Reacties voor: Opiniemaker: ‘Apple klaagt Samsung aan om zelf de beste te lijken’

Apple klaagt Samsung aan om af te leiden van de productieproblemen rondom de iPhone 5 én om geen gezichtsverlies te leiden. Het importverbod op de Samsung Galaxy SII is mooi meegenomen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 38 reacties

  1. Klinkt aardig logisch ja, vooral dat deel over de iphone 4s en iphone 5. Maarja, we horen vanzelf wel de waarheid!

  2. Komt eerder over als een actie van Samsung om het te laten lijken dat Apple zo slecht is. Rancune vanwege verloren rechtzaken? Wie zal het zeggen…

  3. Ik vind het maar een moeizame redenering. Apple klaagt aan, en wordt zelf ook aangeklaagd. Pretendeert iedere aanklager dat ze de beste is?

  4. Om dat grote gezichtsverlies tegen te gaan, redeneert Samuel, is Apple begonnen met de rechtszaken. Die zorgden ervoor dat media niet langer de vraag stelde ‘Waar blijft de volgende iPhone?’ maar in plaats daarvan de boodschap publiceerde: ‘Apple, de rechtmatig eigenaar van vooruitstrevende technologie, klaagt Samsung aan vanwege naäperij’. Een hele andere insteek.

    Dit is inderdaad een aardige beredenering. Zo komt de discussie omtrent kopiëren en/of innovatie volledig in een voor Apple positief daglicht te staan.

    Apple heeft als groot voordeel dat zij ‘lijdend voorwerp’ is van een cult. We moeten echter niet vergeten dat een vergelijking tussen Apple en Samsung er een is tussen appels en peren.

    Apple richt zich op een beperkt aantal producten, waar een beperkt aantal versies van uitkomen. Differentiatie gaat vaak niet verder dan een grotere harde schijf. Samsung daarentegen brengt een ontelbare hoeveelheid producten op de markt waarvan ook nog eens ontelbare variaties bestaan. Zij bedienen het gehele marktsegment, Apple alleen de high-end gebruikers.

    Daarnaast moeten we ook niet vergeten dat Apple het bedrijf van de innovatie is. Zij heeft vele markten (computers en telefoons) veranderd en heeft zelfs markten uitgevonden (tablets, of ultraportables in de vorm van de Macbook Air). Naarmate een marktsegment zich ontwikkelt is het logisch dat er nieuwe spelers komen die zich ook verder weten te ontwikkelen. De verschillen in de markt op het gebied van functionaliteit en kwaliteit wordt minder. Dit is logisch. De ‘markt’ ofwel het marktsegment wordt volwassen, net als de spelers die zich op de markt begeven.

    ______
    Nog even een kleine edit:
    Ik stelde dat Apple het bedrijf van de innovatie is. We moeten ook zeker de prestaties van Samsung niet onderschatten. Dit bedrijf heeft toch maar mooi in vele markten een goede positie weten te verwerven. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de Nederlandse laptop markt. Daarnaast zie je vaak bij de producten van Samsung dat ook zij veel aandacht aan design besteden.

  5. Ergens vind ik het toch een behoorlijk goede redenering, maar is enkel de kijk van deze ene kerel en uiteindelijk zal men het nooit echt zeker weten in hoeverre hier iets van waar is.

    Origineel geplaatst door Sjakelien
    Ik vind het maar een moeizame redenering. Apple klaagt aan, en wordt zelf ook aangeklaagd. Pretendeert iedere aanklager dat ze de beste is?

    Ja, elk bedrijf ziet zichzelf anders en heeft een ander idee en benadering op bepaalde zaken, vandaar dat velen bepaalde voorbeelden volgen en soms klakkeloos dingen kopiëren en uiteindelijk in rechtzaken belanden.

  6. “and boy have we patented it!”

    Apple heeft wel geleerd dat ze hun innovaties moeten beschermen, dus dit soort rechtszaken stonden al lang op de planning.
    Apple is een bedrijf met een lange termijn visie en planning, dus zij zullen niet als een kip zonder kop op actuele omstandigheden reageren.

