Reacties voor: Opinie: Waarom de Apple Watch mij niet genoeg motiveert om te bewegen

De Apple Watch probeert je op allerlei manieren te motiveren om meer te bewegen, maar ik merk steeds vaker dat de huidige coaching-opties voor mij niet meer voldoende zijn. Hoe kan Apple dit verbeteren?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 41 reacties

  1. Bij mij blijven de trends gewoon leeg/streepjes.. geen idee hoe het komt 🤷‍♂️

  2. Herkenbaar. Bij mij zelfs nog een stukje erger denk ik.

    Ik kocht de Apple vooral om meer te bewegen. Daar is niet veel van terecht gekomen. In het begin erg gemotiveerd. Maar dat vlakte al snel af.
    Gevoelsmatig niet om de meldingen die je kreeg.
    Maar nu ik dit artikel lees zou het goed kunnen dat het hier aan ligt.
    De zin is over gegaan en de Watch helpt me niet om die terug te krijgen.

    De reward is gewoonweg niet hoog genoeg voor mij om het zelf weer op te pakken.
    En de motivatie is zover achteruit nu.

    Zonder motivatie geen leerproces en stimulatie om iets te gebruiken. Dus fijn om te lezen dat ik niet de enige ben en dat we de Watch niet alleen maar de hemel in hoeven te prijzen.

    Ik kan op dit moment de Watch makkelijk een week niet om doen. Maar gevoelsmatig ligt dat eerder aan de dramatische batterijduur.
    Maar dat is een andere discussie :-).

  3. Wat een flut artikel, gaan we nu de apple watch de schuld geven dat jij niet gemotiveerd wordt om te bewegen. De apple watch is een hulpmiddel maar het ligt aan de mentaliteit van de drager of die wel of niet beweegd. Als je afhankelijk bent van animaties op de apple watch dan is het triest met je gesteld!!

  4. Origineel geplaatst door Rv
    Wat een flut artikel, gaan we nu de apple watch de schuld geven dat jij niet gemotiveerd wordt om te bewegen. De apple watch is een hulpmiddel maar het ligt aan de mentaliteit van de drager of die wel of niet beweegd. Als je afhankelijk bent van animaties op de apple watch dan is het triest met je gesteld!!

    Omdat je het niet eens bent met het artikel is het een flutartikel. Vreemde redenatie.

  5. @Rv: Dat dacht ik ook!
    Ikzelf ben na aanschaf van mijn watch nike S2 en airpods 3 jaar geleden gaan hardlopen en ik doe het nog steeds. watch icm airpods is perfect daarvoor.

  6. Sorry, misschien een stomme logische vraag.
    Ontgrendel je je Apple Watch wel aan het begin van de dag?
    Is de meest voor de hand liggende oplossing

  7. @Rv: Ik zou het niet met die woorden zeggen maar ik ben het met diegene boven mij eens. Ik heb al ruim 3 jaar een Apple Watch en nogsteeds streef ik ernaar om mijn ringen te sluiten. Ik verhoog ook elke maand de calorieën een klein beetje wanneer ik vind dat ik wat aangekomen ben. Het ligt echt aan je eigen motivatie. De Apple Watch is slechts een hulpmiddel om je motivatie wat er al gedeeltelijk is een boost te geven.

  8. Origineel geplaatst door Rv
    Wat een flut artikel, gaan we nu de apple watch de schuld geven dat jij niet gemotiveerd wordt om te bewegen. De apple watch is een hulpmiddel maar het ligt aan de mentaliteit van de drager of die wel of niet beweegd. Als je afhankelijk bent van animaties op de apple watch dan is het triest met je gesteld!!

    Helemaal mee eens. Externe attributie & decadentie ten top! OMG!

  9. Origineel geplaatst door Rv
    Wat een flut artikel, gaan we nu de apple watch de schuld geven dat jij niet gemotiveerd wordt om te bewegen. De apple watch is een hulpmiddel maar het ligt aan de mentaliteit van de drager of die wel of niet beweegd. Als je afhankelijk bent van animaties op de apple watch dan is het triest met je gesteld!!

    Helemaal mee eens. Als je motivatie van plaatjes op je watch moet komen, vergeet het dan maar. Gewoon gaan sporten en niet zeuren.

  10. Ik denk dat als je ervan overtuigd bent dat je tekort aan beweging de schuld is van je Apple Watch dat je een iets groter probleem hebt om op te lossen dan dat… Werk aan je mentaliteit en discipline man!

