Reacties voor: Opinie: Stel dat Apple de volgende iPhone gewoon ‘iPhone’ noemt?

De volgende Apple-smartphones zouden kortweg 'iPhone' en 'iPhone Pro' kunnen heten, in navolging van de iPads en MacBooks. Maar wat ons betreft houdt Apple de cijferreeksen 7, 8 en 9 erin.

Reacties: 26 reacties

  1. Er staat in de tekst dat de Macbook Air is komen te vervallen, maar ik kan hem nog gewoon kopen.

  2. Bij de MacBook zien we iets soortgelijks: je kunt kiezen uit de MacBook en MacBook.

    Bedoel je niet MacBook en MacBook Pro? 😛

  3. @Bastiaan: Nog wel ja, maar binnenkort verdwijnt ‘ie.

  4. Je zou hem e(expensieve)Phone kunnen noemen

  5. Origineel geplaatst door codeman
    Je zou hem e(expensieve)Phone kunnen noemen

    Mijn god, wat een dooddoener.

  6. Origineel geplaatst door Bastiaan
    Er staat in de tekst dat de Macbook Air is komen te vervallen, maar ik kan hem nog gewoon kopen.

    Je hebt gelijk, maar geen grote update meer sinds maart 2015 (750 dagen geleden) en dus eigenlijk wel min of meer uitgefaseerd door Apple. Bij de volgende MacBook-update komt ‘ie waarschijnlijk te vervallen.

  7. Ik denk Pro, the new iPhone Pro! Hmmm klink goed 😊 ook ivm de Pro versies binnen de iPad/Mac etc.

  8. Ach ja, naamgeven aan versies is nooit de sterkste kant van Apple geweest. Denk maar aan al die namen van osx-en. Wat te denken van die idiote nummering van MacOS X 10.9 naar MacOS X 10.10… terwijl die X ook al voor ’10’ staat. Dus eigenlijk stond er MacOS 10.10.10 ??? Ok, nu hebben ze die X maar laten vallen, maar dan nog… versienummer 10.12 blijft raar. Dat zou conform gebruikelijke versienummering eigenlijk 11.2 moeten zijn…

    De meest logische en handige wijze van naamgeving is gewoon het jaartal van fabricage… Dus iPhone 17, iPhone 18 etc. Weet je meteen hoe oud hij is.

  9. Ik heb iPhone ‘Plus’ altijd al een beetje een domme naam gevonden. Dat kan beter en professioneler. iPhone 8 komt er sowieso (nu) niet, want Apple brengt geen verschillende nummers tegelijk uit. Apple is geen Samsung. Apple zou de iPhone Plus ook voortaan altijd iPhone Pro kunnen noemen. Uiteindelijk kan die altijd wat meer dan het kleinere model. iPhone Pro is wel wat overdreven. Uiteindelijk sloeg ‘Pro’ ooit op professioneel gebruik.
    Als de ‘zogenaamde’ iPhone 8 echt een eenmalig jubileummodel zou worden, is iPhone Edition logischer.
    7 én 8 tegelijk, zie ik niet gebeuren 😏.

  10. Laat ze eerst maar eens leren tellen bij Apple… iPhone 7? Yeah right: iPhone 11… ofzo 😉

  11. Ik hoop dat ze echt met iets nieuws en innovatief komen. Voor veel minder kan je Samsung nemen die nu op dit moment meer doet dan een iPhone. iPhone zal uitsterven als ze nu niet iets doen. Het iphone of iPhone S. Qua design lijken ze steeds meer op Samsung. Het is zo erg dat ze de SE in het leven hebben geroepen.

  12. En de iPod (Touch) dan, krijgen we daar ook een ‘pro’ versie van? 😁

    Vind ‘t van de iPad al een hol en pretentieus toevoegsel, omdat die ook maar gewoon een (i)PhoneOS heeft. Een iPhone ‘Pro’ noemen alleen vanwege een groter scherm en wat meer toeters en bellen zou imho echt alleen maar lachwekkend zijn.

    Tenzij ze wat meer van MS’ 950 reeks zouden overnemen, ihb een ‘universeel’ OS met ‘universele’ apps, echte filemanager en vooral (een veel betere versie van) Continuum en WDA.
    _

    Zou ‘t overigens een miskleun eerste klas vinden als ze de iPad Mini echt odd laten vervallen, dat blijft toch het handigste formaat voor een iDevice waarmee je niet hoeft te bellen, net zoals de 5S/SE toch de handigste is om wél mee te bellen.