    Dus dit heeft imo niks te maken met eventuele productie problemen van de 4S / 5, of om de beste te lijken.

  7. Wow, nu gaan zelfs de berichten op iPhoneclub mee met de idiote veronderstelling dat er eerst een “iPhone 4S” op de markt komt en daarna een “iPhone 5”.

    WAAROM KAN NIEMAND MEER TELLEN??

  8. Eindelijk een goed onderbouwd verhaal hier op iphoneclub!!!

  9. Origineel geplaatst door Lesley
    Wow, nu gaan zelfs de berichten op iPhoneclub mee met de idiote veronderstelling dat er eerst een “iPhone 4S” op de markt komt en daarna een “iPhone 5″.WAAROM KAN NIEMAND MEER TELLEN??

    Als je leert lezen dan zou je weten dat 4S een evolutie is op de 4, dus niet meer dan een update van het huidige, gebeurt vaak genoeg met producten dat men er onderhuids iets aan veranderd en het als een facelift of update laat verder doen. In dit geval zou men de iPhone 4 kunnen voorzien van een snellere processor en werkgeheugen om als “instapper” nog een jaar langer te kunnen meedraaien naast een topmodel dat misschien wel definitief de 5 zou kunnen zijn, of hoe had je hem willen noemen?

  10. Origineel geplaatst door Lesley
    Wow, nu gaan zelfs de berichten op iPhoneclub mee met de idiote veronderstelling dat er eerst een “iPhone 4S” op de markt komt en daarna een “iPhone 5″.WAAROM KAN NIEMAND MEER TELLEN??

    Iemand heeft z’n pilletje niet geslikt. Als het uiterlijk vrijwel hetzelfde is, kun je het moeilijk een nieuw cijfer geven. Kan wel als je Samsung heet en 10 Galaxy’s uitbrengt, maar niet als je Apple heet en normaal gesproken maar 1 telefoon per 1 – 1,5 jaar uitbrengt.

  11. Denk dat die Elias Samuel wel eens gelijk zou kunnen hebben met zijn mening.

    Duzzz laat Apple nu maar snel met die Samsung Galaxy S II killer komen en verder moeten ze Samsung niet zo pesten.

  12. Als men groot groeit en erg goed in iets is.. Zullen er altijd mensen zijn die je dat succes misgunnen..
    Is er iemand van jullie die niet vindt dat zonder de IPhone alle andere smartphones er op zijn minst anders uit zouden zien?
    Dat de galaxyS een imitatie IPhone is.. Daar heeft toch niemand een rechter voor nodig?
    Een goede imitatie weliswaar.. Maar een imitatie desalniettemin..

  13. Origineel geplaatst door Bubbly
    Als het uiterlijk vrijwel hetzelfde is, kun je het moeilijk een nieuw cijfer geven. Kan wel als je Samsung heet en 10 Galaxy’s uitbrengt, maar niet als je Apple heet en normaal gesproken maar 1 telefoon per 1 — 1,5 jaar uitbrengt.

    Apple haalt veel trots uit oog voor detail. Hoe geloofwaardig is het dat het zesde toestel in een lijn de “iPhone 5” gaat heten? Juist..

    Het maakt niet uit of de volgende iPhone een volledig nieuwe versie is, of alleen een versie met betere processor en camera (wat voor mij gewoon genoeg zou zijn); het is de VIJFDE iPhone. Als ze dit model opvolgen met een toptoestel met een volledig nieuw design, is dit toestel de ZESDE iPhone. En die gaan ze de iPhone 5 noemen..?

    Sommige mensen willen dingen echt te graag geloven…

  14. Ik ben vooral benieuwd of de Samsung Galaxy S II wel echt zo’n iPhone killer is. Een jaar geleden heb ik me druk beziggehouden (voor mijn werktelefoon) met een keuze tussen iPhone 4 en Galaxy S. De hype rond de Galaxy was enorm, het zou toen ook de iPhone killer worden, net zoals de Galaxy Tab de iPad killer zou worden. Inmiddels heb ik de Galaxy S een jaar en ben ik echt zwaar teleurgesteld in het apparaat. Onstabiel, traag en onbetrouwbaar. Ik gebruik nu zelfs vaak mijn oude iPhone 3g voor apps in plaats van de Galaxy! En ook de Galaxy Tab bleek toch niet zo’n iPad killer als Samsung zelf in ieder geval leek te denken.

