Reacties voor: Oplossingen voor veelvoorkomende klachten met iPhone 3G

Gebruikers van de iPhone 3G hebben al na een paar dagen problemen gevonden en mogelijke oplossingen: geel scherm, batterij snel leeg, simkaart wordt niet herkend? Misschien heb je iets aan deze tips!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 49 reacties

  1. Mooi lijstje… Maar dat is samengevat eigenlijk: gebruik je iPhone niet! Dat kan toch niet de bedoeling zijn!

  2. Waarom werkt het niet zo dat 3G automatisch in en uitschakelt? Dus als je een applicatie opstart die 3G nodig heeft 3G aan gaat en als je deze app weer afsluit 3G ook uit gaat.

    Het mooiste zou dan zijn dat je zelf kan aangeven welke apps 3G mogen gebruiken. Mail hoeft voor mij namelijk niet met 3G maar Safari / Maps bijvoorbeeld weer wel.

    Ik hoop dat ze dit gaan invoeren bij een update

  3. Ben ik ff blij met m’n 1ste generatie Iphone!
    Heb alleen geen 3g, maar doe gemiddeld wel 3 dagen met batterij (bij normaal gebruik)
    En internet als er WiFi in de buurt is. Dat is tegenwoordig overal!

  4. het valt allemaal wel mee met die accu, maar als je 2 uur monkeyball gaat zitten spelen, tsja dan gaat et snel. Heeft er al iemand een film gekeken op de iphone? kost dat veel accustroom? en wat is trouwens een goede website om films te downloaden op iphone formaat?

  5. Ik heb momenteel nog geen enkel probleempje … 😀

  6. heb mijn oude en mijn nieuwe iphone tegelijk opgeladen en ik moet zeggen dat het onderling niet veel scheelt. 3g net iets beter ( 4 dagen)

    tip voor gebruikers die klagen over batterij duur.
    *scherm verlichting terugzetten naar 40%. dat werkt enorm. de rest is zoals uitzetten van 3g is onzin daar heb je dat ding toch voor!

    veel plezier

  7. ben ik blij dat ik de iphone toch niet heb gekocht
    ga mooi voor de htc diamond met veel meer mogelijkheden
    als je het goed bekijkt is de iphone ook gewoon verouderd net of 3g zo nieuw
    is het is gewoon hdspa/umts ben een iphone fan heb ook nog versie 1.0

  8. Bij mij is de gps thuis opeens in duitsland!

    En Visual Voicemail doet het nog steeds niet!!! Weet iemand hoe je dat oplost?

  9. Ik heb de ultieme oplossing

    Neem gewoon je laad stekker mee

  10. Ik heb de verlichting terug geschroefd tot waar ik het nog steeds acceptabel vindt om naar het scherm te kijken iets van 30-35% (Deed ik ook met mijn HTC-wizard), verder WIFI/Bluetooth uit. Ik heb gisteren zoon 40 minuten gebeld, een uur geinternet, een uur wat geklooid en de halve dag muziek geluisterd en aan het einde van de had ik nog 30% batterij over, heel acceptabel voor mij daar ik mijn HTC-wizard ook gewoon iedere dag aan de stroom moest hangen. Die ging zonder stroom met dagelijks email en internet gebruik ook maar een dag mee, als ik een lang weekend weg moest, dan gebruikte ik hem alleen maar voor bellen om zo toch bereikbaar te blijven, dit moet denk ik met iPhone 3G ook lukken, zeker als je 3G uit zet, maar dat moet ik nog gaan proberen een keer…

  11. Ongelooflijk dat je zo’n lijst durft te maken.
    Ik zeg het. Het is echt een ‘crap’ telefoon.

    Een echte business man die 2uur online moet en 4uur bellen per dag moet 3 opgeladen iphones bijhebben ofzo? Dat ze hem dan 1mm of 2mm dikker maken maar dat zou dan weer heel wat kunnen schelen in batterij.

    Wat me ook hard irriteert is het feit dat je enkel exchange of enkel contacts/calendar kunt synchen, niet beide.