  11. Ik zet eigen jokers in voor een rustdag. Als het echt niet gaat doe ik mijn goal van 450 omlaag. Dit maar een paar keer gedaan. Nu al een streak van 759 dagen.

    Vanwege mijn streak moet ik vandaag nog 100 halen. Maar soms zijn de maandelijkse goals onhaalbaar. Na twee jaar altijd die maandelijkse goals halen ben ik er dit jaar mee gestopt.

  12. Leuk opinie artikel! Als consument is dit een zeer goed punt. Innoveert en vernieuwt Apple de Apple Watch ⌚️ wel voldoende rond activiteit en beweging? Gezien het de laatste jaren van mode-accessoire naar sport-accessoire is geëvolueerd…

  13. Wederom een merkwaardig artikel van dezelfde schrijver als die over de AirPower

  14. Ik vind bij de watch wat dom dat wanneer je volop bezig bent maar de tijd daarvoor niet hij gewoon zegt je ringen zijn normaal gevulder om deze tijd vd dag maak er tijd voor.

    Terwijl je volop bezig bent, ietwat dom.
    Op den duur verveelt elke animatie denk ik, moet men steeds verder gaan.

  15. Wel mee eens dat de motivatie beter kan. Echter stel ik zelf doelen en ik gebruik de Watch om te kijken of ik ze haal. Daar moet ik het vooral van hebben.

    Sporten in de sportschool en steeds proberen je grenzen te verleggen is moeilijk als je het niet kan meten. De Watch is hier echt onmisbaar voor mij.

  16. Sorry Benjamin, je legt nu de bal een beetje teveel bij Apple zelf! Uiteindelijk is wat Apple je wil aanbieden een hulpmiddel, niet meer en niet minder. Bij alles wat je doet in je leven is eigen initiatief belangrijk en moet niet afhankelijk worden van wat welke app dan ook jou gaat vertellen hoe je iets kan doen of bereiken. Nogmaals het is een ( uitstekend ) hulpmiddel en niet meer!

  17. Ik ben ermee gestopt om de ringen in de gaten te houden.
    Ik werk in het ziekenhuis waardoor ik de watch overdag niet mag dragen (hygiëne voorschriften). Ik kan dus nooit de “stand” ringen sluiten.
    Ook al fiets ik die dag 2 uur en tennis nog eens een uur, dan nog kan ik de ringen niet sluiten. Heel irritant dat daar geen setting voor is.
    Je kan handmatig een workout invoeren maar dat ga je natuurlijk niet iedere dag doen…

  18. Ik ben met name afgehaakt door de brakke bepaling van activiteit. Gisteren weer ‘mooi’ voorbeeld waarbij ik meer dan 1,5 van en naar de trein heb gelopen (echt wel normaal looptempo dus niet geslenterd) en in de stad, maar toch maar als 18 minuten geteld. Misschien omdat ik tijdje handen in mijn jaszak had vanwege kou, maar dan nog zou hij dat beter moeten herkennen. Apple Watch Series 5 overigens.

  19. Ik heb mijn Apple Watch niet gekocht om meer te bewegen. Ik gebruik ‘m vooral om te kijken hoe laat het is, en of ik een bericht heb.

  20. Persoonlijke doelen op basis van algo ritmes.

    Dus iemand die normaliter 800kc verbruikt deze persoon een paar dagen 150kc extra te laten verbranden*.
    Daar tegenover staat bijvoorbeeld dat je een betaalde app** gratis kan downloaden of appstore tegoed kan verdienen. De app is afhankelijk van welke sportactiviteit je beoefent.
    Uiteraard vervalt tegoed na een aantal dagen als je het niet verbruikt. Verbruik je het wel dan kun je pas weer nieuw tegoed bij elkaar sparen na het behalen van nieuwe doelen. Bij uitblijven van het behalen van doelen, na een x aantal weken weer de mogelijkheid opnieuw iets te verdienen.

    *handmatige invoer telt uiteraard niet mee.

    ** kan ook andere content zijn

  21. @Annemiek: In je broekzak doen tijdens het werk. Dan telt je watch in elk geval die 12x opstaan. Dat doe ik ook.