    Ik vind de hele ruzie tussenbeide een beetje raar en zeker niet alleen postief voor Apple als het om imago gaat. Ik ben het met bovenstaande reactie eens dat je geen rechter nodig hebt om te zien dat er veel iPhone clones zijn, maar zo werkt dat nu eenmaal bij vernieuwende producten, als die succesvol zijn worden die nagemaakt en daar zul je mee moeten leven. Zou best wat waarheid in bovenstaande verhaal kunnen zitten, maar het is ook maar een mening.

  15. Volgens mij doen ze het toch echt omdat, voordat de iPhone kwam, alle mobieltjes van Samsung eruit zagen als rekenmachientjes.

    Toen was de iPhone een stom idee.
    Daarna was de iPhone een korte hype.
    Vervolgens bleek het een retegoed idee.

    Men ging aan het kopiëren. Dat is gewoon duidelijk. En dat mag wel hoor, dat is bij de komst van zoveel technologische ontwikkelingen zo gegaan.

    Maar dan moet je er niet over jokken. De concurrenten kunnen toch gewoon toegeven dat ze ineens alleen nog maar touch-telefoons maken omdat mensen niks anders meer willen?

    Of gaan ze straks ook vertellen dat ze zelf al jaren succesvol tablets uitbrachten? Of flinterdunne laptops met mooi design?

  16. @Jeroen: Er zit toch best wel een aardig verschil tussen de Galaxy en de Galaxy S II hoor.

  17. @klikos: Voor de duidelijkheid: ik heb nog niets gezien/gelezen over de Galaxy S II, ik baseer mijn verhaal op de situatie van vorig jaar toen de S net uit was en de iPhone 4 net/net niet uit kwam. De S kan er wat mij betreft niet aan tippen, ook al is hij qua specs veelbelovend (maar ik merkte daar in de praktijk weinig van). Dus vandaar dat ik benieuwd ben hoe de wedrace nu gaat verlopen.

  18. Nog niet zo lang geleden stond Samsung bekend om hun slide en mossel dichtklap telefoons, de Galaxy is echt helemaal zelf verzonnen hoor???

  19. Persoonlijk vindt ik het jammer dat het zo gaat, maar ja!
    Met de komst van de iPhone is het landschap van mobiele telefonie totaal veranderd. Dat andere merken alles gaan kopieeren vindt ik slecht! Kom dan ook met iets nieuws en niet met een telefoon die wel erg op een iPhone lijkt!
    En dan is er nog zoiets als keuze…

  20. Origineel geplaatst door Jeroen
    Inmiddels heb ik de Galaxy S een jaar en ben ik echt zwaar teleurgesteld in het apparaat. Onstabiel, traag en onbetrouwbaar. Ik gebruik nu zelfs vaak mijn oude iPhone 3g voor apps in plaats van de Galaxy! En

    Bedoel je dat 3g nog sneller werkt dan de SGS? Dit lijkt mij erg onwaarschijnlijk. Heb ook met 3g gewerkt en die kan gewoon echt niet matchen met de SGS hoor. Je merkt echt dat de 3g te weinig geheugen heeft en te weinig power!. VOIP werkt haperig en internet werkt ook niet goed op een 3g. Daar waar je met SGS makkelijk nog met 10 tabs open erg soepel draait …
    Je overdrijft nu wel heel erg hoor.

  21. @Lesley: Dat komt omdat Apple destijds de 2 de iPhone “IPhone 3G” heeft genoemd. Waarin 3G stond voor et netwerk dat het toestel kan gebruiken. Daarna kwam de 3GS als tussen model waar de ‘S staat voor de extra snelheid ten opzichte van het vorige model. Daarna zijn ze dus verder gaan tellen

  22. Het houdt Apple tenminste lekker scherp, en dwingt ze het toestel steeds beter te maken op een zo kort mogelijke termijn. Dat is het positieve eraan. Verder vind ik dat Samsung inderdaad op hun vingers getikt mag worden. Die dingen lijkt gewoon echt teveel op een iDevice.

