Reacties voor: Opinie: waarom we in Nederland geen Apple News+ nodig hebben

De pas aangekondigde tijdschriftendienst Apple News+ komt voorlopig niet naar Nederland en het kan nog wel jaren duren voordat het zover is. Maar hoe erg is dat? We hebben in Nederland namelijk al voldoende keuze uit tijdschriftendiensten.

Reacties: 18 reacties

  1. Heb de free trial genomen van News+ en het aanbod bevalt me goed. Nederlandse tijdschriften boeien me niet echt, maar ik lees graag Time, Newsweek, the New Yorker, etc. Eens kijken komende maand of het me bevalt.

  2. Zie persoonlijk veel beter bladen etc in Apple plus.

  3. ‘een paar cent per artikel’ (Blendle)? Was dat maar waar. Ik vind het nog steeds een sympathiek initiatief, maar de artikelen zijn wel echt behoorlijk in prijs omhoog gegaan sinds het begin. Gevoelsmatig ligt de gemiddelde prijs inmiddels eerder bij 25 cent.

  4. Ik denk dat het een perfecte toevoeging is aan het aanbod van Apple. Kijk er erg naar uit.

  5. – Readly (ken het verder niet) kost €9,99 p/m (in ieder geval via de website). Tijdschriften.
    – Blendle kan ook als €99 p/j. Vind ik zelf een aantrekkelijk tarief
    – Blendle selecteert veel (wat langere) kranten-artikelen, naast tijdschiften. Titels.
    – Er is altijd ruimte voor verbetering, dus als Apple News+ hierheen komt zal ik het zeker uitproberen. Artikel is tamelijk prematuur.

  6. Een readly abo via hun website kost €9,99 per maand… via de Appstore idd 11,99. Scheelt toch kleine €24,- per jaar.

  7. Kwestie van tijd dat Apple stelt dat de bovengenoemde apps in strijd zijn met de app store richtlijnen 😄

  8. Ik sta sowieso niet te springen op een volgend abonnement.

  9. @MLVC: Hoe heb je dat voor elkaar gekregen als ik vragen mag? Mijn iPhone/iPad staat ingesteld op de US region (heb ook News) maar blijf de ‘not in your region’ melding geregeld krijgen..

  10. Waar de meerwaarde van News+ zou kunnen liggen t.o.v. Blendle en de andere alternatieven (mis bijvoorbeeld Topics van de Persgroep nog in dit overzicht), is interactieve content. Wat je gister ook zag, een uitgever die écht gebruik maakt van mogelijkheden op iPad/iPhone en niet het simpelweg 1-1 overnemen van sites/magazines (al snap ik dat de ontwikkelkosten wellicht vele mager hoger liggen dan de eventuele extra opbrengsten in NL)

  11. O zo bekeken hebben we ook geen Apple Pay nodig want we hebben een prima pinpas.
    Ik heb voldoende kranten, ik krijg ze vd buren en van mijn vriendin die kranten bezorgd, dus volop nieuws zonder te hoeven betalen.

  12. Origineel geplaatst door MrDelissen
    @MLVC: Hoe heb je dat voor elkaar gekregen als ik vragen mag? Mijn iPhone/iPad staat ingesteld op de US region (heb ook News) maar blijf de ‘not in your region’ melding geregeld krijgen..

    Je hebt ook een Amerikaans Apple ID nodig

  13. @MLVC: Aha, dat is ‘t! En gebruik je die op een apart device? Of switch je continu tussen beide?

  14. Origineel geplaatst door MLVC
    Heb de free trial genomen van News+ en het aanbod bevalt me goed. Nederlandse tijdschriften boeien me niet echt, maar ik lees graag Time, Newsweek, the New Yorker, etc. Eens kijken komende maand of het me bevalt.

    Dit zijn magazines die je ook met Readly kunt lezen + nog veel meer!

  15. Bedankt voor jullie prima tip over Readly! Voor dat geld toch maar weer aan de tijdschriften. Zeker als je het kunt delen. Dat lijkt een veel betere optie dan Apple met z’n Amerikaanse selectie! Die ‘persoonlijke tips’ van Apple die vertrouw ik niet meer. Apple Music had in het begin ook handgemaakte en echt verbazingwekkende tips, maar die werden al snel vervangen door mainstream voorkeuren die erg voor de hand liggen. Geautomatiseerd.

    Als er boeiende nieuwsbladen in Readly zitten – en dat zal absoluut het geval zijn denk ik en bijv ook een interessant blad als Kijk – dat altijd leuk is om tussendoor even te lezen als break.

    Dan probeer ik m’n zonen te interesseren. Met zo’n familie abo via de website voor 9,99 is dat erg goedkoop. Ik ga uitzoeken welke bladen erbij zitten. Domme vraag: hoe download je de app nadat je het abonnement hebt genomen. Toch gewoon via de Appstore? En dan weet Readly dat je een abonnement hebt? Ik dacht dat Apple zulke ‘outside Appstore’ abonnementen onmogelijk gemaakt had? Of toch niet?!

  16. Met alle respect evenaren dit soort opinies het kleuterniveau. Het geliefde merk Apple brengt (voorlopig) geen aanvullende diensten uit naar Nederland maar dat is niet erg hoor, ik heb toch wel iets anders wat “bijna” net zo goed is…
    Volgens mij zijn we vergeten dat juist 1 van de sterke pluspunten van Apple juist het volledig geïntegreerde eco-systeem van onderliggende diensten die perfect op elkaar afgestemd zijn. Apple rekent nagenoeg dezelfde iPhone prijzen als onze Amerikaanse buren maar biedt niet hetzelfde aan als het aankomt op onderliggende diensten. Gelukkig hebben jullie zelf al wel een lijst gemaakt van wat er zoal ontbreekt waarbij toch wel schrijnend is dat we nog steeds geen QuickType hebben wat sinds iOS 9 (2015) dus 4 jaar later er nog steeds niet is.

    Vertrouwen hebben in een merk is prima maar de liefde kan alleen langdurig stand houden als je je geliefde soms ook verteld dat het soms niet allemaal zo best is.

  17. Origineel geplaatst door MrDelissen
    @MLVC: Aha, dat is ‘t! En gebruik je die op een apart device? Of switch je continu tussen beide?

    Ik gebruik die op mijn iPad. Als ik die op mijn iPhone zou instellen, dan kan ik geen Apple Music gebruiken, maar ik luister toch niet naar mijn muziek via mijn iPad, dus dat komt goed uit zo.

  18. Er zijn voldoende alternatieven, maar deze worden nog niet massaal gebruikt. Juist Apple is in staat om dit heel breed uit te rollen, zoals Apple Music.

    Ik ben snel afgehaakt bij Blendle, doordat je voor elk artikel moet betalen moet je ook elke keer weer een afweging maken. Dat is geen gebruiksvriendelijke werkwijze, het is alsof je van Apple Music terug gaat naar de tijd van iTunes downloads.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.