Reacties voor: Opstelten: Apple nog niet bereid NL-Alert te ondersteunen

Minister Ivo Opstelten zegt dat Apple nog steeds geen toezeggingen heeft gedaan over het gebruik van NL-Alert.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 31 reacties

  1. NL-Alert App met push-notificaties misschien??

  2. Regelgeving aanpassen en leveranciers dwingen!

  3. wel lekker rustig..

  4. Kan de overheid niet een deal sluiten met de telecomproviders voor het sturen van een sms bericht naar de niet ondersteunende toestellen?

    Enige waar je dan wel kans op hebt is het dicht slibben van het telefoonnetwerk..

  5. @Jarno: heeft geen zin als je netwerk overbelast is krijg je geen info binnen

  6. Origineel geplaatst door Urban: @Jarno: heeft geen zin als je netwerk overbelast is krijg je geen info binnen

    Aan de ene kant wel…… maar het zou mooi zijn als NL-Alert en/of Apple in ieder geval een alternatief maken!

  7. Apple maakt zich steeds geliefder.

  8. Als er een wet komt die verplicht dat alle hier verkochte toestellen NL-Alert moeten ondersteunen, komt Apple snel genoeg over de brug, lijkt me.

  9. Het zit wel al gewoon in iOS6. In de VS en in Japan gebruiken ze het al. Deze feature staat bekend als CMAS alerts. Bij de instellingen ziet het er zo uit:

    Plaatje

    (plaatje komt van Network World). Deze optie zou dan zitten onder Instellingen / Berichtgevingen en dan helemaal naar de onderkant scrollen.

    Het ‘intunen’ op een cell broadcast channel kost wel weer wat batterij vermogen.

  10. Ben ik de enige die het gedrag van bedrijven zoals Google, Facebook en Apple onacceptabel vind?

    Ongelooflijk dat overheden en het publiek dit accepteert.

  11. Opstelten probeert het op stelten te zetten en de werkelijkheid om te draaien.
    Er zijn mogelijkheden, maar als NL (Zoals ook met 4G) andere keuzes maakt dan de rest van de wereld is het mi nogal idioot om dan vervolgens van die rest van de wereld te vragen om zich aan te passen aan Mr Ivo.

  12. SMS??? Wat een onnozel gedoe…

  13. @Rembert:

    Bel je even met Ivo? Ze zullen blij zijn dit te horen. Dat scheelt ze een hoop overleggen. 😉

  14. Apple dat luistert naar de wensen van iemand anders? Sinds wanneer doen ze dat?
    Het werkt met Apple toch altijd andersom: zij bedenken iets waarvan wij dan ineens gaan vinden dat we niet zonder kunnen? (Overigens erg knap dat Apple daar steeds in slaagt)

  15. Het gaat hier om een ALERT. Dat wil zeggen dat als Nederland wordt aangevallen door boosaardige aliëns, of als de Duitsers weer iets in hun hoofd halen, dat de bevolking ingelicht moet worden. Ook al ligt het telefoon/internetnetwerk dus plat.

  16. Origineel geplaatst door Rembert
    Het zit wel al gewoon in iOS6. In de VS en in Japan gebruiken ze het al. Deze feature staat bekend als CMAS alerts. Bij de instellingen ziet het er zo uit:Plaatje(plaatje komt van Network World). Deze optie zou dan zitten onder Instellingen / Berichtgevingen en dan helemaal naar de onderkant scrollen.Het ‘intunen’ op een cell broadcast channel kost wel weer wat batterij vermogen.

    CMAS werkt niet met het stokoude Cell Broadcast, maar via SMS. Het systeem verzamelt per zendmast de mobiele nummers en stuurt daar dan een bericht heen. Ik vraag me wel af of dit hier mag, gezien de privacy-wetgeving in dit land…

  17. Whahaha, stel je bent Product Manager bij Apple. Ik zie Ivo al aankomen als vertegenwoordiger van een kabinet met de implementatie van de cookie-wetgeving heeft geblunderd. En precies hij gaat aan je opdragen of jij je topproduct nu even direct aanpast aan dat kleine pokkelandje en de iPhone geschikt moet maken voor hun Alert systeem van KPN. Sure…

  18. #Flieps:

    Technisch kan de iPhone het met iOS 6 prima aan. Maar Apple moet wel de support per overheid toevoegen. Zo heeft Apple in de VS Amber en overheids notificatie toegevoegd (die hurricane warning schijnt prima te hebben gewerkt) en in Japan een early earthquake warning. Kortom, genoeg overleg werk voor Opstelten.