  12. @ Nick,
    Laat ik nou nog een Diamond hebben liggen die ik niet gebruik 😉
    Als je wel het snelle iPhone abo wilt, mail me dan maar even, komen we wel uit.
    ( iphone [at] bloempod.nl )

    Verder vindt ik het lijstje van Apple i.d.d. een beetje onzin,
    “hoe minder je gebruikt, hoe langer hij mee gaat” DUH!

  13. Gister kwam ik erachter dat als ik een nummer via de boxjes van mn iPhone luister en ik hou mijn vinger op het linker boxje dat het geluid gedempt wordt. Bij het rechter boxje gebeurd niks.
    Het komt er dus op neer dat er alleen uit het linker boxje geluid komt. Hebben meerdere mensen dit probleem of is het rechterboxje een microfoon?

  14. Oftewel, 3G is een failure.

    Daarom zijn ze ook met TMobile in zee gegaan natuurlijk, met slechte 3g dekking :S

  15. Mijn tip:
    Zoek een lang filmpje op youtube (30 minutes of 90’s cartoon intro bijvoorbeeld) :p . en laat het maar afspelen enkele keren totdat je batterij leeg is. Hierna laad je hem volledig op, het liefst via netadapter en niet via je pc/mac. bij 20% en 10% moet je wel even op ok drukken op je iphone.

    Ik zag meteen verbetering in het batterij leven.

  16. @Nick: hahaha nou veel plezier met je HTCtje dan Nick. Ik heb 1 keer windows mobile gehad (ook op een HTC)en dat wil ik NOOIT meer. Wat een verschrikkelijk besturingssysteem is dat. Ik heb nu een iphone 3g en ik ben er echt zeer van onder de indruk. Het OS draait perfect, en programmas zoals Remote van Apple blijven me verbazen. Verder is de iphone icm itunes echt de beste mp3(4) speler die ik ooit gehad heb. HTC kan hier echt no way ook maar een beetje bij in de buurt komen.

  17. @stefan: Het andere ‘speakertje’ is geen speakertje maar je microfoon. Ik dacht eerst ook dat 1 van mn speakertjes het niet deed. Heb et ff nagezocht in de speccs op de apple site

  18. Leuke oplossingen voor een telefoon die je boven allerlei zaken hebt voor het gebruiksgemak… :S

  19. je kunt ook een zonnecel eraan hangen, wordt die overal opgeladen of een powerball meenemen. heel handig.

  20. bij mijn iphone (1e gen) zit een mooie dock, die ze voor het gemak bij de 3G maar ff hebben weggelaten. Tijdens werk staat ie dus in de dock. Gevolg: altijd een volle batterij. En geen mindere levensduur, het werkt perfect! Tis allemaal mooi spul, maar ik vind deze 1 gen versie het gewoon prima doen.

  21. @just900: zon dock is niets meer dan een veredelde usb kabel. Laat er nou toevallig een usb kabel bij de 3g zitten.

  22. Mijn enige probleem is dat ik *NOG STEEDS* niet kan bellen met de vrijdag morgen aangeschafte phone. (nieuw abo)
    Heb Tmobile klantenservice zaterdag gebeld, die me verzekerden dat ik uiterlijk zondag zou kunnen bellen.
    Vanmorgen toch nog maar een keer gebeld, en klantenservice kon me niet vertellen wanneer ik wel zou kunnen bellen…..
    Kon nog wel even duren.

  23. Nou nou wat een gedoe, en dat voor een G3!
    Ik heb al 3 maanden een Iphone G2 uit USA meebebracht en…..alles werkt perfect! geen gezeur met korte batterijduur, geen geel scherm.
    Wel: mailen (5 accounts vanwege mijn werk) , msn chatten, bellen, weerberichten en aandelen bekijken, Locate me zegt me snel waar ik ben en vandaaruit bereken ik mijn route.(niet dynamisch, maar ja..navigator in de auto doet de rest) Zelfs een telefoonboek om direct nummers op te zoeken, Teletkst, Buienradar, en moem maar op.
    En wat denekn jullie van de vele luisterboeken en 10 Gb aan muziek! en…allerlei podcasts maken dat ik me nooit verveel, altijd bij ben en blijf.
    Ik ben al 60+ en ben superblij met de G2 Iphone en hoop voor de G3 bezitters, dat dit ook zo zal zijn!

