Reacties voor: Opkomst en ondergang van mobiele platformen

Asymco heeft de opkomst en ondergang van mobiele platformen in beeld gebracht. Daaruit valt af te lezen dat de iPhone de aanzet heeft gegeven tot veel vernieuwingen in mobiele platformen.
Lees het complete artikel → Opkomst en ondergang van mobiele platformen
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. iOS will rule:P
    ohnee doet het al.

  2. iOS is de bom iedereen gaat tegenwoordig iphone halen let maar op.

  3. Moet zeggen dat de informatie in deze grafiek nou niet bijster verrassend of bijzonder is. Iedereen met een beetje verstand van mobiele platformen kan zo’n grafiekje maken…

  4. iOS mag wel eens echt vernieuwd worden.

  5. Grafiek klopt niet. Android kwam pas begin 2009 en niet 2008.

  6. Origineel geplaatst door Baad
    iOS mag wel eens echt vernieuwd worden.

    Vernieuwd? Hoezo echt vernieuwd? In juni is 4.0 gekomen. Wat zou je dan anders willen zien? Waar zie jij verbeterpunten?

    Alleen roepen dat het wel eens vernieuwd mag worden hebben we weinig aan!

  7. Ik vind het wel inzichtelijk. Kende BREW en iMode niet. Van Meego vraag ik me af of het zo gaat lopen. Ben benieuwd of het niet door de ‘community’ overgenomen wordt.

  8. sinds wanneer heeft nokia zijn eigen van tafel geveegd

    Wie had drie jaar geleden nog kunnen voorspellen, dat Symbian zomaar van de kaart zou worden geveegd door Nokia?

    grove fouten mannen

  9. @ronaldoo: Sinds Nokia heeft aangegeven met Microsft Windows Phone os te gaan werken en te stoppen met Symbian

  10. Ik zat me pas nog eens te bedenken dat we in 2000 een doorbraak hadden met de Nokia 6610.
    In 2004 de Motorola Razr.
    In 2007 de iPhone, de eerste échte smartphone (volgens Apple)
    Moet je eens nagaan HOE SNEL dat allemaal wel niet is gegaan in 10 jaar? en met wat lopen we rond over nóg een decennium? Minicomputers die onze hartslag, energie en hersenactiviteit meten? Ons een diner voorschrijven? Het kan zomaar eens de toekomst zijn…

  11. haha dat iMode van kpn dat herinner ik me nog wel. Ik dacht toen als dit handig internet moet zijn op je mobiel, laat dan maar. Gelukkig gaat de ontwikkeling hard.

  12. @ronaldoo: Even up-to-date blijven Ronaldo; Nokia gaat voor Windows Phone 7! Lees het hier op CNet. “Nokia embraces Windows Phone”

  13. @driess: Ha ha ha, spreek alsjeblieft voor jezelf wil je?
    Android gaat binnen nu en 2 jaar iPhone inhalen, dat is door deskundige gezegd dus ik neem aan dat die meer verstand hebben dan jij of niet soms?

  14. @driess: Neem aan dat je zomaar wat roept, want iedereen weet dat iOS flink wordt ingehaald door android! Geeft ook niet, maar zelfs de meeste iPhone-eigenaren (zoals ik) weten dat het zo is! En of het nu komt omdat dat veel vrijer en opener is of omdat er meer toestellen van zijn, of omdat je hetzelfde voor minder geld kan krijgen etc. maakt geen drol uit! Het gaat gewoon gebeuren

  15. Origineel geplaatst door Jesse
    @driess:Ha ha ha, spreek alsjeblieft voor jezelf wil je? Android gaat binnen nu en 2 jaar iPhone inhalen, dat is door deskundige gezegd dus ik neem aan dat die meer verstand hebben dan jij of niet soms?

    http://www.automatiseringgids.nl/markt-monitor/markt-in-cijfers/2010/32/android-haalt-iphone-in-2012-in.aspx

    het klopt wat jij zegt android haalt ios in.
    maar als je ios met android vergelijkt qua marktaandeel doet ios het een stuk beter omdat android op een groot aantal telefoons beschikbaar is (en waarschijnlijk over een paar jaar nog meer telefoons met android zijn) doet ios het veel beter.

    en ik heb htc desire gehad(met iphone 3g ernaast :P) en ik miste toch echt veel dingen bij htc desire. en toen kwam later ook nog eens de jailbreak erbij en dat maakte de iphone gewoon de beste telefoon die er is. nu trouwens een iphone 4 met jailbreak:P

  16. Wat miste jij dan bij android? Zit dat er nu inmiddels al niet in?? Zo zijn er ook velen die zeggen dingen bij Apple te missen! Maar wat miste jij bijvoorbeeld aan android?

  17. Origineel geplaatst door Daejji
    @driess Neem aan dag je zomaar wat roept, want iedereen weet dat iOS flink wordt ingehaald door android! Geeft ook niet, maar zelfs de meeste iPhone-eigenaren (zoals ik) weten dat het zo is! En of het nu komt omdat dat veel vrijer en opener is of omdat er meer toestellen van zijn, of omdat je hetzelfde voor minder geld kan krijgen etc. maakt geen drol uit! Het gaat gewoon gebeuren

    het maakt zeker wel uit of er meer soorten toestellen zijn met android en ook heel slim van google.

    stel dat google alleen android op hun telefoon hadden net als wat apple heeft met ios. dan heeft apple echt wel een groter marktaandeel.