  23. Opvallend detail; De onderdelen voor de Iphone worden in de samsung fabrieken gemaakt……..

  24. Deze hele situatie is natuurlijk een klucht met een verborgen agenda. Hoeveel artikelen in de wereld van autos tot kleding en voedigswaar worden er niet een op een gekopieerd, en wat is de gerechtelijke status hiervan???. In China bv wordt ongegeneerd gekopieerd , denk aan tablets en Iphone en???.
    Een bedrijf als Samsung is veel groter als Apple in het algemeen. Ze maken allerlei electronica , verf , schepen enz. Het aantal patenten voor bv electronica zullen velen malen meer zijn dan Apple heeft. Samsung is ook een wereldspeler op het gebied van bv LCD schermen. het lijkt erop dat Apple inderdaad probeert een steeds sterkere concurent het handwerk te leggen.

  25. Elias Samuel zou wel eens een punt kunnen hebben. Wat iedereen kan zien is dat de markt voor touchscreen telefoons zich razendsnel ontwikkeld en dat de voorsprong van Apple op dit gebied aan het slinken is, of misschien inmiddels wel achterhaald. Misschien dat Apple wel eens bang kan zijn dat hun magische merk naam wel eens aangetast zou kunnen worden, hoewel ik daar zelf eigenlijk niet zo in geloof.

    Over de opmerkingen van Galaxy S (dus niet de 2) vs iPhone 4. Vrienden van mij hebben deze met roms draaien (cyanogenmod of miui) en ik moet zeggen dat ik geen verschil zie qua snelheid en snappyness met de iPhone 4. Vooral de camera start gewoon sneller op met de ouwe Galaxy. En dan heb je het over een toestel dat je op dit moment nieuw voor ongeveer de helft van de iPhone kan kopen. Ik blijf echter bij wat ik boven stel met een Samsung heb je natuurlijk geen Apple. Apple is gewoon HET merk.

  26. wie heeft de eerste auto uitgevonden ?
    apple wil ontwikkeling tegenhouden.
    wij zouden dan nu nog steeds in boerenwagens rondrijden.

  27. De apparaatjes van Apple en Samsung zijn zo verschillend als water en vuur.
    – de afmetingen zijn verschillend
    – de kleuren zijn verschillend
    – het operating systeem en manier van bedienen is ZEER verschillend
    De enige overeenkomst is dat de dingetjes plat zijn met afgeronde hoeken en ze hebben beide een touchscreen.
    Al met al voor Apple reden genoeg om iemand uit de markt te drukken met rechtszaken, maar of dat nou terecht is…? NEE.

  28. Toch vindt ik de iPhone 4 nog steeds de mooist vormgegeven smartphone, gebruikmakend van kwalitatief hoogstaande materialen. Ook het besturingssysteem van Apple is duidelijk en grafisch perfect uitgevoerd. Daarnaast zijn de iconen op de beginschermen van de iPhone mooier dan die van het android besturingssysteem. Bovendien is de resolutie van het beeldscherm(pje) (nog steeds) ongeëvenaard. Daarom is mijn volgende smartphone weer een Apple. Zo simpel is het! Punt uit.

  29. bwa apple doet gewoon zijn eigen concurentie aan. Dank zij de ipad heb ik geen behoefte meer aan een iphone 5 – 6 of 7. Kan ik weer mijn ding doen met een gsm van 30 euro. Voor al de rest heb ik de ipad.

    En ik denk dat het voor samsung wel hetzelfde zal zijn. Een galaxy S II en een Galaxy TAB gelijktijdig in je bezit hebben, is gewoon overkill.

