Reacties voor: Opinie: het is tijd voor Apple Prime, één bundel voor hardware en diensten

Alles-in-een voor je Apple-spullen
Apple wil meer geld halen uit diensten, om minder afhankelijk te zijn van hardware. Een van de oplossingen is om een bundel met hardware-producten en diensten te maken, waar je een vast maandbedrag voor betaalt. Is het tijd voor Apple Prime?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 17 reacties

  1. JAZEKER! In ieder geval voor een bundeltje Apple Music/icloud/tv diensten. Toevallig heb ik hier gisteren ook al een reactie op een topic gereageerd. (Toeval?!?)

  2. Lastige Kwestie.
    Ik ben zelf een Apple fan in hart en Nieren en sta elk jaar te trappelen als ze weer wat nieuws brengen en vaak koop ik het dan ook gelijk bij de launch.Als Apple (Prime?) een degelijke prijs krijgt zou ik het denk ik everwegen, best wel afhankelijk van hoe het pakket aangekleed word want niet elk Apple product heeft jaarlijks mijn (directe) aandacht.Mensen die lang met hun producten doen zal dit product denk ik ongeschikt zijn alhoewel het wellicht stimuleert om dan jaarlijks of tweejaarlijks te vervangen.Wel ben ik een groot voorstander van alles in 1, en zou het dan ook fantastisch vinden als Apple dadelijk ineens met een mobiel abonnement komt wat over de hele wereld bruikbaar is D.M.V e-sim, zeker met mijn werk zou dat echt een mega uitkomst zijn.Afwachten maar.

  3. Als het hier gaat om een leaseconstructie, dan niet. Ik vind dat Apple alles moet veranderen. Elk jaar testen ze prijsverhogingen uit en dit jaar hebben ze dus een probleem. Ik heb mijn XS Max 512GB aangeschaft voor €1500. Vorig jaar €1200 voor een iPhone X 256GB. Na jarenlang Apple klant te zijn, heb ik sinds dit jaar pas een zure nasmaak gekregen. Ben van mening dat ik wat meer voor mijn geld zou moeten krijgen. Voor €1500 heb ik nu een standaard lader met lightning kabel (ongebruikt) en een setje AirPods (wordt ook niet gebruikt). Geen Audiojack meer. Apple zou voor die €1500 véél meer moeten aanbieden om klanten tevreden te stellen. Dan heb ik het over een usb-c snellader met PD. Een goede screenprotector en hoesje. iCloud OF goedkoper OF gratis (betaal nu €3 per maand). Apple music OOK gratis/goedkoper (waarom €10 pm betalen, ik heb gdv €1500 neergetikt). Nu betaal ik een tientje voor Spotify.

  4. Zonder hardware absoluut geïnteresseerd!
    Apple music, tv dienst en wat extra gratis iCloud opslag. Ze hoeven het echt niet moeilijker te maken hoor😉

  5. @SSQ: Tja… 1500 euro aftikken doe je toch echt zelf terwijl je weet wat je krijgt…

  6. Ik zelf zou niet zo zeer snel voor een lease constructie gaan omdat ik graag de specs zelf wil bepalen bij aanschaf. Helemaal bij bijv een iMac of MacBook. Toch vind ik het geen slecht idee, vooral wanneer je niet in 1 keer een groot bedrag wil of kan betalen.

    @SSQ: iCloud is gratis tot 5 Gb. Wil je meer dan kost het inderdaad wat, maar wat je ook van de prijzen van Apple vind, de bedragen voor extra ruimte op iCloud zijn niet hoog.

    @andere reaguurders: verdiep je eerst eens wat de kosten zijn om een iPhone te maken, denk aan ontwerp, produktie van hardware maar ook ontwikkeling van de iOS. Fabrikanten van bijv android toestellen hebben nagenoeg geen kosten voor ontwikkeling van hun os. Ik denk nog eerder dat google geld toe geeft om hun os te laten gebruiken, zodat ze zoveel mogelijk data kunnen verzamelen, al is dat laatste natuurlijk wel een gissing.

