwijde uitrol veel completer zal zijn. Wij Hollanders zijn momenteel een soort betatesters…

  24. Moet ik het nou kopen of niet??? Ik ben bang dat de oude weer gaat verdwijnen!

  25. @Ed: Ja maar de mooie 3D plaatjes kosten natuurlijk ruimte

  26. @Paul: Ik begreep dat dit de eerste versie is, ze zijn hard bezig met de volgende versie’s met BV tussen stops en andere functie die handig zijn. Dus nog even geduld en deze APP wordt steeds beter. Ik vind hem er erg mooi uitzien en werkt perfect

  27. Dat betekent dat je de oude app ook weer kunt aanschaffen, waardoor je ook met een iPad met mobiele data kunt navigeren.

    Volgens het lijstje met compatibele devices zou dàt met de nieuwe app ook moeten kunnen. De oude werkte echter ook op een wifi-only iPad met externe (bluetooth MFi) GPS ontvanger, maar de nieuwe weigert zelfs maar te installeren op zo’n iPad.

    Voor mij de belangrijkste reden om niet over te stappen, ik heb een iPad mini(2) met zo’n ontvanger en dus niets aan de nieuwe app – met of zonder ‘gratis’ 3 jaar. Verder ontbreken er zoals door anderen al aangegeven cruciale features tov de oude app, zoals de energiebesparingsswitch, en is de omvang van de kaarten belachelijk veel groter. 😢

  28. Het zal wel aan mij liggen maar ik vind dat een app die bedoeld is voor gebruik in de auto op een telefoon met dientengevolge een bepaalde voeding daar op aangepast moet zijn, en het niet zo kan zijn dat ik hulpmiddelen als een iPad lader of iets dergelijks nodig heb om de app normaal te kunnen gebruiken. Mag hopen dat dit een aanloopprobleempje is.

  29. Ik vind ook dat er erg veel functies nog missen in de nieuwe app. TomTom mag hier echt nog wel flink aan werken voordat alles van de oude app ook in de nieuwe te gebruiken is.
    Overigens lees ik hier alleen maar positieve verhalen over de vernieuwde graphics, maar ik vind het juist minder duidelijk. Zal misschien bewust gedaan zijn om het minimalistische design van Apple te volgen, maar in de oude app was het duidelijk zichtbaar dat er meerdere verschillende wegen naast elkaar lagen (bijvoorbeeld een knooppunt op de snelweg of een parallelweg), nu beweegt de pijl door een groot donker vlak waar aan het eind een paar tentakels (de afzonderlijke wegen) uit komen.
    Niemand anders die zich daaraan stoort?

  30. @Isegrimm: Ook ik vond de nieuwe app zeker geen verbetering ten opzichte van de oorspronkelijke. De 3D-weergave is prachtig, maar voegt weinig functioneels toe. Het kan soms afleiden. Daarnaast zijn de gesproken meldingen veelal onverstaanbaar en is een juiste klemtoon of ‘melodie’ in de zinnen ver te zoeken. Ik hoop dat TomTom de oude apps zal blijven ondersteunen, ook nadat de nieuwe wereldwijd is uitgerold.

  31. Origineel geplaatst door MLVC
    Wat betreft die nieuwe app, hebben nog meer mensen last van het feit dat de app wel een zware aanslag op je batterij is? Batterij wordt ontzettend traag opgeladen in de auto als de TomTom Go-app gebruikt wordt.

    Origineel geplaatst door Absrnd
    Dat heeft de oude app ook, je moet wel een goede oplader hebben die genoeg sap geeft,
    de goedkopere opladers redden het niet.

    Origineel geplaatst door MLVC
    Originele Apple lader, bij de oude app totaal geen problemen. Vorige week van Maastricht naar Rotterdam gereden, in 2 uur tijd iets van 7% opgeladen. Met de nieuwe app dus.

    Met de originele Apple-lader in de auto? Ik wist helemaal niet dat Apple ook laders voor in de auto had. Zelf heb ik een TomTom-lader en die laadt ook prima op terwijl ik de TT-app gebruik.