  24. Net even een restore gedaan en dat duurt toch een hele tijd. 30 min is optimistisch want:

    – oude backup in itunes weggedaan (edit preferences, sync, remove old backup)
    – nieuwe backup gemaakt (gewoon iphone aan itunes hangen)
    – dan restore en klik op de pas gemaakte backup om terug te zetten
    – eerst 251 meg downloaden
    – dan begint er een laaaaange restore procedure (het lijkt trouwens vaak of alles hangt), maar gewoon wachten en alles komt in orde
    – daarna staat de nieuwe firmware erop (bizar toch als je op update klikt hij dat niet doet…)
    – iphone hersynct alle muziek, films, foto’s

    Totale tijd voor ongeveer 2 gig gegevens: 1u11min

    “Nieuwe” firmware “lijkt” iets snappier, minder geel (maar kan evengoed inbeelding zijn), verder alles stabiel.

  25. `Wie of waar kan ik mijn iphone laten instaleren zodat deze werk op de bluetooht en alles in het nederlands, ik heb sinds enkele dagen een iphone maar helaas is mijn engels zodanig dat ik er de ballen van snap

  26. @Peter: Je kan bluetooth gewoon aanzetten bij Settings. De taal van je telefoon kan je snel wijzigen middels Settings -> General -> International. Selecteer ipv. English daar Nederlands en je bent klaar…

    Suc6 met de iPhone!

  27. Tsjaa, dat je een slecht ontvangst zou hebben, had ik je zo wel kunnen vertellen, maar dat ligt niet aan de iPhone zelf, maar aan T-Mobile, want dat is botweg gewoon de meest onplezierige provider die je hebben kan. Ik heb zelf T-Mobile gehad, en na 2 weken was ik het alweer zat, ik had nooit bereik en was dus altijd onbereikbaar. En daar koop ik geen telefoon voor natuurlijk! En verder, koop een dock of iPod speakerset of iets, en je batterij is altijd vol, mits je je iPhone erin zet natuurlijk!

  28. Eigenlijk te gek voor woorden van die batterij levensduur…
    Ze hadden er gewoon een fatsoenlijke batterij in moeten zetten, dit twijfel of ik er een moet halen..

  29. Het enige wat ik niet begrijp is dat bij mijn My T-Mobile er staat nog 5 min beltijd, 5 sms beschikbaar. Wanneer gaan in vredesnaam je 150 minuten en 150 sms in??? Ik snap dat niet. Ga vanavond ff bellen naar T-Mobile…

    Iemand?

  30. @Daanje: Geloof me, de batterij is een reguliere batterij welke ook in de Diamond zit. De levensduur van de Diamond en iPhone zijn identiek met gebruik. Dit heb ik geconstateerd met een collega, welke net een Diamond heeft.

    Bij regulier gebruik houd de iPhone het bij mij nu 1,5 tot 2 dagen uit… De Diamond ook.

  31. Met al die opties en mogelijkheden met de iPhone gaat je batterij snel leeg. Tuurlijk, kom op zeg. Alsof al die functies op zonne energie werken. Gewoon in de nacht in je dock of aan de stekker en hij gaat weer een dag mee.

    Als ik een dag met mn psp of nokia N95/Ds light speel WHATEVER..dan is de batt ook leeg hoor jongens!! Trust me!!

  32. als ik mijn 3G met itunes verbind krijg ik op phone number: N/A en als ik op iPhoto zit lees mijn computer het toestel als en photo camera en niet als een iPhone, nu mijn 2G iPhone uit Amerika can wel mijn telefoon nummer tonen en als en iPhone door de iPhoto lezen… kan iemand mij helpen? ik help al geprobeerd om Restore te doen en niets veranderd

  33. Mmmm eigenlijk is het logisch dat je “iPhone 3G” nu zo snel leeg is..
    hij is nieuw, je zit er constant op te “spelen”
    verkennen, dingen uit te proberen, sms sturen wat toch wel wat oefening vraagt en uiteindelijk langer duurt, etc
    je vergeet soms eens wifi, 3G, etc een uit te schakelen, geen wonder dat hij dan sneller leeg is..

