Reacties voor: Opinie: Apple Watch-apps gaan langzaamaan de goede kant op

Er komen steeds meer kwalitatieve apps bij
De laatste tijd verschijnen er steeds meer nieuwe Apple Watch-apps, ook van Nederlandse ontwikkelaars. Het lijkt erop dat de apps eindelijk volwassen beginnen te worden.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 12 reacties

  1. Hele goeie app om boodschappen mee te doen is Buy Me A Pie!!!

    • @Joseph: €28 voor een boodschappenlijstje?!

      Apple Pay is de enige app die ik gebruik op m’n watch. Super handig.
      De rest zijn alleen notificaties.

  2. Helemaal eens. Inkoppertje: zonder Apple pay is de Apple Watch niet compleet. Dit zou de mooiste functie zijn die ik kan bedenken.

  3. Met Apple Pay is de watch voor mij zoveel handiger geworden. Hiervoor gebruikte ik vooral Strava.

  4. Ja idd de apps worden volwassen 🤮 zie artikel Pathe over een app waarmee je het einde van de film weet. Echt volwassen.

  5. Ondertussen ben ik aan m’n derde Apple watch toe (series 4), en nog altijd duurt het soms 10-15min vooraleer ik m’n hartslag kan zien wanneer ik in de winter ga hardlopen.
    Dat ze daar eens iets aan doen, ipv al hun toeters en bellen.

  6. Ik bewonder het optimisme, maar om na het uitkomen van drie redelijke apps hosanna te roepen is mij te voorbarig.

    De komst van een 1.0 versie van de Spotify app maakt het verlies van de Flitsmeister en Google Maps apps echt niet goed.

    Op de sportfeatures (die gebruik ik niet) en de notificaties na (al is er geen fatsoenlijke Whatsapp ondersteuning) heeft de Apple Watch weinig gebracht. Een modeaccessoire is het niet geworden.

    Homekitintegratie is op zich nog wel interessant, maar Siri is, zeker op de eerdere modellen, echt waardeloos wat stembediening in de praktijk frustrerend maakt.

  7. Hoop dat GoPro dit ook weer inziet en de app aanpast zodat de camera’s van hun weer te bedienen zijn met de Watch.

  8. Ik gebruik de watch voor Workout, Strava, muziek afspelen via de iPhone en app development

  9. De overgang van de originele AppleWatch naar versie 4 is een grote sprong voorwaarts. Ik waardeer de notificaties en whatsapp vanaf dag 1, vindt de sportieve wandel- en trainingsapp nu geweldig goed, ook de gezondheidsapps heel belangrijk , durf nu gesprekken op te nemen en te voeren, en ben enthousiast over de NS app. De 4 is echt een laatste stap naar een volwassen wearable die zich onderscheidt van een klassiek horloge. Batterijverbruik levert ondanks intensief gebruik bijna 2 lange dagen zonder laden op. Nu nog operators die het gebruik van een e-sim ondersteunen en de rvs versie zinvol maken, is nog belangrijker dan ApplePay. OK, de sieraadfunctie kan bij verder verlagen van het batterijgebruik en “Always On” nog verbeteren, maar ik vind de huidige wijzerplaten met alle complicaties en de keuze aan bandjes al prachtig.

  10. Ik heb via de HomeWizard en homebridge redelijk veel klikaanklikuit schakelaars een WONING gekoppeld en kan die met mijn watch allemaal bedienen en ook door Siri commando’s via de watch aansturen. B.v. Zet tafellamp op 50% of zet schuur aan.

  11. Een van de redenen waarom de apps weer terugkeren is zowel hardware als software. Als developers zijn wij zeer gelimiteerd betreft mogelijkheden met WatchOS ten opzichte van iOS. Zowel user interface als core functionaliteiten worden langzaam maar zeker verbeterd. Op de achtergrond werken ook wij aan een watch app, echter vergt dit erg veel energie (en frustratie) door de beperkte mogelijkheden. To be continued.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.