Reacties voor: Opinie: Zit er nog toekomst in de Apple TV als hardwareproduct?

AirPlay, één van de kenmerkende functies van de Apple TV, komt binnenkort ook standaard ingebouwd in allerlei televisies. Wat is nu nog de meerwaarde van de Apple TV als hardwareproduct?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 39 reacties

  1. En het alternatief van Google is meer dan de helft goedkoper. Apple TV is gone

  2. Ja, Airplay 2 komt dus naar enkele duurdere televisies.. die je dus opnieuw moet kopen en laten we wel wezen.. de ondersteuning laat echt flink de wensen over.
    Vaak is die na maximaal 2 jaar wel weg en worden steeds meer apps gewist danwel geblokkeerd of ze worden niet meer bijgewerkt waardoor ze sloom worden bijvoorbeeld.
    De Apple TV heeft hier geen last van en in Amerika heb je veel meer aan een Apple TV, daar kan je zelfs hele tv zenders opkijken via diensten als direct tv now, playstation vue of slingtv.

  3. @Wichard Hulsbergen: Vergeet niet dat Google elke keer snoept wat jij kijkt, hoelang, tijdstip, locaties etc.
    Ook kan je daarvan de DNS instellingen NIET aanpassen… met een chromecast kan je naar mijn inzien bar weinig.

    • @Imade: Je kan er 4K mee streamen, dat is voor 99% van de consumenten meer dan genoeg.

      De Airports blonken ook niet uit in aanpasbaarheid, maar wel in gebruiksgemak en dat is wat verkoopt.

  4. Ik heb goede ervaringen met de Apple TV. Stabiel beeld. Dat streamen is toch te veel onderhevig aan haperingen bij mij. Ik gebruik regelmatig de Youtube app. En mijn HD tv gaat voorlopig nog niet de deur uit.

  5. Ik denk dat dit een hele goede zet is van Apple. Volgens de geruchten komt er een gratis streamingsdienst voor Apple-klanten. Wanneer er binnenkort dus ‘standaard’ Airplay op de TV’s zit ingebouwd, kunnen dus meer mensen hier gebruik van maken.

    Wat mij ook niet zal verbazen is dat Apple binnenkort een goedkopere Apple TV presenteert, zo rond de prijsklasse van de Chromecast. Dit om de Apple TV niet geheel aan de kant te schuiven, maar ik verwacht niet dan mensen nu nog een Apple TV van rond de 200 euro zullen uitgeven..

  6. Trage bende altijd die tv’s. Geef mij maar een AppleTV met een A12 chip en snel geheugen om lekker te netflixen.

  7. @Wichard Hulsbergen: zeker niet want daar werkt m’n homekit super mee👍

  8. Ik heb vorig jaar een 4K tv van Samsung gekocht. Helaas kan die met WiFi antenne niet op tegen de AppleTV 4K. Via de TV lopen 4K diensten als netflix steeds vast. De ATV is veel stabieler met streamen. De appleTV gaat voorlopig de deur niet uit!

  9. Hier worden de spellen wèl op tvOS gespeeld naast Netflix, Youtube en NPO Start. Wel leuk.
    Erg jammer dat Fortnite daar niet op uit kwam. Toch Airplay uit iMac en je hebt tòch Fortnite op TV.

  10. Onlangs een tamelijk dure OLED tv gekocht die niet zo smart is. Bewuste strategie, want desondanks dat levert men 8 jaar onderdelen/ondersteuning.
    Als de Apple tv die zich naadloos in het systeem integreert over 5 jaar verouderd is, hang ik er een nieuwe aan en is mijn tv opnieuw “smart”.
    Typisch Apple: alles werkt altijd prima en naadloos, heerlijk.
    Gebruikte voor de Apple Tv op hetzelfde tv toestel een nVidiaShield. Toch wel de concurrent van Google mag ik zeggen. Voor mij is het enkel een mediaplayer, dus geen games.
    Meer haperingen, bugs en noem maar op met dat Google gedoe. Geef mij dus maar de Apple tv zoals ie nu is.

  11. Ik gebruik mijn Apple tv’s (90% vd tijd) icm infuse en een synology nas. Wat mij betreft is dit echt een gouden combi. Infuse zie ik niet snel op een Samsung of LG tv verschijnen. Dus als het aan mij ligt mag de Apple tv nog jaren blijven bestaan. Het werkt super snel en stabiel, en kan de zwaarste bestanden moeiteloos afspelen. Fantastisch kastje!

