Reacties voor: Opinie: Waarom de iPhone 8 mijn favoriete iPhone is

De iPhone 8 heeft alles in huis wat je van een iPhone wil: een kraakhelder scherm, Touch ID, een mooie behuizing en een razendsnelle processor. Voor mijn geen fancy Face ID gezichtsherkenning of OLED-scherm: de iPhone 8 is mijn absolute favoriet.
Lees het complete artikel → Opinie: Waarom de iPhone 8 mijn favoriete iPhone is
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 53 reacties

  1. Gefeliciteerd. Maar waarom dit artikel? Mijn favoriete kleur is groen.

  2. Ik begrijp dit niet. Als je eenmaal een iPhone X in je handen hebt gehad wil je toch niks anders meer🤔

  3. Wat een gezwets, alsof je een iPhone X koopt om op te scheppen naar je vrienden. Ik vind dit artikel meer een excuusbrief naar je zelf omdat je achteraf misschien toch liever een iPhone X had willen hebben. Een sterk staaltje subjectieve journalistiek als je het mij vraagt.

    Verzonden vanaf mijn iPhone X (dit is trouwens mijn handtekening in mijn e-mail omdat ik wil dat iedereen moet weten dat ik een iPhone X heb).

  4. Origineel geplaatst door Maarten
    Gefeliciteerd. Maar waarom dit artikel? Mijn favoriete kleur is groen.

    Kun je dit ook onderbouwen met argumenten? Zoals de auteur van dit artikel.

  5. Origineel geplaatst door Graf Zum Kotzen
    Ik begrijp dit niet. Als je eenmaal een iPhone X in je handen hebt gehad wil je toch niks anders meer🤔

    Hahaha. Je hebt zoooo gelijk.. 😁

  6. Jammer dat er op dit opiniestukje door sommigen direct zo onprettig gereageerd wordt.
    Wat is er moeilijk te begrijpen aan het kopje: opinie: waarom …enz?
    Ik heb net een jaartje een iphone 7 en wil in het najaar overstappen op een opvolger van de 8 of de X. Daarom is dit opiniestukje zeker nuttig!

  7. Maar kan je zo’n artikel wel schrijven wanneer je nog niet een iPhone X hebt getest? Ik zou het interessanter vinden wanneer je beide een tijdje getest hebt en vervolgens tot de conclusie komt dat je voor een iPhone 8 gekozen hebt.

    Ik kom zelf van een 6 en nu een X. Ik was wel wat huiverig voor het ontbreken van een Homeknop maar dat was na een uurtje weg.

  8. (Red.) Ander taalgebruik s.v.p. Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  9. Iedereen heeft zijn:haar favoriete iPhone

  10. De home knop is iconisch.
    Voor mij overswitchen naar de iPhone X is ook nieuw, ik ging namelijk ook altijd voor wat vertrouwd was.
    Waarom ik toch de iPhone X over de 6s heb gekozen? Ouder toestel, en persoonlijk vond ik de X met meer scherm en face ID heel interessant.

    Alleen heb ik de 5s met touch ID en de 6 overgeslagen.
    Waarom? Nieuwe technologie waar ik een beetje terughoudend in was. De touch ID!
    Nu Apple zich keer op keer bewezen heeft, ook met de Apple Watch, ik durf het aan om een keer bij de “nieuwe” generatie Apple gebruikers te horen!

    Ook zoals jij al aangaf hetzelfde verhaal met face ID. Eenmaal gewend en onderdeel van het dagelijks leven is het niet meer weg te denken!
    We hebben ook een homeknop gekregen die niet meer in te drukken is. Deze hele generatie iPhones heb ik niet in gebruik gehad.
    Misschien als ik dat wel had zou ik ook zoals jij een iPhone 8 hebben genomen.
    Of ik alleen net zo tevreden zou zijn zoals ik nu de X heb ervaren en gezien, ook bij andere mensen.

