Reacties voor: OS X Mavericks schaft iTunes-synchronisatie van agenda en adresboek met iPhone af

In OS X Mavericks is gebruik van iCloud verplicht. Het lokale synchroniseren van agenda, adresboek, Safari-bookmarks en e-mailaccounts is niet langer mogelijk in iTunes.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 43 reacties

  1. Met name de snelheid verbetering die ze beloven is interessant,verder weinig toevoegende functies voor mij.

  2. Really? Lastig voor mensen met een 1e generatie iPhone….

    Telefoon uit 2007(!), na 6 jaar is het toch écht wel tijd om even een upgrade te doen hoor! Op Marktplaats heb je een tweedehandse iPhone 4 met iOS7 voor rond de €150.

    Kan me daarnaast erg moeilijk voorstellen dat iemand geen geld heeft voor een tweedehandse iPhone 4 voor €150, maar wel een OSX apparaat heeft die Mavericks ondersteunt… Bovendien hoef je ook helemaal niet te upgraden naar Mavericks, je kan prima gewoon Mountain Lion blijven gebruiken 😉

    Persoonlijk: ik gebruik die functie al een hele tijd niet meer sinds MobileMe (nu iCloud). Waarom zou je het ook überhaupt gebruiken als je alles via iCloud gewoon kan doen.

  3. Als Apple ons wil verplichten om alles via de iCloud te synchen zijn ze toch verkeerd bezig. iCloud heeft nog dikwijls problemen met te synchen waardoor ik een rechtstreekse synch op mijn iMac meer vertrouw. Als zij die vrijheid op mijn duur betaalde iMac ook nog gaan ontnemen kunnen ze hun Mavericks steken waar de zo’n niet schijnt.

  4. Ik moet zeggen dat ik met de hele heisa om os x mavericks heen, juist het wauw effect mis. Het zijn kleine verbeteringen en helemaal geen nieuw besturingssysteem.

    Wat de drastisch nieuwe naam wel doet vermoeden. Sterker nog, de naam doet denken aan een heel nieuwe richting die Apple ingeslagen zou zijn (Eerst dieren als naam; Cheetah, Jaguar, Leopard. En nu ineens een naam als Mavericks).

    Ook het feit dat, afgezien van wat kleine wijzigingen, de twee ontwerpstijlen van ios 7 en van mavericks helemaal niet lekker op aan elkaar aansluiten.

    Ik weet niet zo goed wat ik van Mavericks moet vinden. Liever een Mountain Lion 10.8.5 met deze kleine nieuwe functies. Totdat ze ons daadwerkelijk blij kunnen maken met een echt nieuw besturingssysteem.

    haha, allright tot zover mijn betoog.

  5. Lijkt me geen Mavericks probleem maar een iTunes probleem dat ik ook ondervonden heb toen ik de iPhone 5 wou upgraden naar IOS7 en de daarbijbehorende iTunes moest updaten. Men persoonlijke agenda was na de update verdwenen samen met alle afspraken. Dat hadden ze wel op voorhand mogen aangeven!

  6. Vooral lastig voor mensen die (om diverse redenen) geen iCloud willen gebruiken!

    En dat zijn echt niet alleen mensen met een oude iPhone…

  7. Beter! iTunes is al verwarrend genoeg.

  8. Is ook lastig om je vriendjes van de NSA inzage te geven in lokale data !
    Die moet dus in de US in de iCloud staan !
    Alleen de mijne niet…

  9. …het zou nóg leuker zijn als je iBooks zou kunnen lezen op iBook…

  10. @Berdy: je kunt natuurlijk nog altijd een eigen synchronisatie server draaien of een account nemen bij een kerio connect provider

  11. Origineel geplaatst door ASN
    Really? Lastig voor mensen met een 1e generatie iPhone….Telefoon uit 2007(!), na 6 jaar is het toch écht wel tijd om even een upgrade te doen hoor! Op Marktplaats heb je een tweedehandse iPhone 4 met iOS7 voor rond de €150. Kan me daarnaast erg moeilijk voorstellen dat iemand geen geld heeft voor een tweedehandse iPhone 4 voor €150, maar wel een OSX apparaat heeft die Mavericks ondersteunt…