  12. Gebruik de atv dagelijks. Met infuse die sinds verleden jaar ook iso bestanden ondersteund gaat het perfect. Heb nog geen tv gezien die blue ray iso bestanden vloeiend kan spelen zonder mediaplayer, dus voorlopig een prima product.

    Jammer alleen dat Apple nooit een webbrowser er voor heeft vrijgegeven op de non jb versies, in combi met de atv app perfect om via je tv te browsen als dit nog geen smart tv is.

  13. Hooo zeker niet dat het zo’n vaart zal lopen. Ben meer van van het Apple TV concept. Geluid via Airplay is nog tot daar aan toe maar beeld “moet” “gewoon” van de TV komen. Daarbij worden die smart TV’s niet zo heel goed noch lang ondersteunt (“niet” dus eigenlijk.
    Apple TV werkt dus voor mij prima

  14. Het voordeel van AirPlay 2 en Homekit op TV’s is leuk voor de korte termijn. Maar op den duur kunnen die dingen niet mee qua snelheid en performance. Daarbij vraag ik me af hoe dingen als privacy gewaarborgd zijn, het draait notabene wel op een ander platform.

    Zolang Apple AppleTV’s blijft maken, blijf ik die kopen of het alternatief moet echt beter zijn maar dat betwijfel ik.

  15. Apple TV is een waardeloos product, velen hebben de Kodi TV box, waar je films kan streamen zelfs die nog maar net in de boiscoop te zien zijn, je kan er mee op internet in een browser met je tv, en heel wat andere toepassingen. Bovendien kost zo een kodibox slechts 50 euro, en bied meer toepassingen dan een waardeloze aplle box. Dus ja die apple box zal geen twee jaar meer blijven bestaan. Bovendien moet apple onderhandelen met tv zenders, terwijl je met die zelfde kodi box alle tv en radio kanalen hebt in 1 box van over de hele wereld.
    Dus die apple box zal binnenkort ook een verlies post zijn voor een appeltje die van de boom valt.

    • Origineel geplaatst door Tom
      Apple TV is een waardeloos product, velen hebben de Kodi TV box, waar je films kan streamen zelfs die nog maar net in de boiscoop te zien zijn, je kan er mee op internet in een browser met je tv, en heel wat andere toepassingen. Bovendien kost zo een kodibox slechts 50 euro, en bied meer toepassingen dan een waardeloze aplle box. Dus ja die apple box zal geen twee jaar meer blijven bestaan. Bovendien moet apple onderhandelen met tv zenders, terwijl je met die zelfde kodi box alle tv en radio kanalen hebt in 1 box van over de hele wereld.
      Dus die apple box zal binnenkort ook een verlies post zijn voor een appeltje die van de boom valt.

      En als de hele wereld zo zouden gaan kijken is er geen geld meer voor nieuwe films. Slim!!! Ik huur mijn films gewoon via AppleTV. Perfect gewoon.

    • @Tom: Kijk, het is zelfs al een waardeloos product. gezien je foute aannames/opsomming heb je weinig tot 0 ervaring met de Apple TV. Kodi doet ook zo lekker Homekit of fungeert ook zo goed als een muziek huib met Airplay 2. Kan ik ook zo fantastisch Apple music op draaien. Kodi.TV is niet zoveel meer als Plex wat je gewoon op de Apple TV kan draaien. Radio op je Apple TV, apps genoeg.

      en ja Kodi biedt vast veel TV zenders aan….die kan je dan ook zo lekker legaal gaan kijken. Elke legale aanbieder moet onderhandelen over zijn zender aanbod.

    • @Tom: Kom op man. Je vergelijkt een illegaal kastje met een Apple TV. Dat is als zeggen dat Popcorn Time beter is dan Netflix.

  16. Alleen de remote van Apple en de simpele bediening van alle apps op dezelfde manier maakt dat ik mijn slimme tv alleen gebruik als beeldscherm. Met NLZiet is tv kijken weer fijn en het afspelen van content met Infuse en Plex perfect geregeld.

  17. AirPlay is al jaren vervangbaar door chromecast. De Apple tv icm Infuse maakt het 1 van de beste mediaspelers die op de markt zijn. Ook kwa levensduur wint de Apple tv met gemakt. Vele apps zijn bv op Samsungs tv’s na 2 a 3 jaar niet meer beschikbaar omdat je tv verouderd is.
    Wat mij betreft zit er zeker toekomst in de Apple tv. Helemaal als je straks hem ook als media box kunt gebruiken voor Ziggo.