    Dat face ID in sommige gevallen minder goed zou werken dan touch ID. Ik mag mezelf dan van geluk spreken dat het juist omgekeerd is!
    Misschien nog te vroeg om te zeggen, maar ik heb meermaals opnieuw mijn vingers moeten instellen omdat mijn 6s deze niet meer herkende.
    Alleen de tijd zal leren of dit met face ID ook zo zal zijn. Maar ik heb goede hoop!

  11. @Graf Zum Kotzen: gedeeltelijk mee eens, vind’m te groot. Als er een kleiner model komt ga ik afscheid nemen van m’n X

  12. Origineel geplaatst door Davey
    Dat face ID in sommige gevallen minder goed zou werken dan touch ID. Ik mag mezelf dan van geluk spreken dat het juist omgekeerd is!
    Misschien nog te vroeg om te zeggen, maar ik heb meermaals opnieuw mijn vingers moeten instellen omdat mijn 6s deze niet meer herkende.
    Alleen de tijd zal leren of dit met face ID ook zo zal zijn. Maar ik heb goede hoop!

    Ik heb een iPhone 8 Plus. Fantastisch toestel, maar als ik bijvoorbeeld een poos in bad heb liggen weken, of andersom: als ik in de vrieskou buiten heb gelopen, dan wil de Touch ID niet goed omdat mijn vingers vervormd zijn. Dan moet ik toch echt mijn code intikken. 🙂

    Face ID is zo gek nog niet, denk ik. Het klinkt me ook veilig in de oren.

    Fijn artikel, goed om te lezen hoe een redactielid tegen de 8 versus 10 discussie aankijkt vanuit zijn eigen ervaring.

    Voor mezelf sprekend; als ik eind dit jaar mijn toestel ga vervangen (ik koop altijd losse toestellen), dan wordt het zeer waarschijnlijk een 10. Tot die tijd ben ik zeer blij met mijn supersnel werkende en betrouwbare iPhone 8 plus. Just because! 😀

  13. Heb sinds 4 maanden een X een top toestel met alles erop en eraan werkt super tevens de AirPods in gebruik in Mn werk beiden echt zn geld waard

  14. Telkens als ik mijn iPad Pro gebruik valt me het verschil op; scherm en touch-id voelen ineens vooroorlogs aan als je de iPhone X gewend bent terwijl ik voordat ik m’n iPhone X had ik dacht dat de gebruikservaring niet verder verbeterd kon worden. En dan die camera, fenomenaal!

  15. Heb de x en de gebruikservaring is geweldig, echt een stap vooruit. Verfrissend anders!

  16. Geen idee over de 8. De X is zo goed als even groot. Alleen het scherm is groter. En eindelijk van die homebutton af. Lang leve FaceID. Nu de iPad nog!!

    Origineel geplaatst door @rno
    @Graf Zum Kotzen: gedeeltelijk mee eens, vind’m te groot. Als er een kleiner model komt ga ik afscheid nemen van m’n X

    Is er toch de SE??

  17. Ieder zijn ding. Ik vind de notch vreselijk. Is geen gezicht en wacht wel totdat ze camera’s ín scherm weten te verwerken. Zolang liever een recht en hoekig scherm. Touch id werkt heerlijk snel en spreekt me veel meer aan.
    Kortom:
    Zoveel mensen, zoveel wensen.

    @Tony: Opinie is per definitie subjectief hè?

  18. De X bevalt heel goed. Ik vind alleen het gewicht een klein dingetje. Overigens heb ik zakelijk een Samsung A8, met touch-id en face-id en geen homebutton :-). Toch ook wel een fijn toestel, er gaat echter niets boven de X

  19. @Arie: helemaal mee eens.

