Spring Loaded: Tim Cook met Hello-logo

Reacties voor: Opinie: Waarom Apple ook in 2022 (en verder) de Apple-events volledig digitaal moet houden

Sinds juni 2020 worden Apple's events digitaal gehouden, dus zonder live publiek. Dat geeft een andere sfeer en dynamiek. Dat is mij zo goed bevallen, dat ze wat mij betreft altijd zo mogen zijn.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 8 reacties

  1. Hoewel het zeker voordelen heeft, vind ik de online sessies erg langdradig. Uiteraard heb je meer ruimte om dingen te laten zien, maar “man, man get along with it”. Daarnaast bekruipt mij steeds weer (meer?) het gevoel dat er wel heel erg gezocht is naar de sprekers, waarbij alle diversity-boxes lijken te zijn afgevinkt. Zeker: Apple staat daar voor en draagt dat heel goed uit, maar het lijkt te geforceerd tijdens de presentatie.

  2. Helemaal mee eens! Doe mij ook maar de opgenomen presentaties boven de live presentaties. Al dat overdreven geklap altijd bij die live presentaties…. 😅

  3. Ik denk dat ze hiermee al een stap naar de toekomst maken, straks kan je misschien wel live de presentatie om je heen zien gebeuren in AR of een tussenweg. Waardoor het ook een nieuwe beleving zal gaan worden. Geeft ook een mooie uiting aan de co2 besparing van al die reis bewegingen etc.

  4. Doe mij maar met publiek.

  5. De live optredens van Jobs, daar kan echt niets tegenop. Sinds Cook vind ik de presentaties sowieso een stuk minder sprekend. De vooraf opgenomen events hebben naar mijn mening meer weg van ellenlange commercials. Mijn voorkeur gaat desondanks nog steeds uit naar live events, al is het maar dat het allemaal nèt ietsje spontaner overkomt. Maar het belangrijkste is dat er iets te presenteren valt natuurlijk. Afgezien van de M chip generatie, is 2021 , evenals voorgaande jaren, niet echt een jaar gebleken van vernieuwing. Wat mij betreft hoog tijd dat Cook plaats maakt voor iemand met visie en creativiteit.

  6. Ik mis de Steve Jobs presentaties enorm. Maar vond de live presentaties na Steve Jobs na een tijdje toch redelijk te pruimen. Hoewel ze veel kunnen laten zien met de opgenomen presentaties, vind ik die vaak erg tegenvallen. Het spreekt toch minder ofzo. Dus ik hoop oprecht dat er wel degelijk nog live varianten komen! Bovendien, zonde van het Steve Jobs theater niet waar?

  7. Wat mij betreft ook weer live.
    De charme van Jobs ontbreekt dan wel, toch vind ik het persoonlijker. Helemaal als er wat niet in een keer goed gaat, wat voor mij alleen maar bevestigd dat het ook mensen zijn en dat alle techniek wel eens een hiccup heeft.

    Dat overdrevene van bv het geklap past hierbij wel een heeft me juist een beter gevoel bij een live event. Het is toch Amerikaans, wat nou eenmaal verschilt met onze nuchtere “doe maar normaal” houding.

    Neemt niet weg dat ik de opgenomen presentaties best goed vond.

  8. Gewoon op de nu ingeslagen weg verder:
    – betere informatie;
    – meer informatie;
    – geen beschamende fan-klapperij;
    – scheelt een enorme CO₂-wolk…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.