Reacties voor: Opinie: Waarom een extreem dure smartwatch niet aanslaat

Apple is gestopt met de extreem dure Apple Watch Edition. Luxe horlogemerken haken ook steeds vaker af met peperdure smartwatches. Er blijkt nauwelijks vraag naar de heel dure digitale horloges die door de technische ontwikkelingen maar een beperkte houdbaarheidsdatum hebben.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Tja voor periode van jaar of 4 vind ik die prijs van een gewone Apple watch ook veel te duur, je zit gauw op 100€ per jaar voor iets wat maar weinig toevoegt als je al een smartphone hebt zeker wanneer je er een Garmin vivofit oid bij hebt die kan ook veel loopt twee jaar op een batterij zonder laden en koste mij in opruiming 47€ voor t 2e generatie model, (eerste generatie kon ik voor 37€ kopen)

  2. Blijft toch 1 van de mooiere watches. Zeker de rvs modellen zijn erg mooi tov de standaard modellen. Dat beetje extra betaal ik graag. In mijn werk, de horeca, is het bijna onmisbaar. Reserveringen die binnen komen maar ook de beveiligingscamera van mijn dochter als ze boven ligt te slapen zijn erg fijn.

  3. Voor mij was die Gouden AppleWatch het dieptepunt van perversie en hebberigheid van deze Apple Board. Een belediging aan het adres van Steve, en alles waar Steve voor stond (functionaliteit, stijl, intrinsieke waarde)
    Wat jammer hij dat niet meer heeft kunnen voorkomen.

  4. Garmin Fenix 👊🏿

  5. @Steven: ik had ook graag het RvS model gehad, maar was mij te duur. Blijf de Apple Watch 4 toch echt een geweldig model vinden. Wat snel, helder en perfect. Na de update van september wordt het alleen maar beter. Gelukkig weet ik mijn vorige modellen altijd nog redelijk goed te verkopen op Marktplaats.

  6. Ik en velen met mij riepen dit 5 jaar geleden al. Een apple watch is geen vervanging van een traditioneel horloge. Ik heb een apple watch, maar draag vaak genoeg een ‘normaal’ klokje.

  7. “en smartwatch krijgt op een gegeven moment geen updates meer, de batterij gaat achteruit en de software wordt te traag. Dat was al zo bij de Pebble”
    Wat een vreemde zinnen. Waar is dit op gebaseerd?

    Ik draag m’n Pebble Time al heel wat jaren en de software (via die aangepaste workaround) en de batterij doet het nog prima na al die jaren. 3-5 dagen uptime.

  8. Sowieso ben je dom als je in electronica zou willen investeren.

  9. Verre familie van mij maakt mooie horloges in het duurdere segment. Ik heb ooit eens overwogen zo’n horloge aan te schaffen (is toch kek om met een familienaam als merk om je pols te lopen 😎). Uiteindelijk niet gedaan nadat ik m’n eerste AW had gekocht. Waar ik vroeger nauwelijks een horloge om had loop ik nu altijd met m’n AW3 om. Zeker nadat ik een jaar geleden ApplePay heb ingesteld.

  10. @Flieps: draag juist nooit meer m’n traditionele horloges… Wil alleen net zoals velen een “always on” scherm.
    Als ik vroeger m’n “traditionele” horloge vergeten was: prima. Maar nu loop ik er zelfs voor terug als ik m’n Apple watch niet om heb

  11. @PeliileP: Pellikaan Ttiming! Special family limited edition komt er aan!

  12. Simpele redenatie: Rolex is een investering, Apple gold smartwatch allen zijn goud waarde en is een gadget. Speciale Rolexen worden alleen maar duurder, kijk maar eens op Catawiki en zoek eens een Rolex op uit 1970, ca 5 x zo veel waard dan in 1970.

