Reacties voor: Originele iPhone-stroomadapter bevat meer technologie dan gedacht

De originele iPhone-stroomadapter van Apple is relatief duur, maar blijkt geavanceerde technologie te bevatten. Dat bleek uit een teardown door Ken Shirriff. Apple zorgt voor betere isolatie, steviger pinnen en denkt meer na over veiligheid.

Reacties: 33 reacties

  1. Hoe zit dat met de MacBook (Pro) adapter? Die vind ik ook veeeel te duur maar zou graag een tweede hebben. #durftevragen

  2. Tof om te weten!

  3. oke nettje MAAR 29 euro is wel erg veel voor wat ik zie 🙂

  4. Maar zit er ook van die geavanceerde technologie in de kabel, of is het enkel in de adapter? Ik ga in elk geval wel nog zo’n adapter van Apple aanschaffen dan. Nu een cheap-ass adapter bij m’n bed, maar dat is dus blijkbaar niet zo denderend om elke nacht m’n iPhone in op te laden.

  5. @lekkermakkelijk: Het is natuurlijk ook een verschil in quality control waar je voor betaald. D’r zal Apple wel wat aan gelegen zijn om te zorgen dat die dingen veilig zijn. Dat heeft ook een prijs natuurlijk (maar een tientje minder zou best mogen).

  6. Toch al gauw 2 euro aan onderdelen…

  7. Het plaatje toont maar een klein deel van het inwendige van de lader. Hier vind je het volledige inwendige deel.
    Zelf gebruik ik regelmatig de kleine stekker (IPhone) en de dikke stekker (IPad) uit ” Hong Kong” zonder enig probleem.
    Geen idee wat daar aan elektronica in zit.

  8. Gezien de korte ‘economische’ levensduur van een iphone (ca. 2 jaar) maakt het geen bal uit waarmee je hem oplaadt. Tegen de tijd dat de accu versleten is heb je alweer een nieuwe iphone. Dus…

  9. Zelf ook een namaak ding gebruikt. Tot ik na mijn werk thuis kwam en mijn huis zonder stroom zat. Na zoeken bleek de oplader helemaal zwart. (had het probleem daar niet direct gezocht en het feit dat dat ding onder het bed/matras lag maakt dat ik nu toch maar originelen in huis heb…)

  10. Mijn kat heeft helaas ook de kabel onderzocht. (2x)
    Ik kan bevestigen dat de kabel geen verdere technologie bevat.

  11. Ik heb soms al wel gehad dat ik lichte schokjes voelde aan de zilveren omranding van mijn 3Gs.

    Blijkbaar komt er toch stroom over de iPhone zelf dan alleen door de iPhone. 😀

  12. @Marnick: Daar klaagt mijn vriendin altijd over. Dit is toch echt waar? Oeps.

  13. Ik heb ook een 2 euro ladertje voor erbij, maar zolang mijn iPhone daar op ingeplugd is werkt het touchscreen niet goed…. Wordt ook veel warmer dan de originele. Maar 29 euro, tjah…. 🙂

  14. Heb een goedkope lader voor m’n MacBook aangeschaft, maar deze heeft de irritante eigenschap te storen op bijv de radio, ook het snoer is net iets korter wat soms lastig is. Dus ook hier weer: goedkoop is ….

  15. Haha, Col. Sand. 🙂

  16. @Frank van Manen: De kabel bevat in ieder geval ook nog een overspanningsbeveiliging.
    Ik heb een imitatie power supply die een iets te hoge spanning afgeeft en die werkt niet met de originele kabel. Met imitatie kabel wel. Er zijn ook imitatiekabels te koop met overspanningsbeveiliging. Zoek op “genuine” 😉

  17. ik laad al jaren producten op van andere merken (die zogezegd “minder” zijn) en daar heb ik ook gee problemen mee… gewoon een goedkope oplader dus voor mij…

  18. @iFeun: als je zelf ook even op genuine zoekt dan kom je erachter dat het dan om de orginele adapter/kabels gaat.

    Soms loopt er bij foxcon iets in de soep met bijv. verpakkings materialen en dan verkopen ze de adapter voor een schappelijke prijs aan derde.

    Bij de hongkong shops zoals dx kun je deze dan ook kopen. dit zijn 100 procent apple spullen anders word het woord genuine niet gebruikt.

