Reacties voor: Opinie: de Apple TV is nog niet de toekomst van televisie

Op de Apple TV kun je apps installeren, maar het aanbod is nog steeds erg karig. Er zijn weinig Nederlandse apps en uit een rondvraag van iCulture blijkt dat weinig aanbieders concrete plannen hebben. Daardoor is de Apple TV nog lang niet de toekomst van televisie.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 19 reacties

  1. Waar blijft ziggo tv op de appleTV

  2. Als bijv. KPN nou eens zijn tv app voor de Apple tv zou uitbrengen zou het meteen een betere receiver zijn als die ondingen van KPN zelf. En klanten hebben meteen meer keus.

  3. Misschien nog niet het TV kijken van de toekomst. Maar iCulture zou de providers (KPN, Ziggo etc.) moeten vragen wat hun plannen zijn.

    Ik vind Apple TV prima als Hub voor mijn woning en voor Netflix, Muziek en wat apps voor kookvideo’s te bekijken.
    Ook speel ik soms spelletjes met mijn zoon.

    Ik hoop alleen dat het allemaal wat interactiever word in de toekomst met live puschmeldingen over nieuws, weer etc. tijdens het gebruik. Wel het liefst afzonderlijk per app die keuzemogelijkheid kunnen instellen.

  4. Omdat ze allemaal die “fantastische” receivers van henzelf willen verkopen. Extra box dan 5 per maand extra en dus lekker incasseren. En ze snappen niet dat het juist de mensen makkelijker maakt. Ik ben nu aan het streamen via een iPad, iMac of iPhone naar mijn Apple tv’s dus ik kan toch overal tv kijken. Maar een app is makkelijker en bediend de klant toch iets beter.

  5. @Mouse: Ziggo is inderdaad ook een van die prutsers die het vertikken de app uit te brengen.
    Ze verschuilen zich er achter dat het om rechten gaat en dat ze het niet voor elkaar krijgen de rechten te krijgen om de content via de appleTV af te mogen spelen.
    Zulke bagger regeltjes en bedrijven die te laf zijn om voor een product te gaan, dát houd de ontwikkeling tegen.
    En dus blijf je met die wanstaltige bagger producten van de providers zelf zitten.

  6. Tja, de toekomst is er wel maar niet in NL.
    NPO denkt al twee jaar na over de Apple tv. En dat is kort, die hebben werkelijk waar nog nooit een normale beslissing in de moderne tijd kunnen maken. Echte prutsers!

    En de rest, ik snap niet waar ze zo bang voor zijn. Voor de lobby van ziggo? Ziggo wil natuurlijk dat je kijkt via hun hopeloze horizon box.

    Voor mij is het duidelijk, de Apple tv is niet mijn toekomst maar mijn realiteit. Alles van de NPO is netjes online te vinden en te downloaden. Ik kijkt het gewoon terug via mijn nas en Infuse. Gelukkig willen partijen als Apple (Music) en Netflix wel geld van mij ontvangen, en dat werkt dan ook prima op mijn Apple tv.

  7. Infuse vind ik super gemakkelijk. Handig dat je 1 apparaat hebt waar je alles op kunt afspelen. Prime video is een goede toevoeging. Nu enkel nog HBO NOW in België. “Klassieke” tv kijk ik al jaren niet meer.

  8. Origineel geplaatst door Edwin
    @Mouse: Ziggo is inderdaad ook een van die prutsers die het vertikken de app uit te brengen.

    Ze verschuilen zich er achter dat het om rechten gaat en dat ze het niet voor elkaar krijgen de rechten te krijgen om de content via de appleTV af te mogen spelen.

    Zulke bagger regeltjes en bedrijven die te laf zijn om voor een product te gaan, dát houd de ontwikkeling tegen.

    En dus blijf je met die wanstaltige bagger producten van de providers zelf zitten.

    Ik snap je frustratie (ik heb dezelfde) ik heb een schotel voor Engelse zenders, en kijk ongeveer het hele pakket gratis en in HD (FTA op de schotel), maar mag het in de bijbehorende app niet kijken, hetzelfde met Amazon , krijg leuke mails met aanbieding van series en films als “Prime” lid, maar als je er gebruik van maken wilt … moet je schijnbaar naar Duitsland verhuizen.
    Idd hetzelfde met KPN en Ziggo ,ze zitten waarschijnlijk te broeden op een manier om er meer geld uit te zuigen …

  9. KNIPPR van t-mobile laat zien dat het wel mogelijk is de standaard tv kanalen in een app te leveren.

    Helaas is het door de all-in-one prijs van Ziggo niet aantrekkelijk om dit aanbod te nemen.

