Reacties voor: Opinie: Apple moet in 2018 meer focussen op kwaliteit van software

Apple heeft op het gebied van software niet het beste jaar achter de rug. Met goede moed en vol vertrouwen gaan we 2018 in, in de hoop dat Apple meer de focus gaat leggen op kwaliteit.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 22 reacties

  1. Eens.

    En anders moeten ze de software open source beschikbaar stellen. Laat de community het zelf maar regelen.

  2. @Alex: Liever niet ben niet voor niets van Android overgestapt op iOS.

  3. Open Source gaat het bij Apple nooit worden natuurlijk. Maar wel eens dat het tijdperk van bugs maar eens achterwege gelaten moet worden.

  4. Ja, kwaliteit is op dit moment wel het belangrijkste issue naar mijn mening. Zelden zoveel gepruts meegemaakt bij Apple (met name op IOS gebied (meerde iPhones en iPads), maar ook OSX vlak veel gedoe gehad (Mac Pro)). Hoewel ik TVos karig wat betreft functionaliteit vind, ben ik hier eigenlijk wel redelijk tevreden over.

  5. @EOTB: spijtig dat tvOS zo een dode boel geworden is…

  6. Best wel teleurstellend dat High Sierra bedoelt was als verfijnen op Sierra (aka Snow Leopard) maar nog nooit zoveel problemen gehad én gezien met Mac als dit jaar met High Sierra.

  7. Misschien doen ze dat ook wel
    Ze zijn bezig met 11.2.5 terwijl we nu bij 11.2.1 zitten. dus ze willen die update waarschijnlijk gebruiken om alles stabiel te maken

  8. Ik kijk vooral uit naar het verbeteren van de Portrait lightning modus en de portrait selfies aangezien deze nog ver van “goed” zijn, vind ik persoonlijk

  9. Ik ben vorig jaar gestopt met Apple. Het is een ramp merk geworden.
    Alleen maar ellende, bugs, problemen en defecten. Om de haverklap moet ik weer ergens een verloopstekker of converter voor kopen TEGEN EEN HOOFDPRIJS.

    Apple en innovatie zijn tegenstellingen geworden. Ze innoveren niets meer de laatste 5-6 jaar. NIETS.
    Ze lopen in alles achter en die achterstand wordt met de maand groter en groter. Maar wel nog steeds drie keer de hoofprijs vragen voor middelmatige meuk.

    Apple is Apple niet meer. Al jaaaaaaaaaaaaren niet. Het enige waar ze erg goed in zijn gebleven is marketing en het pakken van mijn geld.

    O ja, ben overgestapt naar Windows en Android. Had ik jaren eerder moeten doen.

  10. Origineel geplaatst door Nick Seamore
    Open Source gaat het bij Apple nooit worden natuurlijk. Maar wel eens dat het tijdperk van bugs maar eens achterwege gelaten moet worden.

    Dat is niet waar:

    Apple.com/opensource

    Swift is open source en nog wel meer dingen van Apple. In die link vind je de belangrijkste op een rijtje maar er zijn er nog meer.

  11. Ik wacht tegenwoordig minimaal een week voordat ik een update installeer. Het gebeurt te vaak dat er ernstige fouten inzitten. Ook het trager maken van “oudere” IPhones heeft Apple niet populair gemaakt

  12. “Vroeger” betaald je een premium prijs voor een premium merk(met visie).
    En “Its like magic. Its just work out of the box”

    “Nu” premium prijs tegen hetzelfde kwaliteit/kwantiteit als M$, HP en Samsung ….
    “Its like magic. Its just work out of the box *”

    * kabels en accessoires worden apart verkocht.

  13. Origineel geplaatst door Marco de Boer
    O ja, ben overgestapt naar Android. Had ik jaren eerder moeten doen.

    Ook hier werd de iPhone vervangen door een 360 euro kostende dtek60 met Android…

    Wennen? Ja! Zeker!
    Spijt? Neen.
    Mis ik iPhone (na 8 jaar)? Neen

    (de rest blijft wel nog iMac en air)

  14. Bewust een toestel trager maken heeft mijns inzien weinig met kwaliteit te maken maar eerder met transparantie en consumentenvertrouwen.

  15. @Sezgin: Dat is voor mij de grootste reden dat ik overstap… upgraden yup. En na het testen kan je niet meer downgraden en zit je met een traag toestel? Dankjewel Apple 🙁

  16. Grappig, hoe veel mensen, waaronder ice en Marco de Boer, vooral al ‘het goede‘ van Apple uit het verleden onthouden, en dat als enige vergelijken met ‘het slechte’ van Apple nu. Terwijl, als je een beetje googelt, je een hele serie flops en fouten van Apple uit het verleden tegenkomt (ja, óók onder Steve Jobs)… ‘t zijn ook nèt mensen daar bij Apple! Dat er wellicht (te)veel fout gaat is misschien waar, maar niet nieuw.

    Daarbij vergeten deze mensen gemakshalve dat vrijwel ALLES van enige technologische relevantie wat de concurrentie op de markt brengt een kopie is van wat Apple eerder (en goed uitgewerkt) op de markt bracht. En dan nemen dezelfde concurrenten jaaaaren de tijd om kreupele, gekloonde meuk op de markt te brengen, vol met fouten, bugs en gaten in de beveiliging. (Maar daar klaagt niemand over, want je hebt tenslotte niet voor niets zo’n lage prijs hoeven te betalen wegens het ontbreken van R&D). Om uiteindelijk met een acceptabele kopie te komen, wachtend op het moment dat de volgende goede uitwerking van een technologie weer van Apple gekopieerd kan worden…

  17. @Marc van Maastricht: Dat is misschien de waarheid een beetje geweld aandoen. Apple is nu net niet de technologische vernieuwer. Verre van zelfs. Niet in het verleden en zeker nu niet. Kijk naar Samsung dat technologisch echt wel veel verder staat dan Apple. Eind dit jaar komen ze volgens de geruchten met een opvouwbaar scherm. Of Microsoft dat met hun Surface lijn een totaal nieuw soort tablet/laptop heeft bedacht.

