Reacties voor: OS X El Capitan 10.11.1 met Office 2016 fix nu te downloaden

Apple heeft OS X El Capitan 10.11.1 uitgebracht voor ondersteunde Macs. El Capitan 10.11.1 bevat onder andere nieuwe emoji en een fix voor Office 2016.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 44 reacties

  1. Kan ik zonder problemen vanaf 10.11.1 beta naar deze versie updaten?

  2. Tja, ik wacht nog maar even af. Office gaf zo veel problemen dat ik terug ben naar Yosemite. Hoor graag jullie bevindingen en dan vooral 10.11.1 in combinatie met office 2016! 😉

  3. @Ranney: Toch raar dat Office bij de een wel problemen geeft en bij de ander geen één. Ik heb nergens last van gehad.

  4. En we wachten nog wel wat langer voor een update met office 2011.

  5. Weet iemand of Wineskin door de nieuwe update weer werkt?

  6. Zojuist getest. Zelfde probleem met Excel 2016 dat hij er telkens uitknalt zodra ik wat wil gaan invullen.

  7. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  8. @Jordy!: Ik hoor graag van je of het nu zonder enig probleem werkt 🙂 Momenteel ben ik erg afhankelijk van Office 2016, dus ik moet zeker weten dat het nu goed werkt. Ik vermoed dat anderen die nog op Yosemite zitten en niet geüpdatet hebben, ook erg benieuwd zijn.

  9. (Red.) Off-topic voor dit artikel. Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  10. Problemen met Office 2011, met name outlook, zijn er nog steeds in 10.11.1

  11. @Wilco: Staan er misschien updates te wachten voor Office 2011?
    Dit probleem zou namelijk al verholpen moeten zijn vanuit Microsoft zelf.

  12. @Gardinio: Nee. Ik heb alle updates voor Office geïnstalleerd. Als mijn Mac in de slaapstand gaat er weer wakker wordt, krijg ik bij Outlook de eeuwige strandbal en alleen geforceerd afsluiten kan dan.

  13. @matthijs: Ja. Dat kan. Update staat gewoon klaar, samen met een update voor iTunes.

  14. Ik heb bij een Mac een probleem dat je bij verzenden van mail error 17895 krijgt terwijl smtp server absoluut goed is ingesteld. Zou deze update dit verhelpen???

  15. Is upgrade al veilig met office 2011 ???

  16. Helaas. Word in 2016 blijft hangen en kan hem niet meer uitzetten. ook niet va forced stop.. 🙁

  17. @pier: Probeer eens het account te verwijderen in instellingen en dan even je mail openen om te zien dat het account inderdaad weg is, mail afsluiten en via instellingen het account opnieuw toevoegen.
    Mail weer openen en alle mail wordt opnieuw opgehaald (dat gaat heel snel).
    Bij mij was het probleem hierdoor opgelost.

  18. Origineel geplaatst door Wilco
    Problemen met Office 2011, met name outlook, zijn er nog steeds in 10.11.1

    Zijn er problemen bekend met exel?
    Exel en Word zijn de enige 2 dingen ik nog uit het office pakket 2011 gebruik namelijk.
    Anders kan ik ook gewoon aan de update.

  19. Misschien even handig te vermelden dat je aardig wat tijd mag uittrekken voor deze “update”. Het is namelijk een complete Installer van 6,18GB i.p.v. een kleine update. Deze “update” is dus zelfs groter dan de originele El Capitan Installer (die was “slechts” 6,07GB).

    De bug met het inlogvenster wat ook al in de beta’s voorkwam, bestaat nog steeds. Mac komt uit slaap, toont inlogvenster, maar je kunt niet typen. OF de Mac gaat vanzelf typen (je ziet de bolletjes verschijnen en dan gaat het venster schudden dat het niet klopt), dit blijft zich herhalen en pas na een paar minuten kan er echt getypt worden. Eenmalig heb ik zelfs een harde reset moeten doen, omdat de Mac zelfstandig aan het invullen bleef… Een PRAM/NVRAM-reset mocht ook niet helpen.
    Ik heb het idee dat het een Bluetooth-probleem is, mijn accu’s van toetsenbord, muis en trackpad zijn ook sneller leeg. Voorheen met Yosemite geen enkel probleem, direct na installatie El Capitan wel. Dus geen hardware-probleem.