  18. Origineel geplaatst door Daejji
    Wat miste jij dan bij android? Zit dat er nu inmiddels al niet in?? Zo zijn er ook velen die zeggen dingen bij Apple te missen! Maar wat miste jij bijvoorbeeld aan android?

    aanbod van apps
    enige wat ik mis van iphone is goedwerkende flash in safari en het geld wat ik bij moest betalen voor mijn iphone 4.

  19. @Raymond: Weet jij toch niet?? Wie zegt dat als er maar 1 of 2 Android toestellen waren die mensen ook niet gewoon die toestellen wilden met Android??
    Velen nemen Android toestellen voor de openheid en de prijs en vrijheid. Of er nu 40 toestellen zijn of 2, maakt die mensen voor het merendeel niet uit.

    @Pinda: Aanbod van Apps wordt ook steeds groter bij Android toch? Het is allang niet meer zo dat er weinig te krijgen is.

  20. Moeten we nou blij of triest zijn om t verdwijnen van symbian?

    Nooit meer symbian bashen..

    Ag ik huil er ook niet om.. T was bagger en als t niet nu afgekapt werd dan was t wel langzaam weggerot tot niemand meer symbian kocht..

  21. Het feit dat Nokia met WP7 in zee gaat betekent niet gelijk dat symbian afgeschoten gaat worden. Ze hebben bij Nokia nog genoeg low end telefoons waar dat prima op gebruikt kan worden. Beter dan WP7.

    Oh en BADA is van Samsung, hiermee probeerden/proberen ze een eigen eco-systeem op te zetten, maar aangezien ze ook gokken op de WP7 en android trein lijkt dat niet echt te gaan lukken.

  22. @jasper: Nou ja, bagger? Ik kan me herinneren dat ik zo’n 10 jaar geleden een Nokia 6600, met Symbian erop, kocht. Dat was toch best wel een aardige telefoon, toen: agenda/kalender met alarmen, internet (Opera browser had ik er later nog op draaien), zowel Thaise als westerse schrift, Java, etc. Ik heb ‘m nog; ding is niet kapot te krijgen. Heeft tig regenbuien overleeft (moet ik nu niet aan denken, met m’n iPhone). Kortom, bagger? Valt best wel mee hoor.

  23. Iedereen telt iPhone en iPods bij elkaar op en vergelijken dat met andere OS die alleen op smartphone’s draaien. Mooie scheve vergelijking.

    “Ag ik huil er ook niet om.. T was bagger” brrrr

    En waar heeft iemand gezien dat Symbian verdwijnt?

  24. @Coen: MeeGo werd/word door verschillende makers gemaakt. Dat Nokia stopt is voor hun een harde klap, maar dat betekent niet gelijk dat de rest het dan opgeeft. Lees dit bericht.

    PS. Android is op de telefoons iOS al voorbij. Ipod s(mp4/3-speler) mogen hier niet bij worden gerekend, dan moet dat voor alle OS-en doen en ook de pads erbij.

    @Alle symbians reacties. Symbian wordt niet verder ontwikkeld zoals hierboven in deze artikel duidelijk kan worden, dit was al voor de WP 7 deal bekent. Maar zoals al in deze artikel staat, uitgeven heeft niks met bezitten te maken. ZO als er geen symbian phone wordt uitgeven, betekent niet opeens niemand meer met een symbian telefoon rond loopt.

    @Alle bada reacties. Bada is een OS eigenlijk gericht voor low en midle range telefoons.

    @Raymond dat is een ge*** verhaal, kan je nu nooit weten.

    @Alle Jailbreak ****, Android is opensource en je kan het rooten. Dus dat is een slecht argument.

    @Joost lees dit

    Goed grafiek, wist zelf niks van iMode en BREW af.

    En nu moet het ge*** over welke OS beter is afgelopen zijn, Android en iOS want ze hebben allebei hun goede en slechte kanten en ze hebben veel vergelijkingen. Geef gewoon reacties over deze artikel

  25. Goh leuk iMode. Das lang geleden dat ik zo’n KPN iMode koelkast in het bezit heb gehad. Ben benieuwd hoe het lijstje erover 10 jaar uitziet. Ben benieuwd of we dan ook van die briljante oneliners zien zoals “iOS is de bom” 😉

  26. Android en iOS zullen concurreren voor het leeuwendeel denk ik

  27. Windows mobile is nog steeds Heer en meester in de taskworker omgevingen… Het is met 90% marktaandeel nog steeds het meest gebruikte OS en zal dat de komende 2 jaar blijven.. Daarnaast heeft microsoft aangegeven dat het Windows mobile platform doorontwikkeld blijft worden tot 2014 onder de naam embedded compact of embedded handheld.. Dus de grafiek klopt per definitie niet!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.