Reacties voor: Opinie: Het is tijd om Apple Watch-apps een tweede kans te geven

Apps op de Apple Watch werden een lange tijd als onbruikbaar beschouwd, omdat ze langzaam waren en niets toevoegden aan de bijbehorende app op de iPhone. Het is echter tijd om Apple Watch-apps te omarmen, want er zijn nu bruikbare voorbeelden van apps die het goed aanpakken.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 16 reacties

  1. Word ook eens tijd dat jullie een Watch-app maken😜

  2. Het zou fijn zijn als Apple eigen notitie beschikbaar komt op de Watch.
    Andere zijn betaald of niet beschikbaar op iOS of OSX.
    En het is juist fijn om je noties op je telefoon in te vullen en in de winkel te kunnen zien wat ik moest hebben

  3. En dat WhatsApp gaat werken op de Apple watch zou helemaal top zijn.

  4. Origineel geplaatst door Robert
    Het zou fijn zijn als Apple eigen notitie beschikbaar komt op de Watch.

    Andere zijn betaald of niet beschikbaar op iOS of OSX.

    En het is juist fijn om je noties op je telefoon in te vullen en in de winkel te kunnen zien wat ik moest hebben

    alleen voor de kleine boodschap dan zekers? 😜

  5. Origineel geplaatst door Danny
    En dat WhatsApp gaat werken op de Apple watch zou helemaal top zijn.

    Ja ik begrijp niet wat whatsapp ervan weerhoudt om een watch app te maken. Ik denk bij veel mensen de meest gebruikte app. Maar goed, ik blijf hopen..

  6. Ik gebruik eigenlijk geen apps op mijn watch. Enige wat ik veel gebruik is Siri ivm HomeKit. Het voelt allemaal erg beperkt aan helaas die apps.

  7. Mee eens! Ik heb gisteren voor het eerst een Apple Watch Series 3 gekocht. Apparaatje werkt erg vlot en scherm wordt goed benut. Al moet ik wel zeggen dat het vooral erg geschikt is voor Home kit, muziek en notificaties, berichten en snelle informatie zoals het weer.

    Je gaat immers (nog) geen video’s, muziek of foto’s bewerken op je Watch! 🤣🤣😂

  8. Prima zodra er een volumeregeling op de AW komt gaan we podcasten

  9. WhatchChat gebruiken die werkt heel goed bij mij hoor

  10. Gisteren overgestapt van een stalen 1st generation naar een stalen series 3. Wilde dit al vanaf de introductie van de series 3 maar ik wilde geen aluminium. Heb m’n stalen band om een alu series 3 geprobeerd en dat matcht totaal niet. Dus een tijdje gewacht maar wilde toch echt een 3. Dus nu maar eentje in het buitenland gekocht met e-sim erin. Ok, die sim ga ik niet nodig hebben, maar goed…

    De 1st gen is me eigenlijk heel goed bevallen. Ik redde het makkelijk op 1 batterijlading per dag en gebruikte gewoon geen 3rd party apps. Zolang je dat niet doet valt er prima te leven met een 1st gen. Notificaties zijn ideaal, antwoorden op iMessages gaat prima, het weer werkt goed en de activiteitenringen werken ook prima en vlot. Reden dat ik overgestapt ben is omdat ik ermee wil zwemmen en gps wilde zodat ik m’n iPhone niet mee hoef te nemen met hardlopen. Ik heb tot dusverre nog maar één 3rd party app gevonden die ik nuttig vind en ga gebruiken: Outlook. In de native mail app van Apple zie je namelijk enkel je ongelezen e-mail en kunnen html opgemaakte mails niet weergegeven worden. Outlook kan dat wel.

  11. Ik ben laatst van “Series 0” naar Series 3 gegaan en de upgrade is enorm. Nu pas blijkt hoeveel de Apple Watch eigenlijk kan, nu hij zo waanzinnig snel geworden is. Op de 0 duurde alles een eeuwigheid en dan stop je al snel met het gebruiken van apps. De Series 3 is zo snel dat even muziek bedienen, je saldo checken, 1Password openen en zelfs je mailbox checken ineens fijner is op de Watch dan op de iPhone.

    En nu Siri lekker snel reageert, gebruik ik die ook veel meer.

    Op deze manier zie ik de toekomst van de Apple Watch zonnig in. Ze hadden alleen niet zo vroeg moeten starten met die Watch. Dit had het eerste model moeten zijn, dan had die Watch een betere reputatie gehad.

  12. Ik zit nog op series 0 en die is inderdaad heel traag. Maar alles doet het wel prima dus voorlopig kan ie nog vooruit. Maar als versie 4 uitkomt dan neem ik die waarschijnlijk wel.

  13. Ik ben ingestapt met het recente model.
    Ik vind het een fijn en snel horloge dat razendsnel:
    – datum/tijd toont
    – mijn volgende afspraak toont
    – een gesprek opneemt bijv. bij arts of hoorcollege (via Just press record app)
    – Shazam laat indrukken
    – me een tikje op de pols geeft als naasten me nodig hebben
    Dit alles terwijl de telefoon gewoon in je zak blijft

    Wat ik echter maar niet goed krijg is gesprekken via het horloge voeren. Ik heb al zo vaak gesprekken per ongeluk weggedrukt waarvan ik dacht dat ik ze even snel kon voeren via het horloge…
    En dit niet door op de rode button te klikken maar gewoon via de groene spreek button. Op de een of andere manier zijn er steeds conflicten met de iPhone bij gesprekken. Dit helemaal als je wilt opnemen via je airpods…

  14. Onderaan het artikel staat een verwijzing naar een ander artikel dat gaat over de afname van het aanbod van apps. Dat lijkt in tegenspraak met wat er hier beweerd wordt.

  15. Paar maanden geleden om eens te proberen geswitcht van iPhone naar Android, en alhoewel Android me helemaal niet tegenvalt mis ik m’n Apple Watch nog wel elke dag. Android Wear is het allemaal net niet (Asus Zenwatch 3) behalve looks.

    Hopelijk brengt de iPhone SE (2018) een groter scherm met zich mee en ik ben zo weer terug.

    Je moet toch alles een keer zelf proberen he 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.