  32. @Robenroute: ik heb speciaal een snellader gekocht. Deze app trekt tov van de oude app de batterij behoorlijk leeg. Dat vind ik een super nadeel. Ik las net 7% erbij in twee uur? Dat is toch verschrikkelijk slecht! Met Waze laadt ie bijna 1% per twee minuten. Dan is mijn batterij weer vol als ik thuis ben!

  33. @Robenroute: zucht, ik bedoelde kabel. Desalniettemin dient TomTom te zorgen voor een app die bruikbaar is in de auto, of is die 75km gratis cut-off tevens het moment waarop je batterij leeg is?

  34. Ik had de oude app (gekocht) en heb laatst voor de ‘Go’ een licentie van een jaar genomen.. Krijg ik nu toch nog 3 jaar erbij?

  35. Gekocht blijft gekocht zei Steve. Tomtom wil je laten overstappen van een volledig betaalde app (bijvoorbeeld,tomtom west) tot een 3 jaar gratis,maar dan alweer betalen app.

    Ben ik niet blij mee

  36. Origineel geplaatst door Ed
    @Robenroute: ik heb speciaal een snellader gekocht. Deze app trekt tov van de oude app de batterij behoorlijk leeg. Dat vind ik een super nadeel. Ik las net 7% erbij in twee uur? Dat is toch verschrikkelijk slecht! Met Waze laadt ie bijna 1% per twee minuten. Dan is mijn batterij weer vol als ik thuis ben!

    Kleine rectificatie. Op de terugweg in half uur toch 10 procent bijgeladen (met snellader). Dat valt weer mee 🙂

  37. Ik heb voor €55 TomTom west Europa gekocht met gratis LIFE-TIME updates. Nu komt TomTom met een nieuwe app TomTom Go en verwijdert mijn gekochte app uit de Appstore. Mensen die deze toch dure app recent gekocht hebben worden nu gedwongen om over te stappen naar een nieuwe app waar ze 3 jaar “gratis” gebruik van mogen maken.. Maar daarna moet je dus gewoon gaan betalen, niks LIFE-TIME GRATIS dus.

  38. @Leroy: ik heb hierover geïnformeerd bij TomTom en kreeg een nette mail terug dat als je nu een jaar hebt gekocht, je er straks 3 jaar bij krijgt. Mocht dit niet zo zijn, dan kan je contact opnemen met TomTom en regelen ze het voor je.

  39. Dit is totale bagger. Ik koop een dure app van €80 en ineens beslist TT om er iets nieuws van te maken en mij na drie jaar terug geld te gaan vragen. Wat een ****deal.
    Sorry, maar ik voel mij wel degelijk in het zak gezet.

  40. @Stefan: netjes! Zo loste TomTom het in het verleden ook op.

  41. Mijn telefoon staat op Engels. In de oude TomTom app kan ik een Nederlandse stem selecteren. In de nieuwe TomTom Go app is dat (nog?) niet mogelijk. Hebben meerdere hier last van?

  42. @Danny: Even geduld: misschien komt die mogelijkheid als rond de 15e de wereldwijde uitrol begint…

  43. Origineel geplaatst door Danny
    Mijn telefoon staat op Engels. In de oude TomTom app kan ik een Nederlandse stem selecteren. In de nieuwe TomTom Go app is dat (nog?) niet mogelijk. Hebben meerdere hier last van?

    Als je toestel op Engels staat, krijg je ook een Engelse stem.
    Dus je zal de iPhone op Nederlands moeten zetten.

  44. @Wilbie: weet iemand wat ik moet doen als ik gebouwen wil zien in de app? Hij staat op 3D maar zie gebouwen niet. Ik doe vast iets fout……

  45. Als de batterij te snel leeg gaat, dan moet je de helderheid van het scherm iets lager zetten.

  46. @Ed: Dat ligt aan waar je bent, in dorpen zie ik geen gebouwen, in steden dan weer wel

    @johan: Ik vind niet dat je als gebruiker allerlei “trucjes” moet uithalen om de app bruikbaar te maken op je telefoon. Dat is dat de taak van TomTom, en daar laten ze een behoorlijke steek vallen nu.

