Reacties voor: Opinie: Siri zet Spotlight buitenspel

Zoeken in iOS kan op meerdere manieren, met Spotlight en Siri. Dat levert nogal eens verwarring op, maar Apple kan het eenvoudiger maken door alle zoekactiviteiten voortaan onder Siri te bundelen, ongeacht of je spreekt, typt of dicteert.
Lees het complete artikel → Opinie: Siri zet Spotlight buitenspel

Reacties: 9 reacties

  1. ‘Ook leverden de foto’s van recente contacten geen enthousiaste reacties op. Mensen wilden niet continu zien met welke buitenechtelijke dames of heren ze recent nog contact hadden gehad’

    Misschien moeten dit soort geniepige mensen gewoon wegwerptelefoons gebruiken. Doen echte criminelen ook.

  2. Ik had gister overigens (voor het eerst) een melding op mijn lock screen over de verkeerssituatie onderweg naar huis toen ik vanuit Friesland vertrok richting Utrecht. Die had ik nog niet eerder gehad. Ik was niet aan het navigeren op de iPhone, dat doet de navigatie in de auto. Dus dat was puur suggestief op basis van de algemene reisrichting en snelheid denk ik.

  3. @Louis: Dat doet je iPhone op het moment dat hij via Bluetooth met je autoradio verbindt, en hij weet dat je op dat moment vaak op weg gaat naar de bestemmingslocatie die hij voorstelt.

  4. Beetje negatief artikel, misschien ben ik de uitzondering.. maar vind het eigenlijk helemaal niet zo verwarrend. Uiteraard zie ik Apple graag iets doen met siri, maar die andere features (spotlight) zijn wel degelijk verbeteringen van mijn OS. Erg handig dat je hiermee ook gelijk kan zoeken binnen andere apps op je telefoon

  5. Apple News is gewoon beschikbaar in Nederland, gebruik het al een maand of negen. Ga naar Instellingen, kies ‘Taal en regio’ en zet de regio op ‘Verenigde Staten’. Even herstarten en Apple News verschijnt tussen je apps.

  6. Origineel geplaatst door Louis
    Ik had gister overigens (voor het eerst) een melding op mijn lock screen over de verkeerssituatie onderweg naar huis toen ik vanuit Friesland vertrok richting Utrecht. Die had ik nog niet eerder gehad. Ik was niet aan het navigeren op de iPhone, dat doet de navigatie in de auto. Dus dat was puur suggestief op basis van de algemene reisrichting en snelheid denk ik.

    Mijn iPhone (Siri) weet precies waar mijn auto staat, zo’n gevoel heb ik. Wanneer ik in’t weekend in de auto stap krijg ik automatisch op m’n scherm “Er staat geen file, het is 40 minuten rijden naar “. En wanneer ik bijvoorbeeld in Rotterdam ben en in mijn auto stap “Op basis van de huidige drukte duurt het 35 minuten om naar huis te rijden”. Direct wanneer ik de auto in stap krijg ik dergelijke pro-actieve suggesties. Hij weet precies waar ik heen wil gaan, wanneer en waar. Moet ook wel zeggen.. mijn leven is een redelijk patroon 🙂

  7. @Sander: klinkt als Bluetooth verbinding met de auto die herkend wordt

  8. Ik vind Siri-suggesties en Spotlight de grootste teleurstellingen van iOS 9. Ik had best hoge verwachtingen na Google Now te hebben gezien, maar vind het slecht tot niet werken. Iedere keer als ik nakijk, krijg ik alleen suggesties te zien van recente contacten en apps. Ik merk totaal niets van een ‘slimme’ selectie. De nieuwsselectie is inderdaad onzin en wordt ook niet beter, door een gebrek aan mogelijkheden om feedback te geven. De snelkoppelingen naar zoekopdrachten voor Kaarten zijn ook vrijwel nutteloos met die onvolledige databank van Apple. Ik heb dus een heel scherm op mijn home-screen waar ik niks aan heb. Schakel ik alles uit, is het scherm zelfs helemaal leeg.

    Spotlight zelf is ook super slecht, ik heb daar werkelijk nog nooit iets aan gehad. Voor iOS 9 beloofde Apple dat je moet Spotlight hele apps kunt doorzoeken, ook als deze alleen webinhouden presenteren (ontwikkelaars kunnen hun websites laten indexeren). Dat werkt nog steeds voor geen meter. Ik heb een stuk of 10 nieuwsapps geïnstalleerd die allemaal Spotlight zeggen te ondersteunen (waaronder The Guardian en NY Times), maar wanneer ik iets met Spotlight zoek krijg ik zelfs voor grote, actuele onderwerpen maar slechts een paar resultaten te zien; dat alleen als ik heel beknopte zoekopdrachten gebruik, want anders krijg ik helemaal niets te zien. Fatsoenlijk zoeken kun je daarmee dus niet. Receptenapps (zoals Apple zelf demonstreerde) en IMDb ondersteunen het ook, maar het werkt gewoon niet, om dezelfde reden.

    Ik krijg het vermoeden dat Apple hier veel heeft gerommeld en gehaast heeft geprobeerd om maar iets neer te zetten. Ik denk eigenlijk ook niet dat Apple het vermogen heeft om überhaupt met Google op dit vlak te kunnen concurreren. Het slaat momenteel echt nergens op en Apple laat veel potentieel onbenut.

  9. Als ik Siri om het dichtstbijzijnde Griekse, Frans, Spaans of Italiaans restaurant vraag, dan word ik naar een McDonalds hier verwezen. Als ik Siri om al mijn contacten in de stad Bussum vraagt, dan vindt hij die niet.
    Kortom: ik heb het idee dat Siri door parsing-, interpretatie- en andere problemen nog helemaal niet in de buurt komt van Spotlight dat wel een link heeft met Google (die deze zaken wel voor mekaar heeft)
    Oftewel Spotlight blijft onontbeerlijk en zeker niet overbodig naast Siri, dat via de dicteer terugvaloptie een soort Spotlight hulpje blijft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.