    Fantastische instelling. Met een iPhone uit 2007 wil je toch niet dood gevonden worden, koop alsjeblieft een nieuwe! Waarom een toestel vervangen als het gewoon nog werkt? Niet iedereen heeft behoefte aan ‘the latest and greatest’ en Apple’s producten staan juist bekend om hun lange levensduur. Dat Apple op gegeven moment grotendeels obsolete technologieën wil uitfaseren, is begrijpelijk vanuit Apple’s perspectief. Maar ga alsjeblieft niet zo bijdehand doen.

  12. Origineel geplaatst door ISIG
    Fantastische instelling. Met een iPhone uit 2007 wil je toch niet dood gevonden worden, koop alsjeblieft een nieuwe! Waarom een toestel vervangen als het gewoon nog werkt? Niet iedereen heeft behoefte aan ‘the latest and greatest’ en Apple’s producten staan juist bekend om hun lange levensduur. Dat Apple op gegeven moment grotendeels obsolete technologieën wil uitfaseren, is begrijpelijk vanuit Apple’s perspectief. Maar ga alsjeblieft niet zo bijdehand doen.

    Helemaal mee eens. Ik loop graag voorop met nieuwe Apple gadgets, maar ook ik blijf nu “steken” op een iPhone 4S omdat ik even het geld niet heb. Zou dat niet kunnen volgens jou? Je kan en mag niet in een ander mans portemonnee kijken, advies geven is wat anders.

  13. Origineel geplaatst door ASN
    Really? Lastig voor mensen met een 1e generatie iPhone….
    Telefoon uit 2007(!), na 6 jaar is het toch écht wel tijd om even een upgrade te doen hoor! Op Marktplaats heb je een tweedehandse iPhone 4 met iOS7 voor rond de €150.

    Wat een onzin zeg. Waarom zou iemand perse een nieuwe iPhone (moeten) kopen als hij/zij tevreden is met zijn/haar nog werkende iPhone?
    Als jij voor die persoon wil betalen, dan is het natuurlijk een ander verhaal.

  14. Was met nog niet eens opgevallen dat het weg was. Opgeruimd staat netjes.

  15. ‘Verplichten’ tot iCloud gebruik vind ik wel erg ver gaan. Net nu zo veel mensen zich bewust worden dat de cloud helemaal niet zo tof is als gepromoot.
    Ik heb overigens alles alleen maar op mijn iPhone staan. En een reservekopie op de laptop.

  16. iCloud is op werk afgesloten door proxy server. Dus straks kan ik geen agenda meer synchroniseren naar de iPhone.

  17. Op reis, zonder internetverbinding gaat dus lastig worden.

  18. Ik gebruik nog steeds BusySync. Werkt prima.
    Ik ben niet in de wolken. Ik leg niets op straat.
    Dus geen Mavericks voor mij. Papieren agenda dan maar?
    Die Amerikanen willen slaven, die alles zonder weerwoord slikken, lijkt het.
    Ik wil vrijheid.
    Er komt vast een alternatief van de ondergrondse.
    Anders moet ik ik bij mijn huidige MBP blijven.

  19. Als dit zo is, dan heb ik er weer een Apple-irritatie bij. De bedoeling is natuurlijk duidelijk, je dwingen in het keurslijf van Apple. Laat ik ook duidelijk zijn: ‘IK WIL GEEN ICLOUD!’ mijnheer Apple.

  20. Origineel geplaatst door Peterfrans
    Als dit zo is, dan heb ik er weer een Apple-irritatie bij. De bedoeling is natuurlijk duidelijk, je dwingen in het keurslijf van Apple. Laat ik ook duidelijk zijn: ‘IK WIL GEEN ICLOUD!’ mijnheer Apple.

    Eens!

