Reacties voor: Twee jaar HomePod: Waarom je beter kunt wachten op de tweede generatie [Opinie]

Apple brengt de HomePod uit in steeds meer landen en brengt ook nog steeds updates met nieuwe functies uit. Maar heeft het twee jaar na de introductie nog wel zin om de speaker aan te schaffen? Wij vinden dat je beter kan wachten totdat Apple met de tweede generatie komt. En wel hierom...
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 46 reacties

  1. Sowieso wacht ik op een tweede en ga ik niet voor de eerste generatie, er zijn een aantal dingen wat ik persoonlijk mis.

  2. Heb 1 jaar geleden 2 HomePods gekocht bij belsimpel in Nederland. En ze bevallen uitstekend.

  3. Wat een kul afsluiting. Als je in de markt bent voor de Homepod ga je toch nooit een Sonos in huis halen? Mega irritant dat je er niet eens naar kunt airplayen.

  4. Origineel geplaatst door Michel
    Sowieso wacht ik op een tweede en ga ik niet voor de eerste generatie, er zijn een aantal dingen wat ik persoonlijk mis.

    Wat mis je op dit moment?

  5. Ik begrijp het nut niet van zulke speaker

  6. Ik woon in Limburg. Gewoon 2 bij de Duitse MediaMarkt gehaald. Staan hier al een jaar.

  7. Nou je kunt dus afgeluisterd worden en dat ding verstaat je toch nooit.

    Nou komen er natuurlijk die zeggen dat is Google dat doet Apple niet, nou laten we t hopen….

    Eerste generatie is eigenlijk nooit een klapper, de eerste krijgt vaak ook veel korter updates, neem iPad 1 tot en met iOS 5 iPad 2 tot en met iOS 9.

  8. Origineel geplaatst door Nm
    Wat een kul afsluiting. Als je in de markt bent voor de Homepod ga je toch nooit een Sonos in huis halen? Mega irritant dat je er niet eens naar kunt airplayen.

    sinds wanneer kan je naar een Sonos of Homepod niet AirPlayen?

  9. Heb net vorige maand een HomePod in Duitsland gehaald. Vind het een prachtig ding met een geweldig geluid. Siri werkt ook prima in het engels. Ik zie wel of Apple nog een 2e generatie maakt en wat het dan wordt.

  10. Heb al meerdere Homepods en ben er superblij mee. Fantastisch apparaat! Wachten op een volgende generatie? Voor mij moet een speaker een speaker blijven. Kleine verbeteringen prima, maar ga er geen scherm in verwerken. De huidige Homepod is al geweldig. Siri kan uiteraard verbeterd worden, maar heb je daarvoor een 2e generatie nodig? Ik denk het niet. Ik schat de ontwikkeling van de Homepod meer in richting Mac Pro periodes (5 jaar) dan de iPhone (elk jaar). We gaan zien wat de toekomst brengt.

  11. Ik heb de HomePod vorig jaar in Keulen gekocht tijdens m’n vakantie en ik mis er niks aan. Nederlands zou fijn zijn, maar Siri werkt prima in het Engels.

  12. Origineel geplaatst door Tom
    Ik begrijp het nut niet van zulke speaker

    Dat dacht ik ook toen ik hem nog niet had. Nu heb ik overal in huis dezelfde muziek en kan ik via Siri bellen, muziek afspelen, lampen regelen en ze als speakers voor Netflix gebruiken. En als timer in de keuken. Als klok. Als weerstation. Tja … kan je zonder? Zeker! Maar tof is ie!

  13. Origineel geplaatst door Michel
    Sowieso wacht ik op een tweede en ga ik niet voor de eerste generatie, er zijn een aantal dingen wat ik persoonlijk mis.

    Origineel geplaatst door Hidde
    Wat mis je op dit moment?

    Spotify connect, eventueel RJ45 aansluiting, dienst zoals TuneIn, eventueel muziek via NAS, NL Siri maar vooral Spotify connect. En nee via Bluetooth is anders dan Spotify Connect.

