Reacties voor: Opinie: Apple moet de kleinere iPhones niet uit het oog verliezen

Wanneer komt Apple weer eens met een kleinere iPhone? De iPhone SE is inmiddels anderhalf jaar oud en ook de 4,7-inch iPhone lijkt te verdwijnen. Apple moet deze modellen echter niet uit het oog verliezen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 33 reacties

  1. Mooi stukje. Hoef ook geen grotere telefoon. Zou wel eens een poll willen zien

  2. Groter dan iPhone 7 hoeft van mij ook niet, ik hoop niet dat die geruchten kloppen van volgende iPhones.

  3. Ik zie graag een nieuwe iPad mini en een 4 Inc iPhone er bij

  4. Ben zeer tevreden van scherm formaat iphone 6-8. Echter nog meer van telefoon formaat iphone 5-SE.
    Voor mij zou dan ook een iPhone SE edge to edge perfect zijn! Hoop dat Apple daar ook zo over denkt…

  5. iPhone SE en niets anders voor mij.
    Ben nog steeds erg tevreden.

    Een telefoon moet compact en handig in gebruik zijn. Wil ik leuk doen; pak ik wel m’n iPad mini.
    Edge-to-edge iPhone SE? Kom maar door.

  6. Graag 1x iphone X in 4,7”, dank u 🤓

  7. Ik zelf heb nu de iPhone 7, maar zou o zo graag weer terug willen naar een kleiner broekzak model. En dan het formaat van de se met een volledig scherm zoals de iPhone x. Zit vaak nog te twijfelen om toch terug te gaan naar de se enkel houden de specificaties mijn tegen. Het blijft gewoon een wereld toestel met een wereld formaat.

  8. Ik heb vanaf de 6 plus alle plus modellen en zou echt niet terug willen (kunnen) naar een kleiner scherm. Ik zal dan ook volgend jaar echt voor een nog groter scherm gaan. Mijn handen zijn vrij groot en gebruik m’n iPhone toch altijd met twee handen.

  9. Nu ik de X heb zou ik echt niet meer terug willen. Voor mijn vrouw zou een nieuwe SE geweldig zijn.

  10. Denk dat de SE helemaal niet veel verkocht is. Persoonlijk vind ik het niks, veel te klein, te weinig info op het scherm. De 4,7 inch en groter passen prima in de broekzak, zou niet kleiner willen dan 5,5inch. Vreselijk die kleine priechel telefoons.

  11. Een SE met nieuwe techniek en de oude behuizing lijkt me geweldig!
    Ik heb nu de 6S Plus wat ik lekker vind werken, maar door z’n grootte
    heb ik vaak geen zin om ’em mee te nemen.

  12. Echt heel tevreden over mijn SE. Klein, handig in gebruik, goede performance. Het scherm is van prima formaat, ook omdat de beeldkwaliteit zo goed is.

  13. Origineel geplaatst door Popje
    Vreselijk die kleine priechel telefoons.

    Ik herinner me nog dat de eerste in Nederland verkrijgbare iPhone in de winkel lag. Interessant apparaat, maar zag mezelf nog niet echt bellen met zo’n kolossale uitgerekte plaat tegen m’n harses.
    Dat is wat ik me vooral herinner: dat ‘ie zo belachelijk groot was. 🙂

  14. Heb net mijn iPhone 5s vervangen voor een 8 en de 5s van mijn vrouw voor de 7.

    Of het een vooruitgang is in performance? Ja

    Een vooruitgang in gebruiksgemak? Nee

    Dit geldt voor ons beiden.

    Voor ons liever een 4’’ formaat in X uitvoering.

  15. De iPhone X heeft voor mij het meest ideale formaat.

  16. Even voor de duidelijkheid voor mensen die mischien niet weten. Er komt mischien wel een 6,1 en 6,5 inch scherm. Maar de 6,1 inch scherm word ietsje groter dan de 4,7 inch van iphone 8 en de 6.5 inch word ongeveer even groot als de 5,5 inch van iPhone 8 plus. Dat komt omdat de behuizing bijna helemaal van scherm is. Inch word berekend via de scherm en niet via de behuizing.

  17. Moet eerlijk zeggen dat ik ook altijd dacht dat de 5s het meeste ideale formaat was. Echter toen ik de 7 kreeg, was ik best vrij vlot om. Moet nu meestal enorm wennen aan het kleinere scherm van de 5s (werktelefoon).

  18. Mensen die een klein formaat iPhone willen, vinden het meestal minder belangrijk om het nieuwste type te hebben. Ze maken vaak ook van minder mogelijkheden gebruik.
    Zeker belangrijk dat Apple niet alleen maar groter gaat, maar ook liefhebbers van kleiner formaat zoals SE blijft bedienen. Daarom: goed idee een nieuwe SE.

  19. Na het kopen van de 6 was ik heel erg in dubio of ik m wel moest houden. Ik vond m echt mega groot. Maar dan merk je dat het heel snel normaal wordt en je niet meer terug wil naar een kleiner scherm. Ik heb wel eens naar een 7+ gekeken maar die vond ik wel te groot. Nu de X in handen en dit is echt de perfecte telefoon. Groot scherm maar niet den ‘grote’ telefoon. In je broekzak blijft de 5se wel ideaal!

  20. De iPhone 5 is qua formaat van toestel het best. Doe mij maar een toestel van dat formaat, maar dan een volledig scherm zoals bij de iPhone X.

    Met een iPhone 6 Plus en dergelijke heb ik nooit overweg gekund. Ik wil niet de hele tijd met twee handen bezig zijn met dat ding, zo verslaafd ben ik niet aan m’n telefoon.