  22. Oa die 30 min bewegen is een minimum wat wordt geadviseerd. Is door de Gezondheidsraad. Dus dan heb je geen rustdag nodig…

  23. @Jean-Paul Horn: Nu je het er over hebt, als ik in de Activiteiten-app kijk naar het gemiddeld tempo bij een loop, staan daar getallen in (kennelijk) voet en duim. Waarom staan die daar niet in meters (of nog beter) kilometer per uur?
    Natuurlijk bedankt voor de link, ik zal er vast wel gebruik van maken. Maar hoeven zou het voor mij niet.

  24. Uiteindelijk is er coach waar iedereen uiteindelijk naar luistert…
    Het stemmetje in je hoofd.
    Daar kan geen app tegenop of verbeteren.

  25. @iPineapple: Precies. Je doet het uiteindelijk zelf. De watch helpt en voor mij werkt dat super. Ik snap dat met AI betere terugkoppeling kan (en zal) komen, maar ik ben nog steeds stiekem trots op elke medaille. Over 4 dagen die voor 1500 bewegingsdoelen. 🙂
    En: de watch helpt me al jaren om iets te realiseren dat geen enkel ander hulpmiddel (van wekkers tot apps) voor elkaar kreeg: elk uur opstaan van mijn kantoorstoel om te bewegen. Goud waard.
    Het juiste hulpmiddel voegt dus wel degelijk iets toe.

  26. Ik gebruik het welke elke dag en sluit elke dag de ringen.
    Maar de berekening van Apple slaat vaak nergens op.
    Wanneer ik in de voormiddag behalve thuis rechtstaan geen enkele andere activiteit heb gedaan, zie ik dat mijn watch 33min trainen (groene cirkel) aangeeft.
    Heb tijdje vergeleken met m’n Polar: die heeft dat probleem niet. En de voor de prijs van 1 Apple Watch koop je 3 Polars. Ook wanneer je in de winter gaat joggen duurt het soms 20min alvorens de watch mijn hartslag detecteert. Dat is al een probleem sinds de eerste Apple Watch. Heb nu de serie 4. M’n polar heeft dat probleem niet.
    En Apple? Die doen daar niets aan.

  27. Watch doet jij ook niet motiveren om meer te bewegen, maar hiervoor moet je ook geen watch hebben.
    Dit moet urn je zelf komen dat je wil bewegen, en wat gezonder wil zijn.

    Ik vind wel makkelijk met hardlopen, zeker nu zo grote telefoon heb 11 pro Max.
    Het is watch en airpods pro en hardlopen die handel, en uiteraard betalen gewoon ideaal.

  28. Ik maak zo veel mogelijk mijn ringen vol. Heb de meldingen wel afgezet. Kan zelf ook zien hoeveel ik nog moet doen. De Watch helpt wel om, bv op een luie dag, wel even een half uur een wandeling te gaan doen.

  29. Hoi, ik gebruik mijn Apple Watch icm met Vitality van a.s.r.

    Je wordt gemotiveerd door de meldingen van de Apple Watch maar ook door de doelen die gesteld worden door de Vitality app. Ik merk dat ik meer beweeg om deze doelen te behalen. De doelen verschillen daarnaast per week (hoger of lager aantal punten) en je krijgt een beloning voor je inzet. Wekelijks is dat een tegoedbon van € 5,- en je kunt ook meedoen voor een cashback op je Apple Watch. Echt een aanrader!

    De Apple Watch geeft me daarnaast meer inzicht in mijn activiteiten. Het is vooral de combinatie die het voor mij leuk maakt.

    Groet,
    Robert

  30. Mensen die roepen dat het een flutartikel is, dat is wel een beetje flauw, he. Je kunt ermee eens zijn of niet, het is een opinie. Hij deelt zijn ervaringen en sommige delen hetzelfde en anderen niet. So be it. Ik vind het wel leuk geschreven.

    En ja, ik draag Watch 5 sinds lancering ervan en ik herken het wel, maar nog niet zo storend. Het mag af en toe wel wat origineler, bijv ipv aan eind van de avond: “Ga nog 3 minuten stevig wandelen” bijv. ‘hup, Benjamin, ga van je luie kont, doe eens even wat work-out oefeningen om je bewegingsring vol te krijgen’. Ik zet de meldingen vooralsnog niet uit, want het is wel een stok achter de deur om dagelijks voldoende beweging te krijgen als kantooryup.