  7. Ik vind het echt te grappig dat mensen vinden dat ze meer moeten krijgen voor hun geld. Wie bepaald dat?

    Ik heb willens en wetens een iPhone XS Max 256GB genomen dit jaar en geüpgraded van een iPhone 7 plus 128GB. Ik vind het de allermooiste en fijnste iPhone die ik ooit heb gehad. Niet gezegd dat die 7 plus niet goed was.

    Maar elke keer als ik de max pak, denk ik: wauw wat een prachtdevice.

    Waarom in vredesnaam 512GB eigenlijk? 256 is al overkill (64 was te weinig voor mijn 4K 60fps drang).

  8. Laat ze eerst maar eens beginnen met een betaalbare (familie) bundel voor onbeperkt apple streaming tv + apple music + books + 2TB storage

  9. Waarom geen bundels: iPhone XS vanaf > 256 GB incl. + Gratis Apple Music bundel.

    Zoals KPN (Spotify)

  10. Ik betaal liever 1 vast bedrag per maand voor bijvoorbeeld een 6-tal diensten. Keuze uit: Netflix, HBO, Videoland, Pathé Thuis, Apple TV shows, iCloud, Spotify, Apple Music etc etc. Ipv een tientje hier en een tientje daar. En dan nu óók nog tientallen euro’s Apple Prime voor een beetje hardware wat niet echt innoverend is? Ik doe dan liever dat geld in een potje en koop dan om de 3 jaar een nieuwe iPhone. Dan pas zie je écht een verschil tov 3 jaar geleden. Of ik die 3 jaar vol hou, is een tweede.

  11. Goed idee! Ik zou het doen. Als ik daardoor altijd goed spul heb en van het gedoe af ben. Heb nu een macbook pro met sticky keys die loslaten. Reparatie ben ik ‘m een paar weken kwijt, terwijl vervanging sneller en makkelijker is. Heb nu een iMac gekocht zodat ik door kan werken terwijl hij gerepareerd wordt.

    Met een vast bedrag voor gebruik zou ik verwachten dat die dingen beter geregeld kunnen worden. Ik hoef niks te bezitten, als ik het maar ongestoord kan gebruiken en m’n werk kan doen.

  12. Origineel geplaatst door L8
    Waarom geen bundels: iPhone XS vanaf > 256 GB incl. + Gratis Apple Music bundel.

    Zoals KPN (Spotify)

    Precies zoals je het zegt. De bundel komt vanaf KPN (provider). Apple is geen provider. Ik zou zeggen stap over

  13. @SSQ: Ik heb geen medelijden met je als je bereid bent om elk jaar een nieuwe iPhone te kopen en dan ook nog de duurste, dan heb je voor mij geen recht om te klagen.

  14. Je moet gewoon een beetje slim zoeken. Ik heb van de week voor totaal 864 euro bij Mediamarkt een iPhone XS Max 64gb gekocht.

    Werkt alsvolgt:
    – kon mijn abonnement bij T-mobile verlengen (unlimited 35 euro per maand)
    – toestelkrediet 10 euro per maand
    – 864 euro eenmalige toestelkosten

    T-Mobile klantvoordeel geeft mij 10 euro per maand korting (exact het toestelkrediet dus). Samengevat betaal ik dus 864 euro voor een XS Max, en 35 euro p.m. voor t-mobile go unlimited.

    Daar kan een hardware leaseconstructie niet tegenop.

    • @Dennis: Hoe lang denk je dat je die korting gaat krijgen? Maand of 6?
      Denk je nou echt dat providers liefdadigheidsinstellingen zijn?

  15. (Red.) Link naar originele artikel van MG Siegler toegevoegd.

  16. (Red.) Vanwege geruchten over een abonneedienst voor games hebben we dit artikel opnieuw gepubliceerd. Een gamedienst zou hier namelijk ook goed in passen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.