    Geef het wat tijd, zelfs met een dood gewone gsm van samsung etc heb je dit probleem de eerste dagen ^^

  34. Waarom zitten op iPhoneclub zoveel iPhone zeikers??
    Worden jullie nooit moe van jezelf, zeiken, zeiken, zeiken, maar dan wel deze website bezoeken. Ik snap de logica niet. Homo-haters geen toch ook niet een homo bar in, net zo min racisten naar Marokko op vakantie gaan.

    Doe jezelf dus een lol, en ga lekker spelen op je HTC, druk op de start knop links bovenin met je plastic stylus en ga eens nuttig taskmanagen ofzo. Op HTCclub.nl kun vinden hoe je dat moet doen. Scheelt batterij duur enzo.

  35. @ Stefan: hahaha das g*tvr nog eens een goeie portie humor!! Je hebt helemaal gelijk. Met je plastice styles hahaha

  36. Nou ben blij dat ik de iphone (classic) heb nergens last van batterij gaat ruim 3 dagen mee en via wifi is het snel zat allemaal dat hele 3g gebeuren is bullshit en je batterij gaat sneller leeg gps leukl joh met google maps. en hij is vanb plastic dat vind ik erg jammer. In ieder geval windows mobile meer mogelijkheden enz maar niets is sneller als de iphone en er komen steeds meer apps bij.. Ik ben erg tevreden met mijn iphone (heb een htc s710 van werk maar dat is echt een bagger apparaat)

  37. 1. 3rd party applications in iPhone 3G cannot run in background: only one application can run at any given time in iPhone 3G so no background running of applications possible! In Windows Mobile phone several (many) applications can run at the same time so it is possible for example to simultaneously run in Windows Mobile a)downloading a 50 MB MP3 file with a podcast,
    b) IM chatting with somebody including native Skype client for windows Mobile or native Live Messenger from Microsoft,
    c) edit Office documents,
    d) browse Internet,
    e) make a phone call, etc.

    2. iPhone 3G has resolution of only 480×320 what is 2 times less than VGA (640×480) and W-VGA (wide VGA = 800×480) used in several Windows Mobile phones, what practically means: you can read more text on the display at once and everything is sharper

    3. camera in iPhone 3G is inferior to camera in many Windows Mobile phones: it has only 2 megapixels compared to 3 to 5 megapixels in Windows Mobile phones and it does not have auto-focus – also present in many Windows Mobile phones

    4. one cannot record videos with built-in camera of iPhone 3G, what is possible up to resolution of 640×480 pixels and 30 FPS (frames per second) in Windows Mobile phones

    5. iPhone 3G supports HSDPA of maximal speed only 3.6 MB/second, while some Windows Mobile phones (including HTC Touch Diamond) suppport HSDPA of speed 7.2 MB/second

    6. iPhone 3G does not have exchangeable battery that all Windows Mobile phones have, but only built-in battery so if you run out of battery you cannot replace it to prolong battery life – as it is possible with Windows Mobile phones

    7. original (i.e. from Microsoft) Office Mobile is built-in in each Windows Mobile phone and allows not only for viewing but also for editing of Office documents, so there is no need ot buy 3rd party software for it

    8. there is much more 3rd party applications (programs) for Windows Mobile: over 20,000 compared to 500 for iPhone 3G

    9. to make applications for Windows Mobile one needs either PC computer or Mac but to make applications for iPhone 3G one needs to buy a Mac computer – if you don’t have Mac computer then you cannot develop applications for iPhone 3G

    10. most Windows Mobile phones come without SIM lock so they can be used at any operator in given country and with SIM cards from abroad (important when traveling and you want to use local prepaid SIM card to avoid International roaming fees) while iPhone 3G has SIM lock and can work with only this operator at which it has been purchased

    11. iPhone 3G has capacitive touch-screen meaning that it must be used with fingers and that it cannot be used with stylus or fingernails (what women like)