  20. Heb zelf de iPhone 8 en vind ‘m een toptoestel! Ik heb de X later in de winkel in mijn handen kunnen krijgen om te testen en deze was ook zeer indrukwekkend. Al bij al zijn ze INTERN qua componenten zo goed als gelijk, en dat is waar het mij om draait. De argumenten in dit opiniestuk zijn dan ook zeer gegrond. Zeer verfrissend, deze opiniestuks van iCulture! Doe zo verder 🙂

  21. Wat een onzin in dit artikel! Face-ID is vele malen beter dan Touch-ID. Ik hoef bijna nooit mijn code in te voeren en dat was bij mijn vorige iPhone wel regelmatig het geval. Ik heb de homeknop niet langer dan 1 uur gemist en moet er nu niet aan denken om die terug te hebben. Ik hoef echt niet naar het scherm te kijken om van onderen te vegen hoor. Als ik de 8 van mijn vriendin ff in handen heb dan mis ik alles wat de X zo speciaal maakt. Maarja je zou de X wel een uurtje moeten testen voordat je goed commentaar kunt geven. Maar hoogstwaarschijnlijk wil je dan al overstappen 😄

  22. Ik ben ook voor de 8+ gegaan. Vooral door de notch wat er niet uit ziet. Voor zoveel geldt mag je wel verwachten dat alles erop en eraan zit.

  23. Ik had mijn 6s vervangen door de X en ben na een hoop ellende met mijn X nu toch weer terug bij mijn 6s. Apple heeft na drie maanden de X omgeruild voor een nieuwe maar ben wat huiverig om de nieuwe X in gebruik te nemen. Mijn oude 6s werkt prima.

  24. In de beta van 11.3 kun je op iPhone 7 Plus ook snel vegen tussen venster en andere windows. Gewoon van helemaal links tot het midden, loslaten er voila de stapel met openstaande apps.

  25. Origineel geplaatst door EOTB
    Ieder zijn ding. Ik vind de notch vreselijk. Is geen gezicht en wacht wel totdat ze camera’s ín scherm weten te verwerken. Zolang liever een recht en hoekig scherm. Touch id werkt heerlijk snel en spreekt me veel meer aan.

    Kortom:

    Zoveel mensen, zoveel wensen.

    @Tony: Opinie is per definitie subjectief hè?

    Dat klopt, maar journalistieke subjectiviteit betekent niet dat je je (trouwe) lezers met een iPhone X hoeft uit te maken voor opscheppers.

  26. Ik kan mij wel vinden in het artikel. Ik heb beide toestellen in gebruike (zakelijk & prive) en voor beide zijn er plussen en minnen! Het Oled scherm in de X is prachtig en de content wordt in mijn idee net wat mooier weergegeven. De uitsparing boven in het scherm van de X zie je naar mijn mening na een paar dagen niet meer. De 8 heeft nog steeds een van de beste niet oled schermen in mijn ogen en doet in snelheid niet onder voor de X! Zakelijk vind ik het juist prettig dat deze een homeknop heeft omdat bepaalde handelingen gewoon meer op gevoel gaan met een homeknop. In sommige situaties als je even in een vergadering wat wilt lezen dan hoef je het toestel niet voor je gezicht te houden. Daarnaast ben ik uit automatisme nog iemand die steeds de apps afsluit en dat gaat met de 8 gewoon veel sneller. Het switchen tussen apps gaat weer sneller op de X! De camera van toestellen is gelijk met als uitzondering dat de X er natuurlijk 2 heeft en biedt voor mij prive dan ook meer mogelijkheden. Zakelijk gebruik ik de camera een stuk minder. Wat ik ook prettig vind aan de 8 is dat deze in mijn geval gewoon beter draadloos laadt in de auto;-) absoluut geen argument in mijn ogen om niet voor de een of ander te gaan maar hij blijft gek genoeg beter liggen. Om de X heb ik ook een lederen Apple hoesje (je zou hem laten stuiteren) maar deze maakt hem wat dikker, ik vond andere mooier maar die gleden van draadloze laders thuis en gek genoeg doet de 8 dat met gladde hoesjes weer minder. Voor beide dus wat te zeggen en ik ben blij dat ik ze beide kan gebruiken.

  27. @Patrik: klopt de SE, maar had een 5 en wilde even weer effe voorruit kunnen met de updates en hoe lang zal de SE nog de updates krijgen?

