Reacties voor: Opinie: Waarom Apple de iPhone 12 mini nog niet mag opgeven

De iPhone 12 mini verkoopt een stuk minder goed dan verwacht. Toch hopen we dat Apple de iPhone 12 mini nog niet uit het oog verliest. Maar moet Apple dit jaar al wel investeren in een opvolger?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 34 reacties

  1. Weg ermee, in de huidige catalogus is al een breed aanbod qua iPhones. Er moeten juist minder verschillende modellen zijn om de waarde van z’n apparaten te behouden. En ook innoveren wezen.

  2. Na jaren (grote) Android-toestellen bij de lancering van de IPhone 12 mini overgestapt en geen seconde spijt. Een toestel dat met gemak in iedere pocket past, dat ze dat niet eerder hebben uitgevonden. Snel toestel, knappe foto’s en groot genoeg van dagelijkse bewerkingen. Ik zeg blijvertje!

  3. Ik zou hem zo willen ruilen voor mijn iPhone 11 deze is gewoon toch te log en niet ergonomisch zonder case ! Alleen batterij is enige winst !

  4. Heb toevallig net 1 gekocht voor m’n vrouw, komt van de iPhone 8. Prima toestel die mini!

  5. Het formaat van de 12 Mini is voor mij perfect en wacht toch op de iPhone 12S/13 Mini omdat ik Touch ID wil. En ja het prijsverschil is zeker te klein t/o van de grotere broertjes. Ik heb nu de SE 2016 en werkt nog prima.

  6. Ik heb hem niet gekocht, puur om de mindere accu.

  7. Beste opvolger voor mijn 8 van dit moment . Ietsje groter, maar nog prima . Groter hoeft van mij echt niet, en batterij is geen probleem omdat ik hem toch niet heel veel gebruik.

    Als de 13 er is wordt de 12 mini misschien ook stuk goedkoper? Dat is het moment denk ik .

    Blauw graag ;-))

  8. Origineel geplaatst door Mikey
    Ik zou hem zo willen ruilen voor mijn iPhone 11 deze is gewoon toch te log en niet ergonomisch zonder case ! Alleen batterij is enige winst !

    Precies. Had ik een jaar later geweest dan had ik de mini gekocht. Nu had ik het kleinste model van het jaar er voor gekocht, de iPhone 11 Pro. Alleen deze is wel een stuk zwaarder door de rvs rand.

  9. Ik zou ‘m gekocht hebben als het een iPhone 12 Pro mini was. Kleiner lijkt me ideaal, maar heb zelf o.a. de camera specs van de pro “nodig”.

  10. De mini is een dood geboren kindje van Apple.

  11. Maak een Pro Mini…

  12. Ik sluit mij aan bij de eerste 2 reacties. Ik heb nu nog de XR omdat er toen niets kleiner was. Mijn opvolger wordt zeker weten een mini (als die dan nog te koop zijn tenminste). Maar ik wil niet elk jaar een nieuw mobieltje aanschaffen. De XR/11/12 zijn voor mij te groot en te zwaar. Daarnaast gaan al mijn spijkerbroeken kapot door de grootte en het gewicht…

  13. @Jacques: ik heb toevallig precies die stap gemaakt. Geweldig, de mini is een fractie kleiner dan de 8.
    Ik wilde wel een last gen toestel hebben, maar niet gelijk vast zitten aan zo’n groot toestel. Happy days.

    Ook een blauwe trouwens 😁

  14. Ik ben zelf van iPhone XS naar iPhone 12 mini gegaan. Zalig formaat.
    Merk niets van de zogezegde mindere accu. Gaat ruim een volledige dag mee.

  15. Toen de mini kwam deze meteen besteld wat een verademing in vergelijking met de 11 pro die ik had. Heerlijk formaat, gewicht en goed te bedienen met één hand.

    Ik hoop echt dat ze deze erin houden en als ze nog iets met de batterij kunnen doen is hij helemaal top.

    Wat heb ik lang verlangd naar een telefoon van ongeveer dit formaat, echt fantastisch dat ze hem hebben gemaakt.