  47. @MLVC: vandaar. Dank je wel! 👍

  48. Omdat ik idd niet neer kon updaten en verkeersinfo niet neer kon gebruiken heb ik maar TomTom Go gedownload via de app store met een jaar abonnement van EUR 20. Heb ook een mail gestuurd naar TomTom dat ik het schandalig vind dat ik niet meer kan updaten terwijl ik voor TomTom West Europa een flink bedrag heb betaald. Nu kun je TT weer downloaden maar het kwaad is al geschied. Tot nu toe geen reactie ontvangen hoe ze dit gaan oplossen.

  49. Origineel geplaatst door Carlo
    Omdat ik idd niet neer kon updaten en verkeersinfo niet neer kon gebruiken heb ik maar TomTom Go gedownload via de app store met een jaar abonnement van EUR 20. Heb ook een mail gestuurd naar TomTom dat ik het schandalig vind dat ik niet meer kan updaten terwijl ik voor TomTom West Europa een flink bedrag heb betaald. Nu kun je TT weer downloaden maar het kwaad is al geschied. Tot nu toe geen reactie ontvangen hoe ze dit gaan oplossen.

    Ben het met je eens. Ik heb alle begrip voor het feit dat TomTom het qua hun verdienmodel over een andere boeg gooit. Maar het zou tegenover de huidige klanten in het bezit van de oorspronkelijke app billijk zijn als TomTom de oorspronkelijke app zou blijven ondersteunen met periodieke (kaart)updates. Of, als alternatief, bied de huidige klanten de nieuwe app onbeperkt gratis aan. Met de koop van de oorspronkelijke app, waar de klant een flink bedrag voor heeft betaald, stond immers onbeperkt gebruik ervan tegenover.

  50. @JoGu: Daar zit ik ook op te wachten en kan er niets over vinden.

  51. Het zou prettig zijn als de Bluetooth muis de MKII van TomTom zelf ook zou samen werken met de app van TomTom dit voor de WiFi iPads.

    Onder het mom hergebruik wil ik maar zeggen

  52. Weet iemand hoe het geregeld wordt wanneer je de oude app op meerdere iphones binnen je gezin geinstalleerd hebt via 1 itunes account?
    Krijgt iedere gebruiker dan het ‘3 jaar gratis’ aanbod?

    De nieuwe app vereist ios 9. IPhone 4 kan niet geupdate worden naar ios 9. Blijft hiervoor de oude app beschikbaar?

  53. @MLVC: dat vermoeden had ik al, dat je de kabel bedoelde. Maar ja, een kabel is niet het doorslaggevende element; wanneer de lader niet goed (genoeg) is, gaat je iPhone nooit fatsoenlijk opgeladen worden tijdens (zwaar) gebruik in de auto. Ik gebruik ook de originele Apple-kabel, maar wel met de TomTom-lader en dat gaat als een speer! In een uur tijd (met gebruik van TomTom en Flitsmeister!) laadt de TT-lader tussen de 20 en 25% bij.

  54. Origineel geplaatst door TTV
    Ik heb voor €55 TomTom west Europa gekocht met gratis LIFE-TIME updates. Nu komt TomTom met een nieuwe app TomTom Go en verwijdert mijn gekochte app uit de Appstore. Mensen die deze toch dure app recent gekocht hebben worden nu gedwongen om over te stappen naar een nieuwe app waar ze 3 jaar “gratis” gebruik van mogen maken.. Maar daarna moet je dus gewoon gaan betalen, niks LIFE-TIME GRATIS dus.

    Daar sluit ik mij geheel bij aan, betaald voor iets waar Tom Tom nu op terug komt.
    Mag dat zo maar?

  55. @John Colee: En daarom gebruik ik dus nog steeds de oude TomTom, want ik ga m’n telefoon niet op Nederlands zetten alleen voor TomTom Go. Hopelijk veranderen ze dat in de nabije toekomst.