  13. Het is pure onzin om de Apple Watch te vergelijken met belachelijk dure blingbling horloges als Rolex en vergelijkbare andere merken. Modellen als een kermishorloge, maar Zwitsers, waarschijnlijk voorzien van een degelijk uurwerk en daarom mag het 10.000 euro of meer kosten. Ach, erg sneu als je zo aan je gerief moet komen.

    Van Apple was die Gouden Watch natuurlijk ook een zielige vertoning. Natuurlijk wordt dat geen verkoopsucces. Je koopt toch ook geen gouden iPhone; tenzij je de sultan van Dubai bent misschien.

    Ze geven Ive wel de schuld van dat gouden ding, maar volgens mij zat die dame van de dure regenjassen erachter. Die zou Apple wel ‘s even als mode gaan verkopen.
    Dat is zó niet Apple! En helemaal niet nodig.

    Apple Watch moet je ook helemaal niet vergelijken met die dure blingbling horloges. Sowieso niet met een horloge.
    Ja het geeft de tijd aan en je draagt het om je pols, maar daarmee houdt de vergelijking met een horloge dan ook echt op. De Watch zie ik als een computer device, dat samen met de iPhone erg veel kan. En ergens, buiten Nederland, ook zónder iPhone.

    De vergelijking met sportwatches gaat ook echt niet op. Die kunnen behalve sportmetingen en hartslag verder vrijwel niks en kosten vaak even goed al erg veel. Iedereen die een rond scherm wil, of zo’n sportwatch lekker vindt: doe dat dan alsjeblieft.

    Wat de Apple Watch betreft: in het begin was ik erg kritisch en vond ‘m te duur en dat ie te weinig kon. Tot ik een ‘Series 0’ kocht voor de halve prijs, van de zolder van iCentre. Om te proberen. Ik was verbaasd, heb ‘m geüpdatet naar nieuwste WatchOS en had er elke dag heel veel plezier van. Na bijna 2 jaar een Series 4 gekocht en heel tevreden. Prachtig ding, waar ik de hele dag plezier van heb. Veel handige functies, notificaties en activeringsmogelijkheden. ECG mooie toevoeging! Hopelijk komen er nóg meer belangrijke gezondheidsfuncties bij.

    En geen rare modefratsen meer, Apple. AUB!

  14. @Steven: inderdaad zo zijn er ook een aantal met Android die ook schitterend zijn maar toch is de Apple Watch persoonlijk mooier. Mijn eerste was een Stainless steel watch (eerste gen. 42″) wat toen duur en werd na 3 jaar toch wel traag, jammer dat de Apple Watch 4 Stainless Steel niet in Nederland uitkomt had ik die gekocht ipv het model die ik nu heb. Ben er tevreden mee, maar toch heeft de rvs versie iets luxurieus.

    Maar wacht wel weer een jaar of 4, dan wel een RVS versie desnoods koop ik er een in Duitsland als ik in de buurt ben.

  15. Volgens mij wilden enkele jaren geleden enkele mensen laten zien dat ze “erbij hoorden”, zonder het verschil te begrijpen tussen een tijd-aanduider op de pols (die wellicht ook trucjes kent), een fitness-multimeter die de tijd aangeeft, en een in- en uitvoerapparaat voor een smartphone.

    (Dertig jaar geleden had je al digitale horloges met een spelletje erop, met een rekentuigje, of “zelfs” met een database voor enkele tientallen telefoonnummers.)

    Maar ja, als je een Apple Watch draagt, dan veronderstelt dat ook een iPhone (anders val je door de mand), en dan eigenlijk ook software die de Watch zinvol maakt. Die is er in allerlei gedaanten, maar “Getting Things Done” betekent, dat je moet werken voor je geld – en dat botst met het tonen van rijkdom.

    Oeps! Ik gebruik vijf smartwatches (twee Apple Watches bij iPhones, twee Wear OS smartwatches bij Android smartphones, en een Android Wear smartwatch bij een Android tablet), maar ik hoef niet te werken voor mijn geld, dankzij de WAO.