  18. Ik doe juist games vooral op AppleTV en gebruik ook een aantal programma’s welke ik door sideloading erop heb gezet

  19. Wat een depri toon in dit artikel. Apps op mijn Apple TV 4K zijn veel stabieler dan die op mijn smart TV. Daarnaast vind ik de remote van de ATV fijner werken met het navigeren door films/series etc. Betrap me erop dat ik wel eens kansloos op de KPN remote zit te swipen. Daarnaast kan ik ff snel mijn beveiligingscamera’s bekijken. Persoonlijk vind ik de ATV nog helemaal niet nutteloos.

    En ja het kan ook via de iPhone/iPad maar die liggen bij mij ‘s avonds aan de lader.

  20. Ik heb nog een oude ATV, kan er dus geen extra Apps op zetten, ik was te vroeg; had toen verwacht dat apple er meer mee zou gaan doen.
    Ik stream alleen maar van iPhone/pad.
    Heb geen idee wat ik er meer mee kan….

  21. Het grappige is is dat Smart Tv’s alles wat je op je Apple tv doet gewoon uit kunnen lezen, maar dat dat voor Samsung straks onmogelijk is met de iTunes app. Kies je voor privacy dan ben je straks beter af met een samsung tv.

    Terug naar de Apple tv. Ik geloof er zelf ook niet in. Je bent veel beter af met een goedkopere oplossing. Ik geloof zelf meer in een chromecast achtige stick waar je heel makkelijk de series en eigen film collectie mee kunt streamen. Er zijn te weinig mensen die er tussen de 150/200 voor over hebben.

  22. Origineel geplaatst door Dennis
    AirPlay is al jaren vervangbaar door chromecast. De Apple tv icm Infuse maakt het 1 van de beste mediaspelers die op de markt zijn. Ook kwa levensduur wint de Apple tv met gemakt. Vele apps zijn bv op Samsungs tv’s na 2 a 3 jaar niet meer beschikbaar omdat je tv verouderd is.

    Wat mij betreft zit er zeker toekomst in de Apple tv. Helemaal als je straks hem ook als media box kunt gebruiken voor Ziggo.

    Ben benieuwd of de ziggo go app nu nog doorgaat voor Apple tv!

  23. Ik gebruik de AppleTV 4K met een NAS en daarmee heb ik een goede mediaplayer voor al mijn prive foto’s en video’s.

    Ik heb dit ook voor mijn smart tv, maar toch is het beter op de ATV dan op de Tv zelf. Het loopt allemaal net wat soepeler.

  24. Origineel geplaatst door Elduderino
    @Tom: Kijk, het is zelfs al een waardeloos product. gezien je foute aannames/opsomming heb je weinig tot 0 ervaring met de Apple TV. Kodi doet ook zo lekker Homekit of fungeert ook zo goed als een muziek huib met Airplay 2. Kan ik ook zo fantastisch Apple music op draaien. Kodi.TV is niet zoveel meer als Plex wat je gewoon op de Apple TV kan draaien. Radio op je Apple TV, apps genoeg.

    en ja Kodi biedt vast veel TV zenders aan….die kan je dan ook zo lekker legaal gaan kijken. Elke legale aanbieder moet onderhandelen over zijn zender aanbod.

    Kodi zou je zelfs op je apple tv kunnen installeren. Maar daar ben ik inderdaad niet echt een voorstander van. A is meeste aanbod niet legaal, B ook is de content, vooral bij zeer nieuwe films, vaak van slechte tot matige kwaliteit

  25. ******* wat overdreven artikel! Omdat Apple nu op Bepaalde TV’s Airplay gaat ondersteunen en op samsung Movies is de Apple TV ineens waardeloos? Nou nee hoor! Werkt echt geweldig en niet zo knettertraag als die menu’s in TV’s. En alleen ondersteuning bij de nieuwe modellen en paar uit 2018 (Samsung). Zelf Sony Oled uit 2018, komt het dus zoieso niet op. Apple TV heeft zeker toekomst! GEWELDIG ding!

  26. De waarde van de Apple TV is groter dan de som der delen. En dat is nu net wat dit artikel doet; airplay is nu mogelijk op de nieuwste lijn televisies en er komt een app van Apple op beschikbaar. Echter wat de Apple TV de Apple TV maakt en veel meer dan een airplay kastje is het gebruiksgemak van de User Interface, de simpele remote, de integratie met je Apple ID, de prachtige screensavers en de Privacy. Dat is al zo sinds de launch van de Apple TV, toen er ook al smart tv’s met netflix waren. De gebruikerservaring van een smart tv kan gewoon niet in de schaduw staan van de Apple TV.

