Reacties voor: Opinie: Hebben we eigenlijk wel een slimme badkamer nodig?

Slimme ligbaden, douchekoppen en toiletten die met een virtuele assistent te bedienen zijn: het klinkt allemaal fantastisch, maar is het wel nodig? In dit artikel vertel ik over onze eigen badkamer en welke slimme technologie ik daarin nog mis.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Antwoord is: nee. Maar gaat toch gebeuren. Decenia geleden was de vraag: hebben we een mobieltje nodig? Toen antwoorde het merendeel nog volmondig: nee.

  2. Mijn antwoord: Nee. Ik wil juist minder connected zijn. En de badkamer is toch al een ruimte om zo min mogelijk op een dag te zijn voor mij.

  3. Nee, hebben we niet.. Eten, drinken en ademhalen is nodig. Wat een stomme retorische vraag weer… zucht…

  4. Ik handel in badkamers, je moest eens weten wat er allemaal al kan EN gekocht en geïnstalleerd wordt aan gadgets.. 98 procent volledig nutteloos!

  5. Indien betaalbaar JA! Hoe meer hoe beter en ja het is vaak nutteloos en je gebruikt het nauwelijks maarja ik vind het gewoon Supergaaf en tof en ben gek op dit soort gadgets.

  6. Hej Siri, spoel het toilet ff door! Zucht

  7. @Niels: Alexa please wipe my ass 😱😱😱

  8. Ik vind het allemaal hartstikke mooi hoor maar de Android draaiende spiegel van CES gaat net wat te ver

  9. Inmiddels hier alle verlichting van Philips hue, dus ook in de badkamer. Scenes als ‘In bad’ (hey siri ik ga in bad) worden toch wel veel gebruikt. Als siri dan meteen het bad vol zou laten lopen met water, op de juiste temperatuur, juich ik dat toe. Echt nodig is het niet, maar dat geldt voor veel van de smart home oplossingen.

  10. Ik wil een robot die mijn hele huis kan schoonmaken, daar heb je wat aan!

  11. Nee is allemaal onzin

  12. @Clifford: En dan doet de wc een waterstraal omhoog die tussen die tussen je billen komt 🤣

  13. Als je leuk vind allemaal prima, maar nee nodig niet vind ik dan.
    Zelfde geld voor een weegschaal of lampen enzo.

  14. Wij hebben al een gedeeltelijke slimme badkamer.
    Onze verlichting gaat automatisch aan en uit en op verschillende scenes voor dag/avond/nacht (Philips Hue+z-wave+Domoticz)
    Geluid in badkamer is iDevice bedienbaar (Apple AirPort Express)
    En de Thermostaatkraan gaat op gezette tijden aan/uit maar ook op Bewegingsmelder (Popp z-wave + Domoticz)
    Ook de afzuiging gaat automatisch aan als de CV langer dan 3 minuten aanstaat én de verlichting in de badkamer aan staat en blijft doordraaien tot 15 minuten na het uitgaan van de verlichting.

    Uiteraard kunnen we alles ook bedienen via een tip-toets muurschakelaar (z-wave) en via onze iDevices

  15. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  16. Lijkt mij absoluut onnodig. Liever zulke dingen inzetten voor de écht belangrijke dingen zoals veiligheid, verwarming, licht. Op afstand bedienen en controleren lijkt me handig. Alexa ken ik niet. 😑

  17. ‘Smart’ licht en thermostaat ben ik erg blij mee. Waar ik verder echt aan denk is slimme sloten, deuren die open zijn als ik er voor sta zonder te hoeven hannesen met sleutels.

  18. @Henri: Die bestaan al

  19. Ik herhaal het maar weer: Betaalbare Homekit gordijnrail.

  20. Ik had twee jaar geleden graag een wasmachine gekocht die ik aan kan zetten als de zonnepanelen genoeg stroom leveren. Helaas gaan/gingen de “smart” wasmachines niet verder dan een app om een QR code te scannen voor het programma.

    Met een tussenstekker lukt niet wat ik wil, een beetje moderne wasmachine heeft stroom nodig om het programma in te kunnen stellen.

    Misschien dat het er over acht jaar is, als de huidige machine economisch op zijn einde is….

  21. Ik vind veel van deze dingen vergelijkbaar met de Eject knop op de afstandsbediening van je DVD speler: Je hebt er geen bal aan (tenzij je katten hebt, maar dat lijkt me niet de intentie geweest voor die knop)

    Vooral bij apparaten waarbij je aanwezigheid vereist is (vullen van je wasmachine, brood/pizza/wat dan ook in de over leggen).

    Een apparaat uitbreiden met een assistent of app word al snel als slim beschouwd, al ben ik van mening dat een apparaat pas echt slim is als het doet wat ik zou willen, zonder ik daar om hoef te vragen.

    Voor mij komt mijn Hue setup icm homekit al aardig in de buurt, maar is er ook nog steeds niet helemaal (Er zijn nog altijd scenario’s die ik met de huidige mogelijkheden niet af kan vangen).

    Ik zie veel van deze “slimme apparaten” dan ook nog steeds als een mooi verkooppraatje. Er word jammer genoeg nog te weinig nagedacht hoe ze echt slim gemaakt kunnen worden.

  22. Wat ik graag zou willen is een douchekop die als het water warm is uit gaat (tegen verspilling als je wacht op warm water). In Amerika zijn deze al verkrijgbaar maar in Europa nog niet?

  23. Die douchekop lijkt mij ook wel wat. Maar hij hoeft niet SMART te zijn. Want ik heb geen zin om iedere keer m’n iPhone mee te slepen als ik ga douchen.
    Het is inderdaad jammer dat je bij de meeste uitvindingen nog zoveel zélf moet doen. Ik kan bijvoorbeeld m’n koffiezetapparaat wel smart maken, maar ik moet toch nog zélf m’n kopje eronder zetten en cupje erin doen etc. En dat opwarmen kost heel weinig tijd. Dus wat is het nut. Slimme lampen en thermostaat vind ik wél echt een uitkomst. En dat idee van dat bad vind ik ook wel echt handig. Maar verder… nee. Ik zou graag allemaal kleine robotjes willen hebben die de hele dag over de meubels en kasten heen kruipen en alle stofjes en troepjes ‘opeten’ en een robotdweiler lijkt me ook wel wat 😄

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.