  20. Eindelijk, mijn Scarlett Solo externe geluidskaart wilde maar niet werken sinds El Capitan beta’s, en zelfs met de officiële 10.11 nog problemen.. Kan niet wachten tot de nieuwe versie gedownload en geïnstalleerd is!

  21. Office (incl. Outlook) werkt weer prima na update. Nog wel probleem met scrollen binnen ‘in page’ vensters. Airdrop probleem met update nog niet opgelost. Uiteindelijk voor elkaar gekregen via onderstaand advies in Support Community.

    If you see this log in the Console app when going to AirDrop in the Finder

    23:10:25.689 : SDBonjourBrowser::failedToStartAdvertisingWithError Error Domain=NSMachErrorDomain Code=8 "(os/kern) no access" UserInfo={NSLocalizedDescription=wirelessproxd can't start advertising at this time.}

    Try the following command in Terminal…

    sudo defaults delete /Library/Preferences/com.apple.Bluetooth.plist FactoryDisableLEScans

    Then enter your admin password and reboot your Mac and AirDrop will now be working.

  22. @Buur: Zeker handig om te weten, thanks. Enig idee of al die GB’s wel drivers etc voor àlle ondersteunde Macs omvatten? (ik heb nl meer Macs in huis, en geen zin steeds opnieuw 6,2GB te downloaden, zou de installer graag hergebruiken)

  23. Origineel geplaatst door Buur
    Misschien even handig te vermelden dat je aardig wat tijd mag uittrekken voor deze “update”. Het is namelijk een complete Installer van 6,18GB

    Hier is ie netjes 1,19GB.. Ik kom gewoon vanaf de meest recente versie op een MBP 15″ ’12.

  24. @RobinT: nu een paar uur gebruikt Robin en tot zover nog geen enkel probleem meer gehad. Laten we hopen dat dit zo blijft.

  25. Origineel geplaatst door Buur
    Misschien even handig te vermelden dat je aardig wat tijd mag uittrekken voor deze “update”. Het is namelijk een complete Installer van 6,18GB

    Origineel geplaatst door Sander
    @Buur:
    Hier is ie netjes 1,19GB.. Ik kom gewoon vanaf de meest recente versie op een MBP 15″ ’12.

    Hier is ie 1,34GB (iMac 21.5″, eind 2012), ook vanaf de meest recente versie. Lijkt me dat Buur nog niet had geüpdatet naar El Capitan?

  26. @Sander: update; na 3 geforceerde herstarts van mijn mbp draait het nu prima. Geen issues meer.. Fingers crossed.

  27. Weinig fix. Krijg nu elke keer “suggestd quit unexpectedly.”. Vreet ook nog eens mijn memory op.

  28. @RobinT: waarom koop je een iMac als je met Windows en of office wilt werken?

  29. Origineel geplaatst door Manfred
    @RobinT: waarom koop je een iMac als je met Windows en of office wilt werken?

    Omdat alle universiteiten en hogescholen met office werken voor zowel Excel als Word, om nog maar niet over het zakelijk leven te spreken. Goed dat gezegende, Een Word-document openen op mijn MBP 15″ ’12 El Capitain duurt nog steeds supersloom in vergelijking met Yosemite. Ook opent Word/Excel/Powerpoint nog steeds in een zwart venster. Wat hebben ze in godsnaam kapot gemaakt hier?

  30. @FerryMan: Installer hergebruiken moet kunnen juist (in tegenstelling tot een update, die is specifiek voor die Mac), puur voor eigen gebruik dan wel, want je Apple ID staat er in. Wel even kopiëren naar een andere opslagplek vanuit je Programma’s (tussen download en installatie in), anders is ‘ie weg na de verplichte herstart.
    Maar ik twijfel nu of de Mac App Store bij mij geen foutje gemaakt heeft?! Zie hieronder:

    @Sander: Volledig bijgewerkte iMac 5K 2014. 6,18GB tegen 1,19GB… Ik snap het verschil in bestandsgrootte dan niet?! Jij kreeg dus wel een update en niet de complete installer, zoals ik? Apart.

