Reacties voor: Opinie: 3 redenen om nu te beginnen met HomeKit

HomeKit komt steeds meer van de grond. Inmiddels ondersteunt het platform een breed scala aan producten en gaat de uitrol ook steeds vlotter. Dit is waarom nu het goede moment is om in te stappen in HomeKit.
Lees het complete artikel → Opinie: 3 redenen om nu te beginnen met HomeKit
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. Maak het compleet door homebridge te integreren…

    Of beter gezegd onnodig te maken

  2. Ik hoef t niet.
    Alles op internet we hebben t al gezien dat kleine apparaatjes gehackt werden , ook niet nodig

  3. Wat ik mis is ondersteuning van zigbee of zwave. Bereik van bluetooth is veel te klein, …..of zie ik mogelijkheden over het hoofd?

  4. Ik heb de boot inderdaad nog steeds gemist, en zal hem blijven missen van mij hoeft het niet.

  5. Ik hoop dat HomeKit nog een inhaalslag kan maken. Als ik zie dat ze bij de action volledig smarthome verkopen icm Google en Alexa voor een prikkie dan denk ik dat ze de boot hebben gemist met het aantal producten in HomeKit en de behorende prijzen.
    Kijk bijvoorbeeld naar sonos. Is toch te gek eigenlijk dat daar geen HomeKit in zit. Als je zulke grote merken hebt in je HomeKit familie gaat het echt goed denk ik.

  6. Ik deel dit positivisme niet. Apple heeft gouden kansen laten liggen met HomeKit en is volledig voorbijgestoken door Alexa en Google. Elk smart apparaat heeft ondersteuning voor die laatste twee. HomeKit ondersteuning komt pas later of helemaal niet. HomeKit apparaten zijn vaak ook veel duurder.

    De app is inderdaad verre van ideaal maar daar zou Apple iets aan kunnen doen. En er zitten ook nog flink wat bugs in het platform.

  7. Ik gebruik Homekit al vanaf het moment dat Hue er geschikt voor is. Mijn gehele appratement er mee geautomatiseerd. Met de komt van Shortcuts is het allemaal nog veel meer geautomatiseerd. Ik zou nooit voor Google of Alexa gaan. Homekit is het voor mij!

  8. Kan Google of Alexa automatiseren? Bv: 3 kwartier voor zonsondergang gaan de gordijnen dicht, maar alleen als ik niet thuis ben. Of; als het boven de 24 graden wordt gaan de gordijnen dicht? Of als ik de deur op slot doe gaan alle lampen uit, de thermostaat naar beneden; tv uit en het alarm gaat aan? Of als ik thuis arriveer gaat het slot open en het alarm uit, of het moet na zonsondergang zijn, dan gaan ook nog de lampen aan en de gordijnen voor de helft dicht? En tevens al je scenes via spraak aansturen via een slimme speaker, carplay, watch of iPhone?

    Neen.. dit kan namelijk alleen met Apple’s Homekit.. Google Home kan geen eens routines maken in Nederland..

  9. Je wasmachine of afwasmachine met Siri bedienen? Zie daar toch niet echt een voordeel van in. Een programma starten (met eventueel een extra instelling) is in een paar seconden gepiept. Daarnaast sta je toch bij het apparaat omdat je net de (af)was erin hebt gedaan.

  10. Origineel geplaatst door bert
    Je wasmachine of afwasmachine met Siri bedienen? Zie daar toch niet echt een voordeel van in. Een programma starten (met eventueel een extra instelling) is in een paar seconden gepiept. Daarnaast sta je toch bij het apparaat omdat je net de (af)was erin hebt gedaan.

    Vaatwasser instellen dat die standaard snachts om 02:00 begint is erg handig. Zelfde met de wasmachine. Zitten kleine voordelen aan. Nu nog een HomeKit robet die me was opvouwt en in de kast legt. Uiteraard op kleur😝

  11. Om mogelijkheden uit te proberen zonder overdreven kosten te maken ben ik met Home Assistent (hassio) via Raspberry Pi gaan spelen, die weer prima te koppelen is met de homekit. Ik vind de mogelijkheden voor de interface in hassio een voorbeeld, waar ik hoop dat homekit snel een passend antwoord op ontwikkelt. Ook heb ik nog niet goed doorgrond hoe ik met homekit al die dingen doe, die @Michel: opsomt.
    Wel een superleuke ontwikkeling, zeker als het lukt via hacks je eigen aansturing van schakelaars, instrumenten of andere gadgets te maken in plaats van dat dit via internet en de fabrikant nodig is.

  12. @Michel: handig voor inbrekers ja, alleen gordijnen dicht als je niet thuis bent.

    Sla uw slag ik ben niet thuis!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.