Reacties voor: Opinie: Waarom het goed is dat er gekeken wordt naar Apple’s machtpositie

En wat is de beste oplossing?
De ACM gaat onderzoek doen naar Apple's machtspositie met de App Store. Wat de uitkomst van dit onderzoek ook is, het is voor iPhone-gebruikers goed dat er op een neutrale manier gekeken wordt naar de huidige situatie.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 6 reacties

  1. Heel eerlijk gezegd vind ik als gebruiker van een iPhone dat ik zelf de keuze zou moeten maken of ik gebruik wil maken van alternatieve appstores of niet. Want wat apple nu in feite doet is alsof ik:

    – een verfbakje koop bij de gamma en ook alle bijbehorende producten en verf daar moet kopen.
    Ik mag niet naar karwei, ik mag niet naar de praxis.

    Nu zal ik zeker niet snel een aparte appstore gaan benaderen als die keuze er mocht komen, maar bepaalde beslissingen over afgekeurde apps vind ik van de kant van Apple helemaal nergens over gaan, knopjes die verwijzen naar een webpagina met wat extra informatie bijvoorbeeld.. Waar hebben we het over?

  2. de bestemanier is gewoon alternatieve apps toe te laten, ook al zitten daar kwaadaardige tussen.
    Net zoals android apk’s kan installeren.
    maar dan moet apple winst afstaan en dat is nou net niet de bedoeling.

  3. Eens met opinie. Het is niet het één of het ander. Er is vaak een goede tussenweg.

  4. Beter is de vijand van goed. Er is geen machtspositie. Dat de Apple muziek app beter samenwerkt met de hele zaak? Ach. Kijk eens naar Windows zou ik zeggen. Zelfde laken een pak. En bovendien heeft dat hoegenaamd NIETS te maken met de App Store.

    Ga vooral zitten wroeten daarin. Kraak het vooral open. Want met shitty apps met veel problemen en veiligheidsmanco’s gaat het ecosysteem er met reuzenschreden op vooruit… NOT! Ik zit echt niet te wachten op weer een debacle als de Android appstore. Wat een shitzooi is dat zeg.

    En Spotify? Dat is dat bedrijf wat artiesten een aalmoes betaald en het bedrag ook nog kleiner wil maken toch? En bovendien voor niks op de eerste rang wil zitten? Kom op. Ze hebben door hun gratis versie in de AppStore van Apple een boel klanten gekregen en nu ze een betaalde app hebben moeten ze bijdragen in de kosten van de AppStore. Daar krijgen ze ook een boel functionaliteit voor terug. Maar helaas is Spotify precies rupsje nooitgenoeg.

    Van mij mag iTunes meer doen met het besturingssysteem dan Spotify. Apple betaald artiesten per slot van rekening een stuk meer dan Spotify. En voor de rest denk ik dat wij en de ACM er goed aan doen dat het grootste gedeelte van allerlei klachten en opinies gevoed worden door framing en onwetendheid.

  5. Ik vind het erg goed dat de controle van Apple er is. Voor wie dat niet wil is er Android..

  6. Zoals Lud70 al aangaf. Eens met de opinie. Tussenweg zou goed zijn maar alleen als dat de veiligheid niet in gevaar brengt en als dat niet ten koste gaat van privacy van de gebruiker. Ik bedoel. Als Spotify van de muziek app gebruik mag maken, moet dit geen extra gebruikersinformatie voor Spotify opleveren. Zelfde voor de podcast app. Enz.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.