    Zie nog steeds niet het voordeel ten opzichte van mijn Sonos Beam.

  14. Ik wacht wel op de Ikea/Sonos uitvoering. Ws de lamp…

  15. @Serena: ja de mediamarkt is ook erg “cloos” bij Limburg 😉

  16. Eigenlijk een wat rare stelling. Je koopt speakers, waar intelligente computertjes zijn ingebouwd voor mooier geluid en wat extra functies. Dan ga je er niet van uit dat je ze iedere paar jaar weer gaat vernieuwen. Meestal doe je bij goed geluid al gauw tien, vijftien jaar of langer met een set. Nu zou, om Benjamin te volgen, Apple het dus in zijn hoofd kunnen halen om na vier jaar (of vijf) doodleuk geen ondersteuning en updates meer te leveren? Dat zou betekenen dat ze vervolgens wel nog als plantenbakstandaard kunnen dienen, maar niet meer meekomen in je Apple-cocon, ook al zitten ze technisch nog zo goed in elkaar. Leuk businessmodel voor Apple, waar Benjamin wel eens gelijk in kan hebben.
    Had ik zo nog niet voorzien, toen ik mijn setje kocht.
    Voelt niet echt goed, deze ontwikkeling.

  17. Ik heb al scandyna podspeakers in huis. Doen t ook prima 🤓

  18. @Walden: Er is geen product wat nu niet meer functioneert van Apple, er zullen misschien over een paar jaar geen updates meer voor de HomePod zijn maar hij zal dan gewoon blijven werken!

  19. Origineel geplaatst door Nm
    Wat een kul afsluiting. Als je in de markt bent voor de Homepod ga je toch nooit een Sonos in huis halen? Mega irritant dat je er niet eens naar kunt airplayen.

    Eens!

  20. Origineel geplaatst door Leo
    Nou je kunt dus afgeluisterd worden en dat ding verstaat je toch nooit.

    Nou komen er natuurlijk die zeggen dat is Google dat doet Apple niet, nou laten we t hopen….

    Eerste generatie is eigenlijk nooit een klapper, de eerste krijgt vaak ook veel korter updates, neem iPad 1 tot en met iOS 5 iPad 2 tot en met iOS 9.

    Als ik “hey Siri” fluister op een afstand van 7-8 meter reageert de HomePod. Wat een kolder-opmerking.

    En née, Apple doet dat niet. Als je een beetje bekend bent met het bedrijf (wat niet echt zo lijkt), weet je dat privacy op #1 staat!

    En betreft “eerste generatie is nooit een klapper”.. hoeveel eerste generaties hebben super goed verkocht? iPhone, Apple Watch, 5K iMac, AirPods.. weer zo’n mooie kolder-opmerking 👍🏽.

  21. Origineel geplaatst door Michel
    Spotify connect, eventueel RJ45 aansluiting, dienst zoals TuneIn, eventueel muziek via NAS, NL Siri maar vooral Spotify connect. En nee via Bluetooth is anders dan Spotify Connect.

    Zie nog steeds niet het voordeel ten opzichte van mijn Sonos Beam.

    Jaa.. dit gaat nooit komen haha. Het is een Apple apparaat, wat erg nauw werkt met het “eco-systeem” van het bedrijf. Aansluitingen, Bluetooth, Spotify’s ondersteuning gaan hier echt niet op komen haha.

  22. Als je een homepod koopt weet je de beperkingen, Apple is voor het gebruikers gemak in hun eco systeem en dat maakt het net goed. ibood had deze week homepods voor 230€: Maar heb deze overgeslagen omdat ik vermoed dat er snel een kleine update komt voor de homepod. Zou bleutooth meer verkoop opleveren? Misschien wat, maar niet te veel denk ik. Iemand die in het android systeem zit blijft bij de google home of is bij Sonos. De eventuele tegenvalende verkoop is Apple hun eigen fout door de markt erg te beperken.

