Reacties voor: Opinie: Waarom je aan één Apple Watch-wijzerplaat niet genoeg hebt

Stop met het zoeken naar de ultieme wijzerplaat voor de Apple Watch, die alles te bieden heeft wat jij zoekt! Het is veel slimmer om voor meerdere wijzerplaten te kiezen en het swipen tussen wijzerplaten wat beter onder de knie te krijgen. Zo hou je toch een zen-gevoel als je op je wijzerplaat kijkt en kun je snel vinden wat je zoekt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 18 reacties

  1. Ik ben aan 1 wijzerplaat meer dan zat, gewoon California laat klokje zien, datum en batterij status meer dan dat hoeft er echt niet op een klokje te staan.

    Ik zou niet weten wat ik er nog meer op moet zie , die doelen die ingesteld staan hoef ik niet te zien, merkt snel genoeg of je iets bereikt heb want dan meld die zich effe.
    Ja je hartslag kan leuk zijn soms of handig voor sommige, maar rest vind allemaal echt niet nodig.

    Gebruik hem als klokje en voor hardlopen, voor de rest doe er vrij weinig mee..
    De meeste apps die watch app hadden zijn er ook vanaf, ik hoef geen Telegraaf ofzo op de watch te lezen.
    Net als de Ns zou niet weten waarom die een watch hebben nodig heeft, al zit ik 5 dagen in de week in de trein naar me werk.

  2. Heb een series 2 in Canada gekocht tijdens een fantastische reis naar New York en Toronto. mijn “wijzerplaten” is een serie foto’s gemaakt tijdens de reis. En ruim 2 jaar na dato verveeld dit nog geen moment

  3. Ik heb 12 wijzerplaten op m’n watch en wissel gedurende de dag erg veel. Sommige heb ik er dubbel op staan, één keer zonder- en één keer met applicaties. De wijzerplaat met de giga grote nummers en verder niets gebruik ik in de gym.

  4. Ik gebruik het precies zo. Na de upgrade van Series 0 naar Series 5 wilde ik ook graag de mooie nieuwe wijzerplaten gebruiken. Drukke en multi color wijzerplaten zijn leuk, maar niet altijd. Ik swipe dus ook tussen meerdere wijzerplaten naast elkaar waaronder een rustige Meridian in zwart met alleen datum en batterij op de wijzerplaat en Infograaf met handige apps zoals Stocard, Workout, Regen, Temperatuur en Woning.

  5. Ik gebruik er één, infograaf, en daarmee heb ik direct alle functies waarvoor ik de watch gebruik in opgenomen. Hoewel er veel apps zijn voor de watch merk ik in de praktijk dat ik me toch beperkt tot een vijftal apps. Los van de signaalfuncties die automatisch doorgegeven wordt.

  6. @Henny: Bij mij ook zoals hier boven al zij, meeste apps gebruik niet en heb verwijderd.

    Apple store, ing banieren, Buienalarm, my tune radio, ns, Telegraaf, telegram verwijderd, ik zie nut niet wat ik met deze apps op mijn watch hiermee zou moeten doen.

    De gene die nog wel heb

    Runkeeper & Stocard heb ik nog gebruik ik niet dagelijks, dus hoef die ook niet op mijn wijzerplaat te zien.
    Gewoon voor mij Californië watchface prima, gewoon normaal klokje meer dan zat.

  7. Wissel wel s maar das alleen om s een andere te hebben, niet vanwege de “complicaties “ ( blijf t geen woord vinden in de eerste plaats omdat je aan medische dingen denkt in de 2e plaats omdat dat bij horloges over mechanische klokjes gaat en dan zal t idd nogal complex zijn om t te maken met meer dingen op de wijzerplaat dat geeft complicaties, bij een smart watch geeft dat geen complicaties) er is geen wijzerplaat die voldoende plek heeft op t scherm dus moet gewoon naar de apps voor Bep functies

  8. Leuk artikel! Ik heb de Watch5. Ik vind infograaf het leukst, dan heb ik precies uitgezocht welk appje ik waar zet in het beginscherm om veel informatie te zien. Ik heb veel verschillende bandjes en vind het ook leuk om mijn watchface aan te passen aan het bandje en mijn kleding (dan kies ik bijvoorbeeld voor verlooptint). Soms gebruik mijn watch dus als smartwatch en soms echt als horloge/sierraad. Het veranderen van wijzerplaten is leuk!

