Reacties voor: Opinie: Waarom verhalen over de teruggeschroefde iPhone-productie onzin zijn

Nikkei meldt elk jaar in januari dat de iPhone-verkoop tegenvalt en dat Apple daarom gedwongen is de productie te verlagen. Toch maakt Apple vlak daarna weer recordcijfers bekend. Ergens klopt er iets niet... en het probleem zou wel eens bij Nikkei kunnen liggen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 11 reacties

  1. Moet hebben? Ik wil hem best hebben, maar.. de prijs staat mij niet aan.
    Ik ga hem dan ook nooit halen.. simpel zat.

  2. Deze berichten zijn puur koersmanipulatie van de koers van Apple en toeleveranciers. Apple maakt donderdag de cijfers bekend en is nu in de zgn stilte periode waarin zij niet mogen reageren. Ikzelf maak er vaak maar gebruik van door wat extra aandelen Apple te kopen..

  3. Lijkt mij meer dan logisch dat je voor de feestdagen aanzienlijk meer verkoopt dan de 2 a 3 maanden daarna en dat je daar de productie op afstemt.</

  4. Snap dat dit pijnlijk is, maar het is gewoon een feit dat de X niet goed verkoopt. Heb de X ook, maar wat ik er nou meer mee kan tov een 8??? Die tijden zijn voorbij, er zijn TEveel goede high end alternativen anno 2017/18. Ook dat smerige manipuleren via updates heeft ze punten gekost.

  5. Vind dit een goed artikel van Gonny, je krijgt er een duidelijk inzicht van hoe de verhoudingen liggen qua verkoopcijfers in welke periodes. En ja , de X kost wel wat maar is de moeite meer dan waard als je hem kunt nemen met een abbo. Scheelt een slok op een borrel.

  6. Origineel geplaatst door Rick
    Snap dat dit pijnlijk is, maar het is gewoon een feit dat de X niet goed verkoopt. Heb de X ook, maar wat ik er nou meer mee kan tov een 8??? Die tijden zijn voorbij, er zijn TEveel goede high end alternativen anno 2017/18. Ook dat smerige manipuleren via updates heeft ze punten gekost.

    Een feit zelfs 😀

    Zullen we gewoon de earnings call even afwachten?

  7. Origineel geplaatst door Rick
    Snap dat dit pijnlijk is, maar het is gewoon een feit dat de X niet goed verkoopt.

    En dat zijn aannames! Zolang Apple zelfs niks erover zegt is het geen feit. Laten we de earnings call afwachten. Dan weet je precies wat er verkocht is en als het dan tegenvalt dan mag je hel en verdoemenis over Apple uitroepen!

  8. @Richard: Dan weten we nog niet hoeveel er van ieder model zijn verkocht, Apple zal alleen maar aangeven hoeveel iPhones er in totaal zijn verkocht.

  9. @Job: Juist, Apple is nooit open geweest over zijn cijfers. Kijk naar de watch. Ook werden er nooit specifieke cijfers over de 5c gegeven, waarvan iedereen wel weet dat het een downer was.

    Apple zet hoog in zeker qua prijs met de X en heeft zich mogelijk verkeken op het aantal fans dat het geld hiervoor wil uitgeven. Idd fans en niet gebruikers want de gemiddelde gebruiker geeft zelden ruim 1100 euro uit.

  10. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  11. Origineel geplaatst door Alex
    Deze berichten zijn puur koersmanipulatie van de koers van Apple en toeleveranciers. Apple maakt donderdag de cijfers bekend en is nu in de zgn stilte periode waarin zij niet mogen reageren. Ikzelf maak er vaak maar gebruik van door wat extra aandelen Apple te kopen..

    Eindelijk iemand die het snapt. Er zijn mensen die tonnen, zo niet miljoenen verdienen aan dit soort nep nieuws en lekker short gaan op het aandeel wetende dat dit soort nieuws elk jaar weer voorbij komt en voor korte paniek zorgt. Dit soort manipulatie zie je steeds meer voorkomen. Ook bijvoorbeeld bij Tesla waar zogenaamde anonieme bronnen het ene doem verhaal na het andere naar buiten slingeren om maar te zorgen dat die koers daalt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.