Reacties voor: Opnieuw betalen voor iPhone-applicaties?

Een paar dagen geleden maakten we al melding van een Buy-knop, wanneer je eerder gekochte iPhone-applicaties opnieuw wilt installeren. Gaat Apple dit echt invoeren?
Lees het complete artikel → Opnieuw betalen voor iPhone-applicaties?
Jean-Paul Horn | iCulture.nl -

Reacties: 27 reacties

  1. Belachelijk gewoon! Je hebt er voor betaalt, mag je dan toch ook zelf weten of je het op een vriend/vriendins zijn iPhone/iPod touch zet.

    Er zijn ook wel heel wat mensen met 2 iPhones en/of een iPod touch, dan wil je toch niet alles dubbel betalen…

  2. dat doe ik best vaak.. ik ben een echte hollander! soms is er een app voor een paar dagen gratis en dan download ik hem gewoon ook als ik heb niet leuk vind. voor andere of voor als ik hem later wel leuk vind.

  3. Nou we koppelen aan op de zrlfde mac dus het zal wel goed gaan. Anders zou ik het een raar iets vinden. Betaal toch ook niet 2x voor het zelfde boek wat je allebei leest?

  4. ergens snap ik het wel.

    Als ik naar mijzelf kijk dan hebben een hoop van mijn vrienden al mijn gekochte apps draaien en als er een update is vul ik nog regelmatig mijn code in om ze te kunnen updaten.

    De ontwikkelaars lopen op deze manier gewoon een heel hoop geld mis. Al die apps zijn maar 1 keer gekocht en zijn op 14 ipods/iphones in omloop van maar 1 acount.

    Ik ben vast niet de enige die dat zo doet.
    Daar steken ze nu een stokje voor.
    We hebben het eigenlijk zelf verpest.

    Ik hoop dat ze ons op zijn minst de software kunnen laten lenen zoals dat met muziek gaat op ipod’s. Zodra mensen thuis komen met de geleende muziek en hun ipod en synchroniseren zijn de ze de geleende muziek weer kwijt.

    Dan kan je achteraf altijd nog bedenken of je het gaat kopen of niet.

  5. het gaat hier toch alleen om promocodes? ze kunnen je toch niet tegen houden als je twee iPhones hebt en die allebei met de zelfde mac synchroniseerd?

  6. Origineel geplaatst door barabaz
    ze kunnen je toch niet tegen houden als je twee iPhones hebt en die allebei met de zelfde mac synchroniseerd?

    Dat zou idd wel erg streng zijn. En wie weet wel een nekslag voor de store.

  7. Je bent dus ook genaaid als je nu een iPod Touch vol apps hebt, en de volgende maand op je nieuwe iPhone wil vullen met apps die je eerder al eens op je iPod had gedownload?

  8. Laatst mijn iphone opgestuurd voor reparatie(haarscheurtjes)
    Ik kreeg een nieuwe terug en heb hem gereset zodat ik alle foto’s en contacten terughad maar niet de apps….nu kon ik ze dus nog opnieuw downloaden…zou belachelijk zijn als ik er voor zou moeten betalen!

  9. In OS 3.0 is het mogelijk om heel gemakkelijk van gebruikersnaam en wachtwoord te switchen in de voorkeuren (het ‘Store’ menu item). Als je naar een vriend toe gaat en even je eigen gegevens invult, kan je gemakkelijk gratis een betaald programma aan een vriend geven (als hij dus weer terugswitcht naar zijn eigen account in de voorkeuren).

    Ik denk dus dat Apple dit met voorbedachte rade heeft gedaan, als consequentie op de nieuwe feature dat je makkelijk van Store account kan wisselen.

  10. Je koopt normale computersoftware toch ook met 1 licentie, wil je het voor meer gebruikers hebben, betaal je voor meerdere licenties.. Ergens kan ik me er wel in vinden..

    Verder sluit ik me aan bij Robin (hierboven)

  11. je krijgt toch ook niet bij de garage 2 auto’s als je er maar voor 1 betaald hebt,

    m.a.w. we hebben een tijdje mazzel gehad, maar het kan nog steeds maar dan syncen via de PC / MAC

    lijkt me toch niet zo lastig..

  12. Ik geloof dat niet iedereen het hier begrijpt, en daardoor ik ook niet. Als je dus een app gewoon gedownload hebt, gratis of betaald, is er niks aan de hand toch? Ook niet als de gratis app nu opeens wel geld kost. Alleen als je een promocode heb gebruikt moet je hem de 2e keer wel betalen? Klopt dat?