  56. Origineel geplaatst door Robenroute
    @MLVC: dat vermoeden had ik al, dat je de kabel bedoelde. Maar ja, een kabel is niet het doorslaggevende element; wanneer de lader niet goed (genoeg) is, gaat je iPhone nooit fatsoenlijk opgeladen worden tijdens (zwaar) gebruik in de auto. Ik gebruik ook de originele Apple-kabel, maar wel met de TomTom-lader en dat gaat als een speer! In een uur tijd (met gebruik van TomTom en Flitsmeister!) laadt de TT-lader tussen de 20 en 25% bij.

    De originele iPhone-oplaadkabel vind ik erg kwetsbaar. De plastic coating ervan, scheurt snel. Ik gebruik een stevigere kabel van Belkin. Hiermee laadt de iPhone prima op, ook in de auto tijdens gebruik van de TomTom-app en die van Spotify gelijktijdig actief op de achtergrond.

  57. @Ed: Misschien langs een gebouw rijden wat al in de kaarten zit opgeslagen?

  58. Jaren geleden haalde de pr afdeling van tomtom ook al een soortgelijke stunt uit. Daarop besloten nooit meer iets van tomtom te kopen, ben toen overgestapt op navigon – geen slechte koop al kostte het wel een wopping €79: vanaf allereerste versie gebruik ik het, alle kaarten worden netjes geupdated zonder kosten, traffic info zonder extra kosten. Welke navi beter is boeit me niet zo zolang de app me op een veilige manier op de bestemming brengt.

  59. @Ed: ik ook

  60. Ik ben TomTom benelux gebruiker heb 79.99 betaald ben hier totaal niet mee eens.

  61. U nam contact met ons op, omdat u alvast 1 jaar unlimited navigatie hebt gekocht voor de GO Mobile App.
    Dit is geen enkel probleem, de 3 jaar gratis navigatie die u van TomTom ontvangt zullen achter dit jaar geplaatst worden.

    De 3 jaar die u van TomTom zult ontvangen, ontvangt u waarschijnlijk volgende week.

    Ik hoop dat ik u hiermee voldoende heb geïnformeerd.

  62. Ik heb de Go versie nu op mijn Iphone staan. maar ik heb wel mijn vraagtekens bij de Go versie. Ik werk al Jaren met Tom Tom mobile west Europa en dat bevalt mij heel erg goed. Mijn vraag is gaat nu de Go versie de bestaande App in zijn geheel vervangen.
    Gaan de gebruikers straks per kilometer betalen betalen als je boven de 75 km de maand navigeert???
    Want dan voorspel ik dat als dit zo gaat worden, velen met mij naar een andere navigatie systeem overstappen.

  63. Dames en heren en medegebruikers TT. Ik ben n gebruiker van TT WestEuropa op n iphone. Gekocht voor idd 59.99€. Ik kan niet anders zeggen dat dit één van de apps was waarom ik uberhaubt n smartphone aangeschaft had. Echt super en de app heeft me tot op heden niet in de steek gelaten. Maar nu voel ik me wel door TT zelf in de steek gelaten. Ik voel mij zelfs, door toedoen van n ander, beperkt in mijn eigen vrije keuze. Ja ik kan ervoor kiezen om niet te updaten maar hoe zit het dan met de voorwaarden die ik bij de oude app mee gekocht had? Dat TT wil verdienen begrijp ik maar niet over de ruggen van de huidige gebruikers.

    Kan iemand mij vertellen of ik nu zonder enige risico tot plotselinge verbintenis met de “gratis” Go versie mijn oude vertrouwde TT West Europa app kan updaten naar versie 1.23.
    Ik wil dat alles gewoon bij het oude blijft en dat ik op die app kan blijven Vetrouwen. En bedankt icultere dat ik dit via jullie even kwijt kon. GT Pat

  64. @Gtpat: Ja werkt gewoon, ik heb nog een iPhone 4 met w-europa erop dus kan de nieuwe app niet eens installeren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.