  28. Als gebruiker van de X van het eerste uur…begrijp ik het. Ik mis de homeknop soms, nu moet je kijken en dat is niet in elke gelegenheid ideaal. Functioneel werkt de FaceID verder super, qua inloggen (bijv. telebankieren…briljant!). Dus wil ik beide 😉
    En ook ik vind de X te groot. De 7 was al (te) groot ook. Ik hoop op een kleinere in de toekomst, maar dan met het OLED scherm. Een full screen SE zeg maar. Dan koop ik die meteen!

  29. Ik ben het volledig eens met dit artikel.
    Er zitten nog meer nadelen aan de x ten opzichte van de 8.

    – minder batterijduur
    – notch😄
    – aspect ratio bij videos als je notchloos wil kijken
    – trager apps afsluiten
    – inbranders op je oled
    – kijkhoeken blauw

  30. Niet te vergeten

    – extreme reparatiekosten
    – hoge aanschafprijs

    En wat in het artikel al benoemd word

    – face id is een downgrade in gemak
    – toestel is fors en zwaar

  31. Totaal mee oneens!

    Nu bijna een jaar later weten we dat Face ID een goede vervanging is, hoewel ik persoonlijk nog steeds meer een fan ben van Touch ID. Touch ID werkt nagenoeg altijd, terwijl Face ID nog wel eens wil weigeren. In de praktijk blijkt toch dat Face ID in bepaalde situaties meer moeite heeft om je gezicht te herkennen. Beide technieken hebben zowel voor- als nadelen, maar in the end gaat mijn voorkeur toch uit naar Touch ID

    Face ID werkt zelfs beter, in de winter met handschoenen moet je die dingen uit doen met touch ID (ja je kunt ook aangepaste handschoenen kopen)
    Idem in de zomer, kleffe zweethandjes zijn geen issue met Face ID en met een zonnebril of pet heeft het ook geen moeite. Veel situaties waarin een blik werpen (je wilt toch al immers op je telefoon kijken) makkelijker is dan je vinger.

  32. Origineel geplaatst door @rno
    @Patrik: klopt de SE, maar had een 5 en wilde even weer effe voorruit kunnen met de updates en hoe lang zal de SE nog de updates krijgen?

    Dan nog maandje wachten. Maart gerucht is nieuwe SE2….???

  33. Goed stuk!

    Ik heb zelf 2 maanden de iPhone 8 plus gehad en nu sinds een maand de iPhone X. Ik wilde namelijk toch graag de iPhone X geprobeerd hebben. Beide toestellen hebben voor- en nadelen. Van de iPhone 8 (plus) vind ik inderdaad de homeknop en touch ID een absoluut pluspunt. Face ID is cool, maar Touch ID is veel betrouwbaarder. Ik moet te vaak mijn code indrukken. Wat ik bij de Iphone 8 Plus (en voorgaande iPhones) niet had met Touch ID. Verder was de iPhone 8 Plus razendsnel. Als het goed is even snel als de iPhone X. Maar dan de iPhone X…allereerst is die prijs natuurlijk belachelijk. Maar dat zijn alle prijzen voor Apple producten. Het houd mij niet tegen om het te kopen, maar ze vragen er natuurlijk veel te veel voor. Er zijn telefoons van concurrenten die hetzelfde kunnen (of meer) voor de helft van het geld. Maar goed, daar gaat het niet om. De iPhone X heeft natuurlijk wel een geweldig mooi scherm! Het is natuurlijk niks voor niks dat Samsung nummer 1 van de wereld is en niet Apple. Oled schermen zijn prachtig en op dat punt verbleekt de iPhone 8 (en zijn voorgangers) wel echt! Wat een mooi, helder en haarscherp beeld! Ongekend voor een iPhone! Een ander pluspunt is natuurlijk het bijna randloze scherm. Naast de iPhone X zien de andere iPhones er wel meteen wat gedateerd uit. Dus ook de iPhone 8.