  30. Daar kan deze meneer wel eens gelijk in hebben.

  31. Origineel geplaatst door klikos
    Denk dat die Elias Samuel wel eens gelijk zou kunnen hebben met zijn mening.
    Duzzz laat Apple nu maar snel met die Samsung Galaxy S II killer komen en verder moeten ze Samsung niet zo pesten.

    Zou idd best eens kunnen. Hoe dan ook, dit soort Apple-acties lijken mij juist contraproductief voor de marktwerking en daarmee een gezonde concurrentie. Ik zou liever zien dat Apple een betere telefoon maakt dan de laatste Galaxy, waarna Samsung Apple weer overtroeft. Daar heeft de consument wat aan en indirect ook de fabrikant.

  32. Als straks iOS 5 uitkomt, zal het net zijn of je weer een nieuwe telefoon hebt met je iPhone 4. Mijn 4 werkt perfect voor alles wat ik ermee doe en de extra’s in iOS5 en iCloud maken het een nog completer toestel daar heb je geen nieuwe versie voor nodig!

    Ik zie dat met de fragmentatie van de Android gebasseerde mobieltjes niet gebeuren, de meeste zijn niet eens te te updaten of het houd na 1 keer updaten op. Je moet dan als Galaxy gebruiker verdomde handig zijn om er custom roms erop te krijgen.

    Hierin is Apple veel sterker, elk toestel kan jaren geupdate worden en blijft zo langer actueel. En als je dan zo nodig toch nog gekkere dingen met je iPhone wilt doen gooi je er met een muisklik een Jailbreak overheen.. Gaat ook nog eens makkelijker dan bij welk Android toestel dan ook 😉

    Ik merk dat mensen zich blindstaren op de specs van de nieuwe Galaxy toestellen maar je zou onderhand toch moeten weten dat dit niet echt veel zegt over de werkelijke gebruikssnelheid.
    Ti’s de combinatie die het em doet en dat heeft Apple gewoon goed voor elkaar!

  33. Ik gun de samsung gebruikers van harte een schitterende smartphone toe,maar wie niet ziet dat veel modellen van samsung eigenlijk uitgekotste replica’s van de iphone zijn, moet dringend naar de oogarts.

  34. Wat mij opvalt is dat alle appleboys de Samsung Galaxy’s aardslelijk vonden, dat Android een flut OS was,…
    Nu heilige Apple zegt dat de toestellen zowel uiterlijk als innerlijk teveel op hun iBullen lijken, vinden de appleboeren ook dat samsung de iBullen kopieert.

    Wel een +1 voor iphoneclub.nl om dit eerlijk te posten.

  35. Wat een stumper!! Apple staat voor alles dat goed is, samsung kopieert slechts!!

  36. Origineel geplaatst door Android
    Bedoel je dat 3g nog sneller werkt dan de SGS? Dit lijkt mij erg onwaarschijnlijk

    Dat is niet wat ik zeg. Ik zeg dat ik nu vaak mijn 3g pak in plaats van mijn Galaxy. Niet omdat hij sneller is want de 3g is inmiddels niet meer vooruit te branden qua snelheid. Maar de Galaxy frustreert mij gewoon. Hij valt vaak uit, het typen (zelfs swype) vind ik niet fijn, het beeldscherm reageert lang niet zo fijn en direct als de iphone, applicaties zijn vaak net minder goed, en het OS is toch echt nog niet zo volwassen of doordacht als iOS. Natuurlijk is dit slechts mijn mening maar ik ben een intensieve gebruiker van mijn smartphones, en onbewust grijp ik vaak de 3g als ik wat moet doen.

  37. Origineel geplaatst door Droid
    Wat mij opvalt is dat alle appleboys de Samsung Galaxy’s aardslelijk vonden, dat Android een flut OS was,…
    Nu heilige Apple zegt dat de toestellen zowel uiterlijk als innerlijk teveel op hun iBullen lijken, vinden de appleboeren ook dat samsung de iBullen kopieert.

    Een slechte kopie is nog steeds een kopie 😉

  38. @stardust: Vooral aangezien je met de Galaxy Tab ook kunt bellen lijkt me dat vrij overbodig inderdaad.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.