  21. naar jou gaan ze natuurlijk meteen luisteren… merendeels van de mensen die apple producten gebruiken vinden iCloud heel goed.@Peterfrans:

  22. Volgens mij is het allemaal niet heel erg. Er zijn genoeg alternatieven die je e-mail/agenda en notities syncen.

  23. Ehm….ik gebruik deze functie om op mijn werk via Windows/Outlook/Itunes met kabel te kunnen syncen en thuis de agenda met mijn iMac/iCal/Itunes met kabel te kunnen syncen zodat mijn werk en prive agenda 1 vormen. Dit zou nu niet meer kunnen?? Of weet iemand een betere oplossing dan dat ik nu gebruik? Ik wil/kan geen exchange server gebruiken voor mijn werk account.

    Als iemand een oplossing weet dan hoor ik dit graag, ik wil graag updaten naar Mavericks maar dan wel met mijn werk agenda up-to-date

  24. Benieuwd hoe de EU hier tegenaan kijkt. Zij hebben immers indertijd voor de browserkeuze mogelijkheden gezorgd in Windows. Zou fijn zijn als je deze keuzevrijheid (voor de verschillende onderdelen) ook hebt bij Apple.

  25. Aanvulling: syncen via iCloud tool voor Windows (wel WIFI op mijn werk) lijkt me ook geen optie omdat dan de naam van de agenda wijzigd (iCloud agenda oid) en de standaard agenda in Outlook heet ‘Agenda’.

  26. Origineel geplaatst door Flieps
    Volgens mij is het allemaal niet heel erg. Er zijn genoeg alternatieven die je e-mail/agenda en notities syncen.

    Dan moet je weer alternatieven gaan gebruiken terwijl het ook gewoon kan (kon) via de officiële weg.
    Apple stond net bekend om zijn perfecte compatibiliteit tussen i-devices en MAC. Nu gaan ze dat er deels uithalen?
    Ik begrijp er geen snars meer van.

    Edit: en hoe zit het dan met families die meerdere iphones in huis hebben op hetzelfde apple account (bij mijn broer is dit het geval met 4 iphones). Ieder heeft zijn eigen contacten en naar mijn weten worden die allemaal op icloud tezamen gesmeten. Leuk als je je iphone eens moet restoren om daarna je vader zijn zaken contacten, je moeder haar vriendinnen enz.. manueel uit je iphone te mogen verwijderen omdat je je contacten niet meer via je eigen PC/mac kan restoren. Apple heeft daar toch niet zo goed over nagedacht.

  27. Uiteindelijk zal het Apple erom te doen zijn zoveel mogelijk data naar iCloud te trekken, opdat er op enig moment betaalde uitbreiding van de gratis ter beschikking gestelde ruimte nodig is. Voor de ontwikkelaars van iTunes maakt het vast niet uit of je nu wel of niet adresboek/agenda lokaal synchroniseert. Ik vind het nogal bizar klanten te dwingen persoonlijke gegevens op een Amerikaanse server op te slaan.

  28. Origineel geplaatst door Woudloper
    Benieuwd hoe de EU hier tegenaan kijkt.

    De EU kijk daar helemaal niet tegen aan. SyncServices is een onderdeel van het besturingssysteem dat al sinds het verdwijnen van MobileMe afgebouwd wordt.

    Microsoft heeft toch ook nooit ActiveSync voor OS X beschikbaar gesteld.

  29. Dit heeft dus niets te maken met synchronisatie van muziek en video ?

  30. Dus als ik het goed begrijp is het probleem dat veel mensen hier hebben dat ze hun agenda niet via een internet partij willen regelen? Dat wordt misschien wel tricky.

    Maar ik snap werkelijk niet waarom je dat zou willen. Gebruik gewoon MS Hotmail, Gmail, iCloud ect voor je agenda en stel die per client in. Dan heb je altijd gesyncte agenda’s en hoef je tenminste niet meer te kutte met kabeltjes.

  31. Het bericht van Jhon is toch wel grappig.
    Er staan toch wel een aantal berichten over het waarom.
    Ben je soms een gelovige dat je het niet begrijpt. Is het nieuws even langs je heen gegaan? Zoals ook over de wolken van Adobe CS. Lekker met je hoofd in de wolken.
    Wie er geïnteresseerd is in mijn zaken? Niemand!
    Dat dachten mensen voor WO2 ook over de kaartenbakken.
    Het gaat geloof ik over vrijheid. En daar is ongemerkt al zo weinig van.
    En kabeltjes? Mij dunkt dat er Wifi is.

