Reacties voor: Opinie: Waarom het lastig blijft om Apple’s succes te kopiëren

Het Chinese Xiaomi is er niet in geslaagd om het succes van Apple te kopiëren, ondanks toestellen van goede kwaliteit en bewust navolgen van Steve Jobs. Hoe komt dat?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 7 reacties

  1. Het lijkt vrijwel onmogelijk om de succes van Apple te evenaren. Apple is liefde en hoe vaak wordt je nou een een tweede keer verliefd in je leven?:D En nog belangrijker is dat IOS alleen op Iphones draait. Meeste mensen kiezen toch daarom voor een iphone denk ik. Stel je voor dat ios niet bestond en iphones gewoon op android draaiden. Ik zou dan never nooit een iphone kopen.

  2. Het probleem is dat wij westerlingen Chinees spul al heel snel slecht en goedkoop vinden. Plak daar vervolgens een naam aan die wij al lastig vinden uitspreken en je bent al uitgepraat bij 75% van de meeste westerlingen… Waarom een kopie nemen als je het origineel kunt kopen…

  3. Hoe verliefd waren we tot begin deze eeuw op Nokia en Blackberry?

    Nokia liet het, na het beste toestel ooit gemaakt (door Nokia) de 6310i volledig liggen door zich te focussen op spielerij, terwijl zakelijke gebruikers juist batterijduur en eenvoud wilden. Nokia leek toen onaantastbaar.

    Blackberry was met een zeer degelijk model 7290 en eigen betrouwbare dataserver, júist prima in de zakelijke markt, maar sloeg ook voor hun de verkeerde kant op.

    De/Mijn eerste iphone 2 was zo een ongelofelijk “dat anderen daar niet aan gedacht hebben” gevoel!

    Maar wie zegt dat Apple in de toekomst niet zo’n blunder maakt?

  4. @iMe: Om die blunder te voorkomen heeft Apple met IOS een prachtig gevangenis gebouwd:D

  5. Mijn iPhone was mijn eerste telefoon waarvan ik echt super blij was. Zelfs oude Nokia’s hadden dat niet, omdat er zoveel keuze was, was de keuze die ik maakte niet goed genoeg. Daarnaast maakte Nokia van Symbian echt een potje.

    Het is ook zoals hierboven gezegd wordt: ik heb een iPhone omdat het iOS draait. Zou de iPhone Android draaien dan had ik nooit een iPhone gekocht.

    Bedrijven moeten Apple niet willen kopieren maar hun eigen identieit willen uitdragen. Apple is zo’n succes omdat perfectie en idiologie prachtig worden gecombineerd. De lat ligt (lag?) hoog en winst was een doel maar dan wel op de juiste wijze (door goede producten zichzelf te laten verkopen).

  6. Dat is wel het verschil geweest met mijn eerste iPhone inderdaad. Had al veel telefoons gehad die wel af en toe een soort van ‘wauw’ gaven maar niet zoals de iPhone toen ik echt dacht: maar dit verandert alles. Windows Mobile was lang niet zo slecht als werd beweerd, HTC maakte toen al goede toestellen en daarvoor had ik een plastic Sharp GX20 telefoon met Vodafone Live! Kan je het voorstellen: een ringtone kostte €3,50 en een simpel Java spelletje rond een tientje. En dan allemaal downloaden met gprs. Het kan hard gaan.

    Je vraagt je wel af waar we over nog 15 jaar staan. Tussen de plastic drama telefoon van Sharp en de eerste iPhone zit maar 4 jaar. Iedereen zit toch wel weer te wachten op de volgende spectaculair evolutie van de mobiele telefoon. Het wordt wel weer eens tijd om je echt te verbazen.

  7. Het is ze misschien niet gelukt,om Apple te evenaren,maar ze hebben het toch verdomd goed gedaan in een paar jaar!!! En onlangs heb ik gezien,dat ze terug een record verbroken hebben met de Redmi Note 4 in India. Ikzelf heb kort geleden mijn Iphone 6S ingeruild voor een Xiaomi MI5S (kostprijs 330 euro voor 64GB),en heb het mij geen moment beklaagd,dat toestel is retesnel,en trekt uitstekende kiekjes,zelfs bij donkere omstandigheden.Miui kun je niet vergelijken met andere Androids,want is ook door Xiaomi zelf ontwikkeld,en heeft miljoenen volgers!Dus het hangt net zoals IOS perfect aan elkaar,maar dan niet zo gesloten!Het was even aanpassen naar Miui,maar nu is het echt een genot om mee te werken,en al die opties die je meer hebt,tov IOS!En ik ben eindelijk niet meer gebonden aan software,en accesoires!Je bent ook van jaren upgrades voorzien en 2 jaar Europese garantie bij bepaalde webshops,maar met die kwaliteit,denk ik dat ik het niet nodig zal hebben 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.