Reacties voor: Opinie: Force Touch verdwijnt op de Apple Watch, maar ik ga het niet missen

Waarom nu het goede moment is om ermee te stoppen
Apple hield het stil tijdens WWDC 2020, maar vanaf watchOS 7 verdwijnt Force Touch van de Apple Watch. Aanvankelijk leek dit mij een onverstandige keuze, maar daar ben ik van teruggekomen. Dit is waarom het niet erg is dat Force Touch verdwijnt en waarom nu het goede moment is.
Daniel Vischjager -

Reacties: 16 reacties

  1. Ik ga het wel missen. Ik maar daar op dagelijkse basis nog gebruik van.

  2. Snap ik niet. Force touch is gewoon nog steeds aanwezig op de iPhone 11 Pro in tegenstelling tot wat er in het artikel wordt beweerd.

  3. Origineel geplaatst door Adrian
    Snap ik niet. Force touch is gewoon nog steeds aanwezig op de iPhone 11 Pro in tegenstelling tot wat er in het artikel wordt beweerd.

    De iPhone 11 Pro heeft Haptic Touch. Dit werkt niet met drukgevoeligheid. Je houdt hier knoppen langer ingedrukt.

  4. Erg jammer.
    Ik gebruikte force touch erg veel op de Apple Watch om alle meldingen met 1 klik te wissen. Nu moet ik helemaal naar de eerste melding scrollen om op “wis alle meldingen” te klikken.

  5. Ik zal 3D Touch/Force Touch toch gaan missen. Touch-display’s missen namelijk het interactiegevoel dat je hebt bij hardwarematige knoppen. Het ‘klik’ gevoel dat je hebt wanneer je een knop indrukt. Het duo haptic feedback en 3D Touch/Force Touch was echt een gouden combinatie. Je kon daardoor echt een knop indrukken en ook het gevoel hebben dat je een knop indrukte. Haptic touch is wat dat betreft een slap aftreksel. Ik zie daarom de techniek ooit wel terugkomen, misschien icm een tactile display waar je de knoppen ook echt kan voelen.

    Op de Apple Watch was het meer praktisch, omdat je minder knoppen hebt op de watch. Maar ik zou het daar wel kunnen missen. Maar wat ik erger vind is dat de functie voor oudere watches is uit gezet. Force Touch ‘bijt’ toch niet met de nieuwe manier van bedienen in watchOS 7? En een Apple Watch gaat toch meerdere jaren mee en als dan een functie waar je voor betaald hebt na een jaar wordt uitgezet…

  6. Ik vind het een mooie functie, maar ben ook altijd weer heel snel gewend aan wat nieuws. Als de ruimte in de Apple Watch 6 gebruikt gaat worden voor een grotere batterij of een nieuwe mooie functie, heb ik er geen probleem mee. Voor erbij het ik ook nog stainless steel Apple Watch nul. Ziet er nog als nieuw uit zonder krasje. Daar blijft de functie mooi op bestaan. Elk nadeel heeft z’n voordeel.

  7. Wat een onzinnig stukje. Allemaal in het straatje van Apple. Het zou te zot voor woorden zijn om dit eruit te slopen, terwijl de hardware er gewoon in zit. Een beetje kritischer mag wel, iCulture. Ik gebruik het elke dag, bijvoorbeeld om snel alle meldingen in 1x te wissen van bijvoorbeeld Whatsapp. Ik vermoed dat veel meer mensen het gebruiken.

  8. Ga het niet missen, amper gebruik van gemaakt.

  9. Ik denk dat t opzich wel jammer is, waarom onduidelijk?

    Zijn andere knoppen wel duidelijk? En iets ergens helemaal onderaan zetten is dat duidelijk?

    En dan de reden alle apparaten omdat t voor de huidige gebruiker ook wazig is . Nou de 0/1/2 gaan t houden dus????

    Echte reden is volgens mij dat t voor Apple moeilijk is verschillende software te hebben, nu hebben ze dan 2 soorten zeg maar , nu iOS 13 en iOS 12 voor oudere apparaten nog ondersteund. Dan zou je daarnaast ook nog software moeten hebben met 3D Touch en voor apparaten zonder 3D Touch.

    Volgens mij eerder de reden, anders moest je minimaal de watch 1 en 2 er ook nog heen trekken want die gaan nog wel met speciale updates voor beveiliging door gebruikt worden . ( de 0 Is dermate oud dat t niet meer uit maakt)

  10. Erg jammer van deze mooie techniek. Eea komt vast voort uit een kosten besparing vanuit Apple. Helaas, gebruikte de functies veel.

  11. Ik heb betaald voor die hardware! En deze functie heeft mede bepaald waarom ik een Apple Watch heb gekocht. Je vinger op een schermpje leggen en wachten is GEEN vooruitgang!

    Wis nu maar eens snel je notificaties op je Apple Watch!

    Hardware deactiveren gaat te ver!

  12. Ik mis het wel. Dingen afsluiten en verwijderen gaat nu veel omslachtiger.

  13. @Leo: denk dat je gelijk hebt dat dat de reden is. Wat betreft serie nul zal het je verbazen wat je er allemaal nog mee kan en hoe goed dat nog werkt. Zelfs Apple Pay en bijvoorbeeld met Siri mijn Hue lampen bedienen werkt als een malle.

  14. @[Ed](#comment-857561):

    Ok ! Dat is mooi, heb paar jaar terug 1/2 jaar een 4s gebruikt wilde toen eigenlijk ook alles nog . De beveiliging zal wat slordiger zijn. En geen nieuwe functies meer, die zijn niet altijd even belangrijk.

  15. > [Origineel geplaatst door Ralf](#comment-857547)

    > Wat een onzinnig stukje. Allemaal in het straatje van Apple. Het zou te zot voor woorden zijn om dit eruit te slopen, terwijl de hardware er gewoon in zit. Een beetje kritischer mag wel, iCulture. Ik gebruik het elke dag, bijvoorbeeld om snel alle meldingen in 1x te wissen van bijvoorbeeld Whatsapp. Ik vermoed dat veel meer mensen het gebruiken.

    Mee eens, ik kan me niet heugen wanneer iCulture een opinie-artikel heeft geschreven waarbij kritiek werd geleverd op Apple. Het lijkt wel alsof de opinie-artikelen exclusief worden gebruikt om een discutabele keuze van Apple recht te praten.

    Overigens kan ik de redenering in het artikel wel begrijpen, maar dat betekent niet dat ik het ook onderschrijf. Force Touch zit verborgen en veel mensen zullen er niet van op de hoogte zijn. Maar het is een prachtige techniek en in plaats van het eruit te slopen moet er toch een beter alternatief zijn om het bekend te maken bij de massa?

  16. Origineel geplaatst door Daniel Vischjager
    De iPhone 11 Pro heeft Haptic Touch. Dit werkt niet met drukgevoeligheid. Je houdt hier knoppen langer ingedrukt.

    Origineel geplaatst door Adrian
    Snap ik niet. Force touch is gewoon nog steeds aanwezig op de iPhone 11 Pro in tegenstelling tot wat er in het artikel wordt beweerd.

    Oké dus de functionaliteit blijft middels haptic touch enkel de manier waarop verandert dan?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.