  23. @Hidde: Nou…..
    Heel lang kan t wel , maar mijn vader heeft mijn oude iPad 1 en die kan eigenlijk niks meer….
    Geen apps meer op te zetten niks….
    Alleen nog wat Google en de apps die er al op staan, anders moet je mogelijk via de pc er nog iets op kunnen zetten maar eigenlijk is t gebeurt.
    Maar het duurt wel lang vaak ja voordat dat zover is, niet lang terug nog even een4s paar maanden gebruikt en ik kon alles daar nog gewoon op doen, als de app een te nieuwe ioshad werd oudere versie geplaatst

  24. @Erwin: ik zeg niet dat eerste generaties slecht verkopen, de ondersteuning is vaak korter en minder mogelijkheden en kinderen ziektes.
    Neem iPad 1 geen camera dikke bult erachter en kort ondersteunt.
    En ik kan tegen Siri zeggen wat ik wil ik wordt nooit verstaan op iPad en iPhone , en ook reageert Siri geregeld plots op iets wat ie hoort dat ik heb t helemaal uitgezet.
    En ik hoor meer mensen daar over.
    En dat meesluisteren hoop ik ook dat ze dat is niet doen, blijft afwachten ook kan er een bug soms zijn waardoor er wel afgeluisterd kan zie walkietalkie bij de watch

  25. Zolang er geen fatsoenlijk aanbod is voor Spotify connect i.c.m. Siri, of dat nou op de Sonos of Homepod is koop ik het niet. Het is bijna 2020, dan hoef je toch niet meer te streamen vanaf een telefoon kom op zeg..

  26. (Red.) De HomePod bestaat exact 2 jaar, vandaar dat we dit opinie-artikel geactualiseerd hebben.

  27. @Redactie: Ik heb de Homepod een week in huis gehad, wel veel geluid uit zo’n boxje, voor mij helaas veel teveel bas, geen equilizer met iphone en Spotify, over op Apple Music, nog steeds de nare niet blusbare bas-overdosis, exit Homepod, nu weer gelukkig met mijn oude boxen en een airport-express. Met dank aan marktplaats. Overigens, Siri vind ik een ramp, alleen als ik de naam van een collega noem (Desiree) dan krijg ik soms contact..

  28. Wat een onzinverhaal.. als er een kleinere uitkomt zal dat invloed hebben op de geluidskwaliteit. De huidige HomePod kan tippen aan de play5 (play5 is wel iets beter qua geluidskwaliteit) Voorlopig zit er nog wel genoeg kracht in de processor zodat je geen ondersteuningsproblemen gaat krijgen zoals nu bij de eerste generatie Sonos spelen. Nederlande Siri zou wel fijn zijn…

  29. Wat natuurlijk ook van belang is, speakers verouderen niet echt en qua ontwikkeling in geluid is het meeste ook wel gebeurd.
    Bij de reguliere speaker aanbieders gaan hun series ook echt jaren en jaren mee voordat er überhaupt een nieuw model komt en qua updates valt het dan ook wel mee.

  30. Origineel geplaatst door Karst
    Wat een onzinverhaal.. als er een kleinere uitkomt zal dat invloed hebben op de geluidskwaliteit. De huidige HomePod kan tippen aan de play5 (play5 is wel iets beter qua geluidskwaliteit) Voorlopig zit er nog wel genoeg kracht in de processor zodat je geen ondersteuningsproblemen gaat krijgen zoals nu bij de eerste generatie Sonos spelen. Nederlande Siri zou wel fijn zijn…

    Dat is vage vergelijking want de eerste Sonos is bijna 5 jaar ouder dan de HomePod.

  31. Ik heb gewoon een Denon versterker met airplay en 2 Bose boxen van 25 jaar oud met subliem geluid. Niks smarts aan… puur voor het geluid want daar gaat het om. Kan geen homepod tegenop

  32. @Tom: Omdat je ‘m niet hebt….