    En ja, ‘rustdag’ is zeer welkom. Ik was zeer gemotiveerd om eens ‘perfecte maand’ van januari 2020 te halen, maar dat gaat niet meer lukken, omdat ik 1 dag (één dag!) ziek ben geweest. In Februari weer nieuwe poging wagen.

  31. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @BrutusNL: De Apple Watch kijkt niet naar je armbeweging, maar meet het gemiddelde wandeltempo en in hoeverre je hartslag (gemeten bij je pols via de sensor onder de Apple Watch) een continue verhoging toont ten opzichte van je normale rusthartslag. Je kunt dat ook duidelijk zien in de Activiteiten-app op je iPhone per Workout. Via deze site kun je uitrekenen wat je gemiddelde looptempo was. Voor een actieve workout (bij wandelen) moet dat (uit mijn hoofd) continu boven de 6km/u liggen.

    Weet je dat zeker dat hij niet naar de armbeweging kijkt? Ik kan namelijk wel degelijk door het heen en weer bewegen van mijn arm zittend op de bank zowel trainings- als staandoel op laten lopen. Zelfs het aantal gelopen kilometers stijgt dan. En inderdaad merk ik ook dat mijn trainingsminuten lager uitvallen tijdens mijn dagelijkse wandeling als ik mijn hand in de broekzak houdt.

  32. Hoewel ik zelf geen fanatiek sporter ben hou ik wel in de gaten of ik voldoende beweging heb. Daar voor heb ik geen motivatie nodig van mijn Apple Watch. Gelukkig ben ik in het bezit van een gezonde ruggengraat waarmee ik mezelf kan motiveren. Als je de Apple Watch de schuld gaat geven van het feit dat je minder gemotiveerd raakt om te sporten dan denk ik dat een goed gesprek, achterover liggend op een bank en onder de juiste begeleiding, geen kwaad kan. Wat is de volgende stap? Apple aansprakelijk stellen voor de geleden emotionele schade? Veel succes en sterkte!

  33. Ik ben met een marathon training bezig. Maar apple watch is gewoon dom. Als ik 5 dagen hard train dan heb ik tijd nodig om te recoveren. Ik werk ook met blokken van 4 weken zwaar trainen en dan 1 week de helft om beter te recoveren. Maar in alle gevallen zit Apple Watch me op verkeerde manieren te motiveren om meer te doen!

    Ik heb bevoorbeeld ook een bureau om aan te staan. Maar ik krijg vaak mijn staan ring niet vol omdat de watch niet doorheeft dat ik wel sta en niet zit.

  34. Mij motiveert het nog steeds, maar ik deel de mening van de rustdagen, bijv. 1x per week niet alle doelen halen is ook goed. De app met verschillende trainingsrit-es vind ik in de Watch 4 heel prettig. Alleen is de registratie van mijn hartritme ondermaats. Ik heb dus een Polar met band moeten koppelen aan de`AppleWatch. Dat is lastig, want die moet je omdoen en weer afdoen. Zeker als je niet sterk transpireert toch wel extra inspanning. Misschien ben ik een freak, maar ik ben blij met de informatie die zo makkelijk op het horloge komt zonder de iPhone te raadplegen of in je zak te hebben. Mijn hartritmestoornis heeft de waarde van het horloge alleen maar verhoogd. super!

  35. Vraag, hopelijk leest nog iemand dit.
    Ik heb Watch. Prima. Dan doe ik boodschappen met iphone in broekzak. Thuisgekomen: 2400 stappen.
    Mijn partner ging mee. Hij heeft geen Watch, wel iphone, resultaat: de helft minder aantal stappen.
    Wilt dat dus zeggen, dat mijn iPhone èn watch los van elkaar, stappen telt?

  36. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @BrutusNL: De Apple Watch kijkt niet naar je armbeweging, maar meet het gemiddelde wandeltempo en in hoeverre je hartslag (gemeten bij je pols via de sensor onder de Apple Watch) een continue verhoging toont ten opzichte van je normale rusthartslag. Je kunt dat ook duidelijk zien in de Activiteiten-app op je iPhone per Workout. Via deze site kun je uitrekenen wat je gemiddelde looptempo was. Voor een actieve workout (bij wandelen) moet dat (uit mijn hoofd) continu boven de 6km/u liggen.