  21. Hier ook super blij met mijn SE.
    Ik ben ook wel wat nuchter. Een collega heeft een iPhone X. Prachtig toestel maar na een tijdje zie je het design nog amper en kan het peperdure toestel amper meer dan mijn SE (qua functionaliteit dan he)

    Ieder zijn ding maar ik denk dat Apple de 4,7 en 4” zeker niet moet dumpen.

  22. Ben altijd voorstander geweest van het met 1 hand kunnen bedienen van je iphone. Met mijn iPhone 8 lukt dat niet zonder gestuntel. Ik was super tevreden met mijn SE, maar wilde groter scherm omwille van het leesgemak. En dat zou mi ook op een iphone met afmetingen van SE prima mogelijk moeten zijn als Apple de randen zou wegwerken (Plus vs X). Zodra dit lukt, stap ik weer over op het handzame formaat. Maar vrees dat dat er voorlopig niet in zal zitten.

  23. Vooralsnog voldoet mijn huidige SE prima. Vind het formaat fijn. Koptelefoonaansluiting! Touch id!

    Een nieuwe versie. Zelfde formaat volgend jaar is welkom.
    Liever met homeknop.

  24. Zojuist een SE aangeschaft als upgrade van m’n 5S. Ik wil niks anders dan dit formaat.

  25. Ben sterk van mening dat de SE een prima formaat is. Een aantal telefoons op de zaak zijn van dat formaat, echt niks mis mee. Helemaal perfect, gaat makkelijk mee.

    Zelf vind ik het “huidige normale” ideaal als het gaat om een alles omvattende smartphone. Ook niks te klagen over de iPhone X.

    De Plus daarintegen, is voor mij te groot, heb lange dunne vingers en de Plus voelt niet echt fijn in de hand. Vergelijkbaar met een iPad mini? (iPads vind ik trouwens maar rare apparaten, tablets zijn niet mijn ding, bahalve wanneer ze als laptop vervanger worden gebruikt met een toetsenbord e.d)

    Maar ik kan zeker begrijpen dat de Plus voor sommige mensen echt de telefoon is.

    Jammer dat de meeste en nieuwste techniek altijd in die plus gaat zitten wanneer ik juist het nieuwste wil zien in de middenmaat! LANG LEVE DE IPHONE X!

    Kan dus goed begrijpen dat sommige mensen een iPhone X SE zouden willen. Aangezien ik die middenmaat wil met de meeste en nieuwste techniek.

    Voor ieder wat wils. Apple … DOE HIER WAT AAN!


    Voor iedereen met goeie ogen of lenzen/bril.
    Je kan je letters kleiner zetten waardoor er meer tekst op je scherm past! Ideaal. Wil nooit meer naar het standaard formaat tekst.

  26. Iphone X op SE formaat lijkt me wel wat. Aub niet nog grotere iPhones….

  27. Hier een trotse bezitter van de X. Ik heb nogal vrij grote handen. Ik vond de 4inch goed te doen qua toestel formaat maar qua scherm was het echt priegelen. De iPhone 6 was al een verbetering maar een plus model is voor mij niet handig voor in de broekzak. Ben dus blij met de X het beste van 2 werelden.
    Groot scherm in vrijwel dezelfde behuizing als de 6.

  28. Apple ziet zelf de verkoopcijfers. Als de SE zo goed verkoopt, krijgt hij uiteindelijk zelf wel een opvolger. Ik denk zelf dat voor veel gebruikers van de SE de specs minder belangrijk zijn.
    Over schermformaat: het is net hoe je je telefoon gebruikt. Veel bellen? Klein formaat prima. Veel (websites) lezen? Groter bevalt beter. Ik heb zelf allebei gehad. Naar mijn mening is alles een kwestie van wennen

  29. Mijn SE gebruik ik vnl om te bellen en als camera. Soms om onderweg iets op te zoeken, bankzaken e.d. Formaat past makkelijk in de broekzak, ook tijdens vakanties. Ik heb weinig behoefte aan de allernieuwste snufjes. Voor het echte werk gebruik ik toch de iPad of Macbook.
    Wanneer ik aan vervanging toe ben en er geen kleine iPhone meer zou bestaan koop ik een goede Android. Het is voor mij hoofdzakelijk om te bellen en als fototoestel. En die hebben (goedkopere) midrange Androids tegenwoordig ook.
    In mijn omgeving hoor ik vergelijkbare verhalen. Dus er zal ongetwijfeld vraag naar een SE formaat toestel blijven.

  30. De grote vraag is wanneer komt die tweede SE2?

  31. Voor voiceover gebruikers is een compact toestell zoals de iphone SE met 4.7 inch display een uitstekend bruikbaar en handzaam toestel, plus het is nog betaalbaar geprijst!
    Je houd ongeveer duizend euro over, voor andere leuke dingen.
    Wellicht voor de mensen die van steeds grotere dispplays houden, is het een goed idee, als Apple de ipad pro van 13 inch met telefoon techniek uitrust, als zelfs dan de lettertjes nog te klein zijn, schakel dan eens over op voiceover, dan zal je merken dat 4.7 inch groot genoeg is!
    Met een iphone als een ipad pro heb je wel Het voordeel, je valt dan goed op met een iphone als breedbeeld tv onder je arm, er is geen kleding, waar zoiets in past.

  32. Ik ben zelf van mijn (release day) iPhone 6 na een jaartje overgestapt naar de SE. Voor mij is 4 inch de ideale maat. Als Apple dit formaat niet meer levert, stap ik zonder twijfel over naar een Android toestel.

  33. “iPhone se X “ mooie naam!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.