  33. Ik heb er twee In de woonkamer en ben niet echt enthousiast:
    – hele zware bassen waardoor muziek op lager volume niet goed klinkt
    – Siri enkel in het Engels, en om alle features te kunnen gebruiken moet je ook Siri op je iPhone in het Engels zetten, wat ik niet wil.
    – Siri reageert traag. Veel trager dan op mijn iPhone.

  34. Origineel geplaatst door Tom
    Ik heb er twee In de woonkamer en ben niet echt enthousiast:

    – hele zware bassen waardoor muziek op lager volume niet goed klinkt

    – Siri enkel in het Engels, en om alle features te kunnen gebruiken moet je ook Siri op je iPhone in het Engels zetten, wat ik niet wil.

    – Siri reageert traag. Veel trager dan op mijn iPhone.

    – 1. Persoonlijk maar kan begrijpen wat je bedoeld, zelf niet echt een probleem mee maar enige mogelijkheid tot aanpassing zou gewenst zijn.

    – 2. Siri in het Engels, zou het niet anders willen, iPhone staat ook op Engels, werkt beter, klinkt beter.

    – 3. Siri werkt. Reageert hier super snel en werkt eigenlijk altijd, in tegenstelling tot wat ik ervaar op me iPhone 10s Max. Maar om dat te omzeilen gebruik ik double tap op me gen 1 Airpods.

  35. Ik de mijne ongeveer sinds dag 1 (UK versie) en ben eigenlijk dit jaar (of volgend jaar) van plan 1 extra te kopen voor in de woonkamer om te koppelen met die andere en nog 1 voor in de slaapkamer.

    Tot dusver ben ik er super tevreden ermee, Siri reageert best goed en activeert in 95% van de gevallen.
    Het geluid is super, alhoewel inderdaad in het begin er erg veel bass was, is naarmate goed verbeterd.
    Het ontbreken van de Nederlandse taal maakt mij niet zoveel uit, aangezien ik mijn Apple apparatuur (of andere) altijd op Engels instel.

  36. Wat ik me dus afvraag. De Homepod ondersteunt nog geen Nederlands, geeft dat problemen met de communicatie met de rest van je spullen? Mijn Philips Hue Scenes hebben Nederlandse namen, als ik bijvoorbeeld de scene “gang beneden” via Siri aan wil doen moet ik het dan anders uitspreken? Werkt dit wel?

  37. Uitstekend alternatief voor Sonos etc . Heb er 2 gebruik sinds de introductie deze voor 99,9 % voor het geluid, ben zelf slim genoeg 😉

    Zolang  maar blijf Airplayen staan ze hier nog wel tig jaartjes.

    Wat me veel meer stoort is het feit dat als ik een nieuw muzieknummer in de wachtrij zet (sinds MacOSX Maverick) na het reeds spelende nummer, deze wordt onderbroken. Deze drop-out heb ik nu al 1 1/2 jaar geprobeerd onder de aandacht te brengen bij  , maar krijg geen reactie, bij elke up-date hoop ik dan weer dan het is verholpen, helaas…….teleurstellend…..of ben ik de enige die die probleem ondervind ?

  38. Heb er ook 2 vanaf het begin ( in Duitsland gehaald) en ben er erg blij mee gebruik ze elke dag.

  39. “kun je misschien beter kijken naar een alternatief zoals de Sonos” ‘Sonot’ Bedoelen jullie zeker. Sonos heeft mijn ogen geopend door de dreigende buiten werking stelling van ‘oude modellen’. Hoezo, oud? Een luidspreker is een luidspreker en kan decennia mee maar niet meer in deze maatschappij blijkbaar. En als consumenten dan collectief boos worden huilt Sonos krokodillentranen. Fijne bedrijfscultuur.

