Reacties voor: Orange, O2 en T-Mobile sluiten iPhone-deal met Apple

Orange, O2 en T-Mobile zijn de drie Europese mobiele operators die een overeenkomst met Apple hebben gesloten over de levering van de iPhone. De officiële aankondiging zal waarschijnlijk over een week worden gedaan op de IFA in Berlijn. De operators gaan accoord met het delen van 10% van de spraak- en abonnements-inkomsten met Apple.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 3 reacties

  1. Erg mooi dat er nu schot in begint te komen.
    Wel blijf ik het erg vervelend vinden om een gelocked toestel te hebben,
    ben je op reis buiten Nederland, dan kan je er niet eens een lokaal kaartje in doen
    om voordelig mee te bellen.
    Dat wordt wel even wennnen.

  2. Als ze nu de operators voor een launch in oktober pas bekend maken verwacht ik dat we in februari pas horen welke provider(s) het in Nederland/België gaan worden.

    Gezien de providers die nu een deal hebben gesloten is de kans groot dat Orange/T-Mobile het in Nederland gaat worden. Het is volgens mij alleen nog niet 100% duidelijk hoe de telecomwet in Nederland hierover is. M.i. mag koppelverkoop tot een bepaalde hoogte. Uiteindelijk moet een toestel volgens mij via alle aanbieders (en ook onafhankelijk telecomwinkels zoals T for Telecom/belcompany etc.) te verkrijgen zijn. Of dit 100% klopt weet ik niet zeker.

  3. Hm, ik denk dat nederland nog niet zo lastig gaat zijn. België en Finland (thuisbasis van de GSM industrie en Nokia) hebben beiden die wet op de koppelverkoop. Apple staat voor 2 keuzes:

    1. Simloclk-vrije versie uitbrengen

    2. T-Mobile, Orange en Vodaphone hebben allemaal dochterbedrijven in België (Proximus, Mobistar, Base) indien ze de servers toch aanpassen, kunnen ze dit evengoed doen in België en zo via alle 3 of 2 eventueel uitbrengen zodat het geen koppelverkoop meer is. Maar ik betwijfel of de providers hier mee kunnen leven.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.