Reacties voor: Opinie: Nieuwe cursorbediening is wat de iPad nodig had

Het is nu met iPadOS 13.4 een stuk makkelijker om te werken op je iPad. Apple heeft met de nieuwe cursorbediening wat ons betreft de juiste stappen genomen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 11 reacties

  1. Geprobeerd op mijn iPad Pro 12.9 inch 2018 met een wireless pc-muis: werkt prima! de dongel van de muis aangesloten via de USB-C naar USB/HDMI adapter. Ook scrollen werkt, grappig is wel dat het scrollwieltje op de muis andersom werkt: als je op een pc naar beneden zou scrollen, dan scroll je op de iPad naar boven. Ik ga zeker het magic keyboard kopen als dat uitkomt in mei. Wel even kijken hoe dat gaat met de camera-uitsparing: mijn 2018 iPad Pro heeft een enkele camera, het 2020 model heeft een veel groter camerablok achterop

  2. Het werkt prima met een iPad Pro 10.5 inch. Al enkele jaren gebruik ik een Magic Keyboard samen met de iPad. Maar inderdaad het gebrek aan muis ondersteuning was irritant. Zodra dit bekend werd heb ik direct een Magic Trackpad 2 gekocht. Werkt perfect, volwaardige laptop vervanger voor mij nu.

  3. @15tvc: Volgens mij kun je het omhoog/omlaag scrollen ergens aanpassen in de instellingen. Is wel ergens te vinden via Google. Settings, general kun je het ergens vinden, enkel als je muis gekoppeld is.

  4. Na update van mijn Ipad gisteren, werkt de wifi niet meer. Ik kan het niet eens aandoen.

  5. Origineel geplaatst door 15tvc
    Geprobeerd op mijn iPad Pro 12.9 inch 2018 met een wireless pc-muis: werkt prima! de dongel van de muis aangesloten via de USB-C naar USB/HDMI adapter. Ook scrollen werkt, grappig is wel dat het scrollwieltje op de muis andersom werkt: als je op een pc naar beneden zou scrollen, dan scroll je op de iPad naar boven. Ik ga zeker het magic keyboard kopen als dat uitkomt in mei. Wel even kijken hoe dat gaat met de camera-uitsparing: mijn 2018 iPad Pro heeft een enkele camera, het 2020 model heeft een veel groter camerablok achterop

    Ja dat is Mac eigen.
    In het begin even wennen, maar daarna wil je niks anders meer!

  6. Het lijkt mij een leuk extraatje, niet noodzakelijk maar dit is zeker weer een opsteker voor de muizen verkoop bij Apple, alleen al omdat menig mens niet snapt dat je de scroll functie andersom gebruikt

  7. Ik werk nog met een Magic Mouse 1 op mijn MacBook Pro. Nog steeds geen aanleiding gevonden om een andere muis te kopen… Nu met iPadOs 13.4 begin ik te twijfelen.. Ik doe veel op mijn iPadPro en miste altijd muis ondersteuning. De laatste update naar 13.4 is waanzinnig, maar heb wel een bedenking bij de beperkte ondersteuning van Magic Mouse 1. Wat is het nut van het kunnen klikken op apps en en in menus en het selecteren van tekst, als je niet kan scrollen? Ben nu dus bijna genoodzaakt om een andere muis te kopen vanwege de beperkte functionaliteit van MM1 in combinatie met mij iPad. Jammer….

    Vraag me overigens welke muizen van bijvoorbeeld Logitech of andere merken de volle functionaliteit bieden. Iemand?

  8. @Marcellus: Kan me het gevoel wel voorstellen wat je beschrijft. Zelf gebruik ik zowel voor MacBook Pro als iPad Pro deze muis.

    Niet de goedkoopste, maar wel erg lekker met alle functionaliteiten dmv extra knoppen en hij ligt merkbaar prettig in je hand. Enig minpuntje is dat je de USB-connector tijdens vervoer niet kunt wegsteken in de muis zelf.

  9. Inderdaad een zeer goed toevoeging. Een aantal jaren gelden gebruikte ik al een citrix muis bij de iPad om in citrix met een muis te kunnen werken. Iets wat ik later bij de remote desktop wel mistte. Handig dat het nu weer kan en ik geen laptop hoef mee te slepen om af en toe te kunnen inloggen op de kantooromgeving. Overweeg hierdoor ook zeker om een nieuwe iPad pro aan te schaffen.

  10. Vóór deze update was de muiscursor een cirkeltje met een gaatje er in. Was perfect.
    Na de update slechts een grijs cirkeltje en moet je het midden “gokken”
    Is er een instelling die ik niet heb kunnen vinden?
    Zo niet : dan vind ik het geen verbetering

  11. Ik heb bij mijn iPad (7e generatie) een Microsoft 3600 Bluetooth muis aangeschaft. Het werkt, maar ik weet nog steeds niet hoe je ALLE muisknoppen optimaal kunt instellen, zoals bijvoorbeeld het scrollwieltje, dat je ook naar links/rechts kunt duwen. Heeft u een stappenplan voor een soort ideale instelling van alle knoppen van de muis?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.