    Het is wellicht wat dubbel om naast de nieuwste smart tv een extra kastje te moeten halen, al vind ik het ondanks de nieuwe functies op de nieuwste lijnen smart tv’s waard nog steeds meer dan de moeite waard. Mijn advies zijn dus nog steeds zijn. Kijk wat voor beeldbuis je wilt en koop daar de goedkoopste variant van, laat de smart tv functionaliteit volledig links liggen en sluit er een Apple TV aan die je vervolgens als enige UI gebruikt voor je TV. Weg meg die achterlijke meegeleverde TV afstandsbediening en over op eenvoud.

  27. Ik heb pas na aanschaf van een smart tv een apple tv gekocht omdat dat smart vd tv bagger langzaam is. Apple tv is veel sneller en stabieler dan mn LG smart tv

  28. Origineel geplaatst door Dennis
    AirPlay is al jaren vervangbaar door chromecast. De Apple tv icm Infuse maakt het 1 van de beste mediaspelers die op de markt zijn. Ook kwa levensduur wint de Apple tv met gemakt. Vele apps zijn bv op Samsungs tv’s na 2 a 3 jaar niet meer beschikbaar omdat je tv verouderd is.

    Wat mij betreft zit er zeker toekomst in de Apple tv. Helemaal als je straks hem ook als media box kunt gebruiken voor Ziggo.

    Origineel geplaatst door Lodewijk

    Ben benieuwd of de ziggo go app nu nog doorgaat voor Apple tv!

    Exact, ik hoop van wel. Maar ik denk dat we als Apple gebruikers bij Ziggo altijd aan het kortste eind trekken… Het is weer een (te) lange tijd stil geweest op dat vlak.

  29. Artikel slaat nergens op. Airplay 2 en Apple TV zijn twee kompleet verschillende dingen. Mijn huis automatisatie is op basis van homekit met Apple TV 4K als homehub, ik zie geen enkele TV dit overnemen. Streamen van content loopt veel vlotter middels Apple TV dan middels Airplay 2 zeker in combinatie met NAS. Airplay is leuk om even snel wat foto’s op je TV te zetten. En wat met toekomstige updates? Elke 3 à 4 jaar een nieuwe zogenaamde smart TV kopen omdat de hardware niet meer mee kan. Een beetje als Sonos. Ik zie andere mogelijkheden vooral met homekit op een TV zoals even kijken wie er aan de voordeur staat via een camera deurbel.

  30. Ik vraag me nog altijd af of de Apple TV 4K werkt op een tv met cinemascope verhouding, iemand hier ervaring mee? De Apple TV 3 kan alleen de 16:9 verhouding aan.

  31. Ik zie ook geen enkele reden onze Apple tv in de kast te zetten ten faveure van de smart tv.
    Apps werken supersnel en Netflix 4K geeft fantastisch beeld.
    Uiterst tevreden met dit product!

  32. Origineel geplaatst door Eddy
    Artikel slaat nergens op. Airplay 2 en Apple TV zijn twee kompleet verschillende dingen. Mijn huis automatisatie is op basis van homekit met Apple TV 4K als homehub, ik zie geen enkele TV dit overnemen. Streamen van content loopt veel vlotter middels Apple TV dan middels Airplay 2 zeker in combinatie met NAS. Airplay is leuk om even snel wat foto’s op je TV te zetten. En wat met toekomstige updates? Elke 3 à 4 jaar een nieuwe zogenaamde smart TV kopen omdat de hardware niet meer mee kan. Een beetje als Sonos. Ik zie andere mogelijkheden vooral met homekit op een TV zoals even kijken wie er aan de voordeur staat via een camera deurbel.

    Dit slaat de spijker exact op de kop. Helemaal eens. AirPlay als synoniem voor Apple TV is heel kort door de bocht en getuigt ervan dat iets niet helemaal wordt gesnapt.

  33. Negatieve toon zeg dit artikel

    Ben juist ook zeer tevreden met Apple TV!
    Apps van smart tv’s werken vaak na 2 jar niet goed meer. En streamen vanaf je iPhone met airplay doe je ook niet continu, is echt niet handig.

    MN apple TV wordt veel gebruikt voor Netflix, Infuse icm NAS, NPO start, YouTube kan nog wel even doorgaan.
    Super afstandbediening en werkt altijd goed en vloeiend.

    Beter een iets goedkopere tv komen en dan 100-200 euro uitgeven voor een Apple TV.

  34. Apple TV is in combinatie met de “game” Zwift razend populair bij de indoorfietsers en lopers.
    Zeker ook omdat een Apple tv goedkoper is dan een laptop met behoorlijke videospecs welke nodig zijn om de game te draaien.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.