    Nu Apple; eigenlijk schrijven jullie wat Sonos denkt. Consumeren en verouderd na 2 jaar. Eh, het is een luidspreker. Een luidspreker! Ik begin deze commerciële vallen en de bijbehorende milieu kortzichtigheid zó te haten.

    Maar goed, Sonot, bedankt voor het openen van mijn ogen.

  40. Ik heb sinds een maand 2 in mijn huiskamer staan. Ze bevielen me zo goed dat ik een 3e heb aangeschaft voor in mijn slaapkamer. Toen bleek dat mijn oude router V9 al het WiFi verkeer niet goed aankon. Dat omdat Spotify via iPad iPhone gestreamd moet worden. Het afspelen van een nummer viel steeds uit. Heb uiteindelijk via KPN hun nieuwste router gekregen en dat maakt veel verschil.

    Eigenlijk zou je lid moeten worden van Apple Music om direct alle nummers via Siri op te kunnen roepen. Omdat ik al zolang bij Spotify zit en hen ook mijn klandizie gun, ben ik lid geworden van iMatch zodat al mijn ooit zelf aangeschafte nummers direct via Siri kunnen worden afgespeeld. Prima kwaliteit en puur genieten! Aanrader!

  41. De huidige iPods hebben een superieure en sublieme geluidskwaliteit.

    Geen enkele reden om te wachten met aankoop, zeker niet aan huidige prijzen van rond de 250€

    DOEN !!

  42. Het leven is veel te kort om alsmaar te wachten.

  43. Homepods zijn meer een extra in het Apple ecosysteem dan een kern. Ze zitten knap in elkaar, waardoor ze hun geluid aan kunnen passen aan de akoestiek van de kamer waarin ze staan (want je merkt het pas echt als je er twee hebt). Afgezien van de technische specs op papier waar mensen vaak gevoelig voor zijn, zie ik geen aanknopingspunten om ze beter te laten klinken in een 2.0 versie. Zeker als die duurder zou worden gaat bij de keuze het geluid toch de doorslag geven bij de echte liefhebbers. Als dat vervolgens niet merkbaar beter is…
    goede speakers gaan lang mee, als ze zo goed klinken zie ik geen reden uit te kijken naar opvolgers. Dat is anders dan bij iPhones of Mac’s, daar gaan de prestaties echt vooruit, waardoor ik iedere vier tot vijf jaar graag een upgrade aanschaf.
    Voor degenen die voor het geluid gaan zie ik dus geen reden om te wachten op homepod 2.0. Zonde van je tijd.

  44. Origineel geplaatst door Arno1975
    Wat ik me dus afvraag. De Homepod ondersteunt nog geen Nederlands, geeft dat problemen met de communicatie met de rest van je spullen? Mijn Philips Hue Scenes hebben Nederlandse namen, als ik bijvoorbeeld de scene “gang beneden” via Siri aan wil doen moet ik het dan anders uitspreken? Werkt dit wel?

    Ik moet Siri activeren in het Engels en de scènes uitspreken in het Nederlands. Ik zeg dus Siri turn off the lights in the woonkamer. Of Siri Welterusten. Werkt perfect! Je kan ook je iPhone op Engels instellen en dan alles in het Engels zeggen.

  45. Heb er twee gehaald bij de Media Markt Duitsland. Blij verrast door de geluidskwaliteit.
    Heb heel veel zaken via Homekit geregeld en omdat Siri heel goed werkt is het nu lekker commando’s geven… Nederlandse Siri zou na 2 jaar wel eens tijd worden en ook de bruikbaarheid voor de rest van het gezin vergroten…
    Wij gebruiken Spotify en ik baal er echt van dat ze de HomePods zo gesloten houden. Dit is voor mij de reden om juist niet naar Apple Music over te stappen. Waar ik ook van baal is dat ik vanaf een Mac niet naar een Stereo set Homepods kan AirPlayen… dit wordt gewoon tegen gehouden! Kan alleen via iTunes en ik vind dit echt belachelijk!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.