Reacties voor: Apple brengt OS X El Capitan 10.11.2 uit

Apple heeft vanavond OS X El Capitan 10.11.2 voor het grote publiek uitgebracht. Deze update lost enkele problemen op en verbetert de prestaties.
Lees het complete artikel → Apple brengt OS X El Capitan 10.11.2 uit
Redactie iCulture.nl -

Reacties: 34 reacties

  1. Deze update moet een echte miracle-worker worden want jeez, wat een drama dat El Capitan. Heb alle OSX versies gehad en nooit echt problemen gehad behalve dan met El Crapitan. Continu vastlopers, draaiende beachball en wat al niet meer! En mijn iMac is pas 2 jaar oud, geheugen genoeg etc. dus daar kan het niet aan liggen. Maar we gaan het meemaken….

  2. Het zal wel aan mijn geweldige macbook liggen maar el Capitan draait grandioos op mijn macbook 12. Dus tja, blijft altijd een typisch verhaal. Zie je ook bij de iPhone. De ene gebruiker klaagt en de andere prijst de update…

  3. @Richard:
    Maak je toevallig gebruik van third-party tools zoals XTraFinder?

    Overigens zie ik de update nog niet verschijnen.

  4. Tot nu toe geen echt dramatische problemen met alle versies/bèta’s op mijn iMac uit 2009.

  5. Origineel geplaatst door Richard: Deze update moet een echte miracle-worker worden want jeez, wat een drama dat El Capitan. Heb alle OSX versies gehad en nooit echt problemen gehad behalve dan met El Crapitan. Continu vastlopers, draaiende beachball en wat al niet meer! En mijn iMac is pas 2 jaar oud, geheugen genoeg etc. dus daar kan het niet aan liggen. Maar we gaan het meemaken….

    El Capitan draait bij mij naar m’n gevoel soepeler dan Yosemite.
    Ik heb een 13″ MacBook Pro early 2011 met ssd en 16GB ram.
    Ook geen last gehad van vervelende bug fixes. Enkel dat als ik m wil afsluiten er een lelijke animatie bug lijkt te zijn.

  6. Vervelende bugs bedoel ik uiteraard haha

  7. Hopelijk connect mijn NAS op kantoor nu wel.

  8. @Gaston: Nee, die niet. Heb wel wat andere die ik ook al onder Yosemite had. Hoezo, veroorzaakte deze bij jou problemen?

  9. @Gardinio: Hahaha, ik snapte het hoor van die bug fixes….

  10. @Gaston: Gaston, ik vergat je nog te melden dat hij idd niet verschijnt wanneer je bij de updates kijkt. Maar wanneer je gewoon op El Capitan zoekt in de app store staat hij er gewoon. Ik ben hem nu aan het downloaden.

  11. Geen updates beschikbaar. Zowel op mijn MacBook Pro als op mijn Mac Mini.

  12. Bij mij draait de iMac ook een stukje slechter als met Yosemite.
    Ook vaak het strandballetje in beeld en soms geheel vastlopen.

  13. Wat mij vooral ergert Is dat een hoop delen van de UI gewoon Engelstalig is, zoals het loginscherm of Zet Uit-menu.

    Zal deze update ook gelijk mijn iTunes updaten? Ik gebruik nog steeds 12.1, en ik wil niet de nieuwste versie.

  14. Draaide Beta, krijg ook geen update te zien….

    Nu in zijn geheel binnen halen in app store. (beetje minder weer Apple)

  15. Heeft er iemand ook het probleem dat externe schijven soms niet verwijdert kunnen worden? En weet ook iemand of dit nu opgelost is?

  16. Verstopt in de update van XCode? Dat is nieuw.
    Alhoewel ik niet alles geweldig vind draait El Capitan toch behoorlijk goed op mijn MBP retina 2012. Wel veel beachballs in Safari de laatste tijd.

  17. @Richard: Sommige van die tooltjes die zich diep nestelen in OS X, kunnen veel problemen veroorzaken in OS X El Capitan. Wellicht dat je daar inderdaad veel van de problemen moet zoeken.

