Reacties voor: Opinie: Het wordt tijd dat het QuickType-toetsenbord Nederlandse woordvoorspelling krijgt

Het wordt hoog tijd dat Apple eindelijk de Nederlandse taal toevoegt aan de voorspellende functie van het QuickType-toetsenbord. Apple introduceerde deze functie al bijna vier jaar geleden, maar het werkt nog steeds niet in het Nederlands.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 22 reacties

  1. Lang leve SwiftKey…

  2. Helemaal akkoord. Ik heb toevallig deze middag even een Frans toetsenbord gebruikt op mijn iPhone. Toen ik terugging naar het Nederlandse toetsenbord mistte ik de voorspellende functie enorm.
    En wat betreft third party-toetsenborden… ik hou alles liefst zo stock mogelijk 🙂

  3. Apple Pay en QuickType. Dit staat er op mijn verlanglijstje van Apple voor dit jaar.
    Zoals al eerder besproken: Nederland is klaar voor Apple Pay. Apple Pay Cash zou helemaal geweldig zijn, zo is het terugbetalen van vrienden makkelijk gedaan.
    En momenteel heeft de series geen enkel nut in Nederland waardoor verkopen aardig tegenvallen.
    Hoogtijd om er iets aan te doen.

  4. @Serena: Amen 🙌🏾🙏🏾👏🏽👍🏾

  5. Origineel geplaatst door Milan
    Apple Pay en QuickType. Dit staat er op mijn verlanglijstje van Apple voor dit jaar.

    Zoals al eerder besproken: Nederland is klaar voor Apple Pay. Apple Pay Cash zou helemaal geweldig zijn, zo is het terugbetalen van vrienden makkelijk gedaan.

    En momenteel heeft de series geen enkel nut in Nederland waardoor verkopen aardig tegenvallen.

    Hoogtijd om er iets aan te doen.

    Precies!

  6. Origineel geplaatst door Serena
    Lang leve SwiftKey…

    Precies! Alles wat je typt naar derden. Veel geluk ermee!

  7. Helemaal eens! 😀

  8. Duurt inderdaad veel te lang!
    Had er al lang moeten zijn!

  9. En als we dan toch bezig zijn. Het herkennen van de Engelse taal tijdens het typen.
    Moet regelmatig in het Engels communiceren en in tegenstelling tot de Mac is dat een drama!!!

  10. Is het mogelijk om een petitie te starten voor de functies van Apple Pay en Quicktype? Zodat Apple kan zien dat Nederland openstaat voor innovatie en dat klanten al jaren met smart verlangen naar de beloofde futures. Want Nederland wordt vaker overgeslagen dan voorgeschoten door Apple.

    In mijn mening zie ik; Apple kaarten, Apple Pay, Quicktype, Apple News, laatste Apple Watch, Homepod, siri als grootste achterliggers voor Nederland. Google biedt bijna op al deze vlakken betere prestaties voor Nederland.

    Ik als Apple fan die bijna altijd als eerste alle producten in bezit heb, zie vrienden met goedkopere google apparatuur beter futures en gebruiksgemakken hebben. Hierdoor ga ik steeds meer aan Apple’s kwaliteit twijfelen….

  11. het gekke is dat ik laatst in mijn iOS beta na terugschakelen uit engels of duits, ook in het nederlands quick type kreeg, heel eventjes maar en toen was het weer weg. volgens mij zit het er dus al wel in, maar is het niet geactiveerd oid…

  12. Ik gebruik SwiftKey met plezier. Ben me er altijd wel bewust van als ik wachtwoorden oid ga typen via Teamviewer of Remote Desktop.

    De hoofdreden waarom ik toch vaak terug switch naar stock is omdat dicteren niet werkt op third party toetsenborden. Al denk ik dat het een optie is die de meeste gebruikers niet kennen.

  13. Helemaal mee eens. Het Apple toetsenbord in het Nederlands is verschrikkelijk gedateerd.
    Ik ben een tevreden Gboard gebruiker, maar stock zou zoveel beter zijn.

  14. @Martijn van Dijk: klopt soms glitcht het een beetje, het zit er inderdaad deels wel in, echter schiet vaak direct weer weg.

    Ik blijf het belachelijk vinden dat wij zo achtergesteld blijven.

    Ik snap enerzijds dat je eerst de wereldtalen doet, echter vertalen ze het os ook, dus er zitten mensen die Nederlands begrijpen, daarom is het ook onbegrijpelijk dat het niet is een keertje af is…

  15. Ik vind het ook beschamend dat dat er nog niet in zit. Daarom gebruik ik al jaren Gboard. Het enige jammere is dat Speech to Text van Apple veel beter werkt dan die van Google

  16. Gebruik daarom SwiftKey, maar heb regelmatig last van een niet verschijnend toetsenbord en daar zou ik graag vanaf zijn.

  17. @Serena: 🙋🏽‍♂️👍🏽

  18. Duurt idd veel te lang…
    Dit staat ook al jaren op m’n verlanglijstje samen met Apple Pay en Siri in het Nederlands op Apple tv voor België… 😢

  19. Typ je bijvoorbeeld in het Engels het woordje “sad”, dan geeft het toetsenbord meteen drie emoji-suggesties die het woordje vervangt als je erop tikt. Super handig, maar helaas niet beschikbaar in het Nederlands.

    Dat werkt in het Nederlands wel een klein beetje: als je in iMessage een Nederlandse zin typt en vervolgens overschakelt naar het emoji-toetsenbord, kreeg je emoji-alternatieven voor alle woorden waar een emoji voor bestaat.

  20. Dit! Helemaal mee eens. Het duurt al zo lang dat het zo langzaamaan beschamend wordt. En dan ook eens multilingual typing zodat we Engels en Nederlands door elkaar kunnen typen zonder de hele tijd van keyboard te moeten wisselen. Dit is mijn grootste frustratie met iOS, en zo iets zou geen issue moeten zijn in 2018.

  21. @Appie: Klopt, al is dat een iMessage-specifieke functie die dus alleen in de Berichten-app werkt. De emojisuggesties zoals in de screenshots hierboven gelden overal waar je typt. Bovendien is de iMessage-methode wat omslachtig, omdat je eerst naar het emojitoetsenbord moet wisselen.

  22. Ja, ik vind het ook van de gekke dat er nog geen voorspellend toetsenbord in de iPhone zit, ik gebruik daarom Swiftkey. Zo heel af en toe weigert Swiftkey wel eens te verschijnen, maar een tik op de globe van het iPhone-toetsenbord verhelpt dat onmiddellijk. En als ik wachtwoorden moet typen, wordt Swiftkey automatisch vervangen door het originele iPhone-toetsenbord.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.