Reacties voor: Opinie: Waarom het niet erg is als 3D Touch verdwijnt

Het lijkt erop dat we 3D Touch niet meer terug gaan zien. Maar is dat wel zo erg? Welke functies ga je mogelijk missen? Gelukkig heeft Apple een goed alternatief klaar staan.
Lees het complete artikel → Opinie: Waarom het niet erg is als 3D Touch verdwijnt

Reacties: 32 reacties

  1. Ik ben het niet eens met dit artikel. Ik hoop dat 3D Touch blijft, of iets vergelijkbaars en overduidelijk beters zijn plaats inneemt. Ik gebruik het namelijk erg vaak.

  2. Kan missen als kiespijn zoveel sneller is helemaal niet 😃

  3. @Barend: ik ook 😌

  4. Ik gebruik het nooit

  5. Ik zou het ook erg jammer vinden mocht 3D touch verdwijnen. Ik gebruik het erg vaak en betrap me er soms zelf op dat ik het op mijn iPad ook probeer..

  6. Ik gebruik het echt nooit. Dus zal het dan zeker niet missen…

  7. Vind haptic touch de mindere variant van 3D touch. Had ook het idee dat Apple het afgelopen jaar heeft gepromoot als: op de duurdere varianten krijg je 3d touch, op de ‘goedkopere’ (lees: Xr) haptic.

    Waar ik het veelal op gebruik: de zaklamp even snel aan doen op je homescreen (is toch weer een stukje sneller dan het langer indrukken op de Xr) en dingen als snel je saldo checken, naar whatsapp-contacten gaan etc.

    Ik ga het dan zeker missen:(

  8. Ik heb ook een XR. Ik mis het vooral als quick action bij de herinneringen app. Voor al het andere is haptic touch voldoende.

  9. Ik hoop niet dat het verdwijnt, ik gebruik het dagelijks in o.a. mail, preview van linkjes, snel naar een plek in een app vanaf het homescreen en nog veel meer.

  10. Nou, dat hoop ik toch niet, 3D touch is fijn!

  11. Gebruikte het op de 7 nooit, nu heb ik de XR. En haptic touch werkt super goed.

  12. Ik zou het wel missen zeker in het controlecentrum om snel mijn helderheid of night shift aan/uit te zetten. Weet niet of het even snel is met de happig touch maar dat is toch iets wat zeer handig is.

  13. Sluit mij helemaal bij het artikel, na half jaar XR geen echt gemis. Heb in afgelopen jaren talloze mensen latennzirn det het op hun toestel zat. Velen weten het niet eens. Fractie van seconde extra voor zaklamp oid aanzetten stelt niets voor. Denk dat als Apple het wil ze deze beleving ook aan kunnen passen en vertraging verkorten. Verwacht zelf dat dit gebeurd als ze de flagship modellen zonder 3D uit gaan rollen.

  14. Origineel geplaatst door Barend
    Ik ben het niet eens met dit artikel. Ik hoop dat 3D Touch blijft, of iets vergelijkbaars en overduidelijk beters zijn plaats inneemt. Ik gebruik het namelijk erg vaak.

    Zo eens met jou.

  15. Wat mij betreft voelt het niet echt natuurlijk aan om op het scherm te gaan drukken, daarom vergeet ik altijd om het te gebruiken op mijn Max. Zal het dus niet missen.

  16. Origineel geplaatst door Sprenkels
    Ik gebruik het erg vaak en betrap me er soms zelf op dat ik het op mijn iPad ook probeer..

    Dat herken ik😅

  17. Het inhouden van de spatiebalk voor het verplaatsen van de cursor is geen volwaardig alternatief voor 3D Touch, aangezien het dan niet mogelijk is om harder te drukken om bepaalde tekst te selecteren. Ik gebruik dat ontzettend vaak en zou dat zeker missen op een iPhone zonder 3D Touch…

  18. Ben het oneens met de opinie, 3D touch gebruik ik zeer vaak, met name is het menu dat je krijgt bij een al zeer handig.

  19. Zolang ik nog regelmatig mensen eerst zie inloggen om vervolgens met de foto-app een foto zie nemen.
    Denk ik dat de handige functies net 3D de beste mensen erboven gaat.

  20. Is gewoon een bezuiniging, het weg laten. Ik gebruik het super vaak. Beetje vreemd artikel, alsof niemand het gebruikt, of zou missen.

  21. We zien dan ook liever dat Apple deze techniek verder ontwikkeld. Haptic Touch is mogelijk ook een stuk goedkoper, omdat er geen drukgevoelige techniek in het scherm verwerkt hoeft te worden. Nu maar hopen dat we dat in op het prijskaartje van de 2019 iPhones ook terug gaan zien.

    Dat is wel heel raar gedacht!? Dan kun je ook terug gaan naar LCD dat is ook goedkoper.. enz enz. Apple maakt nooit iets goedkoper. Niet alle keuzes die Apple maakt zijn een vooruitgang.

    Zolang de iPhone niet goedkoper wordt, lekker laten zitten.

    Haptic Touch is iets compleet anders en vooral simpel. Elke goedkope Android heeft dat echt al jaren! Een sexy naam (Haptic Touch) betekend immers niet gelijk dat het beter is.

  22. Ik gebruik het niet mag weg

  23. Ik ben van mening dat als appel naast touch id wat ik altijd super handig vond gezien mijn telefoon de hele dag in een auto houder zit nu ook 3D touch gaat verwijderen iets wat ik dagelijks gebruik om de zaklantaarn aan te zetten of ff snel saldo te checken of snel van af het home screen naar de Bluetooth instellingen te gaan dat de iPhone X mijn laatste iPhone word

  24. Origineel geplaatst door Jonas
    Ik zou het wel missen zeker in het controlecentrum om snel mijn helderheid of night shift aan/uit te zetten. Weet niet of het even snel is met de happig touch maar dat is toch iets wat zeer handig is.

    Werkt precies hetzelfde met haptic touch

  25. Ik gebruik het ook nooit. Ik blijf voorlopig bij mijn iPhone 8, want wat ik wel mis is het Touch ID.

  26. Dit vond ik toch wel een van de handigste functies op een iPhone. Bovendien gaan we de kant op dat een telefoon steeds meer feedback moet geven en dat je echt een fysiek gevoel moet hebben bij het bedienen van je telefoon. Drukgevoeligheid lijkt me dan toch essentieel om je het gevoel te geven dat je echt een knop indrukt.

  27. 3D touch is juist het gene wat mij enorm doet twijfelen tussen de XS en de XR. Is 3D touch 400€ waard? Ik gebruik het erg veel, meest gebruikt is denk ik het indrukken van de spatiebalk om de typ cursor te verplaatsen. Ideaal!

  28. 3D touch is 1 van de functies die ik nooit gebruik, ik zie er de handigheid of snelheid niet van in,
    dus ben benieuwd wat Apple voor nieuws heeft.

  29. @Sprenkels:

    Ik heb precies hetzelfde haha!

  30. Gebruikte het zelden en nu ik een Xr heb mis ik het totaal niet. Volgens mij is de voornaamste reden van Apple om bet te lafen vallen omdat een scherm zonder force touch mogelijkheid iets dunner gemaakt kan worden.

  31. Haptic touch is toch geen vervanging van 3d touch kom op nou.
    Iets langer indrukken/vasthouden als vervanging voor verschillende drukniveaus? Not the same

  32. Apple zou juist meer in moeten zetten om 3D touch toegankelijker te maken (opvallender aanwezig) zodat meer mensen er profeit van hebben. Het is een techniek die te weinig wordt uitgenut.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.