  13. @Oli4: dat dacht ik ook te lezen in artikel, maar iedereen heeft het ergens anders over 😐

    @Paul: dat is geen goede vergelijking, dat snap je zelf ook wel denk…

  14. Origineel geplaatst door Oli4
    Ik geloof dat niet iedereen het hier begrijpt, en daardoor ik ook niet. Als je dus een app gewoon gedownload hebt, gratis of betaald, is er niks aan de hand toch? Ook niet als de gratis app nu opeens wel geld kost. Alleen als je een promocode heb gebruikt moet je hem de 2e keer wel betalen? Klopt dat?

    Ik heb het even uitgeprobeerd voor de zekerheid, maar het is niet alleen bij promocodes. Je krijgt het venster bij alle betaalde applicaties te zien helaas 🙁

  15. Ja Oli4 je hebt gelijk maar de rest van de reaguurders hier leest de helft nog niet eens…

  16. Inderdaad de helft begrijpt het niet goed.

    Het gaat alleen over app’s die je opnieuw wilt downloaden op je iPhone/iPod. Dus je kunt ze wel gewoon weer gratis downloaden via je iTunes.

    Ik snap heel goed dat apple dit doet. Zeker ook omdat je heel eenvoudig kunt wisselen van account straks via de settings op je telefoon. Dus dan kan iemand zich snel even aanmelden op zijn eigen account en dan even snel downloaden en weer de andere aanmelden.

    Wel jammer want gebruikte het best vaak. Maar ja wel begrijpelijk dus.

  17. Origineel geplaatst door Robin Speijer
    Robin Speijer

    Volgens een mail die ik van Apple heb gekregen heeft het inderdaad hiermee te maken, je kan de applicatie wel nog steeds gratis downloaden via de destopversie van je Mac omdat je daar zoiso moet syncen met je iPhone om de applicatie erop te krijgen.

    Als je dan een vriend deze applicatie wilt laten installeren, dan moet hij al de volledige iPhone zijn inhoud wissen om hem te kunnen syncen met jouw mac.

  18. zoals ik het begrijp is het alleen niet meer mogelijk om op de iPhone zelf de app weer gratis te downloaden, maar wel thuis via iTunes op je mac, en die te syncen met de iPhone(s) die je hebt.

    het is om te voorkomen dat je een vriend op straat je Itunes inloggegevens even geeft zodat die all je gekochte apps op zijn iPhone kan zetten !

  19. Ik vind het logisch. Je koopt een eenmalige licensie voor een toestel. Met een audio CD toch precies hetzelfde. Vriend mag ‘m lenen en luisteren, niet kopieren of een vaste plaats naast orgineel laten innemen..

  20. Begint steeds meer op WINDOWSt te lijken..

    En dat is GEEN goed teken!!

  21. @Nils:

    Maar dan zonder virussen spy-ware en andere bullshit uiteraard 😉

  22. Oh het gaat er alleen om dat je met andere inloggegevens een app van een vriend op jou iPhone kan downloaden (gratis).
    Nog nooit aan gedacht. Zolang ze deze feature maar niet in iTunes uit gaan voeren.

  23. Origineel geplaatst door Cloverfield
    Oh het gaat er alleen om dat je met andere inloggegevens een app van een vriend op jou iPhone kan downloaden (gratis).
    Nog nooit aan gedacht. Zolang ze deze feature maar niet in iTunes uit gaan voeren.

    Op iTunes komt dat niet,n want je kunt enkel de apps syncen en dan moet je vriend zijn iPhone leegmaken om jouw apps erop te krijgen.

  24. Jongens, wat een ophef. Als ik alleen het artikel lees, begrijp ik dat een gedownloade app met een promocode, de tweede keer wel geld kost. Een promocode kan je maar 1 maal verzilveren. Dat is ook zo met de leuke Facebook promoties van gratis iTunes afspeellijsten of andere aanbiedingen. Druk je nog een keer op de aanbieding, dan geeft de site of iTunes ook een melding: ‘het lijkt er op dat je deze promotiecode reeds hebt gebruikt’. Dan kan ik nog wel de muziek betaald downloaden. En dat vind ik redelijk. Ik kan niet uit het artikel opmaken dat dit geldt voor zelfbetaalde apps.

    Toch?

  25. Ik krijg ALTIJD de buy knop, zelfs als ik al gekocht heb (zonder promocode) en als ik dan op buy klik dan zegt hij, deze applicatie heb je al gekocht, download opnieuw.

    NIETS aan de hand dus.

  26. @iedereen met domme, niet relevante vergelijkingen:

    Je stoot je toch ook niet 2x aan dezelfde steen?

    Ofwel: stop bullshitting!

  27. @ mark
    Ik wel XD, maar dat komt omdat ik niet oplet, en net zoals de rest die over de promocodes en shit heen lazen;)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.