Reacties voor: Orange-gebruikers kunnen nu ook iPhone gebruiken

Sinds vandaag is het voor Orange-klanten met een iPhone ook mogelijk om hun Orange-simkaart in de iPhone te stoppen. Na het activeren van de iPhone via iTunes, is de iPhone klaar voor gebruik.
Lees het complete artikel → Orange-gebruikers kunnen nu ook iPhone gebruiken
Ramy Mobarak -

Reacties: 32 reacties

  1. Weet iemand of dat ook opgaat voor Orange prepaid kaarten?

  2. Haha, ik gebruik al bijna 10 maanden mijn iPhone i.c.m. een Orange abonnement. Maar leuk dat het nu ook officieel en legaal kan.

  3. Ik snap niet zo goed wat hier zo fijn aan is? Als je een iPhone koopt heb je toch een T-Mobile abbo, wat moet je dan nog met Orange?

  4. Betekent dit nou ook dat alle gsm-masten van Orange met T-Mobile zijn gedeeld én operationeel?

  5. @MeneerDuck – Dit gaat om de Orange klanten die hun abonnement hebben laten omzetten naar een iPhone abo en (op de een of andere manier) nog graag hun oude Orange sim willen gebruiken. Zie ook de originele post.

  6. Origineel geplaatst door BasHaha, ik gebruik al bijna 10 maanden mijn iPhone i.c.m. een Orange abonnement. Maar leuk dat het nu ook officieel en legaal kan.

    Je hebt een eerste generatie iphone, die kan met iedere provider worden gebruikt.
    We hebben het hier over de 3G, waar een simlock opzit voor T-mobile

  7. deze mensen zouden nog wel eens snel en goede 3G dekking krijgen….

  8. @MeneerDuck – Het gaat om mensen die een contract hebben bij Orange en dat verlengen. Als je verlengt kom je namelijk automatisch bij T-mobile uit omdat Orange wordt opgeheven. Alleen kun je al wel 3 maanden voordat je contract afloopt verlengen. Dus als je 3 maanden voor je contract afloopt verlengt met een iPhone, heb je wel de telefoon, maar kon je hem tot nu toe niet gebruiken omdat je nog via Orange belt. Nu kun je dankzij deze patch dus wel bellen via Orange in die periode

  9. Bij mij is idd aan de hand wat Leon stelt. Jammer dat het bij mij niet werkt. ‘k Heb keurig de instructies opgevolgd, maar krijg dan geen ‘organge’ boven in beeld van mijn iPhone (waar de aanbieders naam staat) en ik kan er niet mee bellen. Iemand toevallig dezelfde ervaring?

  10. Ze hebben bij T-mobile/Orange dit een paar weken geleden al voor me omgezet omdat in november pas mijn iPhone abonnement ingaat. Wel hebben ze mij gewaarschuwd dat ik nu beter niet over de datalimiet van Orange World (25MB) kan gaan, wat met 3G natuurlijk een stukje sneller gebeurt dan met GPRS. Het zou anders vrij kostbaar worden.

    Ik heb in ieder geval nu de gelegenheid mijn opgespaarde Orange beltegoed op te gebruiken tot volgende maand.

    Overigens ben ik afgelopen week ineens van Orange naar T-mobile omgezet. Op zich te verwachten, maar helaas met als gevolg dat mijn bereik stukken slechter is dan bij Orange. Meer mensen die hier last van hebben?

  11. Zelfs een Dutchtone simkaart werkt in de iPhone 3G. Sinds vorige week heb ik ben ik verbonden met het “Dutchtone” netwerk!!

  12. Origineel geplaatst door BjörnZe hebben bij T-mobile/Orange dit een paar weken geleden al voor me omgezet omdat in november pas mijn iPhone abonnement ingaat. Wel hebben ze mij gewaarschuwd dat ik nu beter niet over de datalimiet van Orange World (25MB) kan gaan, wat met 3G natuurlijk een stukje sneller gebeurt dan met GPRS. Het zou anders vrij kostbaar worden.

    Ik heb in ieder geval nu de gelegenheid mijn opgespaarde Orange beltegoed op te gebruiken tot volgende maand.

    Overigens ben ik afgelopen week ineens van Orange naar T-mobile omgezet. Op zich te verwachten, maar helaas met als gevolg dat mijn bereik stukken slechter is dan bij Orange. Meer mensen die hier last van hebben?

    JA!
    en al twee maanden…

  13. Origineel geplaatst door Annoniemdeze mensen zouden nog wel eens snel en goede 3G dekking krijgen….

    Helaas dus niet, want via de Orange mast is alleen via GPRS.
    En zolang ze door T-mobile niet worden omgezet met hun simkaart naar T-mobile, want zodra dat gebeurt dan is de kans erg groot, dat hun ontvangst terug valt naar NUL !!!!!!!

    Origineel geplaatst door HolavistaBetekent dit nou ook dat alle gsm-masten van Orange met T-Mobile zijn gedeeld én operationeel?

    Nee,helaas nog steeds niet.
    Daarbij komt ook nog eens dat de Orange masten op een andere frequentie werken als die van T-mobile, en eerst geschikt moeten worden gemaakt.

  14. Beste mensen kun je nu veilig de eerste generatie iphone voorzien van legale software of veranderd de iphone dan in een waardeloze baksteen?

