Reacties voor: Oude Magic Mouse ombouwen naar oplaadbare muis

Wist je dat je van een oude Magic Mouse met verwisselbare batterijen ook een 'nieuwe' Magic Mouse 2 met oplaadbare batterij kunt maken? Je hebt er een paar tools voor nodig en een beetje handigheid, maar het scheelt je veel geld ten opzichte van een nieuwe muis.
Lees het complete artikel → Oude Magic Mouse ombouwen naar oplaadbare muis
Daniel Vischjager -

Reacties: 8 reacties

  1. Of gewoon die wireless charging accu van mophie

  2. Geniaal!

  3. Het idee is leuk en inventief , maar nogal een hoog houtje touwtje gehalte als je het mij vraagt , daarbij zou ik het stalen pijpje in wikkelen met kabel tape voor de veiligheid ..

  4. @MadhouseNL: veiligheid? 3,7 volt

  5. Ik krijg de indruk dat de capaciteit niet zo goed kan zijn als twee normale 1.5v batterijen. Verder wel een leuk idee

  6. Waarom maar een batterij met 750mAh?
    Als je 2 oplaadbare Eneloop AA-batterijen koopt heb je er in totaal 5100mAh in zitten. Dan heb je die andere batterij al 6 keer moeten opladen!

  7. @Chris: Maar waarom dan die buis, kun je daar dan niet dezelfde 3,7v oplaadbare acca/batterij in doen en deze parallel zetten? Zou naar mijn idee toch wat meer “mac” achtig zijn dan een ijzeren buis. Een normale oplaadbare batterij (AA en AAA) is geen 1,5volt maar 1,2volt. Vraag me dan wel is af wat is het maximale voltage voordat de boel kapot gaat ( of in brand vliegt) en bij welk voltage doet het apparaat het niet meer omdat dan de batterij leeg is. En waarom staat op een niet oplaadbare batterij niet het Amperage. Er zijn nogal wat verschillende batterijen maar dat is voor een consument altijd maar een beetje gokken.

  8. Meer dan een maand is bovenstaande ombouw in gebruik zonder een enkele hapering. De muis kan 3.7V prima aan. Twee nieuwe 1.5V batterijen leveren gemakkelijk 3.3V. De accu moet ongeveer een keer per maand opgeladen worden. Zie deze video voor het draadloze opladen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.