Reacties voor: Opinie: Apple moet meer inzicht geven in wat Siri verstaan heeft

Om het gebruik van Siri makkelijker te maken, moet Apple meer inzicht geven wat Siri verstaan heeft. Met een handige geschiedenisfunctie kun je makkelijk door je opgegeven Siri-commando's bladeren.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 18 reacties

  1. Siri is een leuk dingetje misschien, maar – althans voor mij – overbodig. Gebruik het nagenoeg nooit, zo nu en dan voor de lol. Mogelijk dat de NL Siri zich eerst eens kan verdiepen in de uitspraak van Engelse woorden tussen NL tekst (van artiesten b.v.) Abominabel soms. ITranslate?

  2. Iedere verbetering zou fijn zijn. Gebruik Siri nu alleen maar als kookwekker

  3. Gebruik het ook niet, toen Siri net uit kwam geprobeerd maar vond het niets. Je moet heel goed articuleren, en dat gaat niet altijd en zeker niet als je uit Utrecht komt….jochie 😉

  4. Gebruik het wel veel, maar heb wel steeds ruzie omdat Siri me niet goed begrijpt…of ik niet duidelijk praat. Dus dat zou zeker helpen!
    Zou ook graag wat intelligentie willen om bepaalde (voor mij) samenhangende opdrachten te automatiseren ipv ze elke keer achter elkaar te moeten geven. Zoals Siri ook kan leren wie m’n vrouw en kinderen zijn en “bel m’n vrouw” wel werkt.

  5. In 9 van de 10 gevallen zegt Siri “Dit heb ik op internet gevonden”. Ja Duh dat kan ik zelf ook wel. Heb ik Siri niet voor nodig. Een echt antwoord krijg je niet. Totaal overbodig dus.

  6. Ik gebruik Siri de hele dag door (in het Amerikaans Engels), voor HomeKit, voor Apple Music. Geen problemen mee, ze verstaat me prima.

  7. Ik gebruik siri alleen om mijn lichten aan en uit te zetten via homekit. Verder stoort mij siri vaak bij kijken van youtube filmpjes. Daarentegen werkt google assistent super goed met op zoeken van informatie.

  8. @MLVC: Doe maar eens in Nederlands.

  9. Ik heb een iphone X, maar ik gebruik hem alleen om te bellen. Dat siri verhaal snap ik al helemaal niet. En ik weet de camera app te gebruiken, maar geen idee waar ik nou foto’s van moet maken

  10. Ik gebruik Siri als kookwekker en om te kunnen lachen. Vraag maar eens hoeveel nul gedeeld door nul is. Je komt niet meer bij!

  11. @Toine: koekjes en vrienden 🙃🙃🙃

  12. Bij mij spreekt Siri niets meer uit…
    Alle instellingen staan nochtans goed. Heb deze vergeleken met mijn iPad (waar Siri wel alles op uitspreekt) en deze komen perfect overeen.

    iPhone 7 Plus iOS 11.2.6
    iPad Pro 10.5 iOS 11.2.6

  13. @Raymond: Je kunt, na het vergrendelen van je iPhone, wel het laatste commando zien: houd de Home-knop (of aan/uit knop op de iPhone X) ingedrukt, en veeg in het lege Siri-scherm naar beneden.

  14. Origineel geplaatst door Wim
    In 9 van de 10 gevallen zegt Siri “Dit heb ik op internet gevonden”. Ja Duh dat kan ik zelf ook wel. Heb ik Siri niet voor nodig. Een echt antwoord krijg je niet. Totaal overbodig dus.

    Dat zegt Siri ook bijna elke keer tegen mij. Heel irritant.
    Of hij verstaat mij niet goed, maar dat kan misschien aan mij liggen.
    Daarom gebruik ik Siri vrijwel nooit.

  15. Ik gebruik Siri zelf wel met enige regelmaat, alleen beperk ik me dan tot niet complexe vragen/opdrachten. Niet alleen omdat ik weet dat Siri moeite heeft met complexere opdrachten, maar ook omdat door exact dat de kans groter is dat fouten worden gemaakt en ik hierdoor alleen maar langer bezig ben.

    Dingen waar ik Siri (succesvol) voor kan gebruiken: het weerbericht opvragen, een kookwekker zetten, contactinfo opvragen (mits een ‘echte’ Nederlandse naam gebruikt wordt), openen van een app (al doe ik dat amper), Wikipedia-info opvragen (wat ook weer niet altijd even goed werkt).

    Erg jammer dat Siri niet optimaal werkt. Want op zich heeft het wel genoeg mogelijkheden, maar het is voor mij eigenlijk puur de verstaanbaarheid. Ook de manier waarop bepaalde opdrachten uitgesproken moeten worden is erg hinderlijk. Neem bijvoorbeeld het aanmaken van een herinnering. In het Engels zeg je dan “Remind me to do groceries at 5 PM”, dat klinkt gewoon logisch. De ‘output’ is dan namelijk ‘do groceries’ (boodschappen doen). Maar wanneer ik dat in het Nederlands doe ga ik vaak de fout in en zeg dan bijvoorbeeld “Herinner me eraan om om 5 uur vanavond boodschappen te doen”, dat wordt in de herinneringen-app getoond als ‘boodschappen te doen’ (to do groceries).

    Engels > Nederlands, dat is voor mij wel duidelijk haha.

  16. @Jochen: Staat de geluid uit schakelaar aan?

  17. Er zitten een paar hele stomme fouten in Siri. De Nederlandse Siri kan het woordje ‘twee’ niet eens goed uitspreken. Ze zegt dan ‘twè’. Super knullig. Ook reageert ze soms op antwoorden met ‘Hmm, deze info ken ik niet bla bla bla..’. Daarbij spreekt ze ‘Hmm’ letterlijk uit (in losse letters): H, m, m. Echt slecht.

  18. Gebruik Siri voor muziek, bellen, apps openen, onderweg whatsappen via de Airpods, sportvragen,
    Foto’s zoeken op datum, navigatie opdrachten, afspraken, soms bankieren en uiteraard de wekker en timer. Etc.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.