Reacties voor: Opinie: waarom de iPhone SE 2 een gegarandeerd succes wordt

Over de naam van de iPhone SE 2 kan nog gediscussieerd worden, maar wat ons betreft is één ding zeker: dit wordt een gegarandeerd succesnummer.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 20 reacties

  1. Mogelijk uiteindelijk gebruikt wel.

    Ja dit wordt wel een groot succes, vooral omdat ie goedkoop is en er geen kleiner is en de mensen van de 6 tm 8 vinden dit mogelijk zeer goede optie.

    Echter de meesten die een 5/5s/5c/se hadden vinden dit niet de meest ideale optie. Maar bij gebrek aan beter….

    Ik gebruik mijn SE nog paar jaar door, gaat wel lukken heb m keer vervangen door een 32 GB met frissere accu. Ik zie nog wel 2a3 probleemloze jaren voor mij met dit toestel, heb 92% accu 32 gb en de updates lopen nog wel even door , de 6 en 5s krijgen ook nog updates.

    Daarna is dit misschien een optie, misschien wil ik dan inmiddels ook 5g en dat gaat deze nog niet hebben .

    Daarbij begin ook ik toch ook beetje genoeg te krijgen van de balk onder en boven, het wordt gedateerd.

    Maar dit gaat lopen als een trein dat is zeker.

    En nogmaals! Dit wordt echt de laatste goedkopere optie, Apple heeft zichzelf klem gezet ze kunnen dit na deze niet weer.

    Want dan zitten ze aan notch schermen oled en nog grotere formaten vast, weer een opgefriste iPhone 8 kan niet, immers dan had de 5 ook wel opnieuw gekund .
    Maakte men echter weer het iPhone 5 formaat dan gingen veel meer mensen sneller hun SE vervangen, nu zien veel SE eigenaren dit toestel als een teleurstelling en gaan het laatste leven uit hun SE persen, wat anders veel minder zou gebeuren. Maar het kan wel, nog updates genoeg in t verschiet voor de oude SE.

  2. Blijft staan dat n heel leger zit te wachten op een kleine high-end telefoon zoals de se was.
    Ik kan nog altijd niet begrijpen dat dit deel van de markt compleet genegeerd wordt.

  3. Het verschil zal dan 50 euro zijn met de huidige 8. Verder mooi artikel. Ben ook erg van van de iPhone se en kijk hier naar uit :). Al is mijn SE eigenlijk nog te goed om nu al te vervangen heb hem pas 2.5 jaar nog nooit een probleem gehad.

  4. Zal best een succes worden maar niet bepaald mijn toestel. Ik vind de camera super belangrijk en die balken onder en boven het scherm zijn anno 2020 gedateerd. Verder ben ik zo gewend geraakt aan Face ID, voor mij geen home button meer.

  5. Ja, iets anders.

    Als tweede telefoon voor mijn werk.

  6. Ik zit er zeker op te wachten. Ik heb een iPhone 6s die aan vervanging toe is. Maar ik heb echt geen zin om 800 euro uit te geven aan een nieuwe iPhone. Vroeger wel, maar merk dat ik met de huidige tech van mijn iphone 6s nog steeds super tevreden ben. Ik heb er zelfs 5 jaar naar tevredenheid mee kunnen werken. De accu is eenmaal vervangen maar is nu echt af. Toch valt de snelheid nog steeds mee. Alleen op gebied van opstarten van apps, en de camera kwaliteit merk je dat er echt beters dient te komen. Ik ga de SE2 dan ook zeker kopen!

    Overigens gebruik ik ook een 5s voor mijn werk maar dat scherm kan echt niet meer hoor. Die vind ik echt veel te klein. Ook merk ik dat apps ook geoptimaliseerd zijn voor grotere schermen. Dus de stap naar een groter scherm lijkt me logisch en de 5s gebruikers gaan vast “gewoon” volgen. Of gaan naar een Android toestel.

  7. Origineel geplaatst door Leo
    de 6 en 5s krijgen ook nog updates.

    Huh? Echt niet dus.
    Ja, een Security update waar ze niet met fatsoen onderuit kunnen, maar echte updates? Forget It!

    Ik kan mijn Watch niet eens updaten naar watchOS 6, omdat mijn 6 plus niet naar iOS 13 kan…

  8. @Jan vdW: Ja maar dat bedoel ik, dat vind ik voldoende. En op dit moment doen ze dat steeds tegelijk op met de iOS 13.zoveel updates.

    Daarbij wordt iOS 14 ook nog niet uitgesloten voor de se.