  31. Splitscreen met twee word/excel/ppt -documenten (office 2016) zorgt nog steeds voor een crash op el capitan

  32. @Koen: Nee hoor, was compleet bijgewerkt naar 10.11.

  33. Bij iCloud/Find my iPhone zijn de +en- voor in- en uitzoomen nu groene blokjes zonder + en –

  34. Heeft apple de update verwijderd? want ik krijg deze niet te zien in de mac app store… Ik draai El Capitan 10.11 met me Macbook Air eind 2014

    Maar geen 10.11.1 update…

  35. Werkt nog steeds kudt.. Ongelofelijk!. Kan geen sheet fatsoenlijk verwerken en split-screen werkt niet (wat nou juist zo handig zou zijn met copy / paste.. Loopt daarna vast een scherm gedeeltelijk zwart.. Hard reset nodig maar brengt geen soelaas..

  36. Snap het niet zo goed dat mensen problemen hebben met Office. Waarom willen mensen die een Mac hebben überhaupt met die programma’s werken? Ik was redelijk fanatiek Office gebruiker, totdat ik na een clean install m’n Office installatie kwijt was en ging toen met een beetje tegenzin de gratis en door mij nog nooit gebruikte iWorks proberen…. VERADEMING!!
    Start veel sneller op; werkt een stuk soepeler; ziet er veel, maar dan ook veel beter uit; is door z’n eenvoudigheid makkelijker in gebruik(is natuurlijk wel even wennen).
    Eerlijk is eerlijk, er missen wat geavanceerde functies, maar wie heeft die nodig? Ik heb ze nog niet gemist(zou eigenlijk niet eens weten om welke functies het gaat)! Ik kan hierbij natuurlijk niet voor iedereen spreken.
    Numbers bestanden zijn ongeveer 10% van de grootte van Excel bestanden, dus dat scheelt aardig wat in (cloud)opslag, als je daar veel mee werkt.
    Moet je iets delen met Office gebruikers, dan exporteer je gewoon het betreffende bestand, dit duurt seconden. Of je verstuurt het direct vanuit iWorks als Office bestand. Vice versa werkt uiteraard ook prima.
    Ik ben van mening dat Office op de Mac geen bestaansrecht meer heeft. Apple misschien ook?? 😉

  37. Heeft iemand problemen met synchroniseren van de agenda met Exchange account? Mijn agenda sync niet, mail, contacten, herinneringen werkt wel.

  38. @Daniël van der Molen: Kom je nog wel achter 😉 Nee, beetje flauw, maar wel met een kern van waarheid.

    Ik ben juist jarenlang fervent MS Office mijder geweest, met OpenOffice/LibreOffice op Windows en OS X, en iWork op Mac, iPhone en iPad. Maar door schade en schande nu toch terug bij MS. Met één duidelijke reden: de uitwisselbaarheid met MS O. schiet tekort, en MS is nog altijd de de facto standaard.

    Gelukkig is MS Office gratis op de iPad en wèl vergaand compatibel met de PC versie. Èn wel meteen probleemloos door de major (iOS) update heenkomen 😏

    Origineel geplaatst door Buur
    @FerryMan: Installer hergebruiken moet kunnen juist (in tegenstelling tot een update, die is specifiek voor die Mac), puur voor eigen gebruik dan wel, want je Apple ID staat er in. Wel even kopiëren naar een andere opslagplek vanuit je Programma’s (tussen download en installatie in), anders is ‘ie weg na de verplichte herstart.
    Maar ik twijfel nu of de Mac App Store bij mij geen foutje gemaakt heeft?! Zie hieronder:

    @Sander: Volledig bijgewerkte iMac 5K 2014. 6,18GB tegen 1,19GB… Ik snap het verschil in bestandsgrootte dan niet?! Jij kreeg dus wel een update en niet de complete installer, zoals ik? Apart.

    Thanks. Maar ‘helaas’ kreeg ik ook maar 1,19GB te downloaden (Mini ’09), dus waarschijnlijk een update ‘op maat’ voor die ene Mac 🤔

    Nou ja, nog maar even langer aankijken dan of het soepel draait op die ene Mac en de rest updaten als de servers van Apple het weer wat rustiger hebben.

