Reacties voor: Opinie: Het tijdperk van Apple-meetups en -congressen is voorbij

In Nederland en daarbuiten vinden steeds minder Apple-meetups, congressen en andere bijeenkomsten plaats. Luisteren in een zaaltje is eigenlijk heel onpraktisch, maar er spelen nog andere factoren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 14 reacties

  1. En naast Twitter, speciale Slack-groepjes of Github is menselijk contact een zeer waardevolle aanvulling (is mijn ervaring). Ik zou dus pleiten voor ‘èn èn’.

  2. Sterker nog, de Apple Events worden ook een beetje sleets. Voor Apple ook tijd om dat te moderniseren.

  3. Stellen dat events uit de tijd zijn is een zin die wel in de context van het opinie-artikel gelezen moet worden.
    Het medium is sterk afhankelijk van doelgroep en product. Want of het nu incompany gebeurt, met een meetup, een roadshow of een beurs, live communicatie is voor veel branches een welkome – en broodnodige – aanvulling op het presenteren van en laten werken met nieuwe producten.

  4. Jullie vergeten in jullie rijtje CocoaHeadsNL

    Een Mac/iOS Meetup groep die al sinds 2008 bij elkaar komt. Elke maand weer.

    Dus de bewering dat iets in 2009 de eerste iOS Developer meetup was klopt niet.

    Meer Info op http://cocoaheads.nl

    We zijn een stichting. Dus we dienen geen commercieel doel. We vinden het gewoon leuk om elke maand samen te komen en dat kan dankzij onze sponsoren.

    • @Jeroen Leenarts: Hallo Jeroen, die meetup-groep is bij ons volledig onder de radar gebleven, dus ik denk ook niet dat we in de loop der jaren contact met elkaar hebben gehad. We hebben er destijds ook niet over geschreven, zie ik. Kan het zijn dat CocoaHeadsNL toen vooral op Mac-ontwikkeling was gericht en dat iOS er later bij is gekomen? De mensen die destijds qua Nederlandse iOS-appontwikkeling de toon aangaven waren bijv. Paul van Dijk, Jelle Prins en Gregor Biljardt (sorry, het zijn er veel meer, maar ik kan ook hier niet alle namen noemen). Die mensen volgden we vanuit iCulture op de voet: de groepjes waar ze bij zaten, de events die ze bezochten, de apps die ze maakten, de mensen waarmee ze samenwerkten…
      Hoe dan ook, gelukkig schreef ik: “voorzover wij weten de eerste”. Dat is een bewering die nog steeds klopt als een bus 😉

  5. Helemaal begrijpelijke ontwikkeling. Maar het is ook een beweging die betekent dat mensen elkaar steeds minder face-to-face ontmoeten. In mijn ogen een slechte trend, die leidt tot onvermogen tot echte communicatie, minder inlevingsvermogen en meer eenzaamheid. De wereld wordt er niet mooier van.

  6. Los van dit verhaal zou ik het wel leuk vinden om een keer een meet-and-greet met team iCulture te hebben.
    Lijkt me leuk en ik zou met liefde even wat tijd op zo’n krakkemikkig klapstoeltje doorbrengen.

  7. @Gonny van der Zwaag: kom een keer langs en doe verslag zou ik zeggen. 😉

    CocoaHeadsNL is altijd heel sterk developers voor developers geweest en gebleven. Er is nooit noodzaak geweest om heel bekend te worden aangezien we door mond op mond reclame precies bij onze collega’s in beeld komen. Inmiddels hebben we 800+ ios en Mac ontwikkelaars die we bereiken.

    De sponsoren over de jaren liegen er ook niet om. Kleinere agencies, consultancy bedrijven, maar ook grote corporates zoals de ING en Achmea.

    Gelukkig zijn er een paar sponsoren heel trouw vanaf het begin dat we een stichting werden. Maar we zoeken altijd sponsoren. En vooral sprekers. Locaties hebben we heel 2018 Al toezeggingen voor.

    Leuke is dat de namen die je noemt gegarandeerd wel van ons gehoord moeten hebben.

    Zie ook onze App op de appstore trouwens. 🙂

  8. En als je wilt weten wat je zoal kan verwachten bij CocoaHeadsNL: sinds een half jaartje nemen we de presentaties ook op en kun je ze terugkijken op Vimeo en YouTube. Maar persoonlijk langskomen is altijd leuker want juist de gesprekken met collega developers zijn heel waardevol.

  9. @Jeroen Leenarts: @Gonny van der Zwaag: Er was natuurlijk ook iPhone Dev Camp in Amsterdam, zomer 2008. Georganiseerd door Peter Robinett.

  10. Het idee dat je op een oncomfortabel klapstoeltje in een zaal moet zitten luisteren naar presentaties, waarvan maar een deel interessant is, is eigenlijk zonde van je tijd. In dezelfde tijdsduur had je 20 presentaties op YouTube of in de WWDC-app kunnen bekijken, waarbij je de gedeeltes die voor jou niet relevant zijn kunt skippen.

    Wij organiseren de Swift Usergroup Netherlands in een oud film theater in Amsterdam Noord. Fijne comfortabele stoelen en tussen de talks door een drankje doen met mede-ontwikkelaars. Overigens worden ook alle talks opgenomen.

    Om in contact te komen met andere ontwikkelaars en appmakers kun je Twitter, speciale Slack-groepjes of Github gebruiken.

    Volgens mij mis je hier een beetje het punt van conferences en meetups – Het doel is niet zozeer een praatje kijken van een bekende of minder bekende spreker, het is juist de mogelijkheid die het bied om die spreker in levende lijve te spreken en ideeën uit te wisselen met elkaar.

    En zoals al eerder gezegd werd; kom eens langs op een iOS/macOS meetup als bijv een Cocoaheads of een SUN. Beide meetups vol met kwalitatief goede sprekers en dan zul je zien dat meetups en conferences écht niet dood zijn!

  11. @Jean-Paul Horn: @Joris: En Peter had in 2011 CocoaHeadsNL overgenomen van Cathy Shive… En ik heb het weer van Peter Robinett overgenomen in 2013. http://cocoaheads.nl/history

    En in 2014 heb ik de hulp van Bart en Niels gevraagd. En in 2015 hebben we van CocoaheadsNL een stichting van gemaakt om makkelijker support te krijgen van sponsoren.

    🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.