  19. Ik hoop dat die “filter condensator” niet standaard los/afgebroken op de print zit! Anders heb ik liever een imitatie:)

  20. Origineel geplaatst door iphoneuser1000
    Als je zelf ook even op genuine zoekt dan kom je erachter dat het dan om de orginele adapter/kabels gaat.Soms loopt er bij foxcon iets in de soep met bijv. verpakkings materialen en dan verkopen ze de adapter voor een schappelijke prijs aan derde.Bij de hongkong shops zoals dx kun je deze dan ook kopen. dit zijn 100 procent apple spullen anders word het woord genuine niet gebruikt.

    Ze zijn 100% origineel anders werd het woord ‘genuine’ niet gebruikt? Grapjas.

    Apple verkoop nooit afgekeurde onderdelen aan derden. Dit kan namelijk in de toekomst het merk schenden als dat soort spul op de markt komt.

    Je post klopt van geen kanten.

  21. @Marnick: Dat heb ik dus bij mijn goedkope adapter en mijn iphone 4 als ik over het scherm ga… alsof er een soort weerstand ineens op het oppervlakte ontstaat (voelt dus stroever aan) 🙂

  22. Leuk artikel. Leuk om te weten.

  23. Prima technologie, maar de Wii had ook mooie technologie, en was niet duur. Hardware kosten en fabricage liggen aanzienlijk lager in prijs dan de verkoopprijs.

    Er is ook een reden dat ik al jaren bij deal extreme bestel, en nog nooit consequenties aan ondervonden, behalve dat de behuizing van de pin connecter los was gekomen.
    En 1 defecte HDMI kabel van de 5 die ik gebruik die bij Deal Extreme vandaan komen, verder altijd goeie ervaring voor veel minder geld. Het gaat mij ook om het product de accesoires kunnen wat mij betreft altijd goedkoper.

  24. @iphoneuser1000
    Heb idd een genuine kabel via dx, echter het is er een met een andere meer ronde usb steker. Wel heeft deze overspanningsbeveiliging net als origineel.

  25. Originele Apple laders stoppen ook als het apparaat vol is waardoor ze dan nauwelijks nog vermogen trekken. Deden andere laders dat ook maar. Maar 29 euro is wel stevig..

  26. Origineel geplaatst door iphoneuser1000
    Heb idd een genuine kabel via dx, echter het is er een met een andere meer ronde usb steker. Wel heeft deze overspanningsbeveiliging net als origineel.

    Genuine word teveel gebruikt, ook bij neppe onderdelen. Wat je het beste kan doen is gewoon goed lezen wat andere ervan zeggen. Natuurlijk wel goed kijken maar ga nooit vanuit dat wanneer er genuine staat het ook echt is op deze soort websites.

    Ben blij dat er wel wat technologie inzit. Heb aantal neppe dingen gehad en die slopen of je iPhone of je iPhone word tijdens het laden onbruikbaar.

  27. Origineel geplaatst door iNick
    Gezien de korte ‘economische’ levensduur van een iphone (ca. 2 jaar) maakt het geen bal uit waarmee je hem oplaadt. Tegen de tijd dat de accu versleten is heb je alweer een nieuwe iphone. Dus…

    Wat ik in de praktijk zie is dat Applegebruikers hun spullen veel langer gebruiken, ook als ze daarmee achterlopen op de ontwikkelingen. De kabels en laders zijn dan de eerste onderdelen die het af laten weten.

  28. Amerikaanse versie. Lelijk.

  29. @Colonel Sanders: hard lol’n, bedank je kat voor deze grondigheid!!

  30. Origineel geplaatst door Marnick
    Ik heb soms al wel gehad dat ik lichte schokjes voelde aan de zilveren omranding van mijn 3Gs.Blijkbaar komt er toch stroom over de iPhone zelf dan alleen door de iPhone.

    dat heb ik bij mijn auto houder. echt heel irritant

  31. Maar ergens toch best vreemd dat dit pas na een aantal jaar na de introductie van de iPhone wordt opgemerkt…

  32. @iNick: Veel mensen kijken niet verder dan hun neus lang is.

  33. Oke de adapter zou oververhitting moeten voorkomen? Dan is die van mij dus kapot. Vreesde even dat het aan mijn iPhone lag want het ding werd gloeiend heet, maar ik heb mijn antwoord! Gelukkig had ik er nog wat liggen (adapters).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.