Reacties voor: Opinie: Waarom het tijd is voor een Apple Watch voor kinderen

Er komen steeds meer wearables voor kinderen, om ze te stimuleren meer te bewegen. Ook Apple kan daar zijn steentje aan bijdragen door een speciale Apple Watch voor kinderen te maken.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 16 reacties

  1. Als leerkracht groep 3/4 (daar waar kinderen methodisch gezien, voor het eerst leren klokkijken) op een basisschool zie ik vooral dat kinderen moeite hebben met de digitale tijd en dan met name de middag en avondtijden (3 uur = 15:00). De analoge tijden zijn vaak niet heel erg moeilijk. Een apple watch ingesteld op digitale tijd zou dan zeker handig zijn en denk ik dat ze door het vaker zien van de digitale tijden, dat dit ook veel beter en sneller blijft hangen (ik geef ouders vaak als tip mee: koop een digitale wekker voor uw kind en bespreek dit als uw kind naar bed gaat).
    Het meer bewegen argument klopt niet. Ja, sommige kinderen zou meer moeten bewegen en zitten soms teveel binnen. Wat overigens niet altijd een probleem is van de kinderen zelf, maar juist de ouders; “nee, ga maar niet naar buiten. Het is koud” of “blijf maar binnen, buiten kan gevaarlijk zijn” en in de loop der jaren heb ik nog wel meer redenen gehoord (kinderen zijn liever op school, want dan mogen ze wel naar buiten als het koud is of een beetje regent).
    Maar dit gaat niet op voor de gros van de kinderen. Deze komen vaak wel genoeg buiten.
    Verder is het voor de kinderen wel een leuk ding om te hebben en te showen natuurlijk. Niet kijkend naar het kostenplaatje natuurlijk :).

  2. Waarom geen koppeling aan een iPad.
    Vaak is er die in het gezin al en/of een oude voor de kids.
    Laat DIE dan de updates en beheer regelen, maar maak de  Watch voor kinderen verder zo stand-alone mogelijk.
    Laat bijv. notificaties weg, maar wel cellular aan boord voor tracking…

  3. Dus wordt er nu voor kinderen bv een Xiaomi Miband 3 gekocht voor € 29,95. Heb ik voor m’n 2 dochters gedaan. Perfect ding. Stappenteller met instelbaar medaille behalen, hartslag, hun appjes komen binnen en maar eens per week opladen. Hebben ze veel plezier aan. Dan zou Apple met een kinderwatch komen tegen ongetwijfeld een Apple prijs van 150-200 euro. Daar ga je als ouder niet aan beginnen. En ik denk dat Apple dat zelf ook goed inziet.

  4. Pfffffff moet Apple misschien nog Lego maken ook

  5. Belachelijk voostel vooral van die leerkracht.

    Er zijn ook nog legio andere vruchten die de tijd digitaal weergeven.
    Waarom Apple met legio afleidende mogelijkheden. Denk dat geen enkele leerkracht daarop zit te wachten, net als een smartphone in groep 3-4-5-6-7.

    Vervang op school in iedere klas alle analoge klokken door digitale klokken dan ben je al goed bezig.

    Casio heeft ook leuke digi klokjes voor kinderen

  6. @Mishieru: dan kan een kermis horloge ook, dit had ik vroeger ook.
    Apple voor kinderen is gewoon te duur , en hoeft ook niet, moeten ze ook een bang en olufsen ofzo.

  7. @Leo: oh zeker! Bedoelde alleen dat als men het koopt en voor kinderen (wat natuurlijk veel te duur zou zijn) dat de digitale tijd wel een functie zou hebben. Maar een kermishorloge gewonnen met punten is misschien ook veel leuker!

  8. Apple kennende zal er wel geen kindvriendelijk prijskaartje aan zitten 😂

  9. Ideaal voor spiekbriefjes.

  10. Had er eigenlijk nooit over nagedacht maar dat lijkt me voor mijn dochter van bijna 7 wel ideaal. Niet zozeer voor het leren klokkijken (dat kan ze immers al een poosje) of het bewegen (doet ze voldoende) maar meer om met elkaar in contact te kunnen zijn.
    Ze is te jong voor een eigen telefoon naar mijn mening maar heeft wel telkens de behoefte om berichtjes te sturen. Hiervoor leent ze dan de telefoon van mijn vrouw of mijn moeder. Met een wat h zou ze prima in staat zijn om korte (handgeschreven) berichtjes te sturen.

    De prijs zou geen belemmering zijn aangezien ze zuinig is op haar spullen en het een stuk goedkoper is dan een iPhone.

  11. De Xiaomi mist gps en 4g terwijl dat iets is wat handig is. Hartslagmeting minder belangrijk, maar of dat de prijs voldoende kan drukken om interessant te zijn? Ik vrees dat er eerder een Xiaomi Miband + te verwachten is, terwijl Apple er marketingtechnisch best perspectief in zou mogen zien. Jong geleerd oud gedaan, en Apples infrastructuur wil je wel houden als je er aan gewend bent

  12. Zolang e-Sim en scribble niet werken voegt het echt weinig toe. Inclusief die twee absoluut het overwegen waard voor ouders met jonge kinderen.

  13. Dan zal er een ander prijskaartje aan moeten hangen dan de Apple prijzen. Ik ga geen horloge van €200,- kopen, kinderen zijn makkelijke slachtoffers bij diefstal en berovingen. Bovendien moeten ouders de kinderen stimuleren qua beweging, niet een horloge! Wel fijn dat je kunt zien waar je kinderen uithangen al moet je hier niet in doorslaan en voordurend controleren

  14. Ik zou hem meteen kopen … no brainer 😎

  15. Origineel geplaatst door MacDon
    Zolang e-Sim en scribble niet werken voegt het echt weinig toe. Inclusief die twee absoluut het overwegen waard voor ouders met jonge kinderen.

    Dat esim nog niet in nederland wordt ondersteund heft niets met apple te maken. Android wear met esim werken immers in nederland ook niet. Verder zou scribble wel handig voor kinderen en evengoed ouderen kunnen zijn, echter lijkt me het scherm voor deze applicatie op een watch veel te klein is om er handig mee te werken. Op zo’n 3 cm2 kun je amper 2 letters achter elkaar schrijven

  16. Een goed artikel wat ik er graag aan toe wil voegen is een signalering als een kind dicht bij de waterkant komt of gebieden waar een kind niet mag komen. Het kind en één van de ouders moet dan een melding krijgen om het kind niet in gevaar te brengen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.