Reacties voor: Opinie: Moet Apple zich meer aan z’n principes houden? [poll]

Het aanpassen van de Krim in Apple Kaarten, het verwijderen van HKmap in Hongkong, het hosten van Chinese iCloud-data op servers die door de staat worden beheerd. Apple probeert op allerlei manieren buitenlandse regimes tegemoet te komen, maar wil ondertussen een imago hooghouden om het meest ethische bedrijf ter wereld te zijn. Is Apple nog wel principieel genoeg?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 4 reacties

  1. Steve Jobs was weer het andere uiterste: overal lak aan hebben en zijn eigen visie naleven. Wat zijn we toch ver afgedwaald zou je kunnen stellen..

  2. Zo lang de Amerikaanse en Europese principes dezelfde zijn, is het voor ons makkelijk praten. Zodra de Amerikaanse principes, zoals de vrije beschikbaarheid van wapens, via bedrijven als Apple naar ons ge-exporteerd gaan worden piepen wij ook wel anders.

  3. Dit is een heel moeilijk onderwerp! Een bedrijf als Apple, die hele mooie aansprekende producten op de markt brengt en ook wereldwijd ontzettend veel mensen aan zich bindt met apps die voor veel mensen er toe doen blijft altijd wel in bepaalde landen met deze problemen opgezadeld zitten. Natuurlijk is het niet correct om concessies te moeten doen tegen eigen principes, maar kom op, dit overkomt niet alleen Apple. Wil je nu eenmaal zaken doen in landen als China, je markt willen vergroten en ook nog eens je aandeelhouders tevreden houden is het toch aan jouw de keuze. Waar gaan we voor!!

  4. Apple is een multinational..Alles draait daar om geld. De principes zijn al lang verkocht aan de hoogste bieder.
    Heb geen illusies!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.