Reacties voor: WWDC 2015 is hét moment om zelfstandige Apple Watch-apps te tonen (opinie)

WWDC 2015 is hét moment voor Apple om native apps voor de Apple Watch te tonen. De Watch-apps werken zelfstandig zonder iPhone. Vorig jaar werden deze apps al door Apple beloofd.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 3 reacties

  1. Wat ik mij nog steeds afvraag, is het mogelijk om apps niet te laten zien op de Watch? Veel app updates vertellen dat de app nu ook werkt op de Watch. Maar daar zit ik bij sommige apps helemaal niet op te wachten.

    Een Watch vol met app iconen die ik niet gebruik wil ik niet.

  2. @Frank: De Apple Watch heeft een aparte App Store. Je kunt vanuit hier de apps downloaden, dus je zult geen onnodige apps hebben!

  3. Ik zie dat “native apps” steeds worden geïnterpreteerd als “zelfstandige apps” zoals in dit artikel ook, maar ik weet niet of je daar vanuit kunt gaan. Staat ergens dat ze echt zelfstandig worden? Want dat is iets wezenlijk anders dan native apps.

    Wat een native app betekent: je kunt native code uitvoeren op de Apple Watch. Momenteel is dit namelijk niet zo.

    Ik zal eerst uitleggen hoe het nu werkt. Als je nu een app maakt voor Apple Watch doe je dit d.m.v. van twee “apps”: een iOS extension en de watch app. De watch app bestaat uit niets meer dan een storyboard en wat assets (afbeeldingen e.d.). Alle logica (code) wordt uitgevoerd binnen de iOS extension en communiceert via bluetooth met de watch app (het storyboard dus) om te regelen wat er precies op het scherm getoond moet worden.

    Wat ze met native apps bedoelen is dat je naast het storyboard en de assets ook daadwerkelijk code kunt toevoegen aan de watch app. Hierdoor ontlast je de iPhone en de hoeveelheid Bluetooth connectiviteit. Je hoeft dan alleen nog Bluetooth te gebruiken als je ook daadwerkelijk iets nodig hebt van de iPhone wat het horloge zelf niet kan bepalen, zoals iets van internet of GPS. Daarnaast is er dan ook ineens veel meer mogelijk. Zo kan je ineens custom animaties gaan maken bijvoorbeeld. Dit kan nu enkel door een reeks aan PNG’s (soort animated GIF) als assets in de watch app te stoppen. Als native app wordt de app wel zelfstandiger, maar het zal altijd een iPhone-app als counterpart blijven houden vermoed ik. Het is niet zo dat je een losse app store gaat hebben voor puur Apple Watch apps. Ze zullen altijd gebundeld zijn samen met een iPhone app.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.