  10. Ik gebruik mijn apple tv wel degelijk voor tv kijken met de app knippr
    Heb alle nodige kanalen en het vergt minder van min internet verbinding en ook nog is over heel de wereld te gebruiken aangezien het ook op mijn iPhone en iPad staat
    Ideaal
    Dus mijn tv
    Apple tv
    met de apps
    Knippr voor tv kijken
    Netflix voor films
    Muziek
    En alles met de originele tv afstandsbediening of die van de apple tv

  11. Of je koopt gewoon een Chromecast, die ook nog veel goedkoper is. Ik kan daarmee gewoon TV kijken via de Ziggo App en dat werkt ook bij veel van die apps die jullie nu missen

  12. vraag, waarom kunnen wij geen iTunes muziek/video bekijken/kopen op apple tv???
    (ik heb het niet over streaming, of gekochte items)

  13. Kijk hier al vijftien jaar geen reguliere tv meer. Veel te veel reclame en te weinig degelijke programma’s om zoveel geld aan uit geven.
    In 2012 uiteindelijk een AppleTV gekocht om te kunnen streamen naar mijn TV en sinds 2015 Netflix. Voor mij is dit dus wel de toekomst van TV-kijken. Wat heb je aan 300 kanalen met alleen maar onzin en reclame? Nee, dan liever één Netflix zonder reclame en weliswaar beperkte content (waarvan ik evengoed toch nooit alles gezien krijg).

  14. Hier enkele maanden geleden Ziggo all in one eruit gegooid. Met alle extra’s was ik er soms meer dan 100 EUR in de maand voor kwijt. Nu alleen nog een internet Abbo van Ziggo omdat dit toch het snelste is in mijn regio. Nu kijkt mijn gezin dus TV via de Apple TV via Knippr. Netflix, YouTube, videoland en een foxsports abonnement voor mij. Meer hebben we niet nodig. Ideaal, voor mij het echte consumeren van 2017. Alles lekker snel, vloeiend en instant op het tijdstip dat ons uitkomt. Ps sinds kort ook de nest App in gebruik om mijn camera beelden te kunnen zien.

  15. Voor een deel klopt dit opiniestuk wel maar voor een heel groot deel ook niet. Ten eerste ben in het ermee eens dat de AppleTV in de huidige vorm niet de toekomst is van de televisie. Het is echter niet Apple die de plank volledig mis slaat maar de Nederlandse omroepen en netwerken. De AppleTV is niets meer of minder dan een enorm krachtig stukje hardware die tot geweldige prestaties kan komen. De software wordt ook steeds beter hoewel de AppleTV 4K wat kinderziektes heeft in tvOS. Dat het wel goed en gaaf kan laat Apple in de VS zien. Ik heb ook een VS iTunes account en als ik daar naar overschakel zie je pas wat er echt mogelijk is. De TV app is echt heel uitgebreid en trekt allerlei content van verschillende omroepen en streaming diensten naar één centrale plek die gebaseerd zijn op jouw voorkeuren.

    Als die starre elite clubjes van de omroepen maar meewerken dan kan je TV ervaring een stuk simpeler en effectiever. Maar de belangen van de omroepen zijn niet de belangen van de consument. En dus blijven we zitten met een gefragmenteerde markt met onhandige settop boxen en magere kwaliteit. Maar ze leren het wel een keer. Reken maar dat Netflix en andere on-demand diensten de omroepen veel pijn doen. De reclame inkomsten kelderen maand na maand.

  16. Ben het wel met een hoop eens. Ook qua gaming is het bar slecht, nadat de 4th gen uitgekomen is was er ook niet veel aanbod. Beetje jammer.

    Zelf gebruik ik 90% Plex, daar kun je ook nog wat kanalen op installeren waaronder NPO. Het menu is dan wel niet zo fijn maar het werkt.

  17. Met Knippr heb ik voldoende tv op de Apple TV. Nadeel is alleen weer dat het vaak voor geen meter werkt. Enorm veel last van vastlopers. Ook Youtube heeft maar een crappy app. Die brengen bewust ook geen betere app uit. De gebruikerservaring is er dus af en toe eentje om doorheen te bijten. Dat moet echt beter.

  18. Wat jk niet snap van ziggo is dat ze geen app uitbrengen. Ik kan via AirPlay toch ook alles op de tv gooien. Als er content niet mag worden gestreamd dan krijg je melding. Die zou je ook in de ziggo tv app kunnen geven en de content niet tonen.

    2. Ik mis een web browser app!

  19. Ouderwets tv kijken is iets wat wij thuis bijna niet meer doen. Apple TV is een topapparaat en staat zo’n beetje de hele dag aan. Echter de content is niet om over naar huis te schrijven. Als je GoT wilt kijken moet je dat bij ziggo doen of uitwijken naar illegale praktijken. Ik weet zeker dat als de content en apps beter worden, het ouderwetse tv kijken tot het verleden behoort. Ziggo wacht nog even rustig af om de eenvoudige reden dat als iedereen via de app on-demand zijn programma’s gaat kijken er een massale opzegging van de kabelpakketten volgt. Lijkt me logisch. De belangen zijn te groot. In de USA is het aanbod veel groter. Misschien moeten we daarheen verhuizen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.