    Wat mij betreft is het dus een kwestie van smaak en wat je belangrijk vind. Ik kan mij heel goed voorstellen dat mensen een voorkeur hebben voor de iPhone 8 met Touch ID, de homeknop en iets betere prijs. Maar ik snap ook dat mensen voor het nieuwste gaan in de iPhone X. Ik hoop alleen wel dat Face ID nog sterk verbeterd wordt of dat ze toch ook Touch ID gaan terug brengen. Wie weet? Ik hou het voor nu nog even bij de iPhone X, maar ik kijk wel uit naar alle nieuwe modellen van komend jaar. Al weet ik bijna zeker dat ik voor het model ga met een Oled scherm, want dat is wel echt zo mooi en zoveel beter.

  34. Heb de iPhone X vanaf het eerste uur en bevalt uitstekend,face id werkt altijd en overal (is tenminste mijn ervaring) en die “notch” ach die valt niet eens meer op ik vind hem tenminste niet storend.
    had tot voor kort nog ‘n iPhone 5S met Engelse simkaart voor mijn vele reizen naar de UK en hoewel eigenlijk niet meer nodig met die nieuwe Europese roam regels heb ik daar een nieuwe iPhone 7plus voor aangeschaft omdat ik foch mijn Engelse nummer wilde behouden met jawel touch id,en hoewel een zeer fijn toestel geef ik toch de voorkeur aan mijn iPhone X zonder homeknop,toestel is ( voor mijn gevoel dan ) veel intuïtiever in gebruik dan mijn iPhone 7 maar dat is ieders persoonlijke smaak

    @Icook: Ik ben het volledig eens met dit artikel.
    Er zitten nog meer nadelen aan de X ten opzichte van de 8.

    – minder batterijduur
    – notch😄
    – aspect ratio bij videos als je notchloos wil kijken
    – trager apps afsluiten
    – inbranders op je oled
    – kijkhoeken blauw

    Wat een onzin,ik heb van alle hier opgesomde “feiten” totaal geen last noch ervaren !

  35. Ik lach me werkelijk slap om het aantal commenters dat per direct in een stuip schiet om hun Iphone X te verdedigen, stel je voor dat iemand daadwerkelijk een voor hun inferieure telefoon beter vindt dan hun “my precious” . Ik heb nieuws voor jullie. Wat jullie gekocht hebben is een totaal te duur experiment, zeg prototype. Dat ding is 400 euro duurder dan de 8 en het enige verschil is een paar 10tjes aan techniek tussen de 2. Dat betekent waarschijnlijk ook dat vanaf dit jaar dezelfde toestellen gewoon weer goed onder de 1000 euro te krijgen zijn. Dus al met dank ik jullie dat in al jullie gretigheid en Apple devotie, jullie de weg naar een normaal toestel gesubsidieerd hebben. Dus hoe geweldig het toestel ook moge zijn, vanaf september is het gewoon een oud toestel waar je 400 euro teveel voor betaald hebt. 🙂

    Verder zal het wel een geweldig toestel zijn maar is Benjamin zijn gevoel ook de mijne. Plus het feit dat de notch werkelijk de meest onzinnige oplossing ooit is…..

    (Red.) Persoonlijke aanval verwijderd.

  36. Hlemaal eens met dit artikel.
    Alle voordelen van de X worden tenietgedaan door ondoordacht ontwerp.
    Ronde hoeken => ziet er (zeker met de OLED bauwe gloed) uit als de TV van de jaren ’50 !!
    Notch => wat is nou de meerwaarde boven een dunner bezeltje ? Dat je een stuk van je OLED schrm mist ?
    Face ID => mooi, maar het “verbetert” iets dat al near-perfect was. En als je dan gezichten detecteert, stuur daar dan ook de landscape/portrait functie mee zodat je in bed automatich landscape video’s hebt.
    Schermformaat => vreemde/onhandige verhouding voor fullscreen video
    Snellere processor, mooiere camera => OK, die staan.
    Intussen worden alle SW developers weer “gedwongen” om Notch, ronde hoeken en konijnenoren te ondersteunen, waarvan de meerwaarde onduidelijk blijft.
    En dan die eindeloze toetscombinaties voor iets simpels als restarten -arrrrgghh.