    Origineel geplaatst door Adrie
    Weet je dat zeker dat hij niet naar de armbeweging kijkt? Ik kan namelijk wel degelijk door het heen en weer bewegen van mijn arm zittend op de bank zowel trainings- als staandoel op laten lopen. Zelfs het aantal gelopen kilometers stijgt dan. En inderdaad merk ik ook dat mijn trainingsminuten lager uitvallen tijdens mijn dagelijkse wandeling als ik mijn hand in de broekzak houdt.

    Idem hier. Apple Watch kijkt wel degelijk naar je armbeweging!

  37. Origineel geplaatst door Rv
    Wat een flut artikel, gaan we nu de apple watch de schuld geven dat jij niet gemotiveerd wordt om te bewegen. De apple watch is een hulpmiddel maar het ligt aan de mentaliteit van de drager of die wel of niet beweegd. Als je afhankelijk bent van animaties op de apple watch dan is het triest met je gesteld!!

    Origineel geplaatst door PJ
    Helemaal mee eens. Als je motivatie van plaatjes op je watch moet komen, vergeet het dan maar. Gewoon gaan sporten en niet zeuren.

    Precies denken ze: ik koop een Apple Watch en ben top sporter ? Nu moet het gaan lukken ofso?? Kom op wake up kijk in de spiegel. Heb je geen zin, kan je het niet wachten? Verwacht niet dat ja Apple Watch het voor je doet. JE MOET HET ECHT ZELF!! DOEN!!

  38. Omdat Google Fitbit heeft overgenomen ben ik me op Apple Watch gaan oriënteren. Vond het eigenlijk gewoon toch best duur. Twijfel twijfel. 🤔. Totdat ik a.s.r. Vitality ontdekte, met hun mogelijkheid om mijn Apple Watch binnen 2 jaar terug te verdienen, waardoor ik ben overgestapt. Dat ik cash geld kan verdienen door meer te gaan bewegen, is voor mij de grootste stimulans geweest om hem aan te schaffen.

    Door een Vitality lid te worden à €3,50 per maand, en mijn Apple Watch via hen aan te schaffen, krijg ik door te bewegen waardebonnen en cash geld van hen terug. Bijvoorbeeld 10.000 stappen per dag levert mij 100 punten op. Als ik 2500 punten per maand heb verzamelt, wordt er €19,95 uitbetaald. Gisteren, op 25 januari 2020, heb ik na 23 dagen bewegen mijn 1e 2500 punten gehaald. Yeah 😉!! Tevens heb ik al 3 keer 1 weekdoel ( €5,-) gehaald (totale waarde €15,- aan bonnen). Daarmee is het lidmaatschap van Vitality er ook al 3 x mee uit. Ik loop soms echt avonds nog even blokje extra om de laatste 1.000 stappen te zetten.

    Het a.s.r. programma stimuleert mij dus. Niet Apple met zijn ringen. In zoverre kan ik dit artikel wel volgen. Niet iedereen heeft de discipline zoals sommige hier dat wel hebben. Ik ben trots op dat ik als echte kantoortut al zoveel bewogen heb, afgelopen 23 dagen, dat ik nu middels bonnen en cashback €35,- heb verdiend. En de maand januari is nog niet voorbij 😉.

    Zoals iemand anders hier ook al schreef, a.s.r. is een aanrader, als het om stimuleren van bewegen gaat!!

  39. Gebruik de Apple Watch ook al vanaf het begin. Wat ik een grote beperking vind is het volgende…. ik ben amateur wielrenner. Deze activiteit kent geen automatische stop. Bijvoorbeeld als ik bij een stoplicht stop. En hij kan niet synchroniseren met bijvoorbeeld STRAVA… de app die de halve wereld gebruikt bij het wielrennen… in de praktijk gebruik ik dan ook maar de STRAVA app ipv de aktiviteiten app. Ik vind dat een groot gemis….

  40. Ik heb de Apple Watch nu anderhalf jaar en ik ben veel meer gaan bewegen sindsdien. Ik vind het leuk om mezelf proberen te overtreffen. Ben net begonnen met hardlopen en dan gaan die ringen snel. Ik kan er bijna niet tegen als mijn ringen niet allemaal gevuld zijn. Ik heb alleen vaker in het weekend dat ik het staan doel niet haal omdat ik dan lekker uitslaap en dan nog in bed wat op m’n iPad kijk. Maar ik word super gemotiveerd. Ik zou het ook leuk vinden als er nog wat leuke beloningen of afwisseling in de tekst zit.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.