  16. Dat accu verhaal is maar relatief vanwege dat de meeste geïnteresseerden van de oudere toestellen komen zonder notch. En ik denk idd ook dat er veel overlap is met mensen die klein willen en goedkoop willen. Mogelijk vinden sommigen hem nog te groot, en sowieso te duur dat vind ik ook. Mocht hij volgend jaar voordeliger in t sortiment zitten dan zou dat de verkoop op stuwen. Ik verwacht volgend jaar sowieso dit formaat nog wel het zei de huidige het zei een volgende generatie, een gestopte productie wordt ook wel s het start. Er zijn mensen die de kleine als pro willen, maar ik denk dat dat een nog kleiner succes werd. Want als en pro en instap gaat sowieso niet gebeuren en als pro laat menig 1 hem liggen inclusief ikzelf dan werd t toch een se. Pro is eigenlijk alleen extra camera gebeuren en dat is t wel zo een beetje, ja vorig jaar oled vs lcd en mogelijk volgend jaar die hogere verversing van het scherm die dan mogelijk alleen op de pro zit. Zijn voor mij geen van allen rede om dieper de portemonnee in trouwens. Klein en geen bezels meer dat vind ik het belangrijkste. Touch wil ik wel graag en de lightning aansluiting nog, dat zijn de dingen die we gaan zien volgend jaar, wordt het al poort loos en komt touch terug of niet of een latere generatie. Van mij mocht de mini met lcd maar dan wel notch en Touch ID in de knop en skip Face ID maar, om zo een mooie prijs stelling te krijgen. En hij mag zo groot als de eerste se. Maar goed Apple kan niet alles doen. Maar die mensen die zeuren over teveel aanbod, hoezo teveel aanbod ? 5 verschillende plus nog wat eerdere generatie. Wil je perse 1 skippen skip dan 1 vd 2 van het middelste formaat.

  17. Mijn huidige SE2016 werkt nog prima. Als de prijs vd 12 mini wat zakt ga ik misschien iets eerder overstag.

  18. Ik zou m wel eens in het echt willen zien. Maar dat gaat niet zolang de winkels dicht zijn…. mijn 8 is aan vervanging toe, twijfel over de mini vs de gewone.

  19. Ik denk zelf als ze de mini variant meer als stand alone verkopen dus een soort SE variant ze goed binnen kunnen lopen, door een meer budget vriendelijk alternatief aan te bieden zou Apple elke doelgroep kunnen aanspreken. Het huidige prijsverschil van de 12 en de 12mini is gewoon te klein waardoor bijna iedereen voor de 12 gaat want groter scherm en batterij. Dit is toch anders als bij de PRO modellen, omdat je dan al heel veel geld neerlegt en er niet super veel verschil zit tussen beide telefoons maar meer een kwestie van smaak is. Verder zou ik graag een 12S/13 met Touch ID, 90/120hz scherm, 10x optical zoom en een 6,3 inch display willen zien🤩

  20. Tja, ook klassiek bij ons. Ik een iphone 12 pro max en mijn vrouw een iphone 12 mini. Zij is helemaal gelukkig na een iphone SE.

  21. De 5G functies zijn nog een beetje beperkt op deze mini toch?
    Lijkt op de eerste iPhone met 4G ondersteuning – die was ook maar beperkt.

    Zodoende denk ik: ik wacht wel op de opvolger. Plus dat mijn huidige iPhone (7) nog te goed werkt. Ik ben simpelweg nog niet toe aan upgraden.

    Maar ik ga zeker voor de mini tzt.

  22. Ik krijg om de twee jaar een nieuw toestel van de baas en ben van 4s via 6, 7 en XR naar de 12 mini gegaan.
    In eerste instantie was ik met de XR super tevreden na de 7. Maar nu ik de 12 mini heb, ben ik blij niet meer zo’n groot toestel te hebben.
    Echt een topper. Ook met mijn gebruik nog nooit met een lege batterij gezeten, laad hem elke nacht op.
    Overigens is het type wel eigen keuze, had ook een normale 12 kunnen nemen.
    Dus Apple, houdt dit formaat er in!

  23. Origineel geplaatst door Peter
    De 5G functies zijn nog een beetje beperkt op deze mini toch?

    Lijkt op de eerste iPhone met 4G ondersteuning – die was ook maar beperkt.

    Zodoende denk ik: ik wacht wel op de opvolger. Plus dat mijn huidige iPhone (7) nog te goed werkt. Ik ben simpelweg nog niet toe aan upgraden.