  9. Ik gebruik nu zo’n 8 verschillende wijzerplaten. Heb niet echt een vaste wijzerplaat. Tijdens het werk vind ik het handig om het weer te kunnen zien, agenda, datum, zon op en zon onder. Heb ook de wijzerplaten met de stand van de zon of de maan. Beetje afwisseling is leuk. En voor de kids staat Mickey Mouse er ook tussen.

  10. Ik heb er 4. 1 met alleen alles op het gebied van het weer. 1 met alles op het gebied van herinneringen timers en lijstjes. 1 met alle sportdingen. 1 met huis-dingen zoals Hue en thermostaat etc. Bevalt me super

  11. Eh… ik heb twee Apple Watches (bij twee iPhones). twee Wear OS watches (bij twee Android smartphones) en een oudere Android Wear watch (bij een Android tablet).
    Ik draag alleen een smartwatch als ik denk die nodig te hebben, en laat die zonodig ook bepalen, welke smartphone ik meeneem.

    Op mijn Apple Watches gebruik ik vooral de modulaire watchface, met onderin weer-info.

    Op de andere drie gebruik ik (voorlopig) de meest informatieve modulaire face van Watchmaker. (Voor Wear OS stelt die app veel meer voor dan voor Watch OS.)

    Mijn “mooiste” ervaring was echter drie(?) jaar geleden, toen ik ging fietsen en op mijn Apple Watch met de watchface van (vermoedelijk) WeatherPro een onweersfront in de gaten hield. Ik was nèt op tijd thuis!

  12. Heel leuk artikel dit. Precies de tweestrijd waar ik een beetje mee zit sinds ik naar een 5 ben overgeschakeld. Ik gebruikte door de always-on display al meer wijzerplaten dan ik ooit met mijn 1 en 4 serie heb gedaan, maar dit artikel heeft me echt overtuigd om het op deze manier te gaan doen! Thx

  13. Wat mij verbaasd is dat Apple zo hoog opgeeft over de medische toepassing en toegankelijkheid voor mensen met een beperking, maar in de praktijk daar bar weinig van laat merken. Voor slechtzienden is eigenlijk alleen de kinderlijke Mickey ‘pratende’ wijzerplaat en haptische feedback is ook zeer beperkt.

  14. Ik deed het al langer zo. Ik heb zelf een categorie “Het weer”

  15. Toen Meridian nog niet beschikbaar was gebruikte ik Californië en toen ik nog werkte Infograaf.
    Wissel nu tussen de eerste twee afhankelijk van mijn stemming en activiteiten.

  16. Ik ben ook nog steeds opzoek naar de ideale wijzerplaat. Gezien mijn ziekte wil ik graag de info hebben die me conditie bijhouden en een andere wil ik shortcuts en zo kan ik wel even doorgaan. De oplossing is ook echt meerdere wijzerplaten naast elkaar het is ff wennen maar als je het eenmaal onder de knie hebt is het verdomde makkelijk. Ik kan ook niet meer zonder me watch best gek als ik hem niet omheb dan nog til ik me pols op om te kijken haha

  17. Wat me wel opvalt bij wisselen van wijzerplaat is dat de complicaties / apps niet direct de actuele waarde aangeven. Bijvoorbeeld weergave van het juiste accupercentage duurt even.

  18. Op mijn Series 4 heb ik 9 wijzerplaten gemaakt. De meest gebruikte daarvan is de middelste.

    (in mijn geval is dat nu ‘activiteiten digitaal’, maar wat ik wilde meegeven is het volgende…)

    Eén keer swipen naar links en stopwatch, timers, alarm-settings en andere herinneringen zijn beschikbaar.

    Eén keer swipen naar rechts en ik weet alles over het weer (wat ik ook veel gebruik).

    Twee keer swipen naar links of naar rechts en minder gebruikte snelkoppelingen worden beschikbaar, zoals NS en Spotify. Drie keer swipen is sport (links) of juist een hele rustige watch-face (rechts), enzovoort.

    Je kunt natuurlijk ook beginnen met 3 wijzerplaten (met de meest gebruikte dus in het midden).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.