    Doe mij maar lekker de 8 (of inderdaad de 6S met audioplug) !!

  37. Hier ook een fanatieke gebruiker van de 8+ , kwam van de 5s die overigens na 4,5 jaar nog steeds trouw dienst deed . De X deed het voor mij niet , ik zie mezelf al tijdens het autorijden de x ontgrendelen door ernaar te kijken en ondertussen de vangrail in te rijden . Nee de touch ID is prima en kwa snelheid gaan de toestellen gelijk op . Het doel is om deze ook 4 a 5 jaar oud te laten worden . Maar tegen die tijd zal ik toch echt moeten geloven aan face id ben ik bang …

  38. @Jaap: waarom overstappen op een iphone 8 als het precies hetzelfde is als 7, dan ben je wel heel dom…

  39. Slim, die opniniestukjes, vergaart elke keer een hoop reacties, je mening geven, lokt dus uit dat anderen ook hun mening willen geven. Zo ook ik, ik kan er met mijn kop niet bij dat je touch id boven face is plaatst, geloof het eerlijk gezegd ook niet. De omstandigheden waarin face id moeilijkheden heeft, is in mijn beleving vele malen kleiner dan de momenten waarop touch id weigert. Natte handen, vette handen, vieze handen, vieze knop, kapotte knop, kapotte vingers, beide handen aan het stuur en zo kan ik nog wel even doorgaan, face id heeft bij mij alleen nog geweigerd als ik een vinger op de camera plaats, of bij hele donkere omstandigheden icm met een donkere wallpaper (gebruik je een lichte, is dat zelfs in het pikkedonker genoeg om face id te laten werken) voor de rest werkt het top!

  40. Wat zou t toch mooi zijn als er een X achtige iphone komt met het formaat van de SE. De 7/8 en X zijn echt enorm groot; de SE is n superformaat om bv makkelijk in je broekzak te stoppen

  41. Origineel geplaatst door MadhouseNL
    Hier ook een fanatieke gebruiker van de 8+ , kwam van de 5s die overigens na 4,5 jaar nog steeds trouw dienst deed . De X deed het voor mij niet , ik zie mezelf al tijdens het autorijden de x ontgrendelen door ernaar te kijken en ondertussen de vangrail in te rijden . Nee de touch ID is prima en kwa snelheid gaan de toestellen gelijk op . Het doel is om deze ook 4 a 5 jaar oud te laten worden . Maar tegen die tijd zal ik toch echt moeten geloven aan face id ben ik bang …

    Je kunt Face ID zo instellen dat je niet naar je scherm hoeft te kijken om je iPhone te ontgrendelen.

    Dat is natuurlijk minder veilig, maar aangezien je tijdens het rijden een ontgrendelde iPhone gebruikt is veiligheid voor jou blijkbaar niet zo belangrijk.

  42. Ik verbaas me ontzettend over de reacties hier waarin de notch wordt beschouwd als een stukje scherm dat ons is afgepakt. Misschien is het een “glas half vol of half leeg”-verhaal, maar ik zie de “oren” als een stukje extra scherm dat iPhone 8 bezitters moeten missen.

    Apple had er ook voor kunnen kiezen om een bezel aan de bovenkant te laten bestaan, maar doordat op de iPhone X de statusbalk nu wordt weergegeven in dit extra stukje scherm blijft er meer ruimte over voor belangrijke dingen.

  43. Ik snap de redenatie. Vooral mbt touchid. Heb zelf de X maar heb in een paar maanden meer keer de passcode moeten intikken dan ooit met touchid. Maar dat is ook het enige minpunt op de X moet ik toegeven.

  44. Origineel geplaatst door Johan
    Ik snap de redenatie. Vooral mbt touchid. Heb zelf de X maar heb in een paar maanden meer keer de passcode moeten intikken dan ooit met touchid. Maar dat is ook het enige minpunt op de X moet ik toegeven.