  15. heb alles uitgevoerd zoals vermeld op http://www.t-mobile.nl/iphoneservice maar er gebeurt niks. Mn iPhone geeft nog steeds simlock of geen simkaart terwijl orange sim erin zit. Het zogenaamde carrier bestand verschijnt niet. Ik zou worden terug gebeld maar tot nu toe nog niks gehoord… In november loopt mn orange abbo af en wordt mn t-mobile anno actief. Toch wel handig om met 1 tel rond te lopen maar ‘t werkt dus niet.

  16. Dan ben ik benieuwd hoe het gaat, ik ben gisteren gebeld door Orange om mijn abbo te verlengen in combinatie met een I-phone, of dit nu gebeurt met een T-mobile/Orange sim hebben we het niet over gehad.

    Op 22oktober kan ik verlengen maar nu heb ik hem volgens zeggen binnen 10 werkdagen..ik ben benieuwd, maar zo te horen en te lezen moet ik me nog niet al te blij maken…

  17. Ik heb al een tijdje een iphone (2G, die oude dus) En ik update al sinds 2.0.1 telkens netjes via itunes, zonder ooit nog te jailbreaken of te pwnen.
    Ik heb een orange 20 abonnement. Nu krijg ik de laatste week als ik m aansluit op itunes een melding dat er nieuwe ‘providerinstellingen’ zijn voor mijn iphone.

    Is het nu veilig om deze update te installeren? Dit bericht is wel een beetje geruststellend?

  18. Gelukt. Dezelfde procedure gewoon nog eens uitgevoerd. Staat nu netjes Dutchtone (oud simmetje) in mijn iPhone.

  19. prullenbak; juist die nieuwe settings accepteren en tataa; Iphone werkt met orange (of dutchtone) sim!

  20. @Jan-Willem

    Ook ik heb vandaag mijn orange sim in mijn iphone 3G gestopt en de instrukties gevolgd. Krijg linksbovenin niet het operator logo van Orange maar dat van T-mobile, dat had ik trouwens af en toe ook al met mijn oude nokia met daarin de orange sim.
    Bij mij werkt het echter wel perfect.
    Ik kan prima bellen en gebeld worden met mijn orange abbonnement dat nog een maand loopt voordat mijn iphone abbonement ingaat.
    Overgens is mijn iphone helemaal origineel, dus geen hacks, cracks of jailbraiks uitgevoerd.
    Heb je wel lang genoeg gewacht nadat je voor de 2de keer verbinding maakte met itunes? mijn iphone scherm bleef best lang zwart toen de update uitgevoert werd, terwijl itunes er uit zag alsof de update al klaar was.
    Daarna de iphone helemaal uit zetten en weer opnieuw aan wil misschien ook helpen.

  21. Wat ik tamelijk irritant vind is dat nu elke keer als ik iTunes opstart, de nieuwe aanbieder geinstalleerd wordt. Tenminste, die vraag krijg ik. Komt jullie dat bekend voor?

  22. @jan-willem

    Ik heb precies hetzelfde. Af en toe wel vervelend als je je iphone aansluit in de veronderstelling dat hij synchroniseert maar dan moet je eerst dat bericht wegklikken.

  23. Hij deed t al met mijn orange sim…maar goed, ik ga maar is accepteren, op hoop van zegen, zeg maar 🙂

  24. Ok… nou bij deze dus bijgewerkt, en er lijkt dus niks veranderd te zijn…

    En ik blijf net als jan-willem en beruel ook de keer daarna die melding zien…best vervelend.

  25. werkt dit ook met de eerste generatie iphone?

  26. @ thomas

    Daar hebben sommige mensen, waaronder ik, t al even over…

  27. Vandaag de bevestiging gekregen van het verlengen van mijn contract.

    Staat er warempel, weliswaar tussen haakjes muv. I-phone…meteen in de telefoon gehangen want mij was toegezegd het toestel binnen 10 werkdagen binnen te krijgen.

    Blijkt het een oud model brief te zijn:(

    Gelukkig komt de mijne zoals beloofd binnen 10werkdgn. binnnen:)

    Ik maak me nog niet al te blij, eerst zien en dan…

  28. ik stap nogniet over omdat snelheid omlaag gaat bij overstap naa t mobile terwijl ze op iphone abo eenhogere snelheid aanbieden

  29. Update van de carriersettings in iTunes zorgt er alleen voor dat de tekst van je provider in “beeld komt rollen” en het daarna afgekapt wordt. Je kan deze update gewoon negeren als je liever de naam van je provider geheel in beeld wilt zien. Het heeft GEEN invloed op het werken van je Orange kaart in je iPhone.

    Dus kort samengevat:
    * Met update staat er : T-Mob…
    * Zonder update staat er gewoon volledig T-Mobile in beeld

  30. @ tibbes18: Dat is dus duidelijk niet het geval bij de oude iphone…staat altijd al t-mobile voluit sinds dat ik (met orange simkaart) gebruik maak van het t-mobile netwerk.
    Ik ben dus ook niet overgestapt ofzo, heb nog steeds een orange abo, orange simkaart en een oude iphone, die ik telkens via itunes zonder pwnage update, en die dat al sinds 2.0.1 zo doet.

    En ik blijf die irritante melding krijgen dat er nieuwe settings zijn…vreemd.

  31. werkt dit ook met een gejailbreakte iPhone 3g?

  32. I-phone is binnen en werkt, nu alleen nog de instellingen want ik heb nog geen internet abbo.

    Zal met Orange world wel opgelost zijn neem ik aan.

    Supertoestel en de batterij gaat langer mee dan ik dacht met gewoon bellen en constant 3g aan 2.5 dag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.