    Maar hem nog een jaar alleen met security updates gebruiken vind ik prima, de meeste jaren vind ik de iOS update helemaal niet interessant, dit jaar de darkmode en de kleine volume aanduiding, maar meestal…

    Beveiliging vind ik wel belangrijk.

    En de meeste apps hebben de nieuwste iOS versie niet nodig, vaak is nu iOS 11 genoeg voor apps.voor jou watch zijn er ook nog speciale updates

  9. Mooi dat dit toestel er komt voor de mensen die er behoefte aan hebben. Ik heb bij de Poll de optie ‘anders’ aangetikt, omdat ik nog steeds heel tevreden ben met de iPhone 11!

  10. Mijn vrouw heeft de SE en dus gisteren de batterij laten vervangen. De nieuwe met grote bezels en homebutton vindt ze niet meer kunnen anno 2020. Gelijk heeft ze

  11. Onze pubers zitten nu beide op een 5s. Ik tip ze al een paar maanden om te wachten op de SE2 en geen iPhone 8 te kopen. Hopelijk is er snel een release datum.

  12. Recent nog een Apple Watch 3 gekocht voor mijn vriendin. Deze kwam met WatchOS 6 en was dus helaas niet te koppelen aan haar 5s.
    Voor haar gaat de SE2 hem dan ook zeker worden.

  13. Heb nu een iPhone 11 maar wel graag een kleinere telefoon. Dat zou de SE2 kunnen worden.

  14. Er wordt gezegd dat vooral de prijs doorslaggevend is dat dit een succes wordt. Volgens mij bestaat er ook een grote groep (zaken)mensen die gewoon een goede telefoon willen met de laatste technologie maar verder handzaam is en verder niet continu filmpjes zitten te kijken en dus ook verder niets hebben aan een grotere scherm. Ik zit al jaren lang met de SE, omdat ik de zelfs de 8s eigenlijk al te groot vindt en ik wil best meer betalen voor een iPhone met de laatste specs, maar handzaam formaat (lees 4”). Ik weet nog dat in de begin jaren 2000, kleinere toestellen de high-end toestellen waren. Dat mis ik nu wel heel erg, nu alles alleen maar groter en groter wordt. Je belt nu met de iPhone 11max eigenlijk bijna met een iPad mini…

  15. @Nic: Helemaal mee eens!

  16. Ik wacht op de refurbished iPhone 12, 5.4 inch scherm. Nog een jaar door met m’n inmiddels bijna 4 jaar oude SE, dan duurzamer (refurbished en 5 jaar deze gebruiken), de nieuwste technologie en net zo groot als de iPhone SE 2 / 6-7-8 maar dan zonder randen. Best of both worlds (al had ik het liefst een telefoon ter grootte van m’n SE gehad zonder randen..).

  17. Misschien ga ik het toestel kopen voor mijn werk. Ik heb 1,5 jaar geleden een midrange Android telefoon gekocht (Honor 10 ter vervanging van mijn oudere Android toestel van de zaak), die me qua specs erg bevalt. Toch blijf ik privé de voorkeur houden voor mijn iPhone 6. De camera hiervan is wel gedateerd (zeker in vergelijking met mijn Honor 10). Maar verder is het nog steeds de fijnste iPhone die ik gehad heb. Scherm zou iets groter mogen (kleinere bezels), maar accu doet het nog vrij goed (in tussentijd een keer laten vervangen) en qua snelheid valt het me ook niets tegen. Als de laatste iOS updates nog ervoor uitkwamen, zou ik nog wel wat langer met de 6 doen denk ik. Maar ik vind de hoge prijzen van nieuwe iPhones niet meer te rechtvaardigen. De specbumps zijn naar mijn mening minimaal. En de prijs staat niet in verhouding als je ziet wat er tegenwoordig voor midrange toestellen uitkomen.

  18. Ik ken al twee mensen die er al een jaar op zitten te wachten

  19. Op dit moment kan ik nog goed uit de voeten met m’n 7 (32GB) en SE (64GB) als back-up.
    Wanneer er voor de 7 geen reguliere updates meer komen ben ik in de markt voor een andere iPhone.
    Eerder niet.

  20. Of ik de nieuwe SE2 aanschaf hangt ook af van het ontwerp. Als deze net zo spekglad en makkelijk uit je handen glibbert als bijv de iPhone 6 of nieuwere modellen dan is het voor mij een “no go”. Het ontwerp vd huidige SE met zijn hoekige zijkanten etc vind ik zeer aangenaam. (Ps ik gebruik een lederen case waarin de iphone in zijn geheel in en uitgaat. Ben erg zuinig en voorzichtig met mijn smartphone en haat hoesjes die vast om de iphone zitten en je dus niets meer ziet vh mooie ontwerp)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.