    12. iPhone 3G has no physical keyboard or keypad, so users have no choice but to use virtual keyboards on the display while Windows Mobile offers phones in various form-factors, including such that have both touch-screen and a physical QWERTY keyboard

  38. Eigenlijk kan je hem beter uit laten 😉

  39. @ Ruben:
    Noem 1 telefoon die AL die voordelen in een pakketje heeft…

    Bovendien kun je zo ook een lijstje maken van wat de iPhone wél heeft en de rest niet… Dat blijf je houden…

    Het heeft geen nut om de iPhone(3G) te gaan afkraken. Laat mensen zelf beslissen!

  40. @Jan,

    Die is fraai.
    3G 4 dagen met de batterij! Was dat ding niet pas per 11-07 uit? Het is nu de 14e!!!
    Tjek!

  41. Aan de iPhone zelf heb ik werkelijk waar geen kwaad woord over. Nu je wat ligt te klooien met dat ding omdat het nieuw is, gebruik je gewoon veel batterij. Naderhand zal dit ook minder worden. En dat gedoe met zakenmensen die onderweg niet constant kunnen opladen: Dan zouden ze zich ook nooit een laptop mee kunnen nemen zoals velen doen. In verhouding zal dat niet veel schelen denk ik.

    Enige waar ik me steeds zo kwaad over maak is dat de 3G gewoonweg niet goed werkt, en nu alles over GPRS moet lopen terwijl ik daar niet voor betaal… Dat is denk ik een probleem wat T-mobile schuld is met dekking en beschikbaarheid… Hoorde ook al van iemand dat die ontzettend veel problemen heeft met de HSDPA bij T-mobile de laatste dagen.

    Kan het trouwens zijn dat ie YouTube niet pakt omdat dit via 3G loopt? Of zou dit het ook moeten doen met alleen GPRS?

  42. Ik vraag me af wat al die iPhone bashers bezielt… wat proberen ze te bereiken? Mensen die een iPhone willen kopen hem toch wel. Ik denk niet dat er ook maar 1 iemand is die afgelopen vrijdag teleurgesteld naar huis is gegaan en in plaats van een iPhone een HTC/Nokia of wat dan ook gekocht heeft, of gaat kopen. Mensen die een iPhone willen, die wachten wel tot ze hem kunnen krijgen.

  43. En ik ben ook helemaal in mijn nopjes met de nieuwe Iphone 🙂 hehe zout toch op met die Windows mobile dat crashed nog veel vaker 😛

  44. Ik hou van mijn Iphone 3G.. 🙂
    Stelletje pessimisten hier, flikker op naar een of andere pauper pro-HTC website ofzo, ga daar je gal spuwen.

  45. Vraagje….ik heb een 3G in bestelling staan, maar hoor nu dat 80% van de websites niet werkt doordat een 3G een verouderde flashplayer heeft….klopt dat? Is dat niet met updates (firmware ofzo) te verhelpen? Wie weet hier meer van….gr. Martijn

  46. Maanden wachten op de iphone, uren in de rij staan en dan nog zeuren! Ik heb de 1ste generatie, gewoon gekocht op Ebay, heb nergens problemen mee, ben veel minder geld kwijt dan mensen die twee jaar lang aan dat rot contract vast zitten en kan nog internetten ook!

  47. @zomaar:
    Hoezo rot contract? Is toch prima contract.

  48. kan iemand mij misschien helpen, ik heb alles origineel gelaten op me Iphone, en heb ook de meest recente updates maar steeds als ik 3G inschakel heb ik geen bereik meer, iemand tips of tricks?

  49. Origineel geplaatst door stefan
    Gister kwam ik erachter dat als ik een nummer via de boxjes van mn iPhone luister en ik hou mijn vinger op het linker boxje dat het geluid gedempt wordt. Bij het rechter boxje gebeurd niks.Het komt er dus op neer dat er alleen uit het linker boxje geluid komt. Hebben meerdere mensen dit probleem of is het rechterboxje een microfoon?

    1 is de speaker, andere is de microfoon, zowel bij de 2g en 3g

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.