Reacties voor: Oplossing voor iMessage-probleem op gestolen iPhones gevonden

iMessage was de afgelopen dagen in het nieuws, omdat op gestolen iPhones berichten van iMessage blijven binnenkomen. Zelfs als je de iPhone op afstand hebt gewist of je provider opdracht hebt gegeven om je simkaart te blokkeren, blijft iMessage actief. Eindelijk is er nu een definitieve oplossing. Het iMessage-probleem is vervelend voor de originele eigenaar, […]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 27 reacties

  1. Wow. Dat is echt niet handig! Maar misschien wordt dat ooit in een toekomstige update aangepakt? Ik wil op ten duur ook wel weer overstappen namelijk en natuurlijk zonder alteveel hassle…

  2. Werkt het niet door gewoon uit te loggen en een andere apple id op te geven? Dit heeft bij mij anders gewoon gewerkt na een onderlinge ruiling thuis…

  3. Heb 3 verschillende 4s’en geactiveerd met mijn sim. Had zelfde probleem. Gewoon imessage uitzetten, nieuwe sim erin en weer aanzetten.

  4. Hoe werkt t eigenlijk als iemand in het buitenland zit die bijv geen data verbinding heeft? Kan ik dan de voorkeur geven aan sms? Standaard komt iMessage in beeld bij het opstellen.

  5. @mighty mouse: Je kan stuur als sms activeren. “Stuur als sms indien iMessage niet beschikbaar is.

  6. En hoe zit het als je telefoon laat repareren. En je krijgt een refurbished toestel terug.
    Moet je dan ook eerst weer een nieuwe simkaart halen?

    Ik bereid me vast voor op het ergste.

  7. Ik heb onlangs mijn iPhone 4 verkocht en zelf een 4S aangeschaft. Zou ik dit probleem dan ook kunnen ervaren?

  8. I heb mijn IPhone 4 aan mijn schoonzus verkocht en zit nu zelf met een nieuwe iphone 4S. Wij merken daar allebei niets van want zowel ik als zij moesten ons toestel activeren alsook de i-message functie.

    Edit we hebben onze toestellen wel ‘over thé air’ geactiveerd en niet via de computer/iTunes

  9. En dat is een oplossing ? Ik zie graag dat dit probleem met een softwareupdate wordt aangepakt.

  10. heb al een paar toestellen gewisseld met iMessage maar ik heb dit probleem nooit ondervonden.

  11. Dit bericht roept meer vragen op dan dat het antwoorden geeft (zie de comments). Wel goed dat er gewezen wordt op deze fout van Apple. Erg slordig, want dit hebben ze, lijkt het, over het hoofd gezien.

  12. “Omdat op gestolen iPhones berichten van iMessage blijven binnenkomen.”

    En wie heeft hier over geklaagd dan?? 😉

  13. Ik heb onlangs ook m’n iPhone verkocht en had hem gereset maar m’n simkaart er terug ingestoken voor moest de koper nog bellen, maar niet m’n Apple-id ingesteld en toch kreeg ik iMessages wat ik vreemd vond. Ik dacht dat iMessage verbonden was met je Apple-id maar het lijkt er dus op dat het verbonden is aan je simkaart of misschien je iPhone zelf.

  14. Beetje knullige bug weer 🙁

  15. Heel irritant fout door apple
    Ik had mijn iphone aan mijn broer gegeven en zijne overgenomen(bepaald reden) en al mijn berichten komen aan bij mijn broer en mij aan dus ik heb totaal geen privacy…

  16. Dat is dus geen oplossing, aangezien als je toestel gestolen is, je hem niet meer netjes kan wissen. Schiet niet echt op natuurlijk.

  17. Wie verkoopt nou z’n iPhone om vervolgens geen nieuwe iPhone te kopen?!

  18. Ik zeg ideaal… Die dief kan doen wat hij wil… Je kan hem blijven spammen… Nog niemand die die ziet volgens mij…

  19. ik vind iMessage echt dikke brol! Whatsapp is zoveeeeeel beter. Ik zet het gewoon af. Raad voor Apple: koop Whatsapp zodat jullie iMessage verbeteren.

  20. Ik heb hetzelfde probleem met de gay app Grindr. Mijn dates zaten te chatten met de persoon (ook gay en opnieuw Grindr geïnstalleerd) die zeldf na een volledige restore mijn iPhone heeft overgenomen.

  21. Oei erg lelijke fout is dit! Dat wordt dan even lastig wanneer ik mijn 4s wil verkopen. Hopelijk komen ze snel met een update dit kan niet zo.

  22. Heeft Apple hier patent op aangevraagd? 🙂

  23. Ik begrijp niet dat het ZO lang duurt voor Apple er iets aan doet, volgens mij hebben ze er nog niet eens naar gekeken!

  24. Ja over het probleem gesproken een collega heeft een blackberry en had ooit zijn sim in een iphone gestopt nu heeft zijn nummer imessage als iemand met een iphone hem nu een bericht wil sturen ontvangt hij die nooit.

  25. Lijkt me gewoon op te lossen door bij berichten, op de verkochte iPhone de instelling ‘ontvang op’ opnieuw in te stellen en inderdaad in te logen met de nieuwe gebruiker zijn Apple id.

  26. Er is nog wel een probleem als je de iPhone verkoopt en overstapt op een toestel van een ander merk: je kan iMessage in dat geval niet activeren op een nieuw toestel en loopt dus het risico dat iMessage-berichten nog binnenkomen op je oude toestel.

    Daar komt de aap uit de mouw…

  27. Het nummer van whatsapp is ook telefoongebonden ipv simkaart. Alleen is dat nr dan weer makkelijker te veranderen omdat het gewoon werkt met nummer ingeven en vervolgens via sms bevestigen. Misschien een idee voor de appel?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.