    Mocht Face ID een keer misgaan (wat mij ook wel eens gebeurt) en je krijgt het scherm om je pincode in te toetsen te zien, dan kun je dat gewoon annuleren en Face ID nogmaals proberen door opnieuw te swipen.

  45. Iphone X is fantastisch! Als je deze telefoon een dag in je handen hebt gehad wil je niets anders meer. Groot gelijk dat Apple hierop inzet.

  46. iPhone 8 gekocht in dronken toestand. Nog geen second spijt gehad van die avond. Ik ber er ook zeer tevreden over. De snelheid is zalig.

  47. Origineel geplaatst door Eddie
    Ik had mijn 6s vervangen door de X en ben na een hoop ellende met mijn X nu toch weer terug bij mijn 6s. Apple heeft na drie maanden de X omgeruild voor een nieuwe maar ben wat huiverig om de nieuwe X in gebruik te nemen. Mijn oude 6s werkt prima.

    Waarom dan?? Wat was er loos met je X?

  48. @Frederik: alsof een 8 niet gewoon in je broekzak past… Misschien dat jij nog broeken van 15 jaar terug hebt, maar tegenwoordig zijn de zakken gewoon groter

  49. Origineel geplaatst door Pim
    Ik verbaas me ontzettend over de reacties hier waarin de notch wordt beschouwd als een stukje scherm dat ons is afgepakt. Misschien is het een “glas half vol of half leeg”-verhaal, maar ik zie de “oren” als een stukje extra scherm dat iPhone 8 bezitters moeten missen.

    Apple had er ook voor kunnen kiezen om een bezel aan de bovenkant te laten bestaan, maar doordat op de iPhone X de statusbalk nu wordt weergegeven in dit extra stukje scherm blijft er meer ruimte over voor belangrijke dingen.

    Dus eigenlijk hoop je dat er Notch binnenkort groter wordt, zodat je ook meer oor ruimte heb
    En ik dat hij verdwijnt zodat weer tijd & datum ziet

  50. Origineel geplaatst door Pim
    Ik verbaas me ontzettend over de reacties hier waarin de notch wordt beschouwd als een stukje scherm dat ons is afgepakt. Misschien is het een “glas half vol of half leeg”-verhaal, maar ik zie de “oren” als een stukje extra scherm dat iPhone 8 bezitters moeten missen.
    Apple had er ook voor kunnen kiezen om een bezel aan de bovenkant te laten bestaan, maar doordat op de iPhone X de statusbalk nu wordt weergegeven in dit extra stukje scherm blijft er meer ruimte over voor belangrijke dingen.

    Origineel geplaatst door Petertje
    Dus eigenlijk hoop je dat er Notch binnenkort groter wordt, zodat je ook meer oor ruimte heb
    En ik dat hij verdwijnt zodat weer tijd & datum ziet

    Natuurlijk zou ik ook liever helemaal geen notch hebben, maar de camera, luidspreker, etc zal toch ergens weggewerkt moeten worden. Dan heb ik liever een notch, dan een kleiner scherm zoals bij de iPhone 8.

  51. @Pim: dit verbaasd mij ook, dit soort kritiek verwacht ik alleen van android-fanboys, als je functionaliteit boven design verkiest. Ikzelf vindt het een slick ontwerp, en hoop zelfs dat de nieuwe modellen van 2018 niet een kleinere notch krijgen, want dan ziet er eerder ‘lullig’ uit. Nu is het een ontwerp keuze die past bij het afgeronde scherm.

  52. Ik sla tot nu steeds 2 toestellen over. Begonnen met de 3G. Daarna een 4S en via 6 naar 8. Elke toestel beviel mij uitstekend. De 8 is snel en soepel. Daar ga ik nog minstens 2,5 jaar plezier van hebben. De X kost een Homepod meer dan de 8 en dat vond en vind ik echt te veel.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.