    Waar Apple net altijd heel sterk is in geweest is al die R&D van anderen vertalen op zo’n manier dat het aantrekkelijker, gebruiksvriendelijker en betrouwbaarder is.

    Dat is net waar het de laatste tijd fout loopt en waar ze dringend aan moeten werken. Want ondertussen zit de concurrentie niet stil. Apple kan alleen maar die hoge prijzen blijven verantwoorden als hun producten aantrekkelijker, gebruiksvriendelijker en betrouwbaarder zijn dan die van de concurrentie. In het verleden was die kloof gigantisch groot, maar tegenwoordig zit het op dat vlak bij Android ook beter. Denk aan Pixel, de comeback van Nokia,…

  18. @Marco de Boer: Er zijn ook fora voor Google. Overigens kan ik je AirPods en IPhone X best aanraden. En voor Google er iets mee deed. Waren er ook al zoekmachines, smartphones en OS. Innovaties zijn niet altijd een nieuw producten.

  19. @Luc: als je goed leest heb ik (bewust) Apple geen technologische ‘vernieuwer’ genoemd, maar een bedrijf dat iets technologisch ‘goed uitwerkt’.
    Dat Samsung technologisch veel verder staat dan Apple is klinklare onzin. Gezichtsherkenning? Ze hadden het eerder maar het werkte niet (en nog steeds niet: met de eerste de beste foto om de tuin te leiden). OLED? Samsung al in 2010 maar het was zo’n beetje het lelijkste, slechtste en meest energie slurpende scherm dat er te krijgen was. Terwijl de iPhone X het beste OLED scherm is dat er ooit geproduceerd is. Vingerafdrukscanner? Eerder, maar onbruikbaar (iedereen zette het uit). Irisscanner? Zo traag dat je sneller bent als je je code gewoon invoert. En het werkt niet met zonnebril, sterker nog: alleen onder ideale (licht)omstandigheden.

    “R&D van anderen vertalen” is een contradictio interminis. R&D is per definitie iets dat geld kost en je zélf moet doen, óf door klanten laat doen, zoals Samsung met z’n halfbakken ‘eerste’ (dat dan weer wel) versies van hun technologie.

    De iOS-kloon Android is inderdaad beter geworden ten opzichte van de eerste versies (overigens ook een typisch voorbeeld van het uitbrengen van gebrekkige eerste versies over de rug van gebruikers). Maar dat je nu net de Pixel-flop als voorbeeld moet noemen.
    En dan Android op de tablet? Tsja: “Android-tablets op losse schroeven”
    “De ‘comeback’ van Nokia…” waarmee dan? De opnieuw uitgebrachte 3310?

    Voor mij heeft ‘vernieuwing’ niets te maken met ‘de eerste zijn’, want een idee van een product wil nog niet zeggen dat het product ook daadwerkelijk gemaakt kan worden. Anders moet je Arthur C. Clark in 1969 de echte vernieuwer noemen, met z’n tablet in de film ‘2001 A space Odyssey’.

    Een vernieuwer verandert de wereld, of met z’n ideeën, of met z’n producten. En je kunt van Samsung veel zeggen, maar niet dat ze de wereld veranderen (uitgezonderd misschien hun vermogen om iets in massa te produceren: de reden dat Samsung meer verdient aan de productie van iPhone schermen, dan aan de verkoop van hun eigen Galaxy S8).

    En Apple? Hmmm… even uit m’n hoofd: Apple I (1976, eerste pc), Macintosh (1984), Mac OS (1984, eerste, breed geadopteerde GUI), iMac (1998), iPod (2001), iTunes Store (ik dacht 2002 of 2003: eerste goed verkopende digitale muziekwinkel), iPhone (2007), iOS (2007), iPad (2010), Siri (2011), 64 bits mobiele processor (2013: ze werden zelfs door iedereen, Samsung voorop, uitgelachen: ‘onzin’), TouchID (2013), Apple Watch (2015), AirPods (2016), FaceID (2017).
    Google verdient in het rijtje van vernieuwers ook een plaatsje, met name met de zoekmachine, de Cloud en Google Maps. Maar *niet* met Android.

    Maar Samsung vernieuwend? Ach

  20. Van mij mogen ze de prijs terugschroeven naar verhouding van de kwaliteit.

  21. Elk jaar een nieuw OS is veel te snel.

    Dat Apple nou eens om de 2 a 3 jaar een nieuwe versie uitbrengt en zich ondertussen hard focust op het oplossen en verbeteren van mogelijke problemen.

    Voor een huidige versie worden er amper 6 updates uitgebracht of zo.dan geven ze de versie op en laten ons upgraden naar een nieuwe hogere.

    En de problemen beginnen dan weer van voor af aan.

    Nieuwe functies kunnen ook binnen een huidige versie geïmplementeerd worden, kijk maa naar de introductie van Foto’s, ergens half binnen een bestaande versie met een 10.x.4

  22. Elk jaar een nieuw OS is onderdeel van het nieuwe iPhone die elk jaar uitkomt. Enkel hardware zal tijdens de presentatie te weinig verkoopargumenten genereren denk ik.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.