    Maar ja, sinds Tim C de leiding heeft gaat Apple helaas steeds meer de typisch Amerikaanse ‘bigger is better’ illusie volgen 😖

  13. Waarom zou je het jaartal en schermformaat uit de naam moeten kunnen afleiden? Bij auto’s hebben ze ook gewoon 1 merk en type aanduiding voor alle jaartallen en carrosserie typen. Super simpel en werkt prima.

  14. @Ferryman: Ik zie Apple niet zo snel apps/functies van macOS overnemen. De trend is eerder andersom.

    Ik ben het met je eens wat formaat iPad betreft. Ik heb zelfs nóóit een iPad gekocht, tot de iPad Mini kwam, die ik gewoon in mijn binnenzak kon stoppen. Anders moet je ‘m óf steeds in je handen houden óf een tas/rugzak meenemen. En dat is lastig.

  15. Het typenummer is alleen relevant voor de lezers op dit platform en de verkoopkanalen. De gemiddelde gebruiker heeft het gewoon over ‘mijn iPhone’.

  16. iPhone SE
    iPhone 4,7-inch of 5,5-inch display
    iPhone Pro

    1 iPhone Pro (niet 2 zoals in het artikel staat) voor het hogere segment met de uitgebreidste specs.

    De iPhone in het middensegment. Keuze uit twee schermformaten, zoals bij de huidige iPhones. Qua naam te onderscheiden van eerdere modellen door gebruik te maken van jaartal.

    iPhone SE in het lagere segment. Kleinste scherm en minste specs van de drie en dus de laagste instap prijs.

    Lijkt mij erg overzichtelijk zo. Het nummeren moet toch een keer gaan stoppen. Op een gegeven moment bekt het gewoon niet meer lekker. ‘En dit is de iPhone 23!’.

  17. Origineel geplaatst door A haas
    Waarom zou je het jaartal en schermformaat uit de naam moeten kunnen afleiden? Bij auto’s hebben ze ook gewoon 1 merk en type aanduiding voor alle jaartallen en carrosserie typen. Super simpel en werkt prima.

    Golf I
    Golf II
    Golf III

    Enz.

    Die vergelijking gaat niet helemaal op.

  18. @Ferryman: Dat klopt, en Apple wordt ook steeds duurder en duurder en slechter en slechter 😉. Ik ben het wel eens dat de iPad een aangepaste versie moet hebben van iOS (kijk naar de multitasking van IOS 9) maar Tim Cook doet het gewoon prima. Alsof de iPhone alleen bedacht is door Jobs.

  19. Wat maakt een “ouder model” uit zeg! Of moet je aan andere kunnen laten zien dat je het nieuwste model hebt of zo?

    Zolang die “ander” de rekening niet betaald kan het mij allemaal niks schelen. Zolang ik er maar mee kan doen wat ik wil.

    Blijf het vreemd vinden dat mensen zo makkelijk €800 uitgeven aan weer hetzelfde. Ik spaar dat geld liever op. Maar ieder zijn ding. 💶👍

  20. En als de iPad mini in het assortiment blijft wordt de iPhone SE gewoon iPhone Mini genoemd

  21. @Ferryman: Gebeurt me niet vaak maar ben het met alle punten eens. zowel het pro dat nergens op slaat, het ideale formaat van de SE als de rest 🙂 👍🏻

  22. Onzin dat iPhones steeds het zelfde zouden blijven. Als je alleen al kijkt naar de camera dan wordt die bij elke iPhone flink beter.

    Betere type-omschrijving?!

    iPhone SE wordt iPhone S
    iPhone 7s etc wordt iPhone M
    iPhone 7s Plus wordt iPhone L

    Small, Medium, Large. Simpeler kan het niet!

  23. Leuk speculatief artikel om te lezen, maar ik denk dat het “probleem” niet bij Apple ligt als het te ingewikkeld is om een aantal producten dat op een hand te tellen is uit elkaar te houden. 😕
    Ooit wel eens naar printer namen of planten gekeken? Lukt toch ook met een klein beetje verdieping.

  24. Maar de air werkt veel beter dan de normale MacBook, die air is ook nog krachtiger dan die m3,5 of m7 chips.
    Gewoon i chips gebruiken!!

  25. Gewoon simpel houden. De se wordt iPhone, de nieuwste iPhones ( de 8, 9 etc ) wordt iPhone Pro en dan heb je nog Iphone Ultra. De best meest exclusieve etc. 🙂

  26. Ik zeg ja tegen iPhone Pro!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.