    Als hij eenmaal opgestart is loopt ‘t ouwe macje trouwens best lekker soepel, merkbaar véél beter dan op Yosemite. Maar dat opstarten is nog altijd weinig indrukwekkend, slechts minimaal verbeterd tov Yosemite en nog altijd duidelijk slechter dan eerdere OS X versies.😕

  39. @aaaaa: Het is nog steeds één groot beta festival tussen Apple en Microsoft developers.
    Ik snap de tijdsdruk waardoor dit soort “tussen-oplossingen” uitgebracht worden, maar deze nep-manier van werken kan toch gewoon niet meer.
    In weerwil van degenen die ons gebruikers “roekeloos” vinden, vind ik dit foutenfestival – van de grootste softwarehuizen ter wereld – vrij absurd (ik probeer de term amateurisme te vermijden)
    Ik ben inmiddels van early adopter naar NAAA (“No Adopter At All”)
    Zit op iOS 8.4 en Yosemite – alles werkt gewoon – en blijf er voorlopig ook op.
    Prettige avond iedereen.

  40. Sinds update El Capitan, en dus ook iTunes 12.3, worden de muzieknummers regelmatig niet volledig gedownload.(hiccups)

    Iemand anders ook dit probleem ?? of een tip dit te voorkomen.
    Vorige iTunes versie geen problemen met  music

  41. Origineel geplaatst door PJ Mens
    Het is nog steeds één groot beta festival tussen Apple en Microsoft developers:
    http://arstechnica.com/civis/viewtopic.php?p=29982341#p29982341
    Ik snap de tijdsdruk waardoor dit soort “tussen-oplossingen” uitgebracht worden, maar deze nep-manier van werken kan toch gewoon niet meer.
    In weerwil van degenen die ons gebruikers “roekeloos” vinden, vind ik dit foutenfestival – van de grootste softwarehuizen ter wereld – vrij absurd (ik probeer de term amateurisme te vermijden)
    Ik ben inmiddels van early adopter naar NAAA (“No Adopter At All”)
    Zit op iOS 8.4 en Yosemite – alles werkt gewoon – en blijf er voorlopig ook op.
    Prettige avond iedereen.

    Interessante link Vooral verhelderend dat er nog een andere SW bron bij betrokken was (SQLite), en verklaart een beetje de complexiteit en ‘t ogenschijnlijk getreuzel met de oplossing.
    Maar ‘t was wel zo netjes (en professioneel) geweest als iig 1 v/d 3 op z’n minst het ‘known problem’ had gemeld, als de release echt zo’n harde deadline had 😕

    Lichtpuntje lijkt me dat als je (de samenvatting van) de releasenotes van Xcode 7.1 bekijkt (hier bv) Apple zo te zien wel lering uit deze bug heeft getrokken, en zelfs een preventieve aanpassing heeft gedaan waar alle Xcode developers van profiteren: ihb “Swift 2.1 improves interoperability with C code” kon weleens precies hiermee te maken hebben…

    Snap als jij géén problemen met 8.x en 10.10.x hebt gehad ook wat beter dat de 9.0 en 10.11.0 bugs je nog verrassen en schokken. Voor mij (e.v.a.) waren 8.x en Yosemite al eye-openers tav de enorme achteruitgang van de QA bij Apple. Zowel met een Mac als een iPad daarmee voor het eerst ooit vastlopers gehad 😢 Een gewaarschuwd mens … stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen 😉

    Moet overigens wel zeggen dat 9.1 en 10.11.1 me alleszins meevallen, lijkt er toch op dat met deze .1 versies de meeste bugs eruit zijn… Mijn vertrouwen begint juist weer een heel klein beetje terug te komen.
    Al denk ik dat ik carOS 1.0 straks toch maar oversla 😉

  42. Is het veilig Capitan te installeren? Ben zakelijk afhankelijk van Office.
    Zou mooi zijn als het inmiddels zeker is dat alles naar behoren blijft functioneren.

  43. @Jordy!: Thanks voor de informatie! Ik wacht denk ik toch nog maar even, gezien de meeste reacties hier nog niet echt positief zijn over het gebruik. Ach, Yosemite draait prima!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.