    En nog iets: mensen in de buiten gebieden zijn daar ook niet blij mee. Wel eens internet gebruikt daar. Traaaaag. Leuk wanneer je het OS opnieuw wilt installeren. Moet je naar familie of vrienden. Instal. schijf aanmaken als je kunt. O.i.d..

  32. Bestaan er nog mensen die hun spul met kabeltjes synchroniseren? Dat zijn toch zeker dezelfde mensen die er nog een papieren agenda op na houden?

  33. Wat een hoop onzin hier in de comments. Als je pakweg gmail/office365/… gebruikt hoef je écht niet via icloud te syncen. Het gaat om *lokale* agenda’s syncen, maar wie gebruikt die überhaupt?

  34. Het verplicht stellen van iCloud vind ik nogal een teleurstelling.
    Ik kan er echter amper iets over vinden, behalve die Duitse website. Maar die verwijst naar een eerdere thread op Macrumors, en daar laten ze zien dat het nog wel mogelijk is.
    Dus kan iemand met Mavericks bevestigen of t verhaal klopt?

  35. Origineel geplaatst door Jochem
    Bestaan er nog mensen die hun spul met kabeltjes synchroniseren? Dat zijn toch zeker dezelfde mensen die er nog een papieren agenda op na houden?

    Lees eerst het artikel zodat je weet waarover het gaat alvorens je hier denkt een slimme opmerking te plaatsen.
    Het heeft niets met een kabeltje te maken (ik synch ook in wifi tussen iTunes & iPhone) maar dat itunes je niet meer rechtstreeks je agenda,contacten enz.. laat synchen tussen je iphone/ipad en je mac/PC.

  36. @Mike:
    Je kan een hoster zoeken met Zimbra, bv xxlwebhosting

  37. Een hele slechte zaak als synchronisatie van agenda, adressen en safari bookmarks in Mavericks niet meer direct met je iMac of MacBook kan. Ik doe het altijd zo en mijn iPhone is niet héél oud (iPhone 4S). Er zijn heel wat mensen die niet willen dat hun agenda’s en vooral hun adresbestanden niet in iCloud staan, vooral ook bedrijven willen dat niet.

    De recente ontwikkelingen rond Amerikaanse spionage via NSA etc in persoonlijke bestanden maakt wel duidelijk waarom. Géén slimme zet van Apple. Juist terwijl veel (ook grote) bedrijven zijn overgestapt naar iPhone en Macs maakt Apple een veilige synchronisatie onmogelijk! #fail

  38. Zonde van de synchronisatie. Aangezien mijn MacBook Pro belangrijker is dan de telefoon, de iPad en de iPod moet ik maar overgaan op WindowsPhone 8 en Windowstablets dan regelt Microsoft de synchronisatie wel.

  39. @Bert:
    Ja Bert ! Het klopt ! Ik heb de GM van Mavericks op de iMac en het MOET nu via iCloud . Geen keus meer ! Misschien met SynMate als je echt niet via de cloud wil.

  40. Heel vervelend dat de synchronisatiemogelijkheid is verdwenen. Ik wil niet met iCloud werken. Ik ben teleurgesteld in apple en ga twijfelen of ik er wel goed aan heb gedaan om naar apple over te stappen.
    Ik hoop dat er snel een update komt waarin dit hersteld wordt!

  41. Dames en heren….
    Genoeg gepraat!
    We zijn op zoek naar oplossingen.
    Wie weet een goed stukje software van derden die gewwon mijn iPhone met mijn Macbook pro Synct zodat mijn agenda en contacten over en weer schieten als IK dat wil.
    Vast wel ergens een whizzkid die dat de afgelopen week inelkaar gesleuteld heeft?

  42. Exact Marc, ik had het er net nog over. Apple zit weliswaar in de wolken/op straat, maar ik niet. Ik wil graag een app die de zaak die Apple laat liggen, op zich neemt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.