  18. Het zou een hele vooruitgang zijn als WiFi eindelijk eens stabiel is icm Bluetooth… Dit is nog steeds een drama en is sinds Yosemite nog niets verbeterd. Het strandballetje is bij het opstarten iedere keer in beeld en het opstarten gaat in verhouding tot Maverick en Yosemite traag! (Het betreft een MBA uit 2014)Hopelijk krijgt Apple dit eens onder controle, want het is Apple onwaardig!! Maverick werkte perfect, maar sinds Yosemite is het alleen maar slechter geworden ….

  19. Bij de vorige update waren er bij aantal mensen nog steeds problemen met Office, zijn die er nu helemaal uit?

  20. @Corryworst:

    Dit is geen bug maar een feature. Denk alleen dat er in jouw instellingen iets fout zit, want standaard zou de taal van het login scherm gewoon Nederlands moeten zijn.

    https://support.apple.com/nl-nl/HT202036

  21. Sinds de installatie van El Capitan verschijnt er na het afsluiten van al mijn Adobe CS 5 programma ‘s de melding: InDesign is onverwacht gestopt. Dus ook bij Illustrator of Photoshop etc.
    Weet iemand of dit een bug in El Capitan is of van Adobe?

    Update: Bug nog steeds aanwezig na installatie van El Capitan 10.11.2

  22. Origineel geplaatst door Will: Sinds de installatie van El Capitan verschijnt er na het afsluiten van al mijn Adobe CS 5 programma ‘s de melding: InDesign is onverwacht gestopt. Dus ook bij Illustrator of Photoshop etc.
    Weet iemand of dit een bug in El Capitan is of van Adobe?

    Update: Bug nog steeds aanwezig na installatie van El Capitan 10.11.2

    Geen last van. Misschien opnieuw of (schoon) installeren?

  23. @Youri:

    Helaas, al meermaals geprobeerd, nog steeds Engels… Gelukkig kan ik wel een beetje Engels, maar het staat gewoon een beetje rommelig..

  24. WiFi ben in benieuwd naar want vaak zegt die verbonden als MacBook pro open klap maar doet die niks, ik doe dan even WiFi uit en aan en doet het gelijk de WiFi.

    Verder draaien MacBook pro en Mac mini prima.

  25. Ik merkte dat na het updaten mijn iMac uit 2011 een luide beep weergaf en daarna nog een keer herstartte. Meestal duid dit erop dat er een firmware-update gedaan wordt, maar ik kan hierover (OS X 10.11.2 + firmware-update) nog niets vinden op het net. Wie heeft dit ook meegemaakt?

  26. Origineel geplaatst door Edwin Paat
    Wie heeft dit ook meegemaakt?

    Ja, op een MacBook Pro 2011. In een paar van de OS X 10.11.2 Beta’s zaten ook firmware updates. Logisch dus dat er ook een firmware update in de publieke release zit (voor specifieke Macs).

    Als er een firmware update is merkt men dat niet alleen aan de piep maar ook aan de dikkere vooruitgangsbalk.

  27. @Youri: Haha, iets een ‘feature’ noemen is altijd dé manier om problemen te verdoezelen 🙂

  28. @timosha: Ik hoorde de piep op de achtergrond. Ik was ondertussen andere dingen aan het doen. Anders was ik wel bij de iMac gaan zitten en kijken water allemaal gebeurde.

  29. Ik kan helaas een clean install doen na deze update.

    Finder wilt niet meer starten.

  30. hoe lang duurt de update op de iMac? mijn scherm is nu meer dan een half uur wit. hiervoor stond het appel balkje iets voor 3/4

  31. @patricia: Bij mij hetzelfde Patricia, al ruim een uur. Heb het afgebroken en ben de reservekopie terug aan het zetten.

  32. Heb net de update van El Capitan binnengehaald (10.11.2) en alles gaat prima tot hij in Mail zegt: “Postbussen Controleren”. Dat staat nu zeker een uur vast ergens in het midden. Hoe los ik dat nu op, want zonder Mail….

  33. Mail herstart en nu gaat het “Bibliotheek Bijwerken” en staat weer vast in het midden….

  34. Ik heb hetzelfde probleem als Peter Huisman, alleen blijft het bij mij hangen als de balk al vol is. Er gebeurd echter niets. Wat nu?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.