    Maar ik ga zeker voor de mini tzt.

    Volgens mij is de 5G ondersteuning gelijk aan de normale 12. Bij mij gewoon beschikbaar.

  24. Ik was heel blij toen er weer eens een kleine iPhone kwam, dus ik heb de 12 mini meteen gekocht en heb er geen seconde spijt van gehad. Ik heb kleine handen en je wil niet weten hoe vaak ik de X heb laten vallen omdat ie voor mij te lomp/zwaar is. Het is een verademing dat dat probleem bij de mini helemaal verdwenen is, dat ik deze weer met 1 hand kan bedienen én dat ie gewoon lekker in m’n broekzak past. Wat dat betreft zal ik blij zij als Apple om de 2-3 jaar een klein formaat uitbrengt.

  25. Beste iPhone voor mij in vele jaren. Formaat is perfect en totaal geen last van mindere accuduur.
    Mijn volgende iPhone zou ook weer een mini zijn dus laat ‘m aub blijven bestaan.

  26. Happy met mijn 12 mini blauw. Echt alles werkt er lekker op en is compact, alles is gewoon iets kleiner dan zijn grote broer 12.

    Mensen kunnen al geen behoefte hebben om hun huidige mobiel direct te vervangen. Geef het wat meer tijd. Als de SE2020 uit assortiment is, dan zal het de verkoop ook stimuleren, wellicht wordt van deze model een SE2022 gemaakt?

  27. Ik ben een liefhebber van het kleinere formaat, alleen vorig jaar al overgestapt van de iPhone 6 naar de iPhone 2020SE. Het prijsverschil met de SE is wat mij betreft op dit moment te groot.

  28. Als er een iphone 12 pro mini zou komen, dan neem ik die.

    Ik zou graag de camera van de pro in een mini zien.

  29. Ging van de XS naar de 12 Mini en geen moment spijt van gehad. Heerlijk handzaam formaat en dat went echt binnen een dag …

  30. Origineel geplaatst door Roel
    Beste iPhone voor mij in vele jaren. Formaat is perfect en totaal geen last van mindere accuduur.

    Mijn volgende iPhone zou ook weer een mini zijn dus laat ‘m aub blijven bestaan.

    Precies! Wat een verademing. Ik miste de laatste jaren de feel en looks van de iPhone 4 toch wel. Alles wat daarna langs is gekomen was het qua formaat ook niet echt voor me. Toen de 12 mini uitkwam meteen besteld, heerlijk apparaat dat voor mij alles heeft. Alleen Ziggo moet zijn app nu echt eens gaan updaten om de landscape mode beeldvullend te maken. Werkelijk de enige app die dat niet voor elkaar heeft.

  31. Origineel geplaatst door Dinesh
    Weg ermee, in de huidige catalogus is al een breed aanbod qua iPhones. Er moeten juist minder verschillende modellen zijn om de waarde van z’n apparaten te behouden. En ook innoveren wezen.

    Er zijn inderdaad een aantal iPhones, maar voordat de mini uitkwam was er enkel de keuze tussen groot en nóg groter. De mini is een hele goeie zet van Apple, en een perfecte aanvulling. Voor mij geen ander formaat meer. Waardoor verschillende modellen iPhone zou resulteren in een waardedaling snap ik niet: je ziet zelfs dat er markt is voor de 12 naast 12Pro, en ik heb niet echt het idee dat die hun waarde verliezen.

  32. @Dinesh: Hoezo weg ermee? Ik vind het een verademing zo’n compact toestel.

  33. Vind je het gek batterij is slecht na 20 jaar het zelfde batterij, iPhone 13 zal ook wel 4 uur YouTube tijd hebben

  34. Het lijkt mij een prima formaat.
    Begonnnen met iPhone 4, daarna iPhone 6 en toen naar de SE (2016), echt super fijn formaat.

    De 12 mini is iets groter dan de SE 2016 maar kleiner dan de 6. Ik zou ‘m meteen aangeschaft hebben, als ze Touch ID erin hadden zitten.
    Nu even wachten op de opvolger 12s mini/13 mini, met Touch ID, dan is ie van mij. Ik heb niks met Face ID, wil echt Touch ID.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.