    Geen idee trouwens of die Lumia’s dit technisch ondersteunen.

  19. Dit is weer een voorbeeld van de arrogantie van Apple t.o.v. kleinere landen. Om diezelfde reden kan de iPhone 5 (zonder onofficiële aanpassingen) nog steeds niet verbinden met het 4G/LTE-netwerk van Proximus, dat vandaag exact 4 maanden geleden gelanceerd werd. Gelukkig heb ik binnen een paar dagen mijn Sony Xperia Z, Apple heeft afgedaan voor mij.

  20. Als ze nou iets goed verzinnen, dat wél werkt. De vorige test heeft ik weet niet hoeveel % van de mensen GEEN alert ontvangen. Achterhaalde technologie, verzin iets nieuws, misschien dat Apple en Nokia dan wél bereid zijn erin te investeren.

  21. Laten we ons eerst eens gaan afvragen of iedereen wel behoefte heeft aan dit soort ongevraagde interrupties?

  22. Voor zulke spelletjes hebben ze wel geld, maar op de zorg moeten ze bezuinigen.

  23. Nick: Het was me een genoegen met jouw Apple-nieuws te mogen delen. En ik ga ervan uit dat je de iCulture app hebt verwijderd. Succes en (ik denk) tot gauw ziens.

  24. Ben benieuwd hoeveel geld ze hierin hebben gestoken om erachter te komen dat een heel groot deel vd burgers geen NL-alert kan ontvangen. Geen onderzoek gedaan naar de mogelijkheden en beperkingen

  25. Het systeem faalt sowieso al, dus we missen niks 🙂

  26. @Rembert: Het kost geen extra batterijen om je te abonneren op Cell Broadcast, dat komt gratis en voor niks mee met de verbinding die je telefoon toch al in stand houdt zodat je bereikbaar bent.

    Ik denk inderdaad dat er twee oplossingen zijn: Of de overheid verplicht fabrikanten de dienst te ondersteunen of ze maken een app die de alerts met behulp van push notificaties doorgeeft.

    Het is ook niet zo onredelijk dat Apple geen zin heeft om 30 knopjes te maken in het configuratiescherm voor de alarmsystemen van alle landen waar ze iPhones verkopen. Misschien dat ze binnen Europa 1 kanaal kunnen afspreken, dan is er wat meer kans dat de fabrikanten dat gaan afspreken (en dan kun je het ook makkelijk afdwingen).

  27. Ik ben benieuwd wat de reden is waarom Apple nog niet mee wilt werken.

  28. Ik ben benieuwd of Ivo daadwerkelijk contact met Apple heeft opgenomen….
    Zijn woorden zijn al oh zo betrouwbaar gebleken in het verleden…

  29. Toch een beetje raar. Het systeem wordt eerst landelijk ingevoerd en daarna wordt met de telefoonmakers overlegd over de implementatie ervan. Dat zou toch efficienter moeten kunnen…

  30. Nederland blijft dat domme landje dat zich groter voelt dan het werkelijk is…

    Leuke oplossing, bereid het voor! We kijken achteraf wel of we telefoonmakers kunnen dwingen een speciale “(i)Phone for Netherlands” te maken. Met onze 169.000.000 inwoners zijn we vast een interessante markt met veel macht tegenover Apple.

    Wacht eens…

  31. Origineel geplaatst door Bubbly
    169.000.000

    169 miljoen? Dat is een hoge bevolkingsgroei! Maar even serieus, de Nederlandse markt is toch aanzienlijk en dat blijkt wel in dat we een Apple Store hebben er er meer in aantocht zijn en dat zo’n beetje alles van Apple in het Nederlands beschikbaar is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.