  16. Origineel geplaatst door Flieps
    Ik en velen met mij riepen dit 5 jaar geleden al. Een apple watch is geen vervanging van een traditioneel horloge. Ik heb een apple watch, maar draag vaak genoeg een ‘normaal’ klokje.

    Maar waarom vindt je het dan geen vervanger voor het gewone klokje. Hij geeft net zoals die de tijd en datum aan dus wat kan dat gewone klokje meer dat een smartwatch?

  17. @R. Hellema: Vooral altijd de tijd weergeven zonder op te laden 😉

  18. @Chris Laarman: Ik snap het hele punt van je WAO niet en dat je niet hoeft te werken. Dit heeft toch niks met het onderwerp te maken?!?

    On topic;

    Die gouden Apple watch sloeg uiteindelijk natuurlijk nergens op. Denk dat het een 1-2tje was tussen Ive en Ahrends. Leuk bedacht, maar totaal irrelevant om een gouden editie te maken van een tech apparaatje.
    Laat dat gewoon aan bedrijven over die exclusief willen zijn.

  19. Het probleem bij een smartwatch is veroudering. Das ook de reden waarom ik eigenlijk geen stainless steel zou kunnen kopen. Zeker met die gouden Apple Watch 1 is het het geval. De techniek binnenin is zo verouderd dat je er niet heel erg veel aan hebt meer, maar je zit wel met een gouden horloge van meer dan 10k. Processor is traag, batterij wordt slecht etc. Is ook met een stainless van €800+. Is gewoon zonde. Het is geen tijdloos apparaat, het is een productgroep dat constant verandert.

  20. Horloges winnen aan waarde naarmate ze tijdlozer zijn, ook in de zin dat ze bwvs over vijftig jaar nog steeds uitstekend doen waar je ze voor koopt: tijd, datum, eventueel chrono, timer, hoogte, e.d. Een Apple Watch is dat qua ontwerp per definitie niet, het is sowieso niet een horloge. Het is een polscomputer die ook horlogefuncties heeft, maar vooral veel andere met iphone geïntegreerde functies. Zowel innovatief voor gezondheidsmonitoring als voor andere app-functies. Net als een iphone een computer is met telefoneermogelijkheden die veel meer is dan een mobieltje. De overdreven aandacht voor een mooi bandje of een mooi kastje is een van de rare ontwikkelingen van de jaren na overlijden Jobs. Inmiddels lijkt hier de les geleerd: de kracht en de meerwaarde van Apple moeten het hebben van de inhoud, de innovatie. Niet van toeters en bellen. Dit heeft rechtstreeks te maken met de snelheid van de innovatie: na vijf jaar heeft deze zichzelf al weer ruimschoots ingehaald en wil je als consument weer een nieuwe Apple.
    Ik draag dus links mijn tijdloze klokje en rechts mijn Apple Watch.

  21. Ondanks alle scepsis op de eerste dag de RVS versie met magneet/ lederen bandje gehaald. Mooi en zakelijk verantwoord. En werkt nog steeds naar tevredenheid. Zelfs de grootste criticasters geven toe dat het meeviel. Achteraf.

  22. @Herman: Precies!
    Anders ben je terug bij t opwind klokje welk ik in mijn jeugd had het gemak van nu is juist niet meer dagelijks moeten opwinden of dagelijks moeten opladen.

  23. Wat je op je pols draagt draait om mode en sommige noemen dit stijl. Daar hebben de horloge bouwers decennia voorsprong mee – de dure modellen liggen niet voor niets bij de juwelier – als sieraad. (Iets wat Macaanzee niet inziet gezien zijn jaloesie)
    Apple Watch is en kan van alles maar het ontbreekt aan mode/stijl, het grote publiek heeft het in ieder geval niet omarmd als sieraad en gaat ook niet naar een Apple store als hij/zij een sieraad wenst.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.