Reacties voor: Opinie: Waarom Touch ID niet mag verdwijnen in de iPhone 8

Moet de iPhone 8 het zonder Touch ID doen? Het verwijderen van een vingerafdrukscanner zou grote gevolgen hebben hoe we de iPhone ontgrendelen en gebruiken. Het verwijderen van Touch ID zou daarom geen goede beslissing zijn.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. Ik acht de kans klein dat de aankomende iPhone niet over Touch ID zal beschikken, aangezien Apple pas een MacBook met vingerafdruklezer heeft geïntroduceerd. Daarnaast gaat er volgens mij een patent rond van Apple, waarin wordt uitgelegd hoe een Touch ID-sensor kan worden geïntegreerd in het scherm.

  2. @Stijn: Die komt gewoon in het scherm te zitten.
    Een vingerafdrukscanner is de norm, of die er nou fysiek in zit, of volgens Apple patenten in het scherm geïntegreerd is maakt niet uit.

    Dus ik kan het me moeilijk voorstellen dat er alleen een iris of gezichtsherkenning in gaat zitten, Apple roept altijd dat ze alles doen aan beveiliging en privacy, dus dat botst een beetje met deze geruchten van het verdwijnen van de sensor.

  3. (…) Of wat te denken van het ophebben van een zonnebril. Deze keer op keer af moeten zetten om je iPhone te ontgrendelen? Niet erg praktisch. (…)

    Volkomen terechte bedenking, maar nog te optimistisch. Maak van die zonnebril maar gerust bril in het algemeen, hooguit met uitzondering van exemplaren met héél lichte glazen (licht in de zin van een geringe sterkte in dioptrie) in een randloos montuur…
    _

    Goed onderbouwd opinie-artikel (dus), nu maar hopen dat Apple weer meeleest 😉

  4. Origineel geplaatst door Ferryman

    Of wat te denken van het ophebben van een zonnebril. Deze keer op keer af moeten zetten om je iPhone te ontgrendelen? Niet erg praktisch.

    Volkomen terechte bedenking, maar nog te optimistisch. Maak van die zonnebril maar gerust bril in het algemeen, hooguit met uitzondering van exemplaren met heel lichte glazen (licht in de zin van een geringe sterkte in dioptrie) in een randloos montuur…

    Klopt. De Privium irisscanner op Schiphol werken ook altijd alleen als ik m’n bril afzet. En mijn bril is randloos en -3,5.

  5. De hele conclusie dat Apple Touch-ID zou verwijderen is nogal voorbarig. De kans dat het daadwerkelijk gebeurt acht ik nog kleiner dan 1%. Waarom zou je iets vervangen wat fantastisch werkt. De enige mogelijkheid dat dit toch gaat gebeuren is als Apple een techniek heeft ontwikkelt die nog betrouwbaarder, veiliger en eenvoudiger is. Dat zie ik niet snel gebeuren met een andere vorm van identificatie. Daarom leuk artikel maar gaat gewoon niet gebeuren.

  6. Ik geloof helemaal niet dat gezichtsherkenning in plaats komt van Touch ID bij de volgende iPhone. En áls het al erin komt zal het vooral gebruikt worden om in je fotomap foto’s van verschillende mensen te herkennen en te sorteren. Dat is er al, maar kan verbeterd worden.

  7. Daarnaast even snel je telefoon sneaky ontgrendelen en een ‘brb, in mtg’ sturen gaat moeilijk als je je telefoon eerst voor je gezicht moet houden.

  8. Wellicht zal het Apple logo aan de achterkant voorzien zijn van een ID. (Ik sluit het niet uit, voor nu is het nog een loos logo’tje)

  9. Origineel geplaatst door Collin Briek
    Wellicht zal het Apple logo aan de achterkant voorzien zijn van een ID. (Ik sluit het niet uit, voor nu is het nog een loos logo’tje)

    Lijkt me niet, das wel de meest onhandige plek, en alle hoesjes zijn dan direct onbruikbaar.

  10. Goed artikel (voordelen zijn goed belicht). Vingerafdrukscanner gaat mi dan voorlopig ook niet verdwijnen, daar er geen goede alternatieven zijn op dit moment.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.