Reacties voor: Opinie: Apple moet iedereen tegemoet komen met meer iCloud-opslag

Niet alleen studenten
Iedere gebruiker van Apple-apparaten krijgt standaard 5GB iCloud-opslag voor het synchroniseren van foto's, het maken van backups en nog veel meer. Al sinds de start van iCloud is de hoeveelheid gratis opslagruimte hetzelfde gebleven, maar anno 2018 kan dat écht niet meer. Wij vinden dat je bij meer apparaten ook meer opslag moet krijgen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 54 reacties

  1. Ik deel iCloud met m’n vrouw en heb 200 GB waarvan ik nu 90 GB gebruik. Dus 20 GB zou ik er nog niet komen.

  2. Voor die 99 cent is het de discussie niet waard.

  3. Dit vindt ik een lastige als je het bekijkt vanuit bijvoorbeeld het privacy standpunt die jullie ook benoemen in het artikel. Apple probeert zich zwaar te profileren als de partij die pro-privacy is en niet verdient aan de gegevens die je opslaat.

    Google staat juist bekend om de informatie die ze hebben over gebruikers te monetariseren. Zij kunnen de kosten die zij maken om opslag weg te geven compenseren met de informatie die ze hier uit halen.

    Apple beweert dit niet te doen, waardoor de investeringskosten die zij maken via een hogere kost moet. Dit is een gedachten wat te waarderen is.

    Privacy kost geld. Wanneer je minder betaalt, zit er toch iets achter. Ik moet hierbij altijd denkenn aan alle goedkope webcamera’s die mensen in hun huis hebben, omdat ze op die manier op hun werk hun huisdier kunnen zien. Echter in de tussentijd kan heel het internet meekijken.

  4. 5GB per apparaat zou inderdaad wel fair zijn. 4 apparaten op icloud 5GB hangen en gaat net maar wel concessies doen.. bv geen foto’s in icloud etc. Weiger nog meer aan apple te betalen 😬

  5. Gebruik STACK. 1TB gratis! Dus geen iCloud nodig. Alleen niet mogelijk om rechtstreeks zoals via iCloud alles tegelijk op te slaan. Moet via App of via site alles synchroniseren.

  6. Origineel geplaatst door Olaf
    Gebruik STACK. 1TB gratis! Dus geen iCloud nodig.

    Hier ook een tevreden Stack-gebruiker. Heb geen iCloud nodig.

  7. @Olaf: kun je meteen al je rechten van ne uploads afgeven zeker? Als het product gratis is dan ben jij het product.

  8. Apple ‘moet’ helemaal niets.

  9. @Olaf: Dus dan heb je icloud nog steeds nodig.

  10. Voor mij niet nodig gebruik maar 2gb van de 5gb, en dit is vooral iPad door backup van spelletjes m(iPhone backup is maar 45mb).

    Ik heb alle schuifjes uitstaan bij iCloud backup van alle apps, als ik telefoon herstel gaat het schoon en niet door midden van backup met oude zooi.
    Als dus nu mijn iPhone herstel dan komen alleen de apps terug, ik moet zelf nog inloggen indien nodig en wat instellingen na wandelen(Wat 1 keer per jaar met nieuwe iOS altijd doe herstel aan iTunes alles schoon erop).

    Ook wil ik niks in de cloud hebben waar dan ook, ik heb een synology nas en router, ik heb VPN server ingesteld kan er zo altijd bij.
    Als ik thuis kom en heb foto’s gemaakt die ik wil bewaren even uploaden met ds foto, mocht iPhone stuk gaan hoef ik foto’s ook niet terug op iPhone staan toch opgeslagen veilig op de nas.
    Alles heerlijk in eigen beheer en niet bij Apple, Google , dropbox of iets.

  11. Mijn vrouw, dochter en ik hebben ieder 50GB voor EUR 0,99 pp per maand. Daarnaast voor bulk backups gebruik ik ook Stack met inderdaad 1TB gratis en een prima app.
    Echter voor die drie euro per maand ga ik niet moeilijk doen en hebben we allemaal gegarandeerd genoeg ruimte voor backups van iPhones en iPad.

  12. Vind t een beetje gehuil om niets dit artikel. Ja 5gb als standaard is aan de krappe kant. Maar als je geen €0,99 p/m kunt missen voor een upgrade moet je je misschien eens afvragen of dat het kopen van een ipad/iphone in de eerste instantie wel een goed idee was.

    Overigens is dit een veel gebruikte tactiek van bedrijven. Kijk voor de geen eens naar de snelheden van ziggo internet pakketten. €35 voor een schrale snelheid. €45 voor supersnel.

  13. Ik heb 2tb. Wel iets teveel van het goede, maar ik ben met 4 apparaten, altijd werkend vanuit iCloud Drive, een actieve gebruiker. Vooral het 4K filmen met iPhone X zie ik mijn opslag voller raken. Maar ik ben het eens met de stelling. 5gb is niet meer van deze tijd, net als een 16gb iPhone/iPad.

  14. Het enige wat ik apart vind is dat iedereen 5gb gratis krijgt maar als betalende gebruiker van 50gb ik die 5gb er niet gratis bij krijg.
    Voor de rest kunnen ze de opslag wel weer iets vehogen voor hetzelfde geld of bij een nieuw product 200gb opslag gratis voor 3 jaar mooie recycle periode namelijk.

  15. Ik heb onbeperkte opslag via Google Drive

  16. @Jochem: Beetje rare redenering. Kan ook gaan om het principe van mensen..

    Ik heb 50gb via iCloud en dat is ruim voldoende.
    Voor grote backups heb ik 1 TB van Stack.

  17. @Jochem:

    Voor 45 euro heb je bij ziggo juist het sloomste internet pakket

  18. @Jeroen: 3 euro per maand keer 12 is 36 euro jaarlijks, zoveel kost mijn nas mij jaarlijks niet eens met 6tb schijven op dit moment.
    Ik doe niet moeilijk kan er altijd bij met de VPN, ben njet afhankelijk van andere partij en er wordt een backup van die schijf gemaakt ook op 2de schijf.

    Het is 1 keer dure aanschaf ja maar draait nu al 3 jaar, en heb er super veel plezier van.
    Ook mijn films en series (die ik bewaard of gedownload heb), die kijk weer rechtstreeks op mijn Tv(tv heeft functie om nas te benaderen).

    Ook mijn muziek staat er allemaal op netjes in mapjes, dit scheelt nog een maandelijks abonnement.

  19. Ik heb me eigen “cloud” draaien op een raspberry
    Heet nextcloud
    2 tb tot je beschikking
    Jammer dat je geen backups enzo erop kan zetten van ios

  20. Opiniestuk is wat eenzijdig. Apple verdient aan het verkopen van goede hardware en een betrouwbare cloudopslagdienst. Ik heb nog nooit enige hinder of problemen ondervonden met de dienst van Apple. Dit heeft ook een prijskaartje. En die betaal ik graag.

    Ja, Google geeft meer maar daar betaal je ook voor. Gratis diensten bestaan niet. Je betaald door je gegevens. Als je daar geen problemen mee hebt is het dus ‘gratis’. Facebook is ook ‘gratis’, maar we betalen ruimschoots zoals we afgelopen weken hebben kunnen zien met onze privacy.

    Ik betaal voor de cloudopslagdienst van Apple en daar ben ik tevreden mee. Is altijd meer prettig? Uiteraard!

  21. Origineel geplaatst door Jeroen
    Mijn vrouw, dochter en ik hebben ieder 50GB voor EUR 0,99 pp per maand. Daarnaast voor bulk backups gebruik ik ook Stack met inderdaad 1TB gratis en een prima app.
    Echter voor die drie euro per maand ga ik niet moeilijk doen en hebben we allemaal gegarandeerd genoeg ruimte voor backups van iPhones en iPad.

    Tip, ga met z’n drieen in Family Sharing zitten, kies het opslagpakket van 2,99 en deel de opslag met iedereen in Family Sharing. Heb je voor dezelfde prijs 50GB meer. Privacy zit goed in die zin dat de inhoud niet zichtbaar is voor elkaar en als een van jullie problemen heeft met het delen van locatie wat standaard aangezet wordt, dan kan dat ook uitgeschakelt worden in de instelling. Bijkomend voordeel is dat je een gedeelde agenda en herinneringlijstje erbij krijgt, mocht dat handig zijn om familytripjes e.d. kenbaar te maken.

  22. Ik heb al lange tijd geleden 200Gb gekozen. Ook al omdat je minstens dat abo moet hebben voor iCloud te delen in het gezin en voor Apple Music in iCloud.
    Het werkt allemaal supersnel en betrouwbaar dus in betaal er graag een paar eurotjes voor.

  23. @Jochem: volledig eens met jou!

  24. Ik heb alleen al 60 gb aan foto’s dus betaal er graag voor super makkelijk

  25. 99 cent is nou ook weer niet zoveel voor 50gb.

    Wel mee eens dat je 5gb per device gratis zou moeten krijgen. iPad,iPhone en Mac zou 15 gb moeten zijn. En als je dan 99 cent pm betaald dan 60gb.

  26. Tja, is ook onderdeel van ecosysteem. Kun je dus makkelijk geld voor vragen. Maar 5gb gratis is een belediging vind ik. Doe dan niets. Je kunt er bijna niets meer mee. Backups al helemaal niet. En zéker niet als je meerdere devices hebt (ipad, iphone, etc).

  27. @Eric: daar heb je dus niets aan

  28. @Bep: hahaha! Dat willen ze ook.

  29. @Dennis: Lekker makkelijk zeggen “dat kost mijn nas niet eens”. Een beetje NAS met 6 disks? 1000 euro? €1000/36 euro? Is €27 en een beetje
    Dus voor het geld van 1 NAS die je zelf moet onderhouden en nog exclusief stroomverbruik etc kan je 27 jaar die 3x50gb betalen.

    En dan hebben we het nog niet eens over dat een nas na een paar jaar wel nieuwe disks moet hebben, wat er gebeurd bij brand/inbraak etc
    En ja ik snap dat je eigen nas meer ruimte heeft, maar daar ging het niet over. Als je vergelijkt, dan is het niet alleen maar het stroomverbruik.

    En overigens is een iCloud backup niet alleen maar een backup. Je kan ook een iPad/iPhone vers installeren maar met data vanuit iCloud. Ik neem aan dat je bij een verse installatie niet ook al contacten, agenda etc nieuw gaat zitten intikken.

  30. Ik heb nu 2tb hoewel ik slechts 201 GB gebruik. Ik betaal de komende jaren dus geld voor opslag die ik niet gebruik. 1 te voor 5 euro was een welcome optie.

  31. Het zou mooi zijn als Apple wat meer weggeeft. Meer dan dat kan ik er niet over zeggen.

  32. 200gb opslag voor 3euro p/m vindt ik niet duur voor de standaard van Apple. Bovendien kan ik de opslag delen met mijn vriendin. Daarnaast vindt ik dat iCloud drive beter geïntegreerd is in alle iOS apparaten. Beter dan Google drive, Dropbox etc

  33. Inderdaad Olaf, ik gebruik ook Stack (Nederlandse servers en het belangrijkste gratis)!!

  34. Origineel geplaatst door Peter
    @Eric: daar heb je dus niets aan

    Verklaar je nader…

  35. Dankjewel dit is HET probleem van iphone en mensen die er net niet handig mee zijn. Bij 80 procent is de iCloud vol gevolg. Constant meldingen, geen back-up en zeurende mensen wanneer je uitlegt dat het met creditcard moet. Een groot drama. 5 gb is ook veeeeelste weinig slaat nergens op in deze tijd

  36. @Jeroen: Voor 2 centen meer heb je in totaal 200GB (als
    Familie iCloud abonnement)…. just my 2 cents 🙂

  37. @Bep: En??? Dat subgenres iCloud (iets met tang en varken)

  38. Origineel geplaatst door Pim
    Dankjewel dit is HET probleem van iphone en mensen die er net niet handig mee zijn. Bij 80 procent is de iCloud vol gevolg. Constant meldingen, geen back-up en zeurende mensen wanneer je uitlegt dat het met creditcard moet. Een groot drama. 5 gb is ook veeeeelste weinig slaat nergens op in deze tijd

    Voor €0,99 heb je al extra ruimte en voor €9,99 2TB. Je hebt zelf in de hand met hoeveel geld je iets krijgt. En niets is gratis.

    Als je auto 1:21 rijdt en een maand later 1:17 ga je toch ook niet klagen? Het is aan jezelf hoeveel je rijd.

    Zelfde met een cloudservice. Bij dropbox krijg je 2gb gratis en moet je daarna ook betalen. Voor 1TB betaal je €8,25. Hoe meer je verbruikt/ nodig hebt hoe meer je betaald.

    Veel mensen willen alles gratis hebben op internet. Slaat nergens op. Laten we eren (betalen) wie eer toekomt en dat is de dienst die je gebruikt of afneemt.

  39. Origineel geplaatst door Jochem
    Vind t een beetje gehuil om niets dit artikel. Ja 5gb als standaard is aan de krappe kant. Maar als je geen €0,99 p/m kunt missen voor een upgrade moet je je misschien eens afvragen of dat het kopen van een ipad/iphone in de eerste instantie wel een goed idee was.

    Overigens is dit een veel gebruikte tactiek van bedrijven. Kijk voor de geen eens naar de snelheden van ziggo internet pakketten. €35 voor een schrale snelheid. €45 voor supersnel.

    Helemaal mee eens. Gehuil om niets dit artikel.

  40. Helemaal mee eens dat de gratis opslag per device zou moeten worden geteld. Een iPhone +iPad back-uppen en je zit al over de grens.

    Nee ze moeten niks, maar het zou ze sieren. Ik stop genoeg geld in hun ‘ecosysteem’.

  41. Gebruik voor foto’s gewoon Google foto’s. Dus mijn back-up is dan niet meer zo groot. 5gb is dan genoeg. Apple liep ook al jaren achter met hun 16gb interne opslag.

  42. @Rien Doorn: juist. Ze mogen ons ook blij maken..

  43. 5GB is kansloos weinig

  44. Origineel geplaatst door Pim
    Dankjewel dit is HET probleem van iphone en mensen die er net niet handig mee zijn. Bij 80 procent is de iCloud vol gevolg. Constant meldingen, geen back-up en zeurende mensen wanneer je uitlegt dat het met creditcard moet. Een groot drama. 5 gb is ook veeeeelste weinig slaat nergens op in deze tijd

    En als je uitlegt aan mensen dat zij geen creditcard hoeven te gebruiken maar ook een iTunes cadeaukaart bij Primera, Trekpleister, Hema, Kruidvat enz. kunnen aanschaffen? En dus maandelijks automatisch betalen voor extra iCloudgeheugen? Dat scheelt volgens mij “een groot drama” met al die “zeurende mensen” bij jou?

  45. Origineel geplaatst door Erik
    Het zou mooi zijn als Apple wat meer weggeeft. Meer dan dat kan ik er niet over zeggen.

    Eens.

  46. Origineel geplaatst door Erik
    Het zou mooi zijn als Apple wat meer weggeeft. Meer dan dat kan ik er niet over zeggen.

    Eens.

    Daarbuiten, ik heb liever Apple zijn verdienmodel dan Google zijn verdienmodel.

  47. Het heeft niet zoveel zin om met lezers te gaan discussiëren over wat Apple zou moeten doen. Het heeft geen enkele invloed en wakkert alleen maar ontevredenheid aan bij Apple gebruikers.

    Ik vind de keuzes van Apple juist heel mooi. Via iCloud vergroot je de capaciteit van je iPhone zonder dat je elke keer een model met meer gigabytes hoeft te kopen. Bovendien zijn je foto’s en andere data veiliger in de cloud dan op een apparaat dat je kunt verliezen of dat gestolen kan worden. Een goede service, die best iets mag kosten. En voor een euro per maand heb je al een flinke uitbreiding.

  48. Het lijkt wel leuk extra gratis opslag maar het kost natuurlijk geld. Dus dan betalen de mensen die het niet nodig hebben (zoals ik) mee voor degenen die het wel gebruiken.

    Met het aanbieden van opslag in de cloud komt een flinke verantwoordelijkheid: stel dat het mis gaat en er data verloren gaat, dan heb je poppen aan het dansen. Dat te moeten uitsluiten maakt de opslag nog weer duurder.

    Apple zal die 5GB vast wel een keer uitbreiden, maar zal daar niet veel waardering voor oogsten. Want onvermijdelijk begint meteen daarna de roep om verdubbeling weer.

  49. @Dennis: Tuurlijk ben je nog wel afhankelijk van andere partijen. Je mobiele en internet provider, laat 1 van die 2 het afweten dan heb je aan VPN op een NAS ook niets.

  50. Apple moet idd helemaal niets. Ik ben blij dat bekend is waar Apple stroom, hardware en onderhoud van betaalt. Google, Stack en co betalen hier ook voor – maar leveren gratis behoorlijk wat GB aan de klant. Zeker filantropen met een geldboom in de tuin. Of… verdienen ze toch op de een of andere manier….

    Betaal dus graag een aantal euro per maand aan Apple. De kans dat Apple alla Facebook werkt of plots omkiept, data verwijdert is op zijn minst veel kleiner. Personen die free services afnemen hebben geen poot om op te staan als de boel off line gaat, wordt gewist of op andere manier niet meer toegankelijk wordt.

  51. Origineel geplaatst door Olaf
    Gebruik STACK. 1TB gratis! Dus geen iCloud nodig. Alleen niet mogelijk om rechtstreeks zoals via iCloud alles tegelijk op te slaan. Moet via App of via site alles synchroniseren.

    Lekker cluppie dat Stack. Ook maar eens een aanvraag gedaan voor een account. Denk je aan de slag te kunnen, moet je vele dagen wachten:

    ‘We werken elke dag met man en macht om iedereen zo snel mogelijk van een STACK te voorzien. Door de enorme belangstelling kan het echter wel enige tijd duren voordat je de invite code ontvangt. We houden je op de hoogte! :-)’

    Daar zit dus daadwerkelijk een mannetje achter een bureau handmatig toestemming te verlenen… ? 🤔😳. Ik sla denk ik maar over, om daar nu m’n belangrijke data aan toe te vertrouwen……

  52. Ik heb ook een NAS
    En maak via m’n NAS ook back ups naar Stack (bestanden zijn versleutelde/gecodeerd dan wel)
    Maar toch heb ik ook een family sharing account 200GB, dit werkt gewoon ideaal. Vooral omdat foto’s automatisch gebackupd worden zonder een aparte energie sluppende app oid.
    En als je foto’s verwijderd van je iPhone worden ze automatisch ook verwijderd uit je iCloud. Heb een keer een kapotte iPhone gehad waardoor ik al m’n vakantiefoto’s kwijt was, dat wil ik niet meer. Maar zou het wel reëel vinden als Apple alles even een upgrade geeft qua aantallen gb’s.

  53. Ook de abonnementen mogen sowieso wel een keer qua data omhoog en/of prijs naar beneden. Of iets tussen 200GB en 2TB in zou ook fijn zijn (ook qua prijs)

  54. Ik kocht de iPad 10,5 met 256gb om foto’s van een externe schijf op de iPad te zetten. Makkelijk te bekijken en mee te nemen.
    Ik gebruik een pc met externe hardeschijf en iTunes om een map met foto’s te synchroniseren naar de iPhone om daarna met AirDrop over te zetten naar iPad. Daarna zet ik die foto’s in een album met datum en omschrijving. Daarna opnieuw hetzelfde doen. Tijdens synchroniseren verdwijnen de foto’s van de iPhone. En als je klaar bent moeten die gesynchroniseerde foto’s wel van de iPhone af. Dus synchroniseer je een lege fotomap. Ik heb wel iCloud uitgezet. Dus nu staan er inmiddels 15000 foto’s op de iPad. AirDrop lukt niet altijd even goed. Dan nog een keer AirDrop